Jump to content

Lokking av rev.


Malle

Recommended Posts

Jobbet hjemme i bygda i dag. Fikk telefon fra fatter`n like før lunsj, han sa det var to rever på åta og han hadde ikke våpen for handa. Jeg tok tidlig lunsj :mrgreen: . Hentet børsa og dro bak fjøset. Revene var ikke å se, så jeg begynte tvert med musepip. Reven kom etter 30sek, og ble liggende på 100m.

IMG_0409.jpg

 

Den andre reven var ikke å se. Men jeg viste om et ferskt (av året) reve-hi like i nærheten. Dro dit like etter jobb, satte meg på en høyde ca 70m fra åpningen. Ventet i ca et kvarter, og lokket med kaninskrik (Nordik predator). Det tok ikke mange sekundene før en nyskjerrig men skeptisk liten rev stakk hodet ut. Stoppet lokkingen tvert, og lot reven komme helt ut før den fikk det. Inn nakken og ut buken.

IMG_0410.jpg

 

To tisper. En liten og en større. Har ikke veid dem enda.

 

Lite med både jakting og kammerlesing nå for tiden, men det har jaggu blit skutt en del rever her siden sist jeg var inne og leste. Grattulerer til dere alle :D Gott jobbet.

 

Mvh Sofus.

Link to comment
Share on other sites

Dett var dett.

Hvilke lokkefløyter må jeg ha, og hvor får jeg tak i dem KJAPT?

 

Verminator syco tweety

Red river bandit

Dan thompson pc-1

Cronk killer call/Critrcall standard

Critrcall Peewee

Knight&hale mouse squeak.

 

Der har du vel se viktigste, men det finnes jo ekstremt mange fløyter jeg ikke har prøvd, kikk på feks fntpost.com så ser du at det finnes 100 vis :roll:

Btw, IKKE klag på noe hvis du bestiller derfra, de er lei sytete nordmenn av en eller annen grunn og vil stoppe å shippe til norge hvis de får no mer tull.

 

Og forresten, gratulerer til dere som har skutt rev nå :D:D

Link to comment
Share on other sites

Var ute en tur i går, og satt ved et jorde og lokket i ca 30 min. Da det ikke var noe liv pakket jeg sammen og skulle gå til neste jorde, da jeg ble var ferske revespor som gikk på veien 20 m over der jeg satt og lokket. Det var tydelig at den hadde kommet raskt på lokken min, men var blitt var lukta mi, da vinden sto rett mot den. Så tydelig at den hadde tverret på veien og dratt rett opp steinrøysa da den fikk ferten av meg. Ergelig men det er jo håp.

Link to comment
Share on other sites

Hvem som er best er ikke lett og svare på!

 

Men som erikr sier så er standar litt mer vrien og lokke inn rev på, men med litt trening så er nok den like god..

 

Jeg har lokket inn noen rever på begge fløytene;)

 

Standar er som sagt litt grovere og større, kraftigere lyd og lenger rekkevidde.. og derfor er det lett og lage for høye skrik..

Link to comment
Share on other sites

Tok meg en tur på et gjorde her i nærheten, lokket 2 ganger med peewee fløyta, da ett rådyr bykset fram fra skogen. Det gikk rolig ned i vinden min, på ca 30m fikk den været og spurtet tilbake til skogkanten. Men snudde og kom tilbake på 40m igjenn.

 

Jeg lokket videre ihåp om å se rev, mens rådyret vandret 40-50m nede i vinden min....

 

Byttet fløyte til Dan Thompsons, og da ble rådyret helt vill.... Hoppet fram og tilbake, mens den bjeffet som bare det :lol:

 

Det var første gangen jeg prøvde D.T. PC-1 fløyta, og den var utrolig enkel i bruk, og laget et forferdelig døds skrik. Denne har jeg stor tro på

 

Reven så jeg ikke noe til, men det var en fin opplevelse :D

Link to comment
Share on other sites

Jeg har fått med meg at når man skal lokke så "må" man ha vinden i ryggen eller inn fra siden.

Å få reven på haglehold med hareskrik fra critrcall blir vel da bra vanskelig (kombinert med åtejakt).

Men er reven like var for vindretning når det "kun" er museskrik fra feks Primos Mouse Sqeeze :?:

 

Første sesong som åte/lokkejeger, jeg kan kun bruke hagle.

Link to comment
Share on other sites

Har fått reven inn på haglehold med hareskrik ved tre anledninger. Kombinasjonen oppdaget og med rifle funker ikke så bra da (vanskelig å finne rev i bevegelse i kikkerten). Så ja, jeg tror du kan greie å lokke inn rev til haglehold med hareskrik, og god kamuflasje.

Link to comment
Share on other sites

I sommer skøt jeg 11 rever på lokk, og alle ble lokket inn med vinden i ansiktet. Kunne skutt 4 av dem med hagle. Når jeg lokker med vinden i ansiktet bruker jeg mindre kraftige fløyter som tysk kaninskrik, tysk fuglefløyte,syco tweety eller musepip.

 

På vinteren kunne jeg kun ha skutt 1 rev med hagle av de jeg har lokket inn med hareskrikfløyter, og vinden bakfra eller fra siden. Men hvis en bruker de samme fløytene på vinteren som om sommeren, og vinden i ansiktet, så kan en nok få flere inn på haglehold også på vinteren.

Link to comment
Share on other sites

Lokket nå i siste lyset, i 20minus grader.... brr :shock:

 

Kom en stoor ugle, og den sirkulerte ca i 30 sekkunder over meg, og var vel på nermeste bare 2 meter ifra... hehe. Trodde den skulle sette klørne i meg.... :shock:

 

Ennå ikke klart å lokke inn rev, men ugla var en god bekreftelse på at jeg er inne på lyden til døende hare :D Brukte Red River

Link to comment
Share on other sites

Kom inn igjen jeg også i skumringa uten og få inn noe . Var -29 'spek' så kanskje mikkel har gått inn i sitt lune hi :lol:

 

hehe, godt å komme inn etter lokke økta da iallefall :D

 

Så en skabbrev idag, men var 4 mil til riflen.... Det var 18 spek, så den går nokk en hard natt imøte... varslet gårdbrukeren som bodde 500 meter unna, så han skulle prøve å ta den :wink:

Link to comment
Share on other sites

Hallo.. Jeg har tenkt på og dra til ett sted oppi her jeg bor og prøve og lokke..

Skal kanskje låne hytta til nabo'n siden den ligger ganske nære..

Det er 4 - 5 vann rundt der og jeg er der en del og pilker og det pleier og være revespor over hele isen.

Hva trur dere?

243g3gj.png

Link to comment
Share on other sites

Kom en stoor ugle, og den sirkulerte ca i 30 sekkunder over meg, og var vel på nermeste bare 2 meter ifra... hehe. Trodde den skulle sette klørne i meg.... :shock:

 

Ennå ikke klart å lokke inn rev, men ugla var en god bekreftelse på at jeg er inne på lyden til døende hare :D Brukte Red River

Opplevde akkurat det samme for noen helger siden! Dette var i 11 tiden i måneskinnet.

 

Fløy vel 1,5 meter over hodet mitt 4-5 ganger. Den bjeffet og pep. Før jeg så ugla trodde jeg det var rev, haha :lol:

Uansett en artig opplevelse, og som du sier, bekrefter det jo at lyden hvertfall er interessant!:)

 

Mvh. Jon Martin

Link to comment
Share on other sites

lokking midt på dag, er det så dødfødt som det virker, eller har folket gode erfaringer med dette?

hvilke lokkelyder funker isåfall best?

 

Har sålangt kun fått inn en rev i måneskinnet, på crit'r call peewee, som jeg i forfjamselsen presterte å skyte over på da den plutselig stod berre 15m unna og kom med vinden. Har prøvd endel midt på dag nå i kulden, men lite aktivitet hittil, kun fugler som kommer og lager voldsomt til spetakkel :?

Link to comment
Share on other sites

Har dessverre ikke voldsomt stor tro på lokking midt på dagen. Det hadde jo vært deilig å slippe å stå opp grytidlig, men min erfaring og også de fleste andres er nok at første lyset om morran er best.

 

Skal en lokke på dagen trur jeg du bør snike med vinden i ansiktet på feks løssnøføre, eller på barmark om sommeren, og komme deg så nærme der du tror reven ligger som mulig. En rev som hører en lokkelyd midt på dagen vil nok ikke ha lyst til å dra veldig langt for å undersøke lyden, men kanskje du kan få den til å ta en titt hvis den kun behøver å gå et par hundre meter. Du bør følge godt med i skogkanter, da reven ofte kan bli sittende der og ikke komme helt ut i åpent lende.

 

Sjøl ville jeg ikke brukt de tradisjonelle hareskrikfløytene til slik jakt ettersom de kan være for kraftige når du kommer såpass nærme reven.

Jeg ville brukt fuglefløyter, kaninskrik eller eventuelt musepip.

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer!

Angående lokketid, så vil jeg nesten si natta er heiteste tida, Har hatt inn mange da.. Meen, så er det lyset da :P Dersom det er månelys eller annet kraftig bakgrunnslys fra feks en by, funker det konge. Med skylag her omkring, kan jeg jakte hele natta i lyset fra gardermoen :D Tidlig morgen er på en andreplass mener jeg.

Men dersom du vet hvor reven befinner seg på dagtid, er det også svært gode sjanser på dagtid, men da må du virkelig vite hvor den er altså..

Link to comment
Share on other sites

Jeg har 2 fløyter og en musepiper.

Men det som er mitt problem er at det kjetta(kiler) så på leppen når æ blås i lokken. Å særlig når æ bruke Red River Bandit. Er det noe jeg gjør feil? Eller er det noe jeg kan gjøre for å hindre dette? Den andre lokken er V.p.t å den kjetta ikke så mye..men nokk til at jeg synest det er ubehagelig å lokke.

Link to comment
Share on other sites

Til min store overraskelse ser jeg at det var jeg som startet denne tråden for litt over to år siden :shock: ! Siden den gang har jeg skutt... null rev på lokk. Antagelig kan dette sees i sammenheng med at jeg ikkeakkurat har overanstrengt meg ift lokking.

 

Men nå har jeg funnet frem de fløytene jeg kjøpte den gang og forsøkt å lokke litt. På første forsøk satt jeg meg i en dal med vinden i ryggen og god utsikt. Jeg synes jeg så en bevegelse i kanten på andre siden -ca 250 meter unna der jeg selv hadde kommet på veien til post- men avfeide dette som innbildning som følge av svakt lys. Da jeg gikk ut igjen så jeg at det var revespor i mine spor, men at den hadde snudd før den bevegde seg ut i åpent lende. Det har blitt noen turer etter dette, men uten at jeg har sett rev.

 

I ettermiddag har jeg tenkt meg inn i skogen til et par store myrer, men jeg burte kanskje ta turen ned til jordene i bygda i stedet? Er det noen av dere med erfaring som lokker i skogen, eller eller lokker dere utelukkende i kulturlandskap? Jeg innbiller meg at det er mer rev i nærheten av bebyggelse og folk grunnet tilgang på mat.

Link to comment
Share on other sites

Sånn som jeg har forstått skal "skogsreven" være enklere og lokke inn for den jobber litt mer for maten enn den som er i nærheten av bebyggelse :wink:

 

Men viss det er noen små myrer/skogspass så lønner det seg og bruke hagle;)

Dette er da i følge eksperter

 

Men jeg har fått sånn 50/50 på "skogsrev" og "tamrev"

 

Hvilke fløyter bruker du?

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar :D !

 

Jeg tenkte å bruke Critter call/ hareskrik i kveld. Jeg har et par andre fløyter også, bla Nordik, men jeg liker ikke lyden. Jeg tenkte å kjøpe en slik Syco Tweete ved neste korsvei.

 

Jeg har noen store myrer og tjern i terrenget mitt, så jeg tenkte å prøve ved et par av disse i ettermiddag. Der regner jeg med at rifle blir det mest saliggjørende.

Link to comment
Share on other sites

Critn call er og anbefale!:) ( har lokket en 2 sifferet antall rev med den til nå, men hvor mange av dem som er skutt er noe helt annet...)

 

Du kommer ikke til og angre på vpt;) Det er en enkel og veldig effektiv fløte!:) Nordic har jeg også lokket inn rev på, 1 rev etter 50 lokke pass eller noe :lol:

 

Lykke til:)

Link to comment
Share on other sites

Når du først er inne og titter på tråden din, malle, kunne du ikke fjerne spørsmålstegnet i trådtittelen. Av noen få ting på kammeret som ergrer meg, er dette en av de.

Da hadde jeg fått julefreden i sinnet, og alt hadde blitt så mye bedre. :D:wink:

Link to comment
Share on other sites

Thy will be done :D !

 

Jeg er enig. Den startet som et spørsmål, men jeg kan vel si at jeg har fått en del svar -og at tråden har utviklet seg til noe mer.

 

Ellers ble det ikke noen rev i kveld heller, men Kamik Oslo er tingen når man skal sitte noen timer i kald vinterskog :D !

Link to comment
Share on other sites

Av ren nyskjerrighet og trang til å prøve noe nytt, kjøpte jeg en MAD Pip-Squeak Coaxer - Revelokk hos Winge våpen for en uke siden. Og dette blir dagens reklame :D .

Det er lenge siden jag har drevet med skikkelig aktiv lokkejakt og er en smule rusten. Satt i går kveld å øvde meg opp litt med diverse fløyter. Fokuserte på fulelyder. La etter noen runder bort diverse åpne memban-fløyter eks Verminator syco tweety. Såpas rusten at jeg ikke fikk "godfølelsen". Det gjorde jeg umiddelbart med denne.

IMG_0415.jpg.

MAD Pip-Squeak Coaxer - Revelokk. Utrolig enkel å bruke. Her er det fuglelyder som gjelder.

 

Kom meg tidlig til sengs i går, og satte meg forran en lite påkostet åte i mårrest noen timer før jeg dro på jobb. Etter å ha sett en rev løpe fremm og tilbake oppe i åsen bak åta et par ganger dro jeg frem fløyta. Godfølelsen kom med en gang :) Det jorde reven også :mrgreen: .

DSC00483.jpg

Etter ca 1min ble den liggende på 70m.

 

Utstyret ble liggende i bilen og med på jobb :wink: Ga mersmak :mrgreen: . I lusjen dro jeg innom god gammel lokkeplass, bare for å prøve. Etter ca 7-8min lå denne tispa i bakken. Inn brystet og ut lysken.

IMG_0411.jpg

Fikk faktisk tid til å spise i tillegg :wink:

Gleder meg til å prøve denne fløyta mere. Så langt kan jeg ikke si annet enn at jeg anbefalder den.

 

Lykke til vidre i revejakta.

Link to comment
Share on other sites

var hjemme forrige helg på fuglejakt. var på tur å gå hjem da jeg bestemte meg for å prøve critt`r call standardfløyta mi. satte meg like over et granfelt. hadde lokka i en halvtime da jeg bestemte meg for å pakke sakene å dra hjem, då en fin rev står å ser på meg, bare 7 meter unna. i det jeg skal til å sikte på den (hagle), snur den å legger på sprang nedover granfeltet igjen. sykt artig opplevelse. skal hjem å prøve litt uti neste uke.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...