Jump to content

speikey

Members
  • Posts

    62
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by speikey

  1. Slettet sitatet av forrige innlegg. Jegermeistern. Fuldstændig enige her. At AP i dag står og lover gull og grønne skove ser jeg som et direkte overtramp av min og vælgeres generelle intelligens. Nu har de siddet ved makten i 8 år, så de har haft så rigelig tid til at gøre de ting de står og lover de vil ta fat på. Veiene i norge har set ut som et uland i all den tid de har siddet på regerings makten. Jeg gir gladeligt min stemme til fremskridtspartiet, da jeg syntes det er på tide at vio gør noet for vores pensionister. Jeg skammer meg ret og slet over den offentlige sektor, når det kommer til helse og institutioner her i landet. Og der er ingen som kan sige at ikke fremskridtspartiet kan styre norge i den rigtige retning, da de aldrig har fået chancen. Den der skræmme aktion noen bruker overfor fremskridtspatiet er jo helt på tryne. De er jo nazister som noen gerne vil ha dem til at fremstå. Hilsen en som drømmer om en fremtid. - og så kan vi kanskje prøve å holde oss litt i nærheten av temaet? Jegermeistern.
  2. Det er jo også det som er poenget her. Her diskuteres ærlighetog anstændighet generelt. Dette gjelder såklart både for jægere og utbytere. Og håber da at de jægere som har leiet jakten enten gjør op for seg, eller at utbytere kan finde på at lave en tråd paralelt med denne som lister de jægere som ikke kan finde ut av at opføre seg. Jeg er for at denne interresse / hobby setter manere og god opførelse i højsædet. Det der markeds økonomi, kan i holde inne på et eller annet lummert kontor.
  3. Sletta sitatet av forrige innlegg. Jegermeistern. Så når utleier skriver "godt rype terreng" mener du det er landskapet som hentydes til og ikke ryper ? Jeg ville tolke det som der var en god bestand av ryper.
  4. Men som dommen sagde i sagen runt DNB og deres investeringsfonde. Det er lov at selge gråstein, men ikke lov at selge gråstein og sige det er gull.
  5. Men du forsvarede i tidligere innlegg at det var helt ok at tale usant. Det var den andres parts pligt at kontrollere utsagnene. Det er uansett ikke ok at tale usant i mine øjne. En løgn er og blir en løgn. Og jeg ville være sikker på at så mange som muligt fik at vite om det hvis noen løj overfor meg. Det er veldigt svart / hvit. Enten er det sanheten, eller også er det ikke. Men du har kanske gjort dine bakgrunns undersøgelser om vores jæger ven her, siden du kan betvivle hans moral ?
  6. Hallo Chiefen. Har du ikke almindelig fornuft ???? Hvem er det som har en økonomisk gevinst ved at være litt lemfældig med sanheten her ?? Vores jæger ven, eller utleier ?? Har du noet belegg for at tro at trådstarter ikke taler sant. Kanske han bare er et anstændigt menneske som ønsker at hjælpe folket her som deler hans interresse. Ligger det deg så fjernt at der faktisk finnes sådanne mennesker ??
  7. Nei Woverine67. Jeg er heller ikke mye for all det advokat mat og retslige tull. Men dette innleg dreier seg om akkurat en terreng utbyder som ganske sikkert veit noenlunde hva som er i terrenget og hva som er blevet jaktutbytte de foregående år. Og allikevel beskriver terrenget som et rigtigt godt jaktterreng. Naturen er sikkert veldig fint på dette område, men er jo ikke det som vi jægere betaler for. Da havde vi jo bare taget støvlerne på og gået os en tur. Vi må lige holde os til trådstarter her. Og da syntes jeg at det er kritisabelt at terrengutbyter og folk i almennelighet ikke holder seg til sanheten. Så langt kan vi vel være enige.
  8. Jeg gir deg ret i at utleie av jakt er et frit marked fra utleiers side, men da for det jo være like dan for leiers site også. Og så er der jo det med at holde seg til sanheten. Men det burde altså ikke være nødvendigt at påpeke. "Her mener jeg at skrive noet i en annonce som er urealistisk" Syntes det er et kjempe initiativ med en sådan tråd. Vi er jo forbrukere hvad angår leie av jakt, og vi har såklart ret til og nytte av en seriøs vurdering av diverse utbytere av jakt terreng.
  9. speikey

    Store Rovdyr.

    Vil lige linke til denne serie på youtube, og håpe at jægere er fornuftige nok til at se at dette er veldig dårlig reklame for vores interesse. Og personligt blir jeg både lei meg og kvalm ved at se sådan hat. Men folket får selv vurdere. Er første gang jeg forsøger at legge en link her på forum, så hvis ikke det lykkes, tar jeg gerne mot litt hjælp. Hilsen speikey
  10. Det var godt at høre. Man har altid i tankerne at en hund vil gøre alt for en, så det man føler i en sådan situation hvor man ikke ved hvor de er og kan gengælde deres loyalitet er helt forfærdeligt. Kan forestille meg at gensynet har løftet en meget tung stein fra hjertet.
  11. Er er noet forhåbentligt godt nyt.
  12. Der er noet magisk ved disse dempere. Ved at have lest andre tråde her omkring dempere, ser man at de nok gjør en glimrende job på skytebanen og ute på jakten. Men når det kommer til forum, er der vel ikke noet som kan lave så mye støj. hehe
  13. Ja. Det var jo meget aktuelt ang. diskusjonen vi havde igår. Min mistanke/mening om vægtfordeling av skyld mellem gaupe og rev ang. inhug i rådyrbetsanden. Nå kan vi så konstatere at reven klare at tage voksne dyr også. Så når det har seg sådan at der er kvote på regulering av gaupen, kan vi kanske hente inn en god del på rådyrbetanden ved at gå hardere på reven. Til alle i ihærdige revejegere runt i norge. Stå på, i gør en kjempe insats.
  14. Hvor tet kan bestanden være for gaupe ? Syntes at fået oplyst at de trengte et veldigt stort revir. Er der noet som jeg har misforstået her eller ?
  15. Ja. Bonden som har jorden broeren min har jakten, havde litt travlt for et par år siden og glemte at ringe innen han drog ut for at slå. Broreren min kom tilfældigt forbi og gik ned for at se hvordan det gik. Det gik slet ikke. Bonden holdt stille med maskinen på marken, og der lå en buk med alle fire ben kuttet av. Bonden viste ikke hva han skulle gjøre, så broeren måtte stikke bukken som prøvede at krappe bort på stumperne. Det er nok siste gang bonden glemmer at ringe. Det er et syn man syntes er så meningsløst. Da er da mer logik i at se et rådyr kadaver taget av et rovdyr.
  16. Han mener nok løpsvelger. Det er symboliseret ved en prikk og 2 prikker. Kanske derfor han tror det er enkelt skud og 2 skud
  17. Ja. Det med slåmaskinen som tar dyr, er også en ting som mange jægere i danmark prøver at gjøre sit for at ungå. De har en avtale med bonden om at han sier fra når han vil slå gresset, og da går jægeren gennem stykket med hund innen bonden kommer med maskinen. Veit ikke om i bruker det her i norge ?
  18. Jeg skrev tror. Har hverken tid eller midler til at lave en gennemgående undersøgelse av dette. Men hvis vi ser på antal munde at mætte mellem rev kontra gaupe. Så siger vel matematikken at her går der nok en del rådyr lam gennem maskineriet på reven. Men et lille rådyr lam legger ikke mye spor efter seg når reven har været der. Er litt enklere at se gaupen har været på ferde.
  19. Nei. Veit ikke om sådanne undersøgelser er blevet gjort i danmark. Men min familie og folk runt meg har jaktet i mange generationer, og har aldrig set eller hørt om trillinger i danmark. Men har set rå her i norge gå med 3 fine lam. Så det er nok klimaet, og betsanden som spiller inn her. Det er jo det som gjør naturen så fantastisk. Når det viser seg at det trenges, da skruer naturen litt på knotten og justere ting sådan at det hele kan henge i hop. Ser jo at gaupen er litt at en prygleknapp hva angår rådyr her i norge. Og den tar da helt klart en del rådyr. Men tror til gjengæld at reven er den som gjør størst innhug i rådyr bestanden. Dette skjer bare med lam, som vi ikke opdager så let. Men reven tar klart flere rådyr end gaupen, grunnet antal av reve kontra gaupe.
  20. Ok. Ja, det med trillinger er slett ikke på tale i danmark. Der får rådyret maks 2 lam. Det er vel nok mest klimaet som gjør dette. Kanske også at vi jo ikke har eller har haft gaupe til at tage ut dyr. Reven blev vel først et stort problem efter at prisen fallt på skinn. evolotionen trenger en del mere tid end 50 år. Kan i tillegg sige at jeg er hjemme i danmark og holde jul sammen med forældrene mine hvert år, da har vi i min omgangskreds tradition for at jakte i romjulen. Et av stykkerne vi jakter på er en myr, der blev gravet torv unner krigen og er en perle av et stykke jakt terreng. De foregående år har vi altid sett rev der ved højlys dag, og jeg har presset litt på for at få kompisserne mine til at jakte på reven, da jeg mente at der var en del mere end de kunne forestille seg. Siste jul jeg var hjemme, fortalte de at de havde sat ut feller for reven det siste års tid, og de havde taget 50 rev i området. Blev litt glad at der blev tynnet litt i bestanden der. Området er ikke mere end 1 hektar. Men du fredsens der er fasaner og råvildt der. Man skyter fint 10 fasaner en eftermiddag på det terreng, og ikke uvanligt at få 5 rådyr ut med drevet.
  21. Kan se vi har denne fine interesse av de samme grunne Wolverine. Og at du ikke er ute på at udrydde noen arter, og heller ikke ulven er jeg meget glad for at høre. Håper du da mener her i norge Og jeg er ikke for at noen arter skal få love at tage helt over heller, men der må være et vist antal før vi jakter "fritt" på dem. Jeg mener dog at individer som ikke viser seg sky for mennesker kan tages ut til hver en tid. Hva gaupen angår, har den jo så vidt jeg ved været en del av norges natur hele tiden, og regner/håper på at der her er styr på avskydningen. At gaupen ligger på lur efter byttet er korrekt, jeg var nok litt hurtig og generaliserede her. Dette undskylder jeg. Og nei. Jeg er ikke efter de som driver og regulere rev, de gjør en kjempe job. Stå på folkens. Men hvis reven var nede i et antal som ulven, da var det nok en anden sag. Skal vi ikke tage den diskusjon til den dag kommer. Men kan da fortælle en lille historie fra danmark. runt starten av 90 tallet kom skapen til danmark, reven blev redusert betragteligt i antal, dog ikke så karen var utrydnings truet. Så langt ifra. Men det gav luft til rådyret som eksploderede i antal. At se flokke på +50 dyr på vintern er sett på de kanter jeg boede i, og det blev observeret mange steder i danmark. Men efter 10-15år blev rådyret ramt av sygdom, dette fordi at den nu var i så stort antal at bestanden blev for tet. Naturen viser os bestandig at hvert individ har sin plass i rette antal, uansett hva vi mener er det rette antal. At reven i utgangspunktet var kommet i et sådan antal at den blev redusert grunnet skap, var at skinnet var faldet såpass mye i pris, at det ikke var attraktivt for jægere at jakte den. Håber vi fremover kan diskutere litt wolverine. Og være enige om at der må være en plass for os alle
  22. Var du den stolte jæger som fik hun gaupen Den han gaupe var en skikkelig fin pus. Han blir et fint skind på væggen ved en stolt jæger.
  23. Helt ærlig Wolverine. Tror da folk flest har forstået du ikke kan tåle rovdyr større end en mid. Du har giet uttryk for din harme mot ulv stammer fra personlige oplevelser runt hold av sau. Har gaupenogså trådt deg over tæerne ? Ingen av disse skabninger er "onde". De gjør alt dette fordi de er dem de er, og prøver at gå mætte i seng, akkurat som du og jeg. Du har da såklart lov til at have en mening, men du trenger ikke at ytre den ved enhver anledning. Tror den er kommet på lystavlen hos de fleste herinne. Og om du liker det eller ej. de to rovdyr er bedre end noen jæger til at vælge ut de dyr som er svagest og kan tages ut. Dette er jo noet som blir ofte diskutert i jæger kredse. Men det er kanske deg som skal være den som får lov at vælge. Op med humøret og ha en videre go kveld
  24. Ja den statistikken på 75 år viser jo at dette er et 0 problem i en målestokk der vil vise hva menneskene faktisk dør av. På verdensbasis er det nok verre å kutte seg i fingeren med medfølgende infeksjon. Ja, er helt enig i at der er mange måter at komme alvorligt til skade på som er mere sandsynligt end at blive angrebet av ulv. Men er det et argument for at man bør have ret til at tage sine forholds regler ? Eller du mener vi skal enten tage chansen, ellr blive hjemme fra en luftetur med hunden i skogen ? Jeg mener at når man har taget den forholdsregel at holde hunden i bånn i et område hvor man kan treffe på ulv "er vel omkring halvdelen av norge nu om tiden" da kan man vel ikke gjøre mye mere. Bortsett fra at blive hjemme. Jeg gentager. Jeg er ikke for at ulven skal udryddes noen plass, men de individer som ikke viser frygt nok for mennesket til at holde sig unna os, de må efter all fornuft kunne tages ut. Et er at blive opsøgt av ulv i skogen, noe annet er at jage ulven " referere her til det fine eksempel staten viste os med helikopter jakt" Men de er jo ikke klogere.
×
×
  • Create New...