Jump to content

msteiro

Moderators
 • Posts

  4,165
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  24

Everything posted by msteiro

 1. De passer helt uproblematisk mellom hverandre.
 2. Du må ha bilde mann! Kjøpte den hos Wildcat Composites i Canada, ferdig levert i Norge kom den på ca 4600kr, da er den uten kolbekappe, men sparklet, slipt og innstøpt beddeområde for låskasse. Her er nr to i rekken, denne er til en Tikka T3 med halvkort, halvfeit og veldig flutet pipe. Blir spennende med litt vekt foran og såpass lett stokk. Ellers er det stor tvil om valg av kikkert, blir lette greier, bare hvor lett. Den "store" er vel regnet som noe av det mindre man får, Leupold VX3 1.5-5x20, og den minste er en FX-2 2.5x
 3. Det har vært underskriftskampanjer for å få Moccamaster til å permanent fjerne knappen som lar deg velge varme under kolben. Varmeste, eller "hel kanne", regelrett koker kaffen i stykker.
 4. Det er der kickeren ligger; dårlig kaffe blir ENDA dårligere, mens god kaffe holder seg faktisk god og frisk ganske lenge. Enkelt å teste med en kopp med billig (aller helst noe fra dispenser) kaffe og en bedre kaffe fra relativt nykvernede bønner (null problem å få den malt i butikken). Sette begge koppene på benken og la stå en arbeidsdag. Den gode vil mest sannsynlig være drikkandes selv om den er kald, mens den dårlige er enda bitrere.
 5. Greit å få med at dårlig kaffe (Evergood, Friele etc etc) tåler mye dårligere å stå ute, om det er i kanne eller trakter, enn god kaffe. Husker ikke helt hvorfor det var sånn, men det var gjort tester som viste at ferdigkvernet "butikkkaffe" ble veldig fort surere når den sto ute. At den står på trakter er ikke helt feil alltid, men de som bruker kokeknappen på moccamasteren burde få buksevann, det er snarvei til dårlig kaffe.
 6. Nei, synes ikke Kuiu sin er til hinder, veldig smale stropper som ikke klumper seg. Ene til Vortex, litt usikker på hvilken, hadde unødvendig store "hemper" for stramming som gjorde at den ble merket litt vel mye, de var heller ikke særlig sikre, så måtte strammes hele tiden hvis man ikke tapet det fast.
 7. "Ravnø" sin Kjært barn har mange navn, men originalt er det an Alaske Guide Creations bag. Har testet Vortex sin tilsvarende, og synes den er bra den, men foretrekker Kuiu sin da den er lettere å ta kikkerten inn og ut av. Synes kanskje det at "posen" er festet hel i bakkant med reimer gjør at den hopper litt mye.
 8. "Ungdommen" idag har vel strengt talt ofte mindre penger enn foreldrene hadde på sin tid, selv om eldregenerasjonen henger seg opp i at mange har dyre telefoner. Hvis de klager over at de ikke får folk til å jobbe der, så betaler de ikke nok, det er såpass enkelt. Enkel gubbeunnskyldning blant noen som ikke gidder betale ordentlig lønn at "ungdommen ikke gidder".
 9. Null behov å tilby dette, bare å tilby en blanks som børsemaker kan frese ut selv. Det er jo det Rafdal bla gjør med LAW/Hightech. Og uansett begrunnelse, man betaler mye penger for et produkt som andre leverer betydelig bedre. McMillan har historisk laget omtrent alt på bestilling, med hinsides lang ledetid, og eneste de gjør med inlet er jo å kjøre et annet program i fresen.
 10. McMillan burde ligge på 4-5000 krsom dropin når man ser hva man får av andre merker. AG Composites Privateer, finish er i en annen liga, 7-8000 kr ferdig i landet ca.
 11. Regner med at det er til en Remington 700? Bravo er veldig bra, og ok vekt. Ellers er jo karbon/glassfiber en god del hakk greiere å ha med å gjøre enn treverk. KKC i karbon hadde vært snacks. A3 er greie, men McMillan er dyre som fy og litt gammeldagse. Av stokker du får kjøpt over dammen: Ville sett på AG Composites eller Gunwerks som førstevalg, dog må det importeres selv. Gunwerks vil jeg påstå er kremen, noe @Roekanskje vil støtte.. I Norge er kanskje PSE E-Tac den mest egnede, ellers er Wildcat KS Tac Hunter som Rafdal nå tar inn kanskje best for pengene. På mobil, ellers hadde jeg lagt ved bilder selvfølgelig
 12. Anbefales å bruke Blenda Sensitive etc, da vaskemidler for barn visstnok ikke har samme reflekterende stoffene som de med mer fargemidler.
 13. De fleste jaktklær er jo laget i en så mørk farge at det virker som bruksområdet er å gjemme seg nedi et myrhull. På natten.
 14. Uten enormt mye empiri så har jeg ikke merket forskjell på om jeg har "kamuflasje" eller signalfarger på, men silhuett og lett merkbar bevegelse er nok mer utslagsgivende. Sittet ganske åpenlyst å sett på flokk i lyse farger, men med god bakgrunn, uten at flokken har lagt merke til meg.
 15. Tror man blander litt premium med highend og høyere. En BMW er premium, men det er langt opp til Rolls, Maybach, eller custom biler.
 16. Nei. Ny rustfri pipe kostet ca 7000 kr, legg på ca 1000 for gjenging. Evt rimeligere hvis du kommer over rimelig pipeemne. Presisjon er mest sannsynlig bedre enn det en kan forvente av fabrikkrifle.
 17. To år. All aktivitet regnes siste 24 mnd.
 18. Hjelper ikke hvis loven/forskriften sier 10 stevner, men er vel ikke kommet noe offisielt fra DSSN. Har man vært medlem hele tiden er det bare å gønne på (pun intended) med stevner, da det ikke sier noe spesifikt om fordeling over de siste 24 mnd.
 19. Printer ut alt jeg trenger på vann- og rivefast (?) papir, og holder alt samlet med en ziplock pose el. Spesielt kart er veldig fint å ha vannfast papir, da man kan brette det ned i lommen uten å tenke på om det blir ødelagt.
 20. Aics 300wm magasin brukes til mue lengre kuler enn 300wm også, så tror man er innenfor med grei margin.
 21. Det går fint, Tikka T3 har samme låskasse for alle kalibre fra 222 til 338winmag.
 22. Eneste jeg ville tenkt på er om du skal ha noe mer på den. Kuiu sin er veldig enkel og elegant, men Vortex/Guide/mangeandrenavn er trolig bedre hvis du skal ha lomme til avstandsmåler eller andre småting feks.
 23. Har hatt to stykker fra Vortex, men synes de ble klumpete og litt knot med én hånd. Veldig fornøyd med Kuiu sin, sitter godt og lett å åpne/lukke.
 24. Kaffeforbruket har eksplodert litt her hjemme med hjemmekontor og så pappaperm, men var nok en av de særingene som har hatt med både Aeropress og Chemexkolbe på jobb. De er fortsatt i flittig bruk, men går mest i chemex om dagen. Brygger en stor på morgenen og fyller på termokanne. På hytta går det fortsatt i Moccamaster. For de som bor i Oslo og nå Lillehammer er Amoi helt genialt. Levering av kaffe fra nesten alle de beste butikkene på døren ila dagen, og begynner å bli ok utvalg i kilosposer.
×
×
 • Create New...