Jump to content

REVEJAKTA 08/09


Bård 308

Recommended Posts

Da tar du å bygger deg ett lite "jakttårn" av paller inne :wink: ......fort gjort :D

 

Skal gå ut denne sesongen nå som det er. Har planer om å bygge om litt der til sommeren.

Forhåpentligvis slipper jeg da å stå, for det blir veldig slitsomt i lengden. Går å sitte på en stol der, men da får jeg ikke med meg når reven kommer inn. :(

Så må vel ha noe høyt å sitte på ja.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

lag deg ei lita luke under vinduet,som du kan åpne og skyte i fra,når du sitter i godstolen.det har jeg gjort i campingvogna.....

 

Har tenkt på det, men det blir ikke lett å lage luke gjennom en tømmervegg.

 

bajonettsaga,eller kje-saga er fin til det..... :roll:

Link to comment
Share on other sites

Ca. kl.04.00 i natt kom en rev luskende utpå ekra. Jeg gjorde meg klar for å skyte, og etter fem min. var reven innen haglehold, men jeg ville vente til den kom nærmere åta.

Reven gikk og snuset rundt på de alle forskjellige luktene. Sikringa ble skyvet frem, og reven var akkurat der jeg ville ha`n.

Den stoppet opp ved en stor blodflekk fra en av gårsdagens rever. Det så ut som den var ganske trygg og den merket ikke hagleløpet som ble tredd ut gjennom vinduet.

 

"Blaff". Skuddet ga gjenlyd i ørene, og reven falt død om. :mrgreen:

Det var ei lita tispe på 5,5 kg. Det kom ikke mer rev, men tror kanskje det har vært en der før jeg dro dit i natt. :?

 

Da har jeg 8 rever for sesongen, har satt meg nytt mål på 10 før sesongen blir ferdig.

Det er igjen lenge enda. :twisted:

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer Jeger93.

 

Var hjemmom på jakt i helga. Ikke noe å se. Men her er det heller ikke snø. Nå begynner jeg å bli lei av at snøen ikke kommer. Varlseren peip kl. 07 lørdagsmorgenen. Jeg ut med rifleløpet i glugga. På åtet sitter en stor katt. Lot den spise seg mett og lot den gå.

Link to comment
Share on other sites

Var ute på skitur idag, med bogen av en sau på slep, i håp om at det skal lede mikkal til åte. Ein runde på 6-7 km, kryset flere ferske spor på turen.

223`n blei solgt i går :( , så det blir å bruke Rem597, cal 22wmr, på mikkel om han dukker opp di nermeste ukene.

Ny (brukt Tikka T3) 223 er på tur inn sørfra i nermeste fremtid :D . Den skal ein tur til maker for kortin, gjenging og Hausken.

Link to comment
Share on other sites

En jeg kjenner har sagt at når jeg skyter min første rev skulle han smake på revebiff med potet og viltsaus til :P

Han mener at det ikke er noen grunn til at rev skulle smake noe værre enn annet vilt, ville selv aldri satt tenna i en indrefilet av rev :mrgreen: Må bare forsikre meg om at det ikke er noen sykdommer eller andre bakterier i revekjøttet, hørte i helga snakk om en eller annen bakterie som begynte på "t"(husker ikke navnet), som kunne finnes i rev, og at hvis man spiste kjøtt som inneholdt bakterien kunne man bli skikkelig dårlig, noen som veit om det er noen bakterier eller liknende i rev :?:

 

Har endelig begynt å bli mye aktivitet på åte så har trua på at det ikke er lenge igjen før han detter, er litt lite snø for tida så det er ganske mørkt, men tenkte jeg skulle prøve i natt uansett. :wink: Er det noen spesiell tid han er mest aktiv eller kan han dukke opp når som helst? Vil helst slippe å sitte å fryse hele natta så hadde vært fint om det var ei tid han rørte mest på seg og det var størst sjanse for felling :P

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Har jaktet og skutt en del rev på åte hjemme, men har fremdeles til gode å prøve revejakt med hund, lurte derfor i den forbindelse om et er noen i Lillehammer eller omegn (alt fra Gjøvik til Sør Fron) som bruker hund på reven?

 

Bor for tida på Lillehammer og kunne veldig gjerne tenkt meg vært med på revejakt med hund, så om noen praktiserer dette og vil ha med seg en ekstra jeger, så kontakt meg gjerne, enten PM eller tlf 41430653.

 

Mvh Yngve

Link to comment
Share on other sites

Rev nr tre datt natt til Søndag. Tispe 7,0 kg, 35 gr V max og 222 rem. Fiskebiten som ble dens bane satt mellom tennene i munnviken. Gjennomskyting med ett svært høl ut :? .

 

Nå har jeg flådd, skrapet og spent skinnet opp på en Tane, har bare en ting å si:

 

"Respekt, Helge Ingstad og andre fangstmenn"

Link to comment
Share on other sites

Har hørt om at det med piss fra tispe i løpetid er effektivt lokkemiddel. Hell det på en filmrullboks, stikk hull i lokket og sett det ut ved åta, samtidig som du skvetter noe rundt i området. Det ble også anbefalt at hvis man skaut ei tispe i løpetiden så skulle man tømme urinblæra til tispa og bruke det til lokkemiddel.

Link to comment
Share on other sites

Ja det med åtejakt har sin skjarm, men er ikke for vemlemager. Fikk en gang for mange år side, en drøss med høner, da de skulle hentes, viste det seg at de ikke var døde enda. Så jeg og sønner stod der og vrei av nakker. Problem nr2 var at de sparket seg elegant ut av søppelsekkene. Men det blei da en del rev av det tilslutt.

Link to comment
Share on other sites

Huff, huff og atter huff... Er akkurat kommet hjem fra første økt på åta, etter å ha foret reven ett par måneder og med mye aktivitet.

Lysforholdene var ok da jeg satt meg ned, men etter noen timer kom det ett tykt lag med sorte skyer, så da fant jeg ut at det ble for mørkt, og pakket sammen.

Etter jeg kom ut av hytta (ferdig nedpakket), skulle jeg bare lyse fort over åta, og jordet rundt den, gjett hvem som var på nedsiden av jordet i skogkanten! :shock:

I min fortvilelse, pakket jeg opp børrsa og fikk i magasinet, og prøvde og lokke reven nermere, men til ingen nytte! :oops::x

Gleder meg bare til det nærmer seg fullmåne! :twisted:

Link to comment
Share on other sites

Endelig klaffet det. Gikk ut kl 04.30 for å sitte litt før jeg skulle på skolen. Ferske spor i veien og så at det var rota på åta. Etter ca en time kommer mikkel til syne. Det gikk utrolig sakte! Han gikk 2m, stoppet og lyttet og slik fortsatte det helt til han nådde åta. Lot den begynne å spise før jeg løfta opp kombin. Fikk etter en liten stund breisida til , og sende en 30grs berger inn i bogen på den.

Reven hoppa i været da det smalt og ble liggende 5 m i fra skuddplassen. Kulehull som en kulepenn inn( litt rart :?:) og ikke noe hull ut.

Har ikke veid ennå men det var en liten hannrev. Tipper ca 7 kg.

 

Kan notere rev nr 1 på meg for sessongen 08/09 :D

Link to comment
Share on other sites

Takk for det :D morro og endelig få tatt en. Var bra med spor på åta, så får håpe det er flere :wink: Egentlig mye revespor hjemme nå, men har ikke vært den største trafikken på åta. Hjelper kanskje når parringsida er slutt. Det virker som at døm har tjuvstarta litt...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...