Jump to content

Origo

Members
  • Posts

    247
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Origo

  1. Skytterlaget sin bane, skytterlaget sine regler tenker jeg. Hvis baneinstruksen sier at det skal være standplassleder tilstede under skyting så må det være det. Og finnes det uklarheter om hvilke oppgaver en standplassleder har må det opplyses om. Selv tnker jeg at en standplassleder utover det å lede selve skytingen også skal følge med på nærområdet. Det kan f.eks dukke opp dyr, turgåere, syklister ol som det er viktig blir oppdaget raskt nok til å få stanset skyting. Det lar seg vanskelig kombinere med å ligge og skyte selv. I tillegg finnes det skytterlag som mener det er nødvendig med minst to personer på standplass for å ivareta sikkerhet for hvernafre hvis noe skulle skje under skyting. Det finnes eksempler på hjerteinfarkt, hjerneblødning og skader ifm løpssprengning under skyting. Slikt er svært uheldig hvis man er alene. Jeg har forståelse for at skytterlag ønsker å forsikre seg mot at noen utsetter seg for noe slikt, og ingen andre er tilstede og kan hjelpe.
  2. Ei fluta 73 cm pipe veier det samme som ei 70 cm pipe ble jeg fortalt. Da blir den interessant for de som ønsker lang pipe, men valgte vekk den pga vekta tidligere. Kjenner flere som har gjort det, meg selv inkludert. Det er stående stilling som har vært bøygen med lang pipe. En annen teori jeg også hørte som kan være en fordel er at avstanden mellom forsikte og diopter blir lengre, og dermed "lettere" å sikte med. I tillegg kan man oppnå noe høyere hastighet enn på ei vanlig 70 cm pipe. Jeg skulle gjerne prøvd ei slik pipe, men ikke til den prisen
  3. Jeg hadde et lignende prosjekt. Med utgangspunkt i en eldre Tikka M55. Sendte den til Albert Rafdal for en " extreme makeover". Fikk den tilbake med nytt skjefte, High tech, kappet løp på 45cm og gjenget for lyddemper. Satt på en Meopta 4x32 kikkert. Med kikkert og A-tec CTM4 demper veier børsa mindre enn 3,5 kg
  4. Børsemaker Albert Rafdal tilpasser High tech syntetskjefter til den børsa. Jeg har fått gjort det med min M55. Henter den faktisk i morgen. Skal se om jeg ikke får lagt ut et bilde eller to
  5. Origo

    Kapping av 308

    Jeg har en Sauer 202 som er kappet til 48 cm. En Tikka som er hos børsemaker nå blir kappet på ca 42 cm. Fungerer fint dette.
  6. Rafdal har High Tech stokker til denne modellen.
  7. "Noen som har andre teorier?" Bad hair day?
  8. Fint innslag i Dagsrevyen onsdag 3 sept(tror jeg det var) om en langholdsskytter. Fikk presentert hobbyen din på en fin måte.
  9. Har fått tilbud om kort på simle og kalv i Suldal. Er det noen her inne som jakter i det området, og som kan si noe om mulighetene som finens? Evt hvilke områder som bør sjekkes ut. Gikk noen dager på jakt der i 1997, uten å se et dyr. Men kanskje muligheten er bedre nå??
  10. Lader noen tusen 6,5 i løpet av året. Har erfart at nøyaktigheten i kruttmålet til 550 pressa er litt for unøyaktig til at jeg aksepterer det lenger. Opptil 1 grain på det verste, dog unntaksvis. Har hørt at andre med samme problem har byttet ut det originale kruttmålet med et kruttmål fra Hornady. Kunne vært interresant å høre om erfaringer fra de som har gjort dette. Hvordan fungerer dette i praksis? Er monteringen lett? Type "plug and play"?
  11. Jeg har dette problemet. Skyter DFS og er i aldersgr 45 ++ Problemet er ikke bare i hver serie. Men også at synet blir "dårligere" og siktebildet "gråere" jo lenger ut i programmet man kommer. For å prøve å bøte på dette har jeg gått opp i hullkorn. Skyter nå med 4,2. Hjelper litt, men ikke helt. Spesielt på liggende har jeg en tendens til å sikte for lenge. Det er den fordømte "pressinga" som tar sånn tid. Bruker ikke skytebrille. Har tatt synstest hos flere, inkl mr J. Brekke. Har ikke behov for brille, selv om jeg er litt langsynt(+,25) Bruker mye data på jobb, og bruker der "databrille" eller avlastingsbrille som det også vel kalles. Det hjelper veldig. Bruker jeg ikke den får jeg vondt i øyner og hodet etter kort tid. Så finnes det et supermidel mot dette er jeg ikke vanskelig å overtale.
  12. Er det Briskevann på Hardangevidda, tilhørende Laagefjeld du skal til? Hvis ja, hvilken uke skal du dit? Jeg skal jakte i naboterrenget, første uka.
  13. Jeg har en Sauer 202 som jeg skifter løp i rett som det er. Har aldri vært nødvendig med ny innskyting. Men testskyter selvfølgelig etter hvert skifte. Kanskje jeg må justere et knepp eller to. Har i tillegg 3 forskjellige kikkerter som jeg veksler mellom. Alt på QR montasjer. Så da kan jeg jeg ha en kikkert til hvert løp. Skifter i løpet av 5-10 min.
  14. Jeg kan ikke se at han sier noenting om seriøse konkurranseskyttere. Derimot sier han om våpeneiere. Det kan være så mangt, alt fra konkurranseskyttere til jegere og til folk somhar arvet våpen f.eks. I tillegg sier han ingenting konkret, men antar. På bakgrunn av hans profesjon og erfaring. Det synes jeg er helt ok, og ingenting å fly i været for. Hva med hagler anskaffet før 1990 f.eks? Skulle ikke disse etterregistreres? (nå er jeg litt på tynn is her).Men jeg vet om flere lovlydige jegere som har slike, uten at dette har blitt gjort f.eks.
  15. Skyt dyra i nakken så detter de uansett kaliber.
  16. Dagl: ja, jeg er klar over den. Og har lest det som står der. Jeg er igrunnen ute etter hva som ble sagt og diskutert på Skinnarbu. Så jeg lurer på om det blir skrevet referat eller ført protokoll på det som skjedde der? Ingen som vet? Hjemmesiden til villreinutvalget er til liten hjelp.
  17. Er det nen som vet om det skrives referat fra disse evalueringsmøtene, og hvordan man evt kan få lest de?
  18. Ha ha ha ha!!! Dette blir bare bedre og bedre. Du er jaggu ikke sann.
  19. Nei, nei, NEI!!!!! Nå klarte altså noen få igjen å ødelegge for de mange. Dette har vært en av de mest lærerike og underholdende trådene på dette forumet, og nå er den "vingeklippet". Det irriterer meg noe så grønnj........!!!! Kom igjen Knut Erik, drit i grinebiterene og skriv like frittalende som før. Alternativ kunne du jo gjort denne tråden kun tilgjengelig for "inviterte" medlemmer som tåler å lese den. (hvis noe slikt går an da)
  20. Origo

    DSC_0083.JPG

    From the album: Jakt

  21. Origo

    DSC_0086.JPG

    From the album: Jakt

  22. Origo

    DSC_0106.JPG

    From the album: Jakt

  23. Origo

    P8210029.JPG

    From the album: Jakt

×
×
  • Create New...