Jump to content

Arne Vegar

Members
 • Posts

  238
 • Joined

 • Last visited

About Arne Vegar

 • Birthday 07/29/1983

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Arne Vegar's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

 • 10 years in Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

8

Reputation

 1. Her er et bilde av prototypen, har ikke bilde av de jeg satte ut. Enkleste er å sage med 40-50 mm hullsag i hver ende av det horisontale sporet fella skal slå i, for så å klippe ned og bort med blekksaks. Åtebeholder er lett å feste høyt innom fella slik at ikke musa når å spise opp alt. Kommer ikke frem her, men jeg poppa fast et blikk i bunn som fella kniper i når den er spent.
 2. Prøvde å lage et par fellekasser til Belisle 120 av gamle ammokasser, passer perfekt! Gjenstår å se om måren går i, kan hende den synes det lukter muffins av slike... Vet heller ikke hvor lang tid det tar før slike begynner å ruste der malinga flaker av. Var ihvertfall meget handy å holde på med, med lokk og alt, og selvfølgelig grønne slik at de ikke stikker seg ut i terrenget👍
 3. Tror det blir en M70 sikring før neste sesong, lettere å avsikre i anlegg blant annet. Kan hende jeg sender den inn for montering, skulle kanskje hatt børsa søylebeddet og. Skjeftet jeg bruker er tett i bunn så jeg bruker ikke underbeslaget, da der det vel desto viktigere med skikkelig bedding.
 4. Vurderer M70 sikring på børsa, men det koster ca 3000 å få montert hos f.eks Ragnar Hansen. Den originale sikringa sitter på, og fungerer jo 100% med siktene jeg bruker, men jeg synes den er knotete å få av i det man hiver opp børsa. Innbiller meg at en M70 variant er kjappere. Noen her med erfaringer med forskjellen på original og M70 sikring?
 5. Og jaggu virka den også, fikk meg en sykkelstyring i dag😎 Gjennomskutt i lunger, A-frame på 80-100 mtr.
 6. La børsa i et gammelt plastskjefte jeg hadde liggende, hjemmebedda med tykt epoxylim. Aimpointen som sto på var ikke helt i form, lyset rødpunktet sluknet ofte etter 1 eller 2 sludd. Måtte kakke flere ganger i bryteren for å tenne igjen. Siktet var eldgammelt så reparasjon etc er ikke vits, så da fikk jeg unnskyldningen jeg trengte for å kjøpe en Kahles Helia RD😎 Ekstremt god oversikt med dette siktet, bedre enn Aimpointen som sto på. Anbefales. Børsa endte opp som den lettvekteren jeg har ønsket meg lenge, 2,9 kg med siktet! MYE lettere og mer håndterlig i kratt og skog enn Brno`en.
 7. Hei. Noen som kjenner til den M98 i 9,3 som lå hos Jaktkroken? Kjøpte den til et lettvektsprosjekt, var bare nysgjerrig på hva som er gjort etc.. AVT
 8. Aner desverre ikke, kommer nok svært an på hvor du bor. Tungt å frakte slikt🤔 Jeg kjøper den glatt hvis vi bor i nærheten av hverandre❤️👍
 9. PM sendt. Glemte å nevne at det er 30 mm rør det er snakk om.
 10. Hei Ja snakka med Vaagsland, skulle ha 6k for et par ringer ferdig tilpasset på børsa. Regner da med minst 10k inkl sikte, må vurderes nærmere... Tenkte å kjøpe et Vortex Strike Eagle 1-8, en kollega har et slik så jeg skal sjekke det nærmere i morgen når jeg kommer på jobb. Er det stor sjanse for å kødde det til hvis man kjøper ringer og prøver å tilpasse selv?
 11. Hei Vurderer å bygge om drillingen og trenger litt inputs/meninger fra dere. Har en gammel Krieghoff med en Nickel 2,5-6 i hakemontasje. Nickel skal visst være av temmelig god kvalitet, og siktet feiler forsåvidt ingenting annet enn at retikkelet er ukurant etter mitt skjønn og montert noe høyt med see-through montasje. Tenker å intensivere revejakta og det er her børsa vil bli mest brukt. Feks ved sporing vil alt mellom hagle og riflehold kunne oppstå, det samme gjelder vel forsåvidt ved lokkejakt. Bruken vil stortsett bli på dagtid så skumringsegenskaper og slikt er ikke prekært. Plan A er å beholde alt slik det er og ikke tenke mer på det. Med seethrough montasje bør det gå fluktskyte med hagle mens kikkerten er på men det er ikke optimalt. Plan B er å slakte siktet jeg har nå og bruke montasjene til et mer moderne sikte. Tenker da å bruke hakemontasjen som står på i dag og frese de ned, lodde på 30 mm ringer og bruke et eller annet 1-6x sikte til all skyting. Ser da for meg at hagleskytinga også foregår med siktet. Plan C er å få en børsemaker til å lage ny montasje fra scratch. Dette er vel ekstremt tidkrevende og blir nok ganske dyrt ser jeg for meg. Kan jo legge til at jeg har ikke jakta stort de siste årene siden jeg fikk børsa, så jeg har ikke de helt store praktiske erfaringene med akkurat denne. Bør jeg gi det en sesong før jeg starter med tildels dyre ombygginger? Noen som har byttet ut gamle sikter og har meninger om saken?
 12. Løfter en , etter min mening, gammel klassiker av en tråd. Flere enn meg som savner fangstinga? Har ikke hatt i nærheten av samme dreisen på jakta siden forbudet kom i 2012. Prøvde meg med søknad om disp, men fikk til svar at dette ville medføre uthuling av regelverket så det var de ikke interressert i å tillate. Og ja, jeg vet at denne metoden var omstridt blant folk her inne, men jeg er av den oppfatning at korrekt utført i rette området er ikke dette værre enn mye annet folk driver med. Hadde aldri hunder etc i nærheten av mine feller. Fikk temmelig god dreis på denne fangstinga så jeg skulle ønske jeg kunn hatt disp til en oppi lia, det hadde sauene nok vært glade for. Er det foresten noen som vet om Vestmann fremdeles er blant oss?
 13. Lada Weldcore likens som Interlocken og de gikk likt, som forventet egentlig. Så vil tiden vise om det blir elgfall i høst, innen den tid vet jeg jo ikke hvordan den oppfører seg. Vil tro den oppfører seg mye bedre i viltet. Diskuterte H Interlock med T Alvestad og han mente å vite at det hadde skjedd endringer til det værre med denne kula for noen år siden, og for meg ser det ut som han har rett.
 14. Diskusjonen om "Kinamaskin" eller god gammel malmhause vil neppe noen ende ta, fagfolk som diskuterer med hedninger innenfor sitt felt har ofte sterke meninger og GOD peiling, ingen tvil om det. Man blir nok litt feinsmecker på utstyr innenfor det man kan, enten det er verkstedutstyr, båter (som meg selv, kom ikke å snakk dritt om Wichmann båtmotorer ), frisørutstyr, ja dere skjønner... Et annet poeng i debatten er størrelsen på maskinen. Har nørda litt rundt i det siste på interspace og mange mener man skal kjøpe så stor som man kan. Blir man varm i dreietrøya så blir fort maskinen for liten Hva vi hedninger faktisk har bruk for og klarer oss godt med er jo en litt annen sak. Kan noen av dere som har "kinamaskiner" hive dere på med litt brukererfaringer osv? Gjerne du som har en gammel Myford også
 15. Er også på søken etter dreiebenk og sliter litt med samme problem som dere drøfter; pakket og klar kinamaskin eller vente og se etter en brukt proff/industribenk. Fikk ombord en MLF 1022 benkdreiebenk med fres fra Luna og ble skremt. Enkelte flater så ut som om de var meislet, dog var vangene osv slipt. Dreiestålene som fulgte med var latterlig, i tillegg slutta motoren å virke etter max 2 driftstimer. Dyr var den og, antagelig pga fresen. Bare å ligge unna... Så på også HBM 330 og Weiss WM 330 fra LTS. Benker i denne prisklassen burde være både 1 og 3 steg opp fra feks ovennevte fra Luna. Har lyst på denne størrelsen, får plass til en bremseskive, kanskje også en trommel og lengden er kurant(ca 1000 mm), samtidig skal den jo passe i garasjen uten at begge bilene må stå ute. Ringte LTS om WM 330 og frakt ville komme på ca 3000,-, levert nærmeste godsterminal, ikke galt det. 3 fas motor men det er ikke noe problem, kan være greit å få lagt ut i garasjen i alle fall, endel verkstedutstyr med 3 fas er faktisk billigere pga folk ikke kan bruke det... Så; en skvett ny såkalt Kinamaskin i denne klassen (ca 50000), kjøpt fra forhandler med 3 års delegaranti, fraktet i kasse for en grei penge, i en størrelse som man kan håndtere uten containertruck ELLER en benk som kan ha årevis i industrien, solgt av Ærlige Erlings Maskinimport, veier 5 tonn, deler kan man bare drømme om osv. Skjønner argumentet om kvaliteten i en industribenk kontra billigbenk. Man kan jo også være svinheldig å få med massevis av utstyr, men jeg antar man kan få prutet med litt saker når man bestiller benk i denne prisklassen... Og de brukte benkene flere av maskinforhandlerne selger er jaggu ikke gratis de heller, de vet utmerket godt hva de selger. Det blir uansett en avveining mellom hva man faktisk trenger, har lyst på, plass til, strøm til etc, desverre. Blir neppe de store prosjektene uansett, en foring eller to og kappe fordevet et og annet mauserløp osv. Kommer til å følge med utover og se om det dukker opp en egnelig benk i hentbar nærhet, og blir jeg lei av å vente og finner gullkrukka ved enden av regnbuen så blir det nok en ny telefon til LTS
×
×
 • Create New...