Jump to content

tezak

Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by tezak

  1. Er vel litt dumt å legge seg ut med grunneier(slik jeg forstår dette er).
  2. Nummeret henviser til ‘rodenummeret’. Det vil si soldatens nummer innen avdelingen.
  3. W.C kan være Wærdalske Compagnie (Nordenfjeldske regiment). Det kronede skjoldet er stemplet til Fredriksværk, benyttet ca 1792-1804 (DK). Kilder: Hærmuseets årbok 1965 og Merkekatalog 1960. T. H Møller: Gamle danske militærvåpen. Kay S Nielsen: Danske blankvåben.
  4. Og portepeen har ingenting på denne å gjøre.
  5. Dansk/norsk hirscfenger modell 1801. Muligens produsert ved Fredriksværk. Manga av dem laget med nedkappet grep fra 1750-pallasken. Ble også brukt som bajonett for blant annet jegerrifle M/1803. Da med en vinkel i stål ut fra overgang klinge/grep.
  6. Stokken er kort nok, men skinna på no1 gir lite fleksibilitet mtp på kikkertmontering. Kjøpte siktet av en vestlending(eller var det trønder?) i Ski, men han var også hyggelig
  7. Kjøpt meg en Leupold for å sette på Rugeren, men får ikke kikkerten langt nok bakover med original montasje. Noen som har tips om hvor man får tak i offset-ringer? Ingen i Statene vil sende til Norge. Evt. andre løsninger?
  8. Da gikk det med et adventslys til avstøpning av kammeret. Ser veldig ut som 6.5 x55
  9. Takk for tips. Ja, det står Hercules på siden av låskassa.
  10. Sitter med en Hagen tennstempelrifle med en nyere pipe. Kaliber virker å være 6.5 mm. Jeg får avfyrt en 6.5x55 i den (kun hette!), men utdrageren virker defekt så hylsa må skyves ut. Hetta kryper ca 1 mm ut av hettelomma, sa jeg er derfor usikker på om det er rett hylse. Det ser ut som utdrageren er tilpasset rillepatron. Noen som vet hvilke piper som ofte ble satt i disse, eller må det en kammeravstøpning til?
  11. Hadde samme problem med en demper til .338 fra en større norsk produsent. Jeg sjekket imidlertid ikke før jeg skjøt. Ingen treff i skiva og jeg kunne riste deler ut av dempern. Viste seg et gjengestykket ikke var borret opp til rett størrelse, men hadde 6.5 mm hull!. Gikk bra med børsa.
  12. Har kommet over noen slike. Noen som vet prisen på den slags, eller om det i det hele tatt er noe å ta vare på? Hylsene virker å være stål belagt med messing. Bunnstempler med blant annet Waffenamtmerke og årstall. Mener den også er benevnt 37x264B
  13. Nei, Krokskogen. Kan det ha vært "reisebørsa" til Asbjørnsen
  14. Rafdal tok 1160,- pluss moms for å flute min Sakopipe. Han holder til på Vestlandet, men det er jo ikke noe problem å sende børsa.
  15. Jeg har filt til en bit aluminium og lagt mellom fortreet og armen som fortreet er festet på. Dette gir frittliggende pipe og slutt på presisjonsproblemene til min No. 1. Man kan jo også åpne løpskanalen i tillegg.
  16. tezak

    Lyd i Leica Geovid

    Har en 8x20 som er slik, samt har kjent på to nye (10x25 og 8x20). Begge hadde en liten lyd da jeg ristet på dem, som om det skulle være en liten løs del inni der. Skal visst være slik i følge Leica. Min har også vært på service hos Leica og hadde samme lyden da jeg fikk den igjen.
  17. Nr 2 er en krag og nr 4 tipper jeg er en ombygd kammerlader ( Landmark)
  18. http://www.24hourcampfire.com/ubbthread ... on_failure http://www.huntingnet.com/forum/guns/39 ... ssues.html
  19. tezak

    Blaser r93 vs r8

    Trenger ikke lade ute patronene. Bare ta tak under kula med pekefinger og vippe dem ut.
  20. Jeg jakter for det meste fra kano i Glomma med sideelver. Utrolig spennende, men samtidig en noe enklere jakt enn postering. Beveren er ikke så redd ting som beveger seg ute på vannet, og det lar seg gjøre å følge den på god avstand og ta den når den går på land. Her er to bevere fra i fjor:
  21. Jeg ville ha kjøpt Lupine Piko. Liten lykt med bra effekt. Er meget fornøyd med Lupine etter å ha brukt Tesla i flere år. http://www.oslosportslager.no/produkt/l ... 28777.aspx" target="_blank
  22. Har hatt min Browning siden 1984 og kan ikke huske å ha hatt problemer. Eneste gangen jeg har hatt trøbbel var da jeg mistet en liten del som sitter i låskassa ca midt over sluttstykket og som har med matingen å gjøre. Da fikk jeg problemer som kan ligne på dine. Ta ut sluttstykket og sjekk om denne delen er på plass. Det er en liten, flat blank arm. Hvis den ikke sitter der, ser du bare hullet der den er festet. Jeg brukte lang tid på å finne ut at det var den som manglet. Den sitter løst og kan falle ut, feks når du pusser. Ellers så kan du fjerne pinnen som holder utdrageren, ta utdrageren av og pusse godt bak denne.
  23. Min erfaring er at Woll-pannene holder ca et år før det begynner å svi seg, samme hvor forsiktig man er med belegget. Pannene til Ikea holder akkurat like lenge, til en brøkdel av prisen(men det er selvfølgelig ikke det samme som en god jernpanne)
  24. Har testet noen ladninger med 150 grains TSX og VV540 i min Blaser .308 med 47 cm pipe. Fikk endel hastighetsvariasjoner. Noen som har en ide på hvorfor? Er pinlig nøyaktig når jeg veier opp ladningene og prøver å gjøre alt riktig ellers. Bruke Lapua hylser. Fabrikkammo har ikke disse variasjonene. 45: 803-830-772 46:840-829-803 47:820-863-843-848 Noen som kan sjekke de to siste ladningene i QuickLoad. Andre med ladedata 150 grs tsx/vv540?
×
×
  • Create New...