Jump to content

higraver

Members
 • Content Count

  161
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by higraver

 1. Takk for det . Jeg er ikke perfekt men forsøke hver dag å lære noen nytt .
 2. Hvorfor kan denne folk ikke norsk ? Er denne for dumt eller for arrogant ? Eller ønsker de å være sett som hipster ? Jeg forventer av en norsk produsent at de kan skrive norsk på sin hjemmeside . Hvis ikke må de finne seg andre kunder og lever med dårlig omtale .
 3. Noen mener at grevling kan ikke nyttes og ble derfor ikke skudd . Det er feil ! For det første grevling kan spises og smaker omtrent som villsvin . Men på grunn av trikiner bør det gjennomstrekes eller hvis du vil lage spekemat anbefales det på det sterkeste å ta en trikin-prøve . Hår kan brukes til produksjon av pensler for maler og kunstmaler . Og da snakke vi om pensler i verdensklasse . Kjøp de en barberings-pensler laget av grevling hår og du kjenner forskjellen med en gang overfor din gamle børste . Fett inneholder store mengder av naturlig kortisol , som er ettertraktet av apotek for å lage krem for mennesker med allergier .
 4. Jeg kan bare anbefale å holde seg unna Roedale . Kvalitetsmessig bra men rotete måte å organisere sine jobber . I alle tyske forumer klager man om dette .
 5. Hvis man regne litt blir man enda mer irritert . Behandling av søknad inkludert utskrivning av faktura ta 15 minutter x 1 time ( 60minutt ) x 7 arbeidstimer = 28 ferdigbehandlede søknader per dag . Hvor mye ble innlevert til hver enkelt politistasjon ? Hvorfor ble den ikke behandlet i den lokale politistasjon som mottok søknaden ? Har de ikke tilgang til data ? Hvordan kan de forsvare den enorme ressursbruk og kostnader å sende den frem og tilbake ? Hva er kostnader å behandle en søknad på " gamle" måten ? Hva er kostnader å behandle søknad i dag ?
 6. Fikk i dag brev fra politi at min søknad er mottatt 09 /08 og behandlingstid er mellom tre eller fire måneder . Send inn til Hønefoss og fikk svar fra Tønsberg . Før har det tatt bare to til tre uker delvis bare noen få dager .Nå er vi inne på samme antall måneder . Gratulerer til en vellykket politireformen og spesielt takk til politimesteren Christine Fossen . Jeg få mer og mer denne inntrykk at nærpolitireformen er feiltolket av den største delen av befolkning . Det betyr egentlig mest mulig nær sine egne og mest mulig bort fra befolkning .
 7. Epletre ble hovedsaklig brukt for dreide møbelføtter og må tørkes (lufttørking 6-8 %)skikkelig før du kan bearbeide den . Du kan også bruke den til lite kasser , pynt-verk osv men ikke i store dimensjoner . Lagring under tørking er en annen sensibel tema . Rett uten direkte sollys med lekter som mellomlegg . Aller helst på låven . Å lage en lavett til en liten kanon er avhengig av kanonens størrelse . Hvis det ikke overstige stor revolverstørrelse er det mulig . Bruk heller ask eller eik som i gamle tider .
 8. Ifølge EU skal det være en forbud fra 2020 eller 2021 . Det betyr at alle idrettsklubber som har kvittet seg med kunstgress har en problem mindre , alle andre en problem til .
 9. Jeg kjenner denne skytebanen men hører ikke til den . Det er ikke den første gang at det skjedde en nesten ulykke men den første gang at den blir offentliggjort . Før har det vært turgåere og fisker . Og som ofte ble det bare sagt , unnskyld , beklager , vi vil forbedre rutine .som i klartekst betyr kyss meg i ræva,vi fortsetter akkurat som før .
 10. Jeg snakker ikke om sosiale medier , men om realiteten . Ta en tur til omtalte skytebanen og kommer litt klokere tilbake . Hvis noen ikke klarer å se forskjellen mellom norsk flagg og en varselflagg trenger de etter min mening litt opplæring og kontakt med instruks for skytebaner . Det er kjent at folk som har ingen med skyttermiljø å gjøre bruke skytebanens område til bade- og fiskeplass året rundt . Det ble heller ikke brukt høyttaler for å varsel folk . Men som sagt , skilting har en dårlig tradisjon i Norge .
 11. Hvis den har vært en forsøk å lage en vits , så er poenget at du ikke vet hva du snakke om . Gjør deg kjent med realiteten og besøk selve skytebane .og badeplassen . Vi får se om du har noen å rapportere .
 12. Jeg er kjent med denne skytebanen og det stemmer at denne er litt uoversiktlig . Fremmende ble møtt her også på en av Norges største problemer nemlig dårlig skilting . Hvis du kommer fra feil side oppdager du ikke noen skilt . Kommer du fra den rette siden er skilting dårlig og ikke uten videre å oppdage . Jeg har aldri opplevd at noen av skyttere har ransaket terrenget for badegjester . Det ble tatt som gitt at alle holder seg unna skytebanen hver dag . Dem som har tvil på dette er hjertelig velkommen .
 13. Viktig for en våpenskap er at den oppfyller tekniske krav . DVS. at antall og plassering av låsebolter , tykkelse av stål i veggen , låsemekanismen , osv. Hver forsikringsselskap har merkeblader om dette . Eller spør politi . På den andre siden er det verdt å sjekke hva koster en nytt i forhold til å skaffe dokumentasjon . Å spørre er fortsatt gratis .
 14. For min del er denne rifle en vellykket designprosjekt . Dessverre ble det bare laget en eksemplar av dette og auksjons gevinsten skal gis bort til vel edelige formål i denne tilfelle som støtte for jeger- og bondeforeninger .
 15. Hvis noen bonde har noen penger til overs etter landsbrukoppgjøret . Her er en mulighet å skaffe seg en våpen passende til traktor , forutsatt du kjøre Fendt . https://www.auctronia.de/angebot/413411384258?lmEntry0=Newsl&lmEntry1=2019-06-22_Jagd_KW25_J_Sauer_Fendt&lmEntry2=02_html&lmEntry3=Jagd&lmEntry4=empty&nleml=3a2452ef0e58ac35698c83eaeb8b2c43&utm_medium=email&newsletter=2019-06-22_Jagd_KW25_J_Sauer_Fendt%2F02_html%2FJagd%2Fempty&ecmId=801744
 16. !. Aldri velge en avbetalingsløsning hvis du ikke må gjøre det på liv og død . 2. Spare hver måned opp en liten beløp som gir over tid mer spillerom . 3. Lage en oversikt over dine faste kostnader hver måned . 4. Kutte kostnader du kan kutte uten problemer . 5. Gjør det hele ett år og sjekke samtidig hva en forbrukslån koster . 6. Glede deg over gevinsten .
 17. Jeg sliter ikke med lesevansker , jeg sliter med dialekt , dårlig grammatikk og en uvilje å skrive forståelig . Og hvis Can har skivevansker er det ikke noe problem å innrømme dette . Hvis ikke er det bare uhøflig og respektløs overfor andre som forsøke å skrive ordentlig norsk og ikke snakke alle dalens dialekter .
 18. Slakter mente jeg ikke .
 19. Kjøp deg norsk boka eller be en slekter , venn eller noen som kan norsk å hjelpe deg med redigering .
 20. Er det mulig å oversette dette til norsk ? Jeg skjønner ingenting av det du har skrevet .
 21. Edward , bare se på denne tyske teksten litt mer opp i tråden , det har vært grunnen til min reaksjon . Og nå spørre jeg deg hva har dette med domenet å gjøre ? Hvis du trenger litt mer opplysninger rund denne omtalte patronen som ikke finnes norske tekst til , bare si fra . Til slutt , det kan ikke være din ønske å oppleve meg sint . Sinna snekker`n på det verste er min normaltemperatur .😀
 22. Da har din selvoppnevnte tolk tatt grundig feil . Reb har aldri kopiert mål fra dine nevnte kaliber . Ta en tur til en tysker som kan snakke norsk . Da få du hjelp .
 23. Hvis jeg har rifle med vanlig sikring i sekken er de ladd men uten patron i kammeret . Med våpen som har opp-spenner kan du trygt gå med patron i kammer eller løpet forutsatt våpen er ikke spent . Du har ja valgt en Vorn for å ha begge hender fri dvs . at du kan bedre bevege deg i terrenget noen som kan medfører at du snuble uansett og faller . Og her kommer Murphys law i spillet . For min del skulle man alltid velge den sikreste varianten .
×
×
 • Create New...