Jump to content

SAVNET: To hunder - FUNNET


fosse

Recommended Posts

Dachsen Turbo og elghundvalpen Xena har forsvunnet hjemmefra i går rundt 12-13 tiden.

Sted: Hemnes, Aurskog-Høland, Akershus.

Det er ingen spor eller lignende etter dem overhode.

 

Turbo er en strihåret dachs, viltfarget, 1,5år. Godt kjent i området men drar aldri på lenger turer enn maks to timer.

Xena er en blanding mellom NEG og Jämthund og kun 12 uker gammel.

 

Om noen ser, hører om, eller lignende håper jeg de tar kontakt på tlf 41 28 23 24 evt 922 86 348

 

Mvh Thomas Wallerud Fosse

Mobil: 41 28 23 24

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Utgående fra egen erfaring med min tjt gå store ringer hvor din hunder vanligvis ferdes for å finne spor . Sjekk alle hier i din område , dachsen kan sitte fast og " lillebroren" venter ved inngangen . Samme gjelder gamle byggninger , fjøs eller hytter . Informere politi og alle dyrlegene i nærheten ! Og til slutt ta med i betraktning at hunder kunne har blitt stjålet .

Jeg har letet etter min hund en uke og vet hvordan det føles ut . Lykke til !

Link to comment
Share on other sites

Da har vi gitt oss for i dag. Dagen og kvelden har gått med til å sjekke alt vi kan av låver, sjakter, kjellere, garasjer osv. Nå sent ikveld hørte vi en lyd/sår piping rett på oversiden av huset, vi var 6 stk som delte oss og prøvde å lokalisere lyden. Noen få ganger fikk jeg "svar" på plystring, men så ble det helt stille. Vi har gått igjennom så godt som mulig der oppe nå i mørket uten å finne noe som helst, lyden er borte. Har ett håp om at det er Xena som er redd og samtidig vil hjem. Det ligger teppe og godbiter på trappa, så håper at hun ligger der i morgen tidlig, eller enda bedre har gått inn katteluka og ligger i senga her!

 

Ellers er det en som har sett en brun hund i Hemnes sentrum på tirsdag, vi har hatt en rundte og delt ut masse postkasselapper på Nyveien, Ydersnes, byggefeltet rundt Hemnes sykehjem og Langstranda.

 

Håper noen har sett noe, leter virkelig i blinde...

 

Tusen takk til alle som hjelper til med alt mulig!

Link to comment
Share on other sites

Du har ringt politiet? Hvis ikke, gjør det og be dem om å loggføre det. Farge og størrelse er det viktigste da... Dette vil alle politi i distriktet lese når de kommer på jobb, og patruljene vil da såklart holde øynene oppe :)

 

Håper det ordner seg!!

Link to comment
Share on other sites

Det ligger teppe og godbiter på trappa, så håper at hun ligger der i morgen tidlig, eller enda bedre har gått inn katteluka og ligger i senga her!

Kanskje du burde legge ut teppe og godbiter i området der du mener du hørte noen pipelyder. Det er ikke sikkert den våger seg helt fram til trappa i den situasjonen der er nå.

Hva med å få noen som har ei lydig bikkje til å gå søk i området. De tør seg ofte letter inntil andre bikkjer enn fremmede mennesker etter å ha vært hjemmefra såpass lenge. Denne hunden vil også oppfatte andre hunders lyder langt bedre enn oss mennesker.

Link to comment
Share on other sites

I dag har vi vært å laget bål og grillet pølser i området hvor vi hørte piping.

Der har vi lagt igjen tepper og noen få pølsebiter.

 

Politet er kontaktet og blir fulgt opp hele tiden. De har laget ett oppdrag på det og følger med.

Tusen takk til dere som deler og sprer dette.

Det reiste nettopp en gjeng på 10 stk ut her hjemmefra for å fortsette å lete i skogen. Fantastiske folk!

Link to comment
Share on other sites

Det har vært ned i -20 grader om nettene i området! Ganske utrolig at en valp på 13 uker, samt en tynnkledd dachs har klart seg.

Nitrogruppa på facebook har vist et fantastisk enasjement i letingen. I dag var de oppimot 25 personer som var med og søkte!

Meld dere inn her, dere som har hund, eller er interessert i hund!

http://www.facebook.com/groups/nitrogruppa/?fref=ts" target="_blank

Link to comment
Share on other sites

De har som mange har fått med seg vært borte siden mandag. De første 4 nettene var det -20 og kaldere, heldigvis har det vært mildere det siste døgnet. Vi har lett dag og natt siden mandag ettermiddag, med utrolig god hjelp fra fantastiske folk! Enkelte har vært mer ute på leting enn hjemme hos sin familie, hun vet selv hvem det gjelder ;)

 

Det har vært søkt i skogen rundt huset, i alle mulige låver, uthus, revehi, feller, osv uten noe hell. Politiet er informert, Nilsen bilberging som henter løse hunder er kontaktet, veterinær på Bjørkelangen blir kontaktet to ganger i løpet av uka (der får jeg forøvrig på torsdag beskjed om at det har nok gått svært dårlig med valpen om den fortsatt er ute, kan ikke regne med at den er i live lenger, takk for den motivasjonen!).

 

Det har blitt hengt opp lapper på butikker og delt ut lapper i 450 postkasser rundt om Hemnes, Løken, Klapput. For to dager siden var vi ved å skulle avslutte for kvelden, og hørte en piping/sår bjeffing like i nærheten av huset. Jeg plystret og fikk svar noen ganger, før det ble helt stille. 6 stk dro da opp i skogen for å lete, men vi fant nok en gang ingenting. På kvelden i går (fredag) samlet vi oss nok en gang på Hauback for å søke i skogen rundt huset. Det har kommet noen få cm med nysnø.

 

Vi deler oss og etter kort tid ringer telefonen. Det har blitt funnet spor etter to hunder, men de er usikre på hvor i skogen de befinner seg. I tillegg blir det hørt bjeffing. Men nok en gang er sporene for dårlige og vi mister dem. Vi bestemmer oss for å prøve igjen i dagen etter.

 

I dag (lørdag) møter det totalt 25 stk opp for å bli med i letingen, fantastisk!

Vi fordeler oss utover og ser etter spor. Ingen spor i nysnøen. Via via får vi tips om at det er sett to hunder på Hjellebøl. Dette viser seg til slutt å være en dachs og en schæfer.

 

Så ringer telefonen, Turbo og Xena er funnet. De har blitt observert på hovedveien 1,3km nord for Hauback og har blitt tatt vare på av en nabo. Endelig er de funnet.

 

Som bildene viser er de blitt ganske tynne i løpet av dagene, de har gått ned 3kg hver, utenom dette er de i ganske ok form. Såre poter på Turbo og veldig slitne. Vi tar dem med til veterinær i Fetsund (utrolig flinke folk og som nå garantert har fått en ny fast kunde!) Dommen der er at Xena egentlig virker uberørt utenom vekttap. Turbo er mest sliten og veldig tynn.

 

TUSEN TAKK TIL ALLE SOM HAR VÆRT MED PÅ LETINGEN!

 

54l

 

54m

Link to comment
Share on other sites

Det var godt at høre. Man har altid i tankerne at en hund vil gøre alt for en, så det man føler i en sådan situation hvor man ikke ved hvor de er og kan gengælde deres loyalitet er helt forfærdeligt. Kan forestille meg at gensynet har løftet en meget tung stein fra hjertet.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...