Jump to content

higraver

Members
 • Content Count

  227
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

26 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Alle løpene er forskjellig , det betyr du må finne ut først hva gi best presisjon . Vilt reagerer forskjellig på skudd . Tenk på avstand , skuddplassering , stress osv. Det finnes ikke fast konklusjon . For eksempel vil en elg med hjerteskudd på 50meter oppføre seg litt annerledes som en skudd på 150m hold i lungeregionen . Og nå kan du begynne å lure på hvorfor er det sånn .
 2. For å si det enkelt skulle man ikke tenke for komplisert . Kjøp forskjellige fabrikammo til din rifle og setter opp skive hver 25meter. På hundre meter skulle du har nullpunkt , dvs. treffpunkt midt i tiern . Du fortsette med det samme på alle andre skiver og sikte alltid på tiern . Da finner du ut hvor mye fall kule har og hvordan den oppføre seg presissjonsmessig . Det gjentar du med hver eneste ammotype og notere hver gang resultater . Om du bruke blyfri eller ikke , alle kuler dreper men premiumkuler litt bedre og aldri glemme den avgjørende faktor som skuttplas
 3. Hvis man ser litt mer nøyaktig på disse ny "oppfinnelse" finnes det bedre løsninger angående form , material og hjemmeside . Hvor er ladedata ? Alle andre aktører uansett om de kommer fra Tyskland , Østerrike , Slovenia kan det bedre . Og prismessig ligger de mer i øvre sjikt . Dermed er det ingen grunn å kjøpe norsk , de må first gjøre sine lekser .
 4. En undervurdert våpen med en fantastikk avtrekk . Jeg har skudd en Titan Alpha og eier selv en Titan 6 . Eneste ulempe er 5 skuddmagasin , det kan demonteres alt for enkelt . Presisjonen er topp også med fabrikkammo .
 5. Dobbeltrifle er kanskje regulert på 50m for å ligge tett på hverandre . Du har ikke skrevet hvor mye pause du hadde mellom hver toskuddsserie . Min erfaring sier 15min er minimum .
 6. higraver

  Ny kniv

  For dem som er en lat mann holder skarphet hele året .😉
 7. higraver

  Ny kniv

  Den italienske knivprodusent Sandrin kan det bedre. Rockwell 71 for en lommekniv , kan bare slipes med diamantbryne av toppkvalitet . https://global.sandrinknives.com
 8. På bruktmarked finnes også 2,5-10x42 fra Zeiss delvis med belysning . Eller hvis du er heldig kan du også vurdere 2,5-10x48 . En av de mest robuste kikkertsikte .
 9. Her er noen som ikke har avlastningsriller men en såkalte lederbånd . Det betyr at bare denne lederbånd kommer i kontakt med løpet . En kjent prinsipp fra artilleri siden over 100 år . Meningen er at friksjonen ,slitasje og rengjøring skal reduseres . https://www.sax-munition.de/sax-_-mjg-geschosse/13-l-8-mm-s-mjg-sx.html På hjemmeside av den avdøde Lutz Møller finnes ytterligere informasjon : http://lutzmoeller.net/8-mm/index.php Lutz Møllers Patroner og kuler ble nå solgt av Reimer Johannsen i Neumünster ikke langt unna danske grensen . ht
 10. Det finnes europeiske alternativer . https://www.grauwolf.net/264-6-5-mm-123-gr-8-0-g-fox-target-bleifrei-geschosse-100-stueck.html
 11. I Tyskland slipper du tysk moms , for tiden 19%,.ved import til Norge . Det gjelder bare våpenforretninger . Men tenke på en ting som heter frakt : De aller fleste våpenforretninger har enten en egen fraktservice eller du må engasjere en transportselskap som er godkjent for våpentransport . Kostnader mellom 3500-4000 NOK men våpen få du levert til nærmeste tollkontor eller til en våpenforretning i Norge .
 12. Riktig og dermed bli det bare en vurdering av anmeldelse ..........
 13. Kjøp ullgarn i farge du liker og kjerringa har noen å gjøre ......
×
×
 • Create New...