Jump to content

jegern79

Members
 • Content Count

  902
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About jegern79

 • Birthday 09/07/1974

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. jegern79

  Åtejakt på rev

  Har gjort et lite forsøk med reveåte. Denne åteplassen er langt ute i skogen, og reven i dette området er ikke vant med å spise matrester fra mennesker. Jeg har lagt ut tre forskjellige åter på samme stedet. Dette er en bever, en liten gris, samt tørrfor til hund. Det eneste reven viser interesse for er tørrforet. har kastet det utover i en ganske stor sektor, og tror mikkel har funnet hver minste lille knort. Så det virker som om billig firstprice tørfor slår både gris og bever ned i støvla, iallefall i dette lille forsøket
 2. Har aldri slitt med dugg på mitt sikte. Siktene er nitrogenfylte, så hvis du har fått dugg innvendig på linsene er det nok snakk om et defekt sikte..
 3. Siktene som selges på Biltema er i realiteten Bushnell Trophy sikter. Har Trophy 1-4X24 på pumperifla mi, og er imponert over lysgjennomslipp og skarphet i forhold til pris. Ja, det er betydelig dorulleffekt ift de europeiske toppsiktene, men utover dette er jeg veldig godt fornøyd både mekaniskt og optiskt sett. Ville ikke vært betenkt på å investere i et slikt sikte til f.eks ei reserverifle. Uten tvil et greit sikte for pengene.
 4. Tungvint å legge ut bilder her, så jeg la de heller ut i hjemmeladingsia på FB.
 5. Ville ikke ha brukt disse kulene i 308 nei. Testskjøt i vannkanner på fem meters hold, og ekspansjonen var snau. Hadde da ladet til 850 m/s i 3006. Mulig det er min lot som er ekstra hard. Presisjonen er svært god i mitt våpen. 4 skudd a 15 mm. Kan legge ut bilde av kula senere i kveld om ønskelig.
 6. Det er ganske harde kuler, så bør lades fra 850 sekundmeter og oppover.
 7. Bruker noen dråper Super 1 olje bakerst på snaken, slik at det legges igjen en tynn oljefilm i pipa. Husk å tørrpusse kammer etterpå. Jeg bruker forøvrig kun boresnaken i rein pipe under jakta, og etter dager der det har vært nedbør eller har vært fare for kondens i pipa.
 8. Bra problemet løste seg. Bruker boresnake sjøl også i felt, men drar den gjennom lyddemperen for å unngå skader på kroninga. Klarer ikke å forstå at den kan gjøre skade da.
 9. jegern79

  optikk fra biltema

  Har kikket litt på disse siktene, og ble litt overasket over at siktet i realiteten er en Bushnell trophy xlt, som jeg forøvrig har selv på pumperifla mi i 35 whelen. Eneste forskjellen er logo på siktene. Erfaringa mi med trophy siktet (1-4x24 ir) er at det er svært skarpe og lyssterke sikter i forhold til målene og prisen på siktet. Det er ikke som de beste europeiske når det gjelder synsfelt og kantskarphet, men i forhold til mekanikk og senterskarphet er det svært bra.
 10. Har Primos Turbodog, og at denne er effektiv er det ingen tvil om. Har høyere uttelling med denne, enn med fløytene. Hovedgrunnen til det er nok at jeg flytter lydkilden og oppmerksomheten vekk ifra meg, slik at sjansen for at mikkel avslører meg blir mindre. Er dog ikke helt fornøyd med rekkevidden på fjernkontrollen. Kan ikke håpe på mer enn rund 40-50 meter. Jeg ser på linken din at du sprenger budsjettet ditt når du legger til frakt og innmomsing. Tror jeg ville ha gått for denne jeg. Oppgis blant annet at det skal være 250 meter rekkevidde på kontrollen. http://www.ebay.com/itm/271302628359?_t ... EBIDX%3AIT
 11. Ta forbindelse med broren min, Ingar Kristiansen. Han er leder i Russerstøverforeninga i Norge, og det er linket til hjemmesiden hans i signaturen min. Jeg tror det fortsatt er igjen valper etter ene kullet til Kejo, som er Norges høyest premierte nålevende Russerstøver. Han er høyt premiert på både hare og rev. Mor i nevnte kull er preget frem til å være ren rovdyrhund Han er brukeren jegern78 her på kammeret.
 12. Bor og jakter selv i Søre Osen. Bruker denne på våre hunder, og det har vært angrep på den største russerstøverhannen et par ganger. Det står mer om dette i denne tråden. viewtopic.php?f=7&t=11781&start=920
 13. Hvor har du dette fra? Kjenner ingen som har den innstillingen. Argumentet mot disse draktene må heller være gnagsår og fare for hypertermi på varme høstdager. Har ikke hørt om noen som unnlater å bruke draktene i hevd av ditt argument. Her jeg og mine jaktkompiser jakter er det ikke aktuelt med ETT slipp uten drakt. Er det for varmt i været, står jeg heller over.
 14. Hvis du har ok presisjon med Grom kulene, er de på høyde med det meste til elg. De er enklere lagd enn North Fork ettersom Gromen ikke er loddet, ei heller har rillene for trykkavlastning/ unngå mantling. Men Gromen er nærmest en kopi av den en gang "legendariske" Hirtenberger ABC kula Du blir nok kjempefornøyd med kula, og til DEN prisen..
 15. Ingen tvil om at vesten redder livet hennes. Ho er i tillegg tapper, og holder ut i overkant av fem minutter før ho må i bakken. Men disse vestene har et klart forbedringspotensial ift å beskytte bakparten på hunden. En "hjelm" av lett karbon som dekker bakparten bak til halen og litt nedover utsiden av lårerne kan muligens være en løsning. Gjerne strømsatt. Denne må være lett og stiv slik at den ikke ligger og dasker på lårene, da blir det bare gnagsår. Men summa summarum er det helt forjævlig at vi må kle hunda i rustning før vi kan slippe de til skogs, litt tryggere.
×
×
 • Create New...