Jump to content

Jegerbombom

Members
 • Content Count

  821
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

59 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Banevåpen erverver du vel utenfor ''jaktvåpengarderoben'' hvis du er medlem i ett skytterlag og kan vise til at du trener og konkurerer, så i prinsippet skulle det sikkert gå greit å få omgjort søknaden til ervervelse av banevåpen og beholde ledig plass for jaktvåpen i garderoben din. Da kan du ha både Krag-Jørgensen og Mauser M67 å leke deg med på banen til din store fornøyelse og siden de er billige så kan du bytte ut til du finner eksemplarer som er tilfredstillende. Våpen til kikkertklassen kan også erverves utenfor garderoben men alikevel brukes til jakt.
 2. Hva med ett strikk over kolbe-løp? Gjorde for noen uker siden selvlagde strikk for å holde sammen noen pinner i kryss og ikke ville bruke tau, laget de ved å klipte av en sykkelslange.
 3. Du kan bruke det på alt vilt i norge. Bruker nå selv Mega i 6,5 og har gjort rev, rådyr og elg med den og det har til nå vært bedre med tanke på blodslått kjøtt på rådyr og elg enn hva nosler kula til mange på jaktlaget bruker i kal. .30
 4. Jeg har også crohn og har heldigvis bare fått fjernet 2 deler av tykktarmen og overgangen tykk-tynntarm, men kjenner igjen diare og kraftløsheten du beskriver. Har antageligvis ett høyere aktivitetsnivå da jeg har ligget jevnt oppunder 90kg nå i 10år. Her i huset så har vi gått bort fra rafinert sukker og bruker heller brunt sukker og honning som søtnings middel i matlagingen, men det går mye i sukkerholdig brus da jeg ikke drikker kaffe, og så er jeg glad i potetgull🙈 Jeg skyter ikke Dfs men skyter jaktfelt hos Njff og der trives jeg bedre med sittende skyting enn liggende, problemet er ikke å komme meg ned på magen men etter 3skudd så begynner synet å flimre, trolig pga struping på blodårene i nakken så da får jeg bedre samling og poengsum med å skyte sittende på kloss med anlegg på begge knærne i stedet for å velge en lavere skytestilling som liggende. Liker å gå tur med hunden og på snikende oppdagelsestur utenfor veien for å spotte dyreliv og spor etter dem og vil heller være driver under elgjakta enn å sitte på post.
 5. Mossberg500 kan jeg anbefale som hagle. Har sikringen oppe på tommelen og ikke i avtrekkerbøylen som andre pumper.
 6. Sa meg ingenting...men hørtes ikke bra ut😳
 7. Rusta har 16mp kamera uten mms til 499.-
 8. Det er det samme som i videoen i toppen av denne siden
 9. Loset den på viltet eller bare støtet og forfulgte den det? Du skal ikke være bekymret for de korte føttene. Disse hundene jager gjerne i full fart i 3-4timer i strekk, 2-3ganger om dagen på jakt, og det tror jeg ikke du orker å være med på når du trimmer dem. Di holder god joggefart men du må ta litt hensyn hvis du skal sykle med dem.
 10. Hvis du vil ha losende hund for drivjakt og ettersøk så er mine kandidater Strihåret Dachs eller Petit Basset Griffon Vendeen, hvis du vil ha med hunden hjem når DU er lei av å jakte så er vel Petit Basset Griffon Vendeen den beste kandidaten av de to. Dem jager rådyr, hjort, hare og rev og kan brukes som bandhund på elg og er som regel rolige hunder å ha i hjemmet og bilen, men dachsen kan fort bli en oppurtornist i hjemmet og utnytte alle situasjoner til sin egen fordel. Norsk elghund sort er som tidligere beskrevet alltid i band og blir med deg hjem, rolig og grei i hjemmet er mitt inntrykk. Brukes som snikhund og ettersøk på alt klåvvilt og du blir gjerne invitert med på jakt av di som allerede har jaktvald. Har hatt Dachs selv og liker dem godt, tenker på Petit Basset Griffon Vendeen for drivjakt og ønsker meg Sort elghund da jeg er med i ett elgvald.
 11. Etter tidligere 10 aktive år i Hjelpekorps, så er det en ting jeg har merket meg når jeg har prater med dem som har gått seg bort og har trengt hjelp, det er at man må følge med og vite hvor man er på kartet, spesielt viktig om vinteren eller på flate vidder når tåka kommer. Begynner du å bli usikker så tar du noen krysspeilinger ut fra sikre pungt i terenget som du har kontrol på, viktig hvis du ser tåka komme. Tegn og skriv i kartet så ser du fort hvor på kartet du er. Det hjelper lite å ta kartet opp fra sekken og tro alt skal ordner seg når man plutselig ikke lenger er sikker på hvor man er, og risikerer å tror man er i nabodalen eller på en annen sti på kartet, pga man ikke har fulgt med, Ta marsretninger-kompasskurs (waypoints) med kompasset til ting som er så nære at du ser dem og kan nå dem innen ca30-40min, da spiller ikke misvisningen noe rolle og man vet hele tiden hvor man er. Når kartet brukes, leses og følges med på så lærer man kartet og kompasset å bruke. Jeg har Gps og kart app'er på mobilen og bruker dem, jeg bruker dem til å verifisere at jeg har rett i hvor jeg er, ellers så spares batteriene.
 12. Jegerbombom

  Cz 457

  Går løpene om hverandre på 455 og 457?
 13. Har de siste 5-6årene kun skutt opp prøvene sittende da jeg trives best i den stillingen, i liggende stilling må jeg legge ned hodet etter 2-3skudd da synet begynner å bli uklart, tror den skarpe vinkelen jeg får i nakken struper på blodårene som igjen påvirker synet. Som andre skriver så er det skjeldent jeg på postjakt finner poster der jeg kan ligge pga lyng, gress og busker som kommer i veien så da er det genialt å trene sittende på en vedkubbe når jeg er på banen. Har vært på banen sammen med venner som har hatt 3fine skudd innenfor ringen i reinen og 2utenfor gang på gang, da jeg ba dem om å sitte med anlegg med albuene på knærne så greide di kravet på første forsøk, di beskrev også problem med synet. Tren så mye du har anledning til slik at du blir komfortabel og trygg i liggende og sittende stilling så ser du hvilken stilling som passer ''deg'' best. Lykke til med storviltprøven👍
 14. Noen som vet om det er plass i magasinet til 223rem?
×
×
 • Create New...