Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

Skee

Members
 • Content Count

  408
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

Recent Profile Visitors

434 profile views
 1. Skee

  Ny skumringskikkert? Valgets kvaler...

  Jeg har ingen erfaring med advokatspråk men tolker "lagt til grunn" som "hatt som forutsetning". Dermed er ikke lovligheten avklart i denne dommen slik jeg leser det.
 2. Skee

  Home Made Låsekasse

  Det er enkelt å regne ut noe i tegneprogrammet med enkle FEA plug-ins, men har du kontrol på lastene og lastfordeling mellom delene som opptrer? Du har et makstrykk for patronen du skal kamre, skal du bare sette på det og se spenninger? Hva med utmatting, overlading, pussestokk i kammeret, kun en låseklakk i inngripen osv? Sikkerhetsfaktorer på materiale og laster? Gikk du ikke denne veien (S&L bolt) for å kamre magnumpatroner, og så blir det så spinkelt? Før du vet ordet av det har du laget deg ei R93 og plutselig blitt mindre attraktiv på byen ( ja det var en spøk for dere som elsker 93'an).
 3. Skee

  Home Made Låsekasse

  Den muffa så tynn ut. For bolten din låser i muffa ja?
 4. Skee

  Dagens annonse på finn.no

  Det er en "rigg".
 5. Skee

  Er rust reklamasjon?

  Hadde det vært miljøet så skulle du sett noe på løp også. Oljen er jo grei den (Tetragun altså). Kan ikke se at dette er noe annet enn blånering/oveflate problemer, men det virker rart i og med at det er tørt og varmt. Det er ikke ei badstu eller en dusj i nærheten altså? De gangene jeg har fått rust så er det kun når jeg har skippet å tørke av våpen etter å ha vært ute i regn, ellers så har det gått greit både med billige og dyre våpen uten at jeg er helt anal mtp å smøre de inn. Bruk enda mere olje. Sauser du inn våpnene så skal det da ikke ruste.
 6. Skee

  Er rust reklamasjon?

  Hvordan lagrer du våpnene?
 7. Skee

  Scout kikkert

  Min erfaring med scoutkikkert er elendig. Fungerte på bane, men å finne viltet i kikkerten når det ble travelt var dødfødt. Montert på en Marlin som over med null kinnkontakt pga høyden. Vil heller anbefale deg rødpunkt eller et greit 1-4/6/8 sikte montert i en mere vanlig posisjon. Hele scoutkonseptet tror jeg var basert på et behov som nå dekkes bedre av rødpunkter eller mere moderne kikkertsikter. Den Leupoldmodellen er jo hundgammel. Om du skal ha siktemidler som fungerer når du har det travelt kan du se på praktisk-gjengen. Lite scoutkikkerter der.
 8. Skee

  RPS tofot mangler liten z-skrue

  Biltema har esker med settskruer til en billig penge.
 9. Skee

  Vådeskudd og opplæring?

  Mannen skal ha fått en varm, tom hylse ned i nakkekragen, og dermed fått en uheldig reaksjon. Ja det var vel en understatement...
 10. Skee

  Trump rakker ned på elefantjakten..

  Om du ser på disse tallene så ser det ikke akkurat bra ut for den afrikanske elefanten ihvertfall? https://www.nrk.no/urix/dramatisk-nedgang-i-antall-elefanter-1.13114713 Tall hentet herfra: http://www.greatelephantcensus.com/ 30% reduksjon i arten siden 2007 høres ikke bra ut. Har ikke kikket så mye rundt selv, du har kanskje andre tall som viser at det ikke står så ille til?
 11. Skee

  Snørydding av tak

  Jeg venter til døra til badet begynner å gå tregt. Da er det på tide å måke taket. Enklere sånn
 12. Skee

  MSA Sordin avgått ved døden ??

  Samme her, mine avgikk med døden her i høst trodde jeg. Endte med å kjøpe meg et nytt sett og men jeg bladde i manualen til de nye så fant jeg ut at det skal være to batteri...
 13. Skee

  Metal tråden

  Nå er Sepultura bekreftet til Pstereofestivalen i Trondheim! Whohoo! Nå ble jeg glad.
 14. Det er bare en ting som hjelper, Krenkekrakken!
 15. Skee

  Storfornøyd med Blaser tråden:-)

  Har montert Kalixteknik justerbar kolbekam på min R8, og på jakta i helga knakk hele driten av. Syntes den virket litt spinkel når jeg monterte den, og nå fikk jeg vel beviset for det. Begge tappene knakk rett av der de er feste i selve "plata". Stengene er av aluminium, men så går de over i noen tynne plasttapper som er en del av plata. Utrolig stusslig patent. Usikker på hvordan det har skjedd, tror det må ha vært når jeg har tatt ut og satt inn rifla i riflesekken, at den har hengt seg opp på en eller annen måte. Behandler rifla med omhu, er sikkert dobbelt så dyr som jeg egentlig har råd til så hiver den ikke rundt i steinrøysa akkurat... Så nå sitter jeg med tre borrede hull i stokken og ingen kolbekam. Får sikkert ordnet meg en ny "topp", men har nå null tiltro til dette systemet. Ligg unna sier jeg, passer fint til skytebanebruk men tåler ikke bruk i terrenget. Får se om jeg kanskje støper meg noe selv, beholde mekanismen inne i stokken samt de to pinnene og lage en ny kolbekam.
×