flanged Posted January 24, 2012 Share Posted January 24, 2012 Hei. Jeg er på jakt etter skikkelig gode kjøkkenkniver uten at det koster skjorta ! (vis de finnes da) Tar gjerne imot tips på "korrekt" oppbevaring av knivene også. Jeg tenker her på hele kjøkkensett, med kokkekniv, brødkniv, grønnsakskniv, fileteringskniv osv osv. I dag ligger alle mine (Fiskars) kjøkkenkniver i en skuff Dette må det bli en slutt på !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mullins Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 http://www.jaktfall.no/?nr=90&idkategori=1065 Gode kniver fra 1000 kr for et sett og oppover. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skurtfaen Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 Victorinox Go wild:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skee Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 Jepp, liker victorinox. Lette og tynne, skarpe som fy. Har ikke prøvd (behøvd) å skjerpe noen ennå så vet ikke hvor enkle de er der men antar det skal gå greit. Magnetlist er greit for kniver, er skyldig selv i å ha en skuffe full av kniver som ligger og slenger rundt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larssan Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 Victorinox. Skarpe og fine. Myke i stålet som er veldig enkelt å sette opp. I steden for brødkniven vile jeg kjøpt en "konditorkniv" som har en mer "bølgete" egg i stedenfor en brødkniv med tradisjonelle "brødknivtagger". Grunnen til dette er rett og slett at den er mer enn skarp nok til brød, samtidig som den bølgete eggen er perfekt til å skjere i mykere ting som f.eks. deig og kaker. Til slutt kjøper du en magnetlist som du henger på veggen og vips har du et flott knivsett som holder seg skarpt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoFair Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 Victorinox er bra, Mora kokkekniver er også fine (12C27 stål, kan være litt vanskelig å finne) Dette settet er visstnok ok, men jeg har ikke testet det selv: http://www.glassoginterior.no/default.pl?showProduct=10977&pageId=724 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 Bruker stort sett Øyo-kniver på kjøkkenet; Jernia har disse til OK priser, også som sett. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CatLikeFox Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 har nesten fullt sett med Victorinox sine kniver (bryllupsgaver) og er veldig fornøyd. setter opp knivene jevnlig med Victorinox knivsliperen. Funker veldig bra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Origo Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 Ta kontakt med Norrøna Storkjøkken i Stavanger. De har alt du trenger.Selv bruker jeg Giesser kniver emd plastskaft. God, tysk kvalitet til en rimelig penge. Du kan også få japanske kniver i flere tusen kroners klassen hvis det er ønskelig. Som sagt, de har det du trenger. Oppbevaring av kniver i skuff er fy fy. Magnetlist er tingen. Skal heller ikke vaskes i maskin, men for hånd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flanged Posted January 25, 2012 Author Share Posted January 25, 2012 Her fikk jeg mye go hjelp, bra Har igrunn skjønt at kniver i skuff er mongo og kun egnet til spisebestikk. Hvordan er disse knivblokkene ? Er det bare noe som tar plass på kjøkkenbenken, eller er de så praktiske som de ser ut ? Hvor mange "skikkelige kjøkkenkniver" trenger mann, jeg er ikke akkurat hverken sushi eller gourmetkokk Holder det med en stor kokkekniv, filetterings kniv, kjøtt kniv og grønnsakskniv ? Brødkniven forblir Fiskars av den årsak at ungene også bruker akkurat denne kniven, og dere vet hvordan unger behandler ting når de er ferdige Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
omega Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 Her er mine favoritt-brødkniver (i prioritert rekkefølge): 1. Masahiro MV 270 brødkniv 2. Masahiro MV 240 brødkniv 3. H&F Lauterjung 450.26 konditorkniv 4. Giesser 8621 wp25 konditorkniv 5. Victorinox 5.2930.26 konditorkniv 6. Arcos 2839 26 cm konditorkniv Masahiro-knivene er egentlig i en klasse for seg. Og Lauterjung-kniven er den klart beste blant konditorknivene, vesentlig p.g.a. utformingen av bølgeformen på eggen. Med forbehold om at jeg ikke har prøvd Zwilling-kniver. Vanlige brødkniver (inkl. brødknivene fra Sabatier) slipper ikke inn i mitt kjøkken. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skee Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 Du spiser mye brød du? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
omega Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 Haha. Neida, jeg er på lavkarbo, jeg! Er bare mer enn normalt opptatt av kniver, serru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoFair Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 Her fikk jeg mye go hjelp, bra Har igrunn skjønt at kniver i skuff er mongo og kun egnet til spisebestikk. Hvordan er disse knivblokkene ? Er det bare noe som tar plass på kjøkkenbenken, eller er de så praktiske som de ser ut ? Hvor mange "skikkelige kjøkkenkniver" trenger mann, jeg er ikke akkurat hverken sushi eller gourmetkokk Holder det med en stor kokkekniv, filetterings kniv, kjøtt kniv og grønnsakskniv ? Brødkniven forblir Fiskars av den årsak at ungene også bruker akkurat denne kniven, og dere vet hvordan unger behandler ting når de er ferdige Jeg bruker magnet list. De knivene du lister opp holder fint til det aller aller meste. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larssan Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 Jeg ville valgt magnetlist fremfor knivblokk. Knivblokker tar uhensiktsmessig stor plass på benken, og jeg har et allerede for lite kjøkken. men med tanke på knivene og knivenes skarphet så tror jeg det er hips om haps om du velger knivblokk eller magnetlist. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
naf Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 Her finner man kniver for enhver smak/prisklase: http://www.chefknivestogo.com/ og http://www.cutleryandmore.com/ Bruk www.jetcarrier.com ved import fra USA. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ranger#44 Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 Selv har jeg brukt Kyocera i snart et år. Og kan ikke si noe annet, enn at jeg er meget fornøyd! Geniale hverdagskniver. http://www.kyoceraadvancedceramics.com/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 Tenkte eg skulle prøve Kyocera kniv eg også, skal bestille eit sett med liten kniv og skreller, så teste det ut.. Korleis er det å skjerpe opp igjen keramikk ? Eller brukes kniven til den er sløv og så kastes ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoFair Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 Det går hvis du har et diamantbryne. Synes bra stål holder eggen fantastisk så jeg ser ingen grunn til å gå over til keramiske kniver Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ranger#44 Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 (edited) Jeg har ihvertfall enda ikke hatt behov for å slipe den opp til nå. Skremmende skarp fortsatt. De i butikken sa at den skulle holde i 10 år (?). Så om det blir bruk og kast, får vel tiden vise. Da jeg ikke har erfaring med dem fra før av. Vil også legge til at de veier meget lite, så er gode å jobbe med. Før dette har jeg kun brukt IKEA-kniver, så har kanskje ikke så stort sammenligningsgrunnlag... Edited January 30, 2012 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cesandberg Posted January 30, 2012 Share Posted January 30, 2012 Kyocera skal du kunne levere til butikken du kjøpte den i (hvis det er en oppegående forhandler av disse), så sender de den til sliping for deg. Jeg kjøpte en slik sak til søstra mi for et par år siden, og er like skarp enda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomasvp Posted March 9, 2012 Share Posted March 9, 2012 Heisan! Kjøpte en kniv her for litt over et år siden, og har siden den gang fortsatt ikke trengt å slipe den. Kniven er laget på samme måte som de legendariske samuraisverdene. Bladet er av damask stål som er brettet 32 ganger. Bladet er vanvittig hardt, der av grunn at jeg enda ikke har hatt behov for å slipe den. For å si det sånn; vil du ha f.eks tomatskiver på under 1 mm, så er ikke det noe problem med denne kniven da eggen har såpass lav vinkel. Ikke det at man akkurat ønsker slike tynne skiver, men det var bare for å få frem poenget http://www.elektrosenter.no/index.php?m ... cts_id=451 En kjapp liten demo: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted March 9, 2012 Share Posted March 9, 2012 Samboeren har det med å hive knivene i oppvaskmaskinen, når jeg er på jobb må "mine" kniver gjemes bort om de ikke skal omgjøres til skrot Av en eller annen grunn handlet jeg noen kniver hos Clas Ohlson i håp om at mine skulle gå fri for vandalisme, dyre var de også-49 pr stk. utrolig noe er de lynskarpe og uten et hakk etter stort sett daglige runder i oppvaskmaskin de siste 2 månedene. http://www.clasohlson.no/Product/Produc ... =164024826 Helt klart ikke noen japansk kokkekniv håndpolert av en 107år gammel sverdsmed osv-men et røverkjøp er det det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metallurgen Posted March 9, 2012 Share Posted March 9, 2012 Kniven er laget på samme måte som de legendariske samuraisverdene. Bladet er av damask stål som er brettet 32 ganger. Bladet er vanvittig hardt, der av grunn at jeg enda ikke har hatt behov for å slipe den. Kai shun knivene er ganske bra, og de ligger på en hardhet noe over europeiske kjøkkenkniver som er relativt myke, men de er ikke laga på samme måte som et sverd. Platene er valsa sammen og de er senere slipt ut. De er ikke bretta 32 ganger, men det er 32 lag stål. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomasvp Posted March 9, 2012 Share Posted March 9, 2012 Beklager feil ang. det Hadde nok bare stokket litt om på informasjonen som kom inn gjennom lesing Men uansett, anbefaler disse knivene! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metallurgen Posted March 9, 2012 Share Posted March 9, 2012 Men uansett, anbefaler disse knivene! Det er gode kniver, men dyre her i Norge. Om utseende ikke spiller noen større rolle så er eggkvaliteten omtrent den same på Mac-kniver. Der er prisen under det halve. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ctm-4 Posted March 9, 2012 Share Posted March 9, 2012 Som gammel kokk med en par fagbrev, anbefaler jeg viktorinox Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tailgunner Posted March 9, 2012 Share Posted March 9, 2012 Jeg liker Victorinox. De er enkel å slipe opp og billige i innkjøp. Jeg fikk et sett av fruen for noen år siden og det har jeg brukt MYE. På jobb bruker jeg nå endel victorinox, men kniven over alle er en mac. Den holder jeg vedlike med en Rudolfstropp og om jeg ikke finner barberhøvelen kan mac'en funke i et knipetak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
federal79 Posted March 9, 2012 Share Posted March 9, 2012 Som chiefen sier, billige kniver. selv så kjører jeg ikea kniver, ett par raps over brynet i ny og ne da funker de som bare det. Prisen???? henviser nok en gang til Chiefen.... billig... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoFair Posted March 22, 2012 Share Posted March 22, 2012 (edited) Ikea har noen kniver som er ok og denne skal faktisk ha VG-10 stål og ser ikke så ille ut: http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/90131068/ Fikk akkurat en sånn i posten: Og den er veldig nær perfekt for meg. Kom fra Japan på 5 dager, frakt var 40 kroner Anbefaler http://www.japanesechefsknife.com" target="_blank på det varmeste Edited March 30, 2012 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaskebjørn Posted March 22, 2012 Share Posted March 22, 2012 http://www.skarpekniver.com/ Alt de selger der er kvalitet. Takamura 21 cm kokkekniv er min favoritt av knivene jeg har. Men den er latterlig dyr, og du skal kunne kniv for å vedlikeholde den for å få det meste ut av den. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.