Jump to content

msteiro

Moderators
 • Posts

  4,212
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  24

Everything posted by msteiro

 1. Ironisk å putte noe sånt på en lettvektsrifle.
 2. https://cornersport.no/produkt/arcteryx-atom-sl-vest-mens-2/?attribute_pa_farge=28153_ladon_7338&attribute_pa_storrelse=xl_1052&https://cornersport.no/&gclid=Cj0KCQjwqp-LBhDQARIsAO0a6aKP7fpFclgSsg2sDgKoG70y0urPawYHPZ4f5XXswzbthkvkjEA_BDwaAlwKEALw_wcB feks
 3. Remington Model 7 har hatt noen deluxe versjoner mener jeg å huske. Men det er langt mellom de. Må potensielt bytte pipe eller stokk på noe eksisterende.
 4. De så vel at drensrør ikke var veien å gå på jaktrifler.
 5. Nei, jeg har ikke skrevet at våpenkontoret har handlet uten et snev av sannhet. Men de har handlet uten noen form for dom eller rettskjennelse, uten å gi OSS mulighet til å forsvare sin sak på en god måte.
 6. Det er det ingen som har påstått heller, det er da en påstand du har tillagt andre. Det er skrevet at det er fremlagt påstander fra våpenkontoret, som er besvart, men ikke tatt til følge. Men du skriver at man er uskyldig til det motsatte er bevist, som er det jeg svarte på. Problemet er da at man i praksis kan ilegge en form av straff lenge før saken har vært oppe til vurdering i noen annen instans enn et våpenkontor, som representeres av en enkelt saksbehandler i denne saken. Våpenkontorene internt har vel ingen uavhengig instans som gjennomgår alle vedtak fra kontorene før de trer i kraft? Så hvordan du mener det ikke blir opp til enkelte saksbehandlere er interessant.
 7. I Norge og de fleste andre vestlige land er man uskyldig inntil det motsatte er bevis. Dette gjelder også denne personen på våpenkontoret. Hvordan mener du å holde en bedrift stengt på ubestemt tid ikke er en straff, som i de fleste tilfeller vil potensielt ruinere en bedrift? Stiller politiet eller domstolene i disse tilfellene noen slags garanti i form av lån eller dekning av utgifter knyttet til en tilbaketrukket tillatelse, som de kan trekke tilbake uten noen form for rettskjennelse eller dom?
 8. msteiro

  Sakoklubben

  Utkastet på S kassene er en av grunnene til at jeg har holdt meg unna (pluss forbanna Optilockdriten). Mildt sagt lite tillit til det, og håpløst hvis tomhylsen ligger igjen i kassen etter ladegrep i en situasjon der en kan trenge oppfølgingsskudd.
 9. Hvis du vil ha Blaser, så er det ingenting galt med det, men hvis problemet er tilpasning finnes det mye bra/bedre alternativer. Hvis stokken er utfordringen ville jeg også vurdert spesialtilpasset stokk eller kjøpe ettermarkedsstokk som passer akkurat deg. Ytterst få av fabrikkriflene kommer med noe særlig justering utover lengde og kinnstøtte, og det er en del andre faktorer som teller inn, for eksempel vinkel og tykkelse på grep, bredde på stokken foran, eller avstand fra grep til avtrekk. Finnes etterhvert en del bra stokker til salgs i Norge, også børsemakere som lager stokken på mål spesifikt for deg. Med det budsjettet du har sett for deg ville jeg vurdert to rifler med lik stokk, en i grovkaliber og en i 22lr. Lettere å veksle mellom de mens du er på banen, og mindre å tenke på.
 10. @Roehar vel en, lagd video også. Jeg er veldig i vil/må ha modus mtp Clymr. Enormt gjennomført virker det som. Må bare finne en passende kasse å dytte nedi, hadde den kommet til T3 hadde jeg nok allerede bestilt en.
 11. msteiro

  Silica gel

  Alternativ kan du kjøpe en billig våpenkoffert og hive ut skummet, da ligger den mer luftig, og du kan i tilleg hive på en liten lås. Silicagel vil uansett ikke fungere særlig bra med mindre du dekker våpenet helt i det, blir det noenlunde lufttett rundt våpenet klarer jo ikke gelen å hente noe fuktighet derfra.
 12. Ja, men ikke lov å bygge bakpå beverhalen feks.
 13. Synes da man oftere enn før finner STR til gode priser. Sette flere rundt 10.000, gjerne med et par magasin og diverse ekstra. Listepris per idag er 24 800, det vil si at du har 12 800-14 800 på slitasjedeler HVIS det er behov. Antall skudd i pipen er veldig relevant da det bestemmer om du må legge 4000 i ny pipe fra start.
 14. Finn en ulttapakkbar primaloft jakke. Absolutt mest varme per gram, tåler litt fuktighet, og synes jeg er det beste til å regulere varme.
 15. Listepris er jo veldig forskjellig fra produkt til produkt. Men selger har åpenbart feilaktig opplyst om tilstand, som er en grunn til å heve eller kreve avslag, uavhengig av hva noen mener er fair pris eller ikke.
 16. Steketermometer er din beste venn, spesielt med så magert kjøtt som reinsdyr er. Hvis man vil ha det helt perfekt er det vanskelig å slå sousvide metoden, det fjerner mye usikkerhet. Ellers er det som nevnt over veien å gå. Salte kjøttet godt, brune på høy varme med smør og olje, hive i ovnen på lav varme m termometer i seg, kanskje litt mer smør, ferske urter og hvitløk i formen, og steke til den når riktig temp (55 ca foretrekker jeg da). Da trenger den ikke hvile heller når ferdig. Pepper er best å ta til slutt eller etter bruning, da det brennes på høy varme.
 17. Du har våpenkort på en rifle i kaliber 308 Win. Da vil ny pipe også være i kaliber 308 Win. Dette MÅ jo ikke tolkes på noen som helst måte, men på måten dere tolker det så overser dere et av ganske få felt i våpenkortet. Historisk har det vel kun vært nye piper i samme kaliber, ville vært rart om man nå plutselig fikk fri tilgang til å kjøpe nye piper i alle kaliber uten å søke.
 18. Ja Par ting jeg er spent på er: Hvordan legger de søknader sammen mtp betaling, eller håper man at de fanger opp at man sender flere? Hvordan ser tillatelsen ut når man får den i posten? Står at det fortsatt skal være tre eksemplar, så spørs om man får noe lignende en maskinutfylt versjon av dagens søknad feks.
 19. Jetcarrier var tanken der. De har sendt stokker før, og AG er kun leverandør til privatmarked. Finnes også andre butikker i USA som selger AG, Tikka stokkene feks må man bestille gjennom forhandler av en eller annen grunn.
 20. Kommer helt an på bruk, å drasse med seg 60cm pipe og demper i skogen er lite praktisk, men 40 cm kan være i grenseland for større storvilt. Og så er det de som tror noe magisk skjer ved et visst punkt på linjalen; "50cm er ALT for kort, burde ha 55cm" Forskjellen er marginal hvis man ikke sammenligner piper med 20cm forskjell eller skal prikkskyte på lange hold under kjente forhold. For min egen del synes jeg 50-55cm er passe lengde på jaktvåpen, 40cm er behagelig å gå med, men da velger jeg ofte 308 for å ha litt mer margin.
 21. Ser veldig ut som denne: https://www.bellandcarlson.com/index.cfm?fuseaction=category.display&category_ID=1056
 22. Trivelig lesning sør i landet. Eidfjord har rekordår, mens Øvre Numedal har noe nedgang fra i fjor, men fortsatt veldig bra (44 per km2) og økning i kylling produksjon.
 23. Alle trenger vel ikke legge ut en stor utredning om slipingen av glasset for at man skal forstå hva som menes når man sier glasset/optikken/whatever er bedre.
×
×
 • Create New...