Jump to content

SSamiK

Members
  • Posts

    2,799
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by SSamiK

  1. Oppdatert litt i første post. Vi stenger ned forumet i dag klokken 15.00. Forvent to til tre dagers nedetid!
  2. OPPDATERT INFO:Forumet stenges i dag klokken 15.00 Hei! Det begynner bli svært lenge siden vi første gang nevnte dette, men nå er altså endelig tiden her!! Kammeret.no skal oppdateres og fornyes! Den 20. februar begynner vi en migreringsprosess av forumet som er forventet å ta to-tre dager. Når vi kommer tilbake vil forumet ha gjennomgått en stor forandring for det bedre. Men vi har troen på at dette kommer til å bli veldig bra, og ber om noen dagers tålmodighet - både til migreringen men også til å få ting slik vi vil det etterpå. Dette er første steg i et nytt og bedre nettsted for skyttere og jegere over det ganske land. Mvh Bjørnar
  3. SSamiK

    Isbor

    Det koker ned til hvor mye du skal bruke det. Fisker du hver tredje helg eller mindre går du for UR Rapala. Fisker du hver helg + går du for Heinola. Greit å tenke på at på Heinola bor må hele kronen sendes inn til sliping, eventuelt kjøpe ny, når borret er skjemt. Sliping koster vel 150-250 kr, ny krone ca 700kr. Nye kniver til UR Rapala koster ca 400.
  4. SSamiK

    Isbor

    UR Rantanen fases vel sakte ut pga litt heft med rettigheter til navn... Det navnet er, visstnok, kjøpt opp av Rapala og er det vi nå kjenner som UR Rapala. Noe semre kvalitet men fiks løsning med at man kan bytte både krone og skjær separat. Samme eiergruppe eier nå også Mora, derav litt klunder og heft med navn og rettigheter. Rantanen sine kvalitetsbor lever videre under navnet Heinola, men med litt nye farger på bor og skjær. Det burgunderrøde fra Heinola er helvsveiset. Grønne UR Rapala er punktsveiset.
  5. Da det brått og noe uventet ble innvilget oppholdstillatelse i et småbruk i nærheten av Linnsell føler jeg behov for å vite litt om småvilt, og da spesielt skogsfugl, i dette området. Er det noen som har noe informasjon å bidra med som kan kaste litt lys over hva man kan forvente i det nevnte området?
  6. Det virkelige liv suger svett hengelem! Det er dessverre alt for mye som skjer i livet mitt til at jeg rekker gjøre store ting enda alt er klart. Vi trenger flere folk på teknisk, så om det er noen der ute som er pålitelig og har massevis av arbeidslyst til å jobbe på dugnad for å få fortgang i den videre utviklingen av kammeret.no er det bare å ta kontakt. Om du registrerte deg i går er det ingen vits å ta kontakt, vi vil vite litt om hvordan person du er før du får nøkkelen til serverskapet, for å si det sånn.
  7. Helt lik Driveway Patrol - bare annen logo.
  8. Mye har skjedd med både dollar og kronekurs på den tiden. Nå om dagen er det vel for de fleste som bor delvis urbant til mer vanlig å kjøpe på Biltema, der koster den vel rett under 200kr. http://www.biltema.no/no/Hjem/Sikkerhet/Alarm/Overvakingsalarm-2000033277/ Edit: la til lenke til Biltema sin variant.
  9. Alt kan forbedres, men legger ikke ned jobb i denne forumløsningen når det jobbes med en helt ny løsning. Frem til den er på plass gjøres kun nødvendig nødjobb på løsningen som er i drift pr.dags dato.
  10. Veit du om det tilbudet bare er i fysisk butikk og evnt. hvor lenge det varer? Gikk rett inn på XXL.no når du la ut dette, og der koster skudda 4,99...
  11. Her har det kommet mange gode tips. Jeg prøver litt forskjellig, men tror sannelig jeg skal lage en slik røykgenerator. Så veldig praktisk ut! Takk for alle innspill!
  12. Har nylig bygget nytt røykhus for kaldrøyking, men etter en par forsøk så er jeg litt usikker på valg av ved/flis. Prøvde en runde med å fyre med bjørk og legge inn litt einer samt flis fra de posene en gang i timen ca, men når man skal røyke i 12-15 timer blir det uvettugt dyrt med de posene med flis. Resultatet av bjørka ble forsåvidt bra, litt gulaktig i fargen men god på smak. Kan jo nevne at her i Østerdalen, for de av dere som ikke er kjent, så er det ikke vanvittig stort utvalg av løvtrær. Hva slags treverk bruker dere til kaldrøyking? Bruker dere flis, kubber eller blanding?
  13. Nei, det er ikke lov, dessverre (eller ikke, alt ettersom). Derfor har jeg heller ikke prøvd det. Anbefaler at du leser deg litt opp på hvilke arter som er lov å fangste, f.eks her: http://www.miljodirektoratet.no/no/Tema/Jakt-og-fiske/Jakt-og-fangst/Fangst-og-fangstredskaper/
  14. På tide minne om denne igjen. Ting har dessverre tatt lengre tid enn først annonsert, men i går kom vi et stort skritt nærmere. Noe nøyaktig dato har jeg ikke å gi på det nåværende tidspunktet - men det jobbes iherdig med dette innimellom livet utenfor internett.
  15. TS, du har fått melding i innboks.
  16. SSamiK

    gone-fly-fishing.jpg

    From the album: Diverse

  17. Og jeg gjentar til det kjedsommelige - bruk galleriet her på kammeret.no - så blir bildene her så lenge kammeret.no eksisterer. Oppskrift ligger her: http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=147&t=67516
  18. Forøvrig vært sånn i mange lange år. Det var mye oppstyr når reglen kom, men det var medlemmene i NOJS som selv stemte for at det skulle være sånn. Tillegg: Vi sletter PROFILER, men ikke innlegg. Altså helt i tråd med hva slettmeg.no anbefaler. Siterer inn svaret vi fikk fra slettmeg.no når vi sjekket dette for en par år tilbake:
  19. Vi har allerede vært i kontakt med slettmeg.no om dette - og så lenge det står opplyst i regelverket til forumet at man ikke sletter innlegg så er det helt ok i forhold til norskt regelverk. Et forum-regelverk man forøvrig sier ja til å følge når man registrerer seg her. Grunnen til at vi har det sånn er at vi ikke ønsker å miste sammenheng eller mening i tråder ved at folk faller fra. Utover det lar jeg moderatorkorpset ta den videre diskusjon.
  20. Jeg er den første til å innrømme at min strihår ikke er den beste fuglehunden som finnes.. Men jeg gjorde det vanskelig for meg selv når jeg valgte valp - og har fått igjen for det når det kommer til fuglearbeidet. Skyter litt fugl for han, men han går på litt for hardt og har for store søk til å være en god fuglehund. Det blir rett og slett for mye støkking. Men i steden for å fortvile over det har jeg valgt å jobbe med hundens iboende egenskaper. Hans sterke sider har vist seg å være langt flere enn de svake. - apporterer alt fra små fuglevilt til bever og rådyr. (Fantastisk kult å se en hund svømme med en voksen bever i kjeften) - stødig og sikker som bandhund på hjortevilt. - godt ettersøk - flott revejeger. (veldig spesielt losmål når det er full fart etter en rev, nærmest kastratsang) - Han er til god hjelp ved snikjakt. Markerer tydelig ved godlukt, så matfar kan forberede seg og følge ekstra godt med. - En jævel på støkking av hare, og returnerer relativt fort etter en kjapp og artig harelos. - Har vist gode takter på gaupespor og har hatt tre loser på gaupe, men ingen fellinger. Min har såpass stor fart og henger på litt for lenge til at det er aktuelt å prøve han som støtende på rådyr. Det kunne fort blitt stygt er jeg redd. Alt i alt syntes jeg det er svært spennende å jakte med en allsidig vorsteh! Ulempen er jo at det kan være vanskelig å gå på målrettet jakt etter et bestemt småvilt med denne krabaten løs. Han jager ALT han finner, så er en fordel med et terreng der man kan skyte det aller meste. Pga dette slipper jeg han heller ikke i terreng der det er sannsynlig å møte på rådyr, ikke uten at han allerede er opptatt med et bestemt spor. Det ville nok aller helst ha gått bra, men syntes farten er såpass stor at jeg velger å ikke ta unødige sjanser. Viktig at jegeren tar hensyn til viltet når man har en såpass jaktglad hund, så man slipper rote seg opp i situasjoner der man gjøre noe ulovlig.
  21. Litt relevant, men kanskje ikke helt allikevel. http://www.nrk.no/ho/far-felle-ulv-likevel---jakt-starter-i-morgen-1.12123438
  22. Denne? http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=14&t=108820 I brukerkontrollpanelet kan du søke på "Mine innlegg" for å få opp alt du har skrevet på forumet.
×
×
  • Create New...