Jump to content

old-gun

Members
 • Content Count

  149
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About old-gun

 • Birthday 10/22/1972

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei begynner å lade 6,5 x 284 nå. Har mrp , n 19, n 15, og realoader 15 krutt. ser av tråden her at det er flere muligheter... Tenkte å starte m 53 Grain n 15 bak 143 grain Hornady eld-x Noen tanker/forslag ref de krutt typene jeg har nevnt? N15 lotten min gir 873ms med maxladning på 48,8 grains ladning, og 140 grains sierra kule, i kal 6,5x 55 på forhånd takk!
 2. Hei Har knekt en av to pinner som holder magasinet på plass, på min s&l mod dl 97 Er det noen som vet om det går ann å få tak i deler? Er jo en enkel sak å skifte, bare jeg får tak i delen😊 Mvh Jonas 😎
 3. Noen som vet om det går ann å neck size 6,5 -284 med vanlig 6,5 die?
 4. Hei Noen som har ladedata til Gmx kula i 9,3? Står at den kan lades som konvensjonelle kuler, men jeg har mine tvil... Fylte opp 60grain n 202 og pressa kula så langt ned at jeg fikk kamret patronen i s&l min. Den ble i overkant komprimert! Mulig jeg må ned i 59 grain. .. Jeg har n 202, og n 15, og reloader 15 krutt. Noen som har ladedata m disse krutt til gmx kula i 9,3x62? På forhånd takk!
 5. Takker for tipset! Preging/trening av unghunden er tidkrevende og til tider frustrerende, men alfa omega for at resultatet blir bra. Har sitt mange dager i skogen med valpe/unghunden og en god bok, hvor bikkja har kikket dumt på meg de første timene, før den ble trygg nok til å søke på egen hånd!
 6. Vurderer å skaffe meg beagle valp ut på vårparten. Er det noen noen som har gode oppdrettere å anbefale, El vet om lovende valpekull fremover? Helst i Østlandsområdet, men kan kjøre en bit hvis det er den rette. Egenskaper på hare blir prioritert, men har en tanke på kunne bruke bikkja på rådyr også. Har mange års erfaring med støver og beagle på hare og rev, men aldri beagle på rådyr. Noen med erfaring som kan si noe om fordeler og ulemper med dette? På forhånd takk!
 7. Kikket på disse radioene, men ser ut til at de fleste leveres med flat strøm kontakt. Er det noen som har link til disse med " norsk " stikkontakt Ser de selges parvis for under 500 kr. Vilke av baofeng radioene er best som reservejaktradio i det prissegmentet? (Er jo så mange modeller). Vedkommende som skal ha de er ikke teknisk anlagt El interessert. Han ønsker bare å kunne skru på radioen, og ha de viktigste kanalene.
 8. Hei Har ikke målt hastigheten, men bruker 13 grain lillgun krutt bak 50grain kule. Ingen trykktegn, og god presisjon. Omkamring til 22 k hornet er jo lettvint. Bare et par drag m kammerbrotsj og vips ferdig. Enkeltskuddsrifle Baikal, så den tåler nok et grain til i hysa. Kan man lade litt hardere til k hornet en? Hva kan man forvente av hastighetsøkning?
 9. Vurderer å brotsje opp min 22 hornet til 22 k hornet. Noen med erfaring? Kan den lades noe hardere? Går fint med 50 grains Winchester kuler a&b løp med riktig riflestigning. 55 grains kuler ?? Lader m lillgun krutt All info/betraktninger/synspunkter , og erfaringer taes i mot med takk!
 10. Har en cmm 4 som jeg med hell bruker på en 22 hornet. Tenker å bygge på den. Får man kjøpt løse moduler, eller Bør man se seg om etter en hel på tilbud, og "slakte" den?
 11. Hei En kompis av meg har en enkeltskudd rifle i kal 38 spes m 42 cm langt løp, og lyddemper. Utfordringen her er at endel fabrikk ladd går overlyds, og skaper smell. Vi skjøt med noe partizan tidl som gikk under lyden, men får ikke tak i de lengre. Noen tips på fabrikk ammo med lav/moderat hastighet??? På forhånd takk!
 12. Ingen erfaring på dette, men lurer på om det funker på elg og rådyr også??? Noen som har forsøkt?
 13. Hei Lurte på å kjøpe et magasin til min s&l mod 97 dl. Det er en på finn til Victory. Noen som vet om 5 sk mag går om hverandre? Hva er prisen på 5 sk mag nytt?
 14. Hei Chikenthief De ladedataene du gravde frem, var de fra Ladeboken? I tilfelle hva oppgir de m 202 og 175 grains kule , eller 196 grain kule?
 15. Ikke noe "match" presisjon nei...Tilskrev dette børsa jeg, men kan absolutt være kuler og krutt! Svein S uttalte også at kal/ børsa trivdes med heite ladninger for best presisjon. Ble vel nevnt at kal trivdes best med 175 grain kuler( el husker jeg feil, og mikser med 308w?) En viss Kenneth på Norma hadde uttalt til forumet Robsoft at 175 grain kule forran 42,5 grain 202 var maks hva de anbefalte. Ladedata for n 160 fant jeg ut av meg selv, på bakgrunn av anbefalte ladninger med n 140(Sollis artikkel) Fant ulike kaliber som kunne sammenliknes og sjekket forholdet mellom n 160 og n 140 på disse kaliber. Startet lavt, og jobbet meg oppover. Ingen trykktegn, men ifølge chickenthief ql 25% uforberedt krutt m 74 cm løp
×
×
 • Create New...