Jump to content

jerognal

Members
 • Content Count

  1,523
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by jerognal

 1. Den Meoptaen eg linka til er ikke på lager før til høsten.... faen dette er kjipe greier. Sitter nå uten banekikkert..... SKal kanskje be XXL gi faen i å betale tilbake og heller bestille nytt sikte til meg....
 2. Veldig kjekt på bane når du ska sjekke klikkene på lengre hold. Du ser da hullene....
 3. Fordi eg foretrekker tynt kors med lys til jaktfelt og bane.
 4. SFT. Vil ikke ha medforstørrende retikkel til jaktfelt.
 5. Vurderer denne: https://www.meoptasportsoptics.com/en/produkt/optika6-4-5-27x50-sfp-13174_13249/ https://vaabenhuset.no/produkt/optika-6-45-27x50-rd-sfp-ret-4c/ Mitt bruk er primært en jaktfeltkikkert. På jakt har eg en Swaro Z6i
 6. Har nettopp fått reklamajon på en V4 6-24x50. Penga igjen. Det som skjedde var at fokusring og lysring hang seg opp sammen. (De står utenpå hverandre på venstre tårn). Så den kan jeg dessverre ikke anbefale. Men var presis på kneppene så lenge den funket....
 7. Om du finner en pen vixen til under 10k tror jeg du er heldig.
 8. Et par esker orginal Sako ammo er da også kjekt å ha..
 9. Og så fikk eg denne kjekke boka med på kjøpet😋😋
 10. Da er smykket i hus. 😁
 11. Da er jeg snart tilbake i Vixenklubben. Fått tilslag på en som har stått og støvet ned i skapet til en eldre herre i åresvis. Nesten ikke skutt og ser ny ut.... Testet på banen og presisjonen er upåklagelig. Er noe heeelt spesielt med disse smykkene... klarte ikke la vær.
 12. Testet 250 gr aframe i dag. God presisjon ekspanderte nydelig i leire på 10 mtr iallefall. 59 gr N202 768 ms.
 13. Gammel tråd som trenger update.... Jakta med NF og den var nyyydeliog mtp slakt og virkning. Men nå er jo NF lagt ned så finnes ikke mer. Så i år var det tilbake til Accubond i en fei men sjit au.... her ble det MYYYYE gris gitt..... Eg og naboen har nå i år tatt 3 hjort med Accu i 9,3. Alle var sprengt vom på uansett skuddvinkel og treffpunkt. Min ene kule hadde vinkla noe så jævli etter treff bakom bogen. Kula kom ut langt bak i vommen!!!! Reint sideskudd på 40 mtr.... Noe merkelig har hendt med Accubond-produksjonen. Nei får vel høre på Bigbore å rett og slett bruke A-
 14. jerognal

  Service hos Zeiss

  Servicen til både Zeiss og Swarowski har er ingenting å utsette på. En Zeiss håndkikkert fra 70-tallet fikk full overhaling for 0,- etter et fall i dørken i båten. Min Swaro Z6i klarte eg både å knekke lysbryter og noe inni ball. tårnet på. Fullstendig selvforskyldt. Reparert for kr 0,- av Swaro. Så har ingen betenkeligheter med hverken det ene eller det andre.....
 15. jerognal

  Leica/zeiss?

  Kikk på Zeiss Conquest V4. Bedre kikkert til 10 lapper har eg aldri sett. Fullt på høyde med Swaro Z6i'en min iallefall.
 16. Det har seg slik at med systemvåpen så har behovet for en dedikert kikkert for Jaktfelt vært skrikende i lang tid. Har en Swaro 2,5-15 Z6i II som har gjort tjeneste som både jaktkikkert og Jaktfeltkikkert i et par år. IOM at XXL nettopp hadde 25% på alt så tenkte jeg at nå skal det bli dedikert Jaktfeltkikkert. Interessen for en 6-24 Conquest våknet. Ned fra 11.500 til 8600,- hjalp MYE på handeliveren. Leste litt "tester" på amerikanske forum og de var utelukkende positiv. Det ble handel. I går ble kikkert montert og testet på både bane og i nattemørke visa Swaroen. Li
 17. Ellers vil eg si at av gryter er de rustfrie i 365+ serien (de med stålhåndtak og uten teflonbelegg inni) til Ikea veldig god. Tåler varme og brenner ikke i bunn.
 18. Til dere med induksjon: Eneste stekepanna som holder er støpejern. Tatt livet av alle mulige varianter her. Siste var Voll som skulle være gromme god. Holdt ca ett år så bulte den og... I tillegg gir støpejern skikkelig stekeskorpe. Det absolutt beste å steke med. Ingen over ingen ved siden.
 19. Nå ble det litt hastig lading før jakta i fjor uten kronografering så brukte bare data fra Accubond. 59 grains N202, col 84,3. Med Accubond gav det 775 ms så skal ligge i den gata. Pipelengde husker eg ikke. Må fram med tommestokken som eg ikkje finner akkurat nå.... (surrehue)... men tror den er rundt 50cm. Har tidligere brukt NF i 6,5x55. Like fornøyd i det kaliberet, så denne kula funker.
 20. Mine jaktkuler i 9,3 som er prøvd er: TTSX. Funker godt, men må lades HARDT for å få god presisjon. Da jeg fikk en kule i retur etter gjennomskyting av en stor bukk ble den skrinlagt. Accubond: God presisjon og ekspanderer fint. Kanskje litt for bløt. Mye blod. North Fork: Går godt og meget pene slakt. Førstevalg foreløpig. A-Frame er uaktuell da jeg har sett uekspanderte prosjektiler i 9,3.
 21. Ser flott ut dette, men lurer på en ting: Kommer du høyt nok med kinnet på den stokken? Hvorfor ikke montere kolbeheis? Du skyter fryktelig mye bedre med ordentlig kinnkontakt. ... Så vidt meg bekjent er ikke du Michelin-mannen uten hals.... Bare en tanke.
 22. Usikker på om dette svaret er det trådstarter vil ha men... Jeg har hatt pipe i 6,5x55 med 1/8 og den gikk like godt med alt fra 95 gr til 156 gr. Utrolig hvor kjekt det var. Nå skal 202'en få ny pipe snart og det blir en LW med 1/8. Hvorfor det er 1/9 eller deromkring på orginalpipene har jeg vanskelig for å forstå. Sauerpipen er iallefall mye mer kresen enn forrige Shilen-pipa jeg hadde. Min erfaring er iallefall at 1/8 er mye mer takknemmlig.
 23. Reiser årlig til USA med KLM. No problem. (KLM er paranoide). Som sagt over: Bue er sportsutstyr, ikke våpen. Jaktspisser KAN bli et problem. Jeg kjøper spisser i USA og lar de ligge igjen til neste gang. Men en skikkelig buekoffert er å anbefale.
×
×
 • Create New...