Jump to content

Lakelanderen

Members
  • Posts

    85
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Lakelanderen

  1. 6,5X55 og 6,5X55SE er det samme men så har vi 6,5x55 scan som har litt andre toleranser. (takler litt lengre maks lengde)grovt sett.
  2. Edit Vavlo ,ordliste med automatisk rette funksjon kan vare noe dritt.
  3. Støtter Varlo. Hadde en Tikka M55 som laga slike merker på hylsene, det viste seg etter en del grubling og prøving at bulken kom av at hylsen traff fremre del av utkasteråpningen når eg tok ladegrep.
  4. Vel eg var så smart at eg skaut inn på elektronikk før et jaktfelt stevne. Det angret eg bittert på etter kvart som jaktfeltstevnet gikk sin vante gang. Kan vel mest karakterisere det som kampen om sisteplassen. Sjekket innskyting på papp etter at stevnet var ferdig, treffpunkt var da ca 10 Cm opp til høgre. Så innskyting for jakt forgår på papp for min del, elektronikk som en ikke har kontroll på om den har vert kalibrert siden den var innkjøpt stoler eg ikke på til innskyting for jakt formål.
  5. Fant også en annen patron med magnetisk kule. Kan dette være en eller annen form for rekrutt patron? Virker som det er svært lite krutt i patronen. En Raufoss patron fra 1951
  6. Da har eg endelig fått tatt bilde av patron, kulen er blank og magnetisk det er ikke hylsen.
  7. Skal ta en sjekk når eg berre kommer meg heim igjen. Skal sjekke med magnet og ta bilde av heile patronen slik at eg får lagt det inn her. Trur at det kan vere ei D spiss kule, den er blank å sjå til hvis eg ikkje husker heilt feil.
  8. Hei kom over noen gamle Norma patroner i kaliber 6,5 X 55. ser ut til å være stål patroner. Noen som kan seie noe om alder på disse. sjå bilde av bunn. Mvh Lakelanderen
  9. Ta en av hylsene som har merke og del den på langs så ser du om det er begynnende hylseseperasjon. Hylsen vil da være betydelig tynnere der merket er hvis det er starten på separasjon.
  10. Hei her finner du det meste angående N140 og 100gr kule. Ingen rifler går likt å her er det berre å prøve for å sjå hva som passer. https://www.vihtavuori.com/reloading-data/rifle-reloading/?cartridge=71 følg linken og finn den ladningen som passer podens våpen.
  11. Hei Takker for svarene eg har fått så langt. Har ingen lignende utfordringer der eg selv jakter. Dette var meint som en prinsippiell diskusjon. En kan vel ikke berre kreve selv om man er grunneier. Hva da med personværn og oppbevaring av person opplysninger som både våpenkortet og jegeravgift kortet inneholder, det er her snakk om en del opplysninger som kan misbrukes, kan det da stilles krav til oppbevaring av slike opplysninger. Det er ingen som har problemer med å vise våpenkortet og jegeravgiftskortet, men forlange kopi.
  12. Hei. Det har dukket opp et interessant tema, kan grunneier kreve kopi av våpenkort ved utleie av jakt? At grunneier vil forsikre seg om at alle papirer er i orden og vil se jegeravgiftskort og kanskje våpenkort er greit, men kopi? Hvordan forholder man seg til sånne krav? Mvh Lakelanderen
  13. Takker for god info. Eg blir like imponert hver gang, over kunnskapen somme har her på forumet. mvh Lakelanderen
  14. Hei kom over en gammel eske med patroner da eg skulle hjelpe en kompis å rydde en gamme løe. Noen som kan fortelle hva slags patroner dette har vert?
  15. Hei kan ikke gi deg noe godt svar på første spørsmål. på spørsmål 2 følger eg den enkle regelen magnum hetter til magnum kaliber og standard hetter til standard kaliber. Mvh Lakelanderen
  16. Ser ikke ut som noen Blaser R93 det der. Den har ikke låskasse så vidt det er meg bekjent, på bildet kan man tydlig se en låskasse som er delt i to og delvis ett sluttsykke til en ordinær biltrifle , Ingen Gardena kobling å spore på det bildet der. Så for Blaser tilhengerene, konklusjonen blir nok at det ikke er noen R93.
  17. Her er et firma i Norge som seller Tempilaq. KNUT SIMONSEN AS RANDABERGVN 305 4070 RANDABERG www.ksimonsen.no PHONE +47 51 418922 FAX +47 51 419740 Produktet ligger ikke på nettsiden deres, men rask å svare på mail ved forespørsel. Fikk følgenede svar på min forespørsel: Hei, Dette er bestillingsvare, di koster kr.236,- + mva og frakt Leveringstid er ca 1 uke Vi har di fleste grader av tempilstik på lager og di koster kr.123,- + mva Mvh Lakelanderen
  18. Kan vel vere et problem ved hylser i forskjellige kaliber, store hylser er vel lettere å få repeterbarhet med enn små hylser når man bruker mikroswitch, i alle fall når en skal bruke samme dropp tube til flere hylsestørrelser. Var i allefall denne erfaringen som gjorde at eg gikk for IR deteksjon.
  19. Min hylsemater bygger også på samme prinsippet som Dillon sin, men bruker IR sender og mottaker for start og stopp av hylsemater. Hylse detter da direkte ned til induksjons varmer, når det er detektert hylse i varmeren stopper hylsemater og starter induksjonsvarmer automatisk denne varmer da hylsen sin tilmålte tid. Når tiden er utløpt stopper induksjonsvarmer, hylsen faller ned og hylsemater starter på nyttt. Eneste bevegelige delene blir da motor for hylsemater og mekanisme som slipper hylsen ned etter gløding alt styrt fra en enkel timer.
  20. Var meningen det, men det går ikke så fort å få laget den nødvendige hardware, men det blir etter hvert. (døgnet har for få timer til kjekke prosjekter.) Satser på å bygge en del av elektronikken i styringen selv.
  21. Holder på med et lignende prosjekt, men har en litt annen tilnerming til hylse mating. Bruker du en LM2576HV så kan innspenningen variere mellom 7 og 60V og utgang kan justeres mellom 5 og 57V med utstrøm på 3A. Ser at dei fleste stepdown converterene på e-bay har maks 35-40v ingangs spenning, og maks strøm på 1,5A. Denne kretsen trenger kun 6 utvendige komponenter hvis en benytter seg av den justerbare utgaven, 4 hvis en bruker den som er ferdig definert. Inn spenning må ligge 1,23V over utspenningen, men slik er det med de fleste spennings regulatorer, at en må ha litt høyere inn spenning enn en får ut. Lakelanderen
  22. Eg bruker samme demper på 7mm og 223 og har gode erfaringer med dette. Har en Hausken demper med forrholdsvis lang bakkammer. 223`n høres mer ut som et salong geveær, så eg har god demping.
  23. Start på 23,8 grain og jobb deg oppover til 25,9 grain så tenker eg du finner en ladning som går bra. Tror eg landet på 24,5 grain men ta ikke dette som noen fasit i ditt våpen. Er ikke heime akkurat nå så får ikke sjekket. Mvh Lakelanderen
  24. Kjempebra instruksjons video. virker fint i keynote også. Mvh Lakelanderen
  25. For så vidt enig i dette også men fosto det slik at ingen kunne svare på/dokumentere om eiendomen var med i valdet eller ikke, bare at det hadde vert jaktet der over lang tid. Kommunen er da pliktig til å føre register over hvilke eiendommer som det jaktes på, hvis ikke blir det reine bingo systemet for tildeling av fellings tiilatelser. Som nevnt før så må en ha et visst areal for å få løyve til å jakte hjort. Det har vert en snusk innen offentlig hjorteforvaltning før, et eksempel på dette var i media for en stund siden, Brandal på Hareidslandet, der grunneiere måtte betale 160000 i bot og viltnemda ble oppløst, og satt under administrasjon av fylkesmannen. Poenget mitt er at noen må vite og kunne dokumentere at jaken har foregått lovlig, slik at grunneier(e) kan få svar på legitime spørsmål. Tror nok det er en fornuftig förklaring på det meste, men hvis ikke er dette en alvorlig sak. Jaktbu hadde eg oppfattet som en bonus hvis allt annet er formelt i orden. Mvh Lakelanderen
×
×
  • Create New...