Jump to content

jerognal

Members
 • Content Count

  1,509
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

About jerognal

 • Birthday 06/20/1962

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Testet 250 gr aframe i dag. God presisjon ekspanderte nydelig i leire på 10 mtr iallefall. 59 gr N202 768 ms.
 2. Gammel tråd som trenger update.... Jakta med NF og den var nyyydeliog mtp slakt og virkning. Men nå er jo NF lagt ned så finnes ikke mer. Så i år var det tilbake til Accubond i en fei men sjit au.... her ble det MYYYYE gris gitt..... Eg og naboen har nå i år tatt 3 hjort med Accu i 9,3. Alle var sprengt vom på uansett skuddvinkel og treffpunkt. Min ene kule hadde vinkla noe så jævli etter treff bakom bogen. Kula kom ut langt bak i vommen!!!! Reint sideskudd på 40 mtr.... Noe merkelig har hendt med Accubond-produksjonen. Nei får vel høre på Bigbore å rett og slett bruke A-frame i 9,3 og. Bruker den i 6,5..... Har prøvd RHino men de fikk eg ikkje til å gå i det hele tatt. Presisjon over 2xA4 ark på 100 mtr..... helt ubrukelig.
 3. jerognal

  Service hos Zeiss

  Servicen til både Zeiss og Swarowski har er ingenting å utsette på. En Zeiss håndkikkert fra 70-tallet fikk full overhaling for 0,- etter et fall i dørken i båten. Min Swaro Z6i klarte eg både å knekke lysbryter og noe inni ball. tårnet på. Fullstendig selvforskyldt. Reparert for kr 0,- av Swaro. Så har ingen betenkeligheter med hverken det ene eller det andre.....
 4. jerognal

  Leica/zeiss?

  Kikk på Zeiss Conquest V4. Bedre kikkert til 10 lapper har eg aldri sett. Fullt på høyde med Swaro Z6i'en min iallefall.
 5. Det har seg slik at med systemvåpen så har behovet for en dedikert kikkert for Jaktfelt vært skrikende i lang tid. Har en Swaro 2,5-15 Z6i II som har gjort tjeneste som både jaktkikkert og Jaktfeltkikkert i et par år. IOM at XXL nettopp hadde 25% på alt så tenkte jeg at nå skal det bli dedikert Jaktfeltkikkert. Interessen for en 6-24 Conquest våknet. Ned fra 11.500 til 8600,- hjalp MYE på handeliveren. Leste litt "tester" på amerikanske forum og de var utelukkende positiv. Det ble handel. I går ble kikkert montert og testet på både bane og i nattemørke visa Swaroen. Litt info først: 30mm rør, lysretikkel med rikelig justering av lysstyrke, utvendig tårn vertikalt med zero-stop, parallaksejustering, Lolutec coating. FY FLATE! Dette er virkelig en budsjettvinner. LØP Å KJØP! Krystallklar helt ut i kantene. (Noe Victory har slitt med tidligere). MASSEVIS av klikk. Lå inn i PCB og med 144 gr kula har eg klikk ut til 1200 mtr med QR montasjene til Leupold. Repeterbar til punkt og prikke. Testet i nattemørke (inn i mørk skog og fant noe smått å sikte på i mørket). Minst like lyssterk som Swaroen. Swaroen har dog en mykere fargegjengivelse. Zeissen blir blass i fargene på natten, men like lyssterk og faktisk skarpere syns jeg. Så det man har hørt at V4-serien som nå er produsert i Japan er helt i toppklasse kan jeg gladelig skrive under på... Ser egentlig ikke behovet for å bla opp 25-30K for en Swaro eller Zeiss lengre. Overhodet ikke verdt dobbel pris. Dette duger i massevis om du klarer deg med 4x zoom. (Har lest rykter om at V4 serien har de samme glassene som V8......men sannhetsgehalten i dette vet jeg intet om). (Har en gammel 6,5-20 Conquest og den er søppel i forhold, så her har det virkelig skjedd ting.)
 6. Ellers vil eg si at av gryter er de rustfrie i 365+ serien (de med stålhåndtak og uten teflonbelegg inni) til Ikea veldig god. Tåler varme og brenner ikke i bunn.
 7. Enig med siste taler. Dette er styrt elektronisk på en insprøytingsmotor via en hjerne og temp.føler. Virker som den får altfor feit blanding når den er varm. Ville begynt med temp.føler. Om ikke det hjelper ville eg sett på luftspjell om det fusker. Kjenner ikke disse motorene overhodet men dette er mine tips.
 8. Til dere med induksjon: Eneste stekepanna som holder er støpejern. Tatt livet av alle mulige varianter her. Siste var Voll som skulle være gromme god. Holdt ca ett år så bulte den og... I tillegg gir støpejern skikkelig stekeskorpe. Det absolutt beste å steke med. Ingen over ingen ved siden.
 9. Nå ble det litt hastig lading før jakta i fjor uten kronografering så brukte bare data fra Accubond. 59 grains N202, col 84,3. Med Accubond gav det 775 ms så skal ligge i den gata. Pipelengde husker eg ikke. Må fram med tommestokken som eg ikkje finner akkurat nå.... (surrehue)... men tror den er rundt 50cm. Har tidligere brukt NF i 6,5x55. Like fornøyd i det kaliberet, så denne kula funker.
 10. Mine jaktkuler i 9,3 som er prøvd er: TTSX. Funker godt, men må lades HARDT for å få god presisjon. Da jeg fikk en kule i retur etter gjennomskyting av en stor bukk ble den skrinlagt. Accubond: God presisjon og ekspanderer fint. Kanskje litt for bløt. Mye blod. North Fork: Går godt og meget pene slakt. Førstevalg foreløpig. A-Frame er uaktuell da jeg har sett uekspanderte prosjektiler i 9,3.
 11. Ser flott ut dette, men lurer på en ting: Kommer du høyt nok med kinnet på den stokken? Hvorfor ikke montere kolbeheis? Du skyter fryktelig mye bedre med ordentlig kinnkontakt. ... Så vidt meg bekjent er ikke du Michelin-mannen uten hals.... Bare en tanke.
 12. Usikker på om dette svaret er det trådstarter vil ha men... Jeg har hatt pipe i 6,5x55 med 1/8 og den gikk like godt med alt fra 95 gr til 156 gr. Utrolig hvor kjekt det var. Nå skal 202'en få ny pipe snart og det blir en LW med 1/8. Hvorfor det er 1/9 eller deromkring på orginalpipene har jeg vanskelig for å forstå. Sauerpipen er iallefall mye mer kresen enn forrige Shilen-pipa jeg hadde. Min erfaring er iallefall at 1/8 er mye mer takknemmlig.
 13. Reiser årlig til USA med KLM. No problem. (KLM er paranoide). Som sagt over: Bue er sportsutstyr, ikke våpen. Jaktspisser KAN bli et problem. Jeg kjøper spisser i USA og lar de ligge igjen til neste gang. Men en skikkelig buekoffert er å anbefale.
 14. 140 gr North Fork/A-Frame ville vært førstevalget i 6,5x55. A-Frame krever max fart for presisjon og gir høyere trykk.(MRP2 var løsningen for meg med A-frame). North Fork er mer takknemmlig å lade opp til skikkelig fart og gikk grisegodt i børsa mi. Pene slakt gir den og.
×
×
 • Create New...