Jump to content

tezak

Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

tezak's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

9

Reputation

  1. Er vel litt dumt å legge seg ut med grunneier(slik jeg forstår dette er).
  2. Nummeret henviser til ‘rodenummeret’. Det vil si soldatens nummer innen avdelingen.
  3. W.C kan være Wærdalske Compagnie (Nordenfjeldske regiment). Det kronede skjoldet er stemplet til Fredriksværk, benyttet ca 1792-1804 (DK). Kilder: Hærmuseets årbok 1965 og Merkekatalog 1960. T. H Møller: Gamle danske militærvåpen. Kay S Nielsen: Danske blankvåben.
  4. Og portepeen har ingenting på denne å gjøre.
  5. Dansk/norsk hirscfenger modell 1801. Muligens produsert ved Fredriksværk. Manga av dem laget med nedkappet grep fra 1750-pallasken. Ble også brukt som bajonett for blant annet jegerrifle M/1803. Da med en vinkel i stål ut fra overgang klinge/grep.
  6. Stokken er kort nok, men skinna på no1 gir lite fleksibilitet mtp på kikkertmontering. Kjøpte siktet av en vestlending(eller var det trønder?) i Ski, men han var også hyggelig
  7. Kjøpt meg en Leupold for å sette på Rugeren, men får ikke kikkerten langt nok bakover med original montasje. Noen som har tips om hvor man får tak i offset-ringer? Ingen i Statene vil sende til Norge. Evt. andre løsninger?
  8. Da gikk det med et adventslys til avstøpning av kammeret. Ser veldig ut som 6.5 x55
  9. Takk for tips. Ja, det står Hercules på siden av låskassa.
  10. Sitter med en Hagen tennstempelrifle med en nyere pipe. Kaliber virker å være 6.5 mm. Jeg får avfyrt en 6.5x55 i den (kun hette!), men utdrageren virker defekt så hylsa må skyves ut. Hetta kryper ca 1 mm ut av hettelomma, sa jeg er derfor usikker på om det er rett hylse. Det ser ut som utdrageren er tilpasset rillepatron. Noen som vet hvilke piper som ofte ble satt i disse, eller må det en kammeravstøpning til?
  11. Hadde samme problem med en demper til .338 fra en større norsk produsent. Jeg sjekket imidlertid ikke før jeg skjøt. Ingen treff i skiva og jeg kunne riste deler ut av dempern. Viste seg et gjengestykket ikke var borret opp til rett størrelse, men hadde 6.5 mm hull!. Gikk bra med børsa.
  12. Har kommet over noen slike. Noen som vet prisen på den slags, eller om det i det hele tatt er noe å ta vare på? Hylsene virker å være stål belagt med messing. Bunnstempler med blant annet Waffenamtmerke og årstall. Mener den også er benevnt 37x264B
  13. Nei, Krokskogen. Kan det ha vært "reisebørsa" til Asbjørnsen
  14. Rafdal tok 1160,- pluss moms for å flute min Sakopipe. Han holder til på Vestlandet, men det er jo ikke noe problem å sende børsa.
×
×
  • Create New...