Jump to content

haretex

Members
 • Content Count

  1,409
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 Good

5 Followers

Recent Profile Visitors

1,242 profile views
 1. Flott kniv den siste der
 2. Her er link til slira, om det var det du lurte på:
 3. haretex

  Ujevn slire

  Alternativt kan du lage en sånn treholk til bladdelen. Den kan du jo forme litt som du selv ønsker.
 4. haretex

  Ujevn slire

  Du må bygge mer volum på bladdelen. Holder ikke bare med tape. Fyll på med pappskiver eller lignende, gjerne sånn at det blir mest volum midt etter bladet. Da slipper du å få sånne slirer hvor læret blir helt flatt på bladdelen.
 5. Det som er viktig er å ha helt 100% tilpassing på alle delen i skaftet, slik at de ikke kan rotere på tangen. Det vil medføre problemer når kniven skal settes sammen igjen med lim.
 6. Kort fortalt.: du må forme og gjøre ferdig kniven uten at den er limt sammen. Deretter demontere og file mønsteret i metallskiva. Deretter kan du montere sammen med lim. Er flere måter å gjøre det på, det enkleste er vel å ha gjennomgående tange (med påsatt gjengestang) slik at kniven kan skrues sammen mens den formes.
 7. Tror ikke jeg ville brukt vanlig epoxylim. Det blir neppe helt klart. Laget denne kniven for et par år siden hvor det er innstøpt en "forgylt" harelort øverst på skaftet. Brukte noe som het Ice Resin.
 8. Er så små de hullene der at det går fint med gjentatte omganger med det tynneste limet.
 9. ' Bruk av det tynneste superlimet og slip med papir mens limet er vått. Gjenta noen ganger, pleier bli topp resultat.
 10. haretex

  Kniv nummer 1

  Ser fint ut det. Bare å kjøre på med slire da
 11. Prøv med narvesverte. Den trekker bedre inn.
 12. Har kun fått 2 mår så langt denne sesongen. En i desember og en i begynnelsen av januar. Begge tatt i Syningfelle.
 13. Er det surnet/råteangrep så må det stabiliseres. Jeg lagde en uten stab. for noen år siden, der knakk jeg skaftet. Selvfølgelig kan man ha gjennomgående tange, men treet er jo mykt så det vil bli hakk og merker i det. Denne knakk bakerst, etter en sånn svart stripe. (pill råttent der)
 14. Surnet plommetre som jeg har sendt til stabilisering.
 15. Jeg har laget kun en kniv av furukote. Emnet hadde ligget til tørk i flere år. Før bruk så kjørte jeg det 12-15 ganger i micro innpakket i tørkepapir. Da hadde det sluttet å komme ut mer kvae. Allikevel ble det ganske strevsomt skaft å jobbe med. Bor og slipepapier tettet seg hele tiden, men kniv ble det til slutt da. Ikke var det nødvendig å impregnere skaftet heller.
×
×
 • Create New...