Jump to content

sageman

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by sageman

  1. Da jeg allikevel skulle lage meg en OAL-tomhylse til dette våpenet, så ladet jeg opp en 110 grains Varmageddon for å sjekke om jeg hadde et fornuftig startpunkt. Med 0,39g N340 og 53mm oal så var den subsonisk, gikk klar av løpet og ingen trykktegn på tomhylsen så vidt jeg kan se. Så et greit utgangspunkt, selv om jeg ikke har målt farten enda.
  2. Jaktradio Zodiac Easyhunt Digital til under 2000kr, tror det skal være en fin pris. https://www.hylte.no/zodiac-easyhunt-digital-155-mhz
  3. Har funnet en god del info om N110/N120 til dette kaliberet ja og det er et populært valg, men inntrykket mitt er at dette er for det meste fordi halvparten av amerikanerne springer rundt med AR15 og andre varianter av halvautomatiske rifler og desse er avhenging av det litt "tregere" kruttet for å i det hele tatt funksjonere mekanismen. For bolt rifler gir visstnok det raskere kruttet både mindre støy, renere forbrenning og bedre presisjon, et populært krutt som blir brukt er vel Trail Boss som er enda raskere enn N340 igjen. Så det er vel mye pga dette inntrykket jeg har gått for et såpass raskt krutt, men å finne ladedata for det er ikke helt enkelt nei. Når det er sagt så er det absolutt godt mulig at jeg har misforstått noe fundamentalt underveis her, for all del arrester meg gjerne isåfall
  4. Har handlet inn en Ruger American Ranch i 300 Blackout og har som plan å holde meg til subsoniske skudd, enn så lenge iallefall. Har også handlet inn Lapua hylser, Vithavuori N340 krutt og to typer kuler; Hornady Sub-X 190grains og Nosler Varmageddon 110grains. Løpet på den riflen er 41cm med 1:7 snurr. Tenkte å sikte meg inn mot en fart på 350m/s for begge kulene og jobbe meg nedover til en konsistent subsonisk fart, og på sikt også med stabil presisjon. Etter å ha studert diverse ladetabeller, manualer og forum, både rundt 300 BLK, .45 ACP og .357Mag, så har jeg kommet frem til at 6.5grains burde være et ok startpunkt for 190-kula, men sliter med å finne hva som ville være et ok startpunkt for 110-kula for denne farten, så om noen har et godt forslag så mottas det med stor takk. Imøteser også gjerne eventuelle tips og kommentarer rundt valget av de forskjellig komponentene jeg har valgt.
  5. Jeg endte opp med å bestille fra USA med et firma som heter Oregon Pack Works, en BinoBro pouch i størrelse small. Passer perfekt til min 8x32. Veldig behagelig å ha på og kikkerten blir mye mer brukt nå.
  6. sageman

    klikk på tårn

    Holder på å montere en kikkert som jeg har hatt liggende en stund og oppdager at på tårnene står det at 1 click=1/8 MIN, samtidig som det er 4 strek og også fysiske klikk mellom hver MOA og blir dermed lettere forvirret...er siktet i 1/4 eller 1/8 MOA?
  7. Den SK156 saken ser i grunn ut som akkurat det jeg trenger og til en grei pris også, flotte greier M67, frustrasjon hvordan da, tenker du? Ville den dempe bra selv om den ble brukt på en .223 mener du? Rifla veier allerede noe helt for jævlig med varmint løpet og "Bell and Carlson Medalist"- stokken, så det å bruke den temmelig tunge T8 demperen på denne rifla ville ikke spille så stor rolle sånn sett..
  8. Jeg har en Savage .223 som skulle hatt en effektiv demper på. Jeg har en BR Reflex T8 demper som tidligere stod på 30.06 rifla og tenkte kanskje bare å bruke denne, men problemet er at løpet er av varmint typen og er 24mm i diameter. T8 demperen står oppført som max 22mm, riktignok måler jeg 24.5mm åpning hvis jeg tar ut plastdelen i enden, men da vil gjengene være ubeskyttet. I tillegg er den jo opptil 8mm kule, så den blir kanskje litt stor for en .223 kule og mister noe effekt på den måten. Andre teleskopdempere har vel omtrent samme begrensing når det gjelder løpstykkelse, så kanskje det blir å bare selge T8'n og heller kjøpe en frontmontert demper, da løpet er ganske kort på denne riflen. Har kikket litt på Hausken MD35 som virker som en snerten, liten sak, men hvor effektiv er den til å dempe .223 kaliberet? Vil jo i utgangspunktet ha så god demping som mulig, samtidig som det ikke trenger å bygge så veldig mye mer enn nødvendig.. Erfaringer, tips of forslag mottas gjerne :)
  9. sageman

    Lokking av rev.

    samme her, følte meg som en dårlig donald-kopi der jeg satt.Synes at lyden ble bedre når jeg beit ned munnstykket en del, uten at reven virket å bli særlig imponert så det er mulig det bare er noe jeg innbiller meg, men prøv det ut..
  10. sageman

    Lokking av rev.

    Jeg har den brunst fløyta av Klaus Demmel og har ikke hatt noe hell sålangt, men så har jeg heller ikke laget den lyden som denne karen: Tror jeg må ut å prøve en tur igjen i skumringen i kveld.
  11. sykkylven er nok ikke et godt tips desverre, sesongen i år var oktober måned...iallefall for salg av jaktkort
  12. sageman

    Lokking av rev.

    Takk for det, mitt første duracoat prosjekt og ble godt fornøyd
  13. sageman

    Lokking av rev.

    Endelig løsnet det, min første rev på lokkjakt Brukte tysk fugleskrikfløyte, dukket opp etter knapt et minutt med lokking.
  14. ok, men det var jo veldig greit, takker så mye
  15. har kjøpt meg .223rem rifle og har planer om flytte over min falcon menace 10x42 kikkert, som til nå har stått på salongrifla, uten at mil-systemet egentlig har blitt brukt noe særlig. Dette siktet har altså mil/mil-knepp og mil-dot av typen med større og mindre streker. Sånn som jeg har forstått det, så tilsvarer et klikk 1cm på 100m og hvis jeg i farten vil skyte 5cm til siden på 100m pga vind, så holder jeg bare tilsvarende en halv-mil-dot(kort strek) og ved 10cm til siden så holder jeg en mil-dot(lang strek). So far so good, men hva skjer på 200m, la oss si tabellen(pcb) forteller meg at ved 10m/s sidevind skal jeg 20 knepp til side på 200m, (noe som må tilsvare 20cm på 100m) skal jeg da holde 1, 2 eller enda verre 4mil-dot til siden for å treffe blink på 200m? takknemlig for hjelp, vennligst si fra hvis jeg totalt har misforstått, er lettere forvirret...
  16. lurer på å prøve denne, skal visst være "spitzer boat tail" type, hva nå det har å si. Sliter dog med å finne BC for denne ammoen, noen som vet? *edit; prøvde nå med de oppgitte hastigheter og fant BC til å bli 0.315
  17. sageman

    Lokking av rev.

    lokking midt på dag, er det så dødfødt som det virker, eller har folket gode erfaringer med dette? hvilke lokkelyder funker isåfall best? Har sålangt kun fått inn en rev i måneskinnet, på crit'r call peewee, som jeg i forfjamselsen presterte å skyte over på da den plutselig stod berre 15m unna og kom med vinden. Har prøvd endel midt på dag nå i kulden, men lite aktivitet hittil, kun fugler som kommer og lager voldsomt til spetakkel
  18. Da har riflen, kikkerten og det jeg trodde var riktige montasjer kommet i hus. I farten presterte jeg å bestille noen montasjer som visstnok passer brno 1, som er 14mm, men ikke nyeriflen som har 11mm dovetail. Så nye montasjer må fremskaffes da jeg klør i fingrene etter å komme igang med innskyting. Riflen er som sagt en CZ Varmint, i ALM heldempet utgave, kikkerten er en Falcom Menace 10x42 som har 30mm rør, hvilken montasje passer og anbefales og kan skaffes kjapt? Takker for all hjelp.
×
×
  • Create New...