magnum_mauser Posted August 19, 2013 Share Posted August 19, 2013 Vurderer ny steikepanne, den eg har frå før i jern, er av dårlig kvalitet, masse porer - so den krever mykje vedlikehald. Samt skaftet i tre, har begynt å svikte. Eg vurderte ei nonstick - men har kome fram til at det må bli jern. Eg har traktørpanne til bolognese og denslags. Når biffer skal misshandlast - er det jern som gjelder Eg var ein tur innom Jernia og såg denne: http://www.jernia.no/produkt/-/product/ ... e/58010239 Nokon som har erfaringer? Eit anna alternativ er steikepanne i stål. Koster ein del - men skal vistnok vere verdt pengane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjortork Posted August 19, 2013 Share Posted August 19, 2013 Tja, hvis du liker Hellstrøm så godt at du vil gi ham massevis av penger så... Jeg har denne, som er ca. halve prisen og definitivt verdt pengene: http://www.jernia.no/produkt/-/product/5r9eZFN752Ki/view/H%C3%B8yang-polaris-stekepanne-29cm-st%C3%B8pejern-brasserie Kjøpte den vel for... litt over 20 år siden, og den steiker biffen (og fisken, og pannekakene, og jeg har jammen brukt den som wok og til å koke bolognasaus óg - bruker ingen annen steikepanne) like bra i dag. Vedlikehold? Næh. Du kan kanskje bruke litt stålull på undersiden av og til hvis det er noe skikkelig guffent som brenner seg fast, ellers klarer det seg med litt vann og en oppvaskkost, og kanskje en klunk billig matolje som du gnir inn med litt dasspapir hvis den ser litt tørr ut en dag. Edit: Dette med å woke i støpejernspanne er en oversett treningsform. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnum_mauser Posted August 19, 2013 Author Share Posted August 19, 2013 Eg har ei steikepanne som er veldig lik den der - men ukjent fabrikat. Men det som gjer at den er eit helvete å halde rein, er at det er massevis av porer i bunnen av den. Ein merker det når ein tørker over med papir, nesten som å tørke av ei rasp - halve papiret ligger igjen i steikepanna. Frister veldig med noko nytt - men eg ser heilt klart poenget i at ein ikkje trenger å gje Hellstrøm meir peng en han har frå før Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim114 Posted August 19, 2013 Share Posted August 19, 2013 Gå på loppemarked og skaff deg ei jernpanne av den gamle sorten. Snakk med damene som selger - Om ikke annet så har de tips om noen som har hjemme. I nøden så kan denne hjelpe deg over vinteren: http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/90207336/" target="_blank Skaff deg gjerne flere jernpanner så har du resten av livet. Hvis de har trefots jerngryter passende til bly så kan du jo kjøpe julegaver hvis prisen en gunstig Mvh Jim114 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MacJoJo Posted August 19, 2013 Share Posted August 19, 2013 Er du på jakt etter ei skikkelig god panne, og er villig til å betale litt, så bør du vurdere Woll! http://www.jernia.no/sok/-/search/searc ... &x=16&y=17 Jernia har dem også. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnum_mauser Posted August 19, 2013 Author Share Posted August 19, 2013 Woll er vurdert. Men eg stoler rett og slett ikkje på den typen coating m.tp levetid. Har traktørpanne frå ein produsent som skal vere på høgde med woll kvalitetesmessig. Og etter eit års bruk, ser eg teikn på at overflata inni panna byrjar å verte slitt. Skal eg invistere i noko eg forventar å ha i x antall år - vert det nok jern eller stål Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MacJoJo Posted August 19, 2013 Share Posted August 19, 2013 Har hatt min Woll i snart 10 år, den er ikke blitt brukt forsiktig med tanke på belegget, tvert i mot er det blitt brukt en god del stålredskaper i den, aldri fått merker. Tørrstekt og overheatet har den også vært. Trodde den skulle ta kvelden da det ble stekt/brent sukker i den, men jaggu er den like god enda.... I følge selgeren på jernia skulle dette være den ukjente Rolls Royce'n blant stekepanner. Hehe, men det kom fra en selger... Den gang jeg kjøpte den vurderte jeg faktisk en tefal som kostet litt mer, men stolte på selgeren, og har ikke angret på det. Men det finnes helt sikkert like bra og bedre pannen der ute, jeg har ikke prøvd så mange... De pannene du linker til i første innlegg brukte vi på jobb, men de ga seg etter 3 mnd. Da de ble dumpet ville kokken heller ha tefal, billigere og like bra. Det var forresten overheating som tok livet av dem..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tezak Posted August 19, 2013 Share Posted August 19, 2013 Min erfaring er at Woll-pannene holder ca et år før det begynner å svi seg, samme hvor forsiktig man er med belegget. Pannene til Ikea holder akkurat like lenge, til en brøkdel av prisen(men det er selvfølgelig ikke det samme som en god jernpanne) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnum_mauser Posted August 19, 2013 Author Share Posted August 19, 2013 Var det jernpannene som tok kvelden pga overoppheting? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Posted August 19, 2013 Share Posted August 19, 2013 Jeg har en slik hellstraum panne, og den gjør jobben som stekepanne. etter endt steking kan panna tømmes med tippfunksjonen over tallerken og da er panna tom. skylle tørke over med en papirfille og så er den klar for neste prosjekt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuperHansen Posted August 19, 2013 Share Posted August 19, 2013 Woll panna mi holdt ett snaut år før ting begynte å henge seg fast..Hva som tok belegget vet jeg ikke,mulig for høy varme? Aldri brukt jernredskap i,kun vasket med varmt vann. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amatør Posted August 19, 2013 Share Posted August 19, 2013 Eg har ei steikepanne som er veldig lik den der - men ukjent fabrikat. Men det som gjer at den er eit helvete å halde rein, er at det er massevis av porer i bunnen av den. Ein merker det når ein tørker over med papir, nesten som å tørke av ei rasp - halve papiret ligger igjen i steikepanna Det er bare å slipe den blank med sandpapir, da blir de bra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amatør Posted August 19, 2013 Share Posted August 19, 2013 Eit anna alternativ er steikepanne i stål.Stål er ikke spesielt egnet, det leder alt for dårlig varme ~12w/m K, støpejern leder bedre, typisk rundt 50. Rent jern har en ledningsevne på ca 75. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grautskallen Posted August 19, 2013 Share Posted August 19, 2013 He he he Hellstrøm den kokke hjævelen har satt navnet sit på ei steikepanne til 180 kr og selger som gull , og ja den er knakende god Culina (kokkebutikk) har samme panna med eit fransk navn som jeg ikke husker men dei holder et år i eit travelt alacarte kjøkken ! Kjøpte en selv (hjemme)for åtte år siden og den er like god , alså den hjævelen selger oss kokker sine hemligheter for blodpris Woll pannene tåler ikke høy temperatur alså vist du glemmer ei woll panne og den begynner å ryke ja da kan du nesten kaste den med en gang . dog fantastiske stekepanner , bruker 32cm panna mye på jobb Men om du vil misshandle biffen med meget sterk varme er det kun støpehjern som tåler det , egentlit mye bedre å bruke grillen spør du meg . ei støpehjerspanne har du resten av livet . liten huskeregel om såpe :alle panner tåler zalo utenom støpehjern som blir umulig noen steikinger etter på En mat glad kokk som kjøpte panne på jula for en hudrelapp på fredag ,når den begynner å bli dårlig har jeg råd til en ny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnum_mauser Posted August 19, 2013 Author Share Posted August 19, 2013 Og Culina selger kun til storkjøkken osv. So ein vanleg tulling, må kjøpe den på Jernia med Hellstrøm sitt navn til blodpris? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim114 Posted August 19, 2013 Share Posted August 19, 2013 Stål er ikke spesielt egnet, det leder alt for dårlig varme ~12w/m K, støpejern leder bedre, typisk rundt 50. Rent jern har en ledningsevne på ca 75. Aluminium ligger på 237 W·m−1 og veier ikke all verden. Ikea har en panne med aluminium i midten og med stål på over og undersiden. Men jeg liker uansett jernpanner mye bedre. Mvh Jim114 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuperHansen Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Woll pannene tåler ikke høy temperatur alså vist du glemmer ei woll panne og den begynner å ryke ja da kan du nesten kaste den med en gang . Da vet jeg hvorfor min tok kvelden.Satte panna på plata med full blås og skulle bare ordne noe i mellomtiden mens panna ble varm...Det røyk av panna når jeg endelig husket at den sto på plata..Multitasking på sitt beste Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grautskallen Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 culina har en del utsalgsteder , gg storkjøkken i torg-gata i oslo er jeg altid innom når jeg er i byen. kjenner ikke flere men dei er der ute Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerognal Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Lager Jøtul støpejerns-steikepanner enda? Min er fra rundt 1980 og er like god enda. Prøv på loppemarked om ikke. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivara Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Jeg har denne, som er ca. halve prisen og definitivt verdt pengene: http://www.jernia.no/produkt/-/product/5r9eZFN752Ki/view/H%C3%B8yang-polaris-stekepanne-29cm-st%C3%B8pejern-brasserie Kjøpte den vel for... litt over 20 år siden, og den steiker biffen (og fisken, og pannekakene, og jeg har jammen brukt den som wok og til å koke bolognasaus óg - bruker ingen annen steikepanne) like bra i dag. Vedlikehold? Næh. Du kan kanskje bruke litt stålull på undersiden av og til hvis det er noe skikkelig guffent som brenner seg fast, ellers klarer det seg med litt vann og en oppvaskkost, og kanskje en klunk billig matolje som du gnir inn med litt dasspapir hvis den ser litt tørr ut en dag. Har også en slik som jeg har hatt i over 20 år, samme erfaringer som over. Eneste med denne er at trehåndtaket kan bli slitt over tid, slik at det blir litt slarkete - og da kan det rotere.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Panna til Helstrøm ligner jo veldig på denne: http://dc4.culina.t7d.no/kunder/culina/varekatalog_detaljer.php?e=1&uri=166141326 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grautskallen Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Panna til Helstrøm ligner jo veldig på denne: http://dc4.culina.t7d.no/kunder/culina/varekatalog_detaljer.php?e=1&uri=166141326 Jepp er den ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjortork Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 iten huskeregel om såpe :alle panner tåler zalo utenom støpehjern som blir umulig noen steikinger etter på Oi oi, og jeg som har vasket min Høyang med zalo (og diverse billigmikkmakk jallaoppvaskmiddel, samt i oppvaskmaskin et par ganger) i 20 år.... Håndtaket er like godt som da den var ny, mulig jeg har vært heldig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Panna til Helstrøm ligner jo veldig på denne: http://dc4.culina.t7d.no/kunder/culina/varekatalog_detaljer.php?e=1&uri=166141326 Jepp er den ! Jeg svippet ned på på gg storkjøkken isted for å kjøpe et par vinglass, i følge Jernia er det De buyer som produserer Hellstrømpannene, og det var ikke De Buyer de hos Culina som lignet på Hellstrømpanna, men de hadde nonstickpanner der som så veldig like ut, og som var produsert i Frankrike, fikk bare ikke med meg navnet, men de store kostet 600,-, altså halvparten av Hellstrømpanna. De Buyers egne panner vet jeg også er dyre, men det kan jo hende de produserer et annet merke for det profesjonelle markedet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Varegg Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 (edited) Kan trygt anbefale steikepanna til Hellstrøm Edited August 20, 2013 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amatør Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Stål er ikke spesielt egnet, det leder alt for dårlig varme ~12w/m K, støpejern leder bedre, typisk rundt 50. Rent jern har en ledningsevne på ca 75. Aluminium ligger på 237 W·m−1 og veier ikke all verden. Ikea har en panne med aluminium i midten og med stål på over og undersiden. Men jeg liker uansett jernpanner mye bedre. Mvh Jim114 En av ulempene til aluminium er at det har så lavt smeltepunkt. Det går fint å smelte aluminium på ei vanlig kokeplate. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted August 23, 2013 Share Posted August 23, 2013 Le Creuset tilbyr nå livstidsgaranti på non-stick panne: http://www.dinside.no/921326/teflonbelegg-med-livstidsgaranti-fra-le-creuset Jeg har denne panna selv og det er den første nonstickpanna jeg har hatt som er like blank og fin i belegget etter ca ett års bruk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnum_mauser Posted September 13, 2013 Author Share Posted September 13, 2013 Då er panner bestilt, men via culina. Eg bestilte 26 cm og 32 cm og rekninga enda rett i overkant av 300 kr På bileta ser pannene identiske ut, om dei culina sel er same panne, og om dei held same kvalitet - veit eg ikkje endo. Men tida vil vise Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted September 13, 2013 Share Posted September 13, 2013 Den panna jeg linket til litt over her er en syltynn panne i rustfritt stål uten nonstick, jeg kjøpte en for morro skyld men den kan ikke brukes på komfyr da den bøyer seg med en gang, men som bålpanne, eller på gass funker det sikkert helt greit. Jeg har lagt min i turkjøkkenesken min på hobbyrommet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gullvingen Posted September 13, 2013 Share Posted September 13, 2013 Gamle Høyang støpejernspanner er gode, men alle nye panner må brennes inn med olje noen ganger før de blir glatte og fine. Vedlikehold etterpå er kun vann/olje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnum_mauser Posted September 19, 2013 Author Share Posted September 19, 2013 Då er pannene i hus. Ikkje same produsent som Hellstrøm - då hellstrøm sine panner er mykje tyngre. Desse vsr forbausende lette. Men, det trenger ikkje bety at desse er dårlige, steikte litt potetbåter i dei for å "steike vekk" blåfargen i dei, og det brant seg ikkje fast. Men dykk som har erfaring med desse, når botn er so tynn - vil ikkje den fort bli skeiv og bulkete då? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted September 19, 2013 Share Posted September 19, 2013 Min ble det etter to minutter, derav kommentarer om at de passer best som bålpanne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted September 19, 2013 Share Posted September 19, 2013 Hva med en støpejerns wokpanne, noen som har tips om en god slik? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnum_mauser Posted September 19, 2013 Author Share Posted September 19, 2013 Ok, so det var desse - eg trudde det var non stick panna du meinte. Men ser enkelte her skriver at dei har brukt sine i mangen år? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnum_mauser Posted September 19, 2013 Author Share Posted September 19, 2013 Eg hadde ei frå bodum. Den skulle vere bra, men det brant seg fast uansett kor fort eg rørte, i praksis ubrukelig dersom du skulle steike noko anna en robuste grønnsaker - so styr unna den. Invisterte i ei wok panne frå Tefal med keramisk belegg som skulle tåle intens varme. Den har eg brukt eit års tid, med maksimal varme - og den har tålt det solangt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
svehella Posted September 19, 2013 Share Posted September 19, 2013 Jeg har en Høyang støpejernspanne som sikkert er 20 år gammel, men den er like god enda. Den er det ultimate redskap til biffer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnum_mauser Posted October 2, 2013 Author Share Posted October 2, 2013 Dei billige pannene eg kjøpte på culina er greie nok, men den miste vert bålpanne og den største brukar eg som paellapanne - og til det, er den super Støypejernspanne med roterande trehandtak har eg frå før. Eg heldt på å skammebrenne meg tidligare i sommar, då den ''tilta'' rundt når eg skulle bære den bort på kjøkkenbordet, med masse glodvarmt steikesmør Samt dei er eit mareritt å vedlikehalde. So eg velde å gå for orginalen, d.vs De Buyer mineral B. Har ikkje fått testa den so veldig mykje, men er solangt veldig godt fornøgd, etter å ha brukt den ein gang, prøvde eg å steikje egg i den. Det skal vistnok vere ildprøven for å teste jernpanner. Og det gjekk utan det minste problem. Samanlikna med mine støypejernspanner og gryter er den enklare å halde rein og det brenner seg ikkje fast. Men eg la merke til at bunnen på den steikepanna eg fekk, var ørlite skeiv. Eg sendte mail til levrandør om det, panna var fult brukbar - men greitt at dei fekk vite om det. Fekk mail seinare på dagen, om at ny var på veg i posten So no har eg steikepanne for resten av mi levetid So eg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junior Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 Fikk en ny De Buyer mineral b 28cm inn døra i går, levert med UPS, kom fra England. Kjøpt fra Amazon.UK. Kom på kr 563.- med norske avgifter. Fra jeg trykket på kjøp, tok det 48 timer til den var levert. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnum_mauser Posted October 2, 2013 Author Share Posted October 2, 2013 Du sparte kjapt og enkelt eit par hundre kr der kostar ca 650 her heime Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junior Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 Tja, Hellstrøm sin i 28 cm koster kr. 999.- på Jernia. Hos Traktøren er vel ikke De Buyer særlig rimeligere. Men fin panne, og penger spart Anders Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasterMaker Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 Kan slenge inn at steikepanne i rustfrit uten noe belegg av noe slag er i min mening et av de bedre valgene, steikpanne som selges nettop på steder som selger storkjøkken utstyr. Jeg har gass ovn så har ikke hatt noen problemer med oppvarmingen av denne og i og med at det er bart stål så trenger man ikke være forsiktig med den, og blir den stygg så fikser stål ull det glatt. Jeg vurdere dog en firkantet(og større) steikepanne med keramisk belegg da jeg ikke har klart å finne firkantet i rustfritt, noen som vet om keramisk virkelig er så bra som enkelte skal ha det til? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigHorn Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 Den beste maten jeg lager kommer fra min avdøde bestemors jernpanne ,- og ja...jeg har andre dyre panner også. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaser93 Posted September 18, 2014 Share Posted September 18, 2014 Noen som vet om denne er den samme som Hellstrømpanna? http://www.netonnet.no/art/hjem-og-frit ... 1973.5918/" target="_blank Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grautskallen Posted September 18, 2014 Share Posted September 18, 2014 Veit ikke om det er samme som hellstrøm har stt navnet sitt på , men det er en meget god stekepanne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nils Søvik Posted September 18, 2014 Share Posted September 18, 2014 Det var vertfall billig, fruen kjøpte tre steikepanner av samme merke i Stockholm i sommer på et kjøpesenter, tror vi betalte over 2000 s kr for to store å ei lita steikepanne, De Buyer skal vist være noe av det beste som er å få kjøpt, men jeg vet ikke. Fruen er fornøyd med disse siden det ikke er noe belegg som skrapes av etter ei stund. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junior Posted September 19, 2014 Share Posted September 19, 2014 Noen som vet om denne er den samme som Hellstrømpanna? http://www.netonnet.no/art/hjem-og-frit ... 1973.5918/" target="_blank" target="_blank Det er samme panna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaser93 Posted September 19, 2014 Share Posted September 19, 2014 Takk for svar. Da blir det nok å bestille en slik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mullins Posted September 19, 2014 Share Posted September 19, 2014 Ikea hel metall pannene er gode og billige. Mange i resturant og hotell bransjen bruker de . selv Stjernekokker. Vi bruker de i resturanten og de er veldig gode og og gir veldig mye verdi for pengene . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.