Jump to content

thomasvp

Members
  • Posts

    51
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by thomasvp

  1. En illustrasjon på dette er vel to øyer i Lofoten, som bare har en tunnel mellom dem på litt over 1km. Øy nr 1(vestvågøy) har rev, betydelig mye vel og merke. Øy nr 2(flakstadøy) har hare, veldig mye. Hørt om folk som har kjørt på 7-8 harer på korte strekninger i vintermånedene. Det er ikke overdrivelse en gang. Øy nr 1 har ikke hare. Her er det store mengder rev. En kar som jobber sammen med en kompis av meg har skutt 30 rev sesongen som var nå nettopp på det samme området. Øy nr 2 har ikke rev. Hvis rev kommer seg gjennom tunnelen blir den stort sett skutt med det samme.
  2. De jeg kjenner som jakter i Lofoten, jakter stort sett også på hare. Ikke med los vel og merke, men det er da vel harejakt for det om Nå skal det sies at det kryr av harer enkelte steder der, men det gjør det vel ganske så mange plasser i landet..
  3. Hei! La denne ut på Riflekammeret først, men så fant jeg ut at det kanskje var bedre å legge ut her For en stund siden fikk jeg min Brno Fox mod 2 i .222rem. Ringene som følgte med rifla er egentlig alt for høye, så nå lurer jeg på om noen har et forslag på hvilke ringer jeg kan bestille? Forøvrig er kikkerten av typen Simmons, med 50mm objektiv og 1" rør. Legger ved noen bilder her så dere kan se hva jeg har med å gjøre Som dere kan se så er det ca 25mm høyde fra base til ringer. Ca 10mm klaring til feste til det gamle siktemidlet. Her også, ca 10mm klaring til hevarmen. Bildet er litt misvisende, men velger å bare hive det inn her uansett.. Og her er rifla i sin helhet.
  4. thomasvp

    Avstand fra tube til base

    From the album: Rifle

  5. thomasvp

    Rifla i sin helhet

    From the album: Rifle

  6. Heisan! Det eneste jeg kan bidra med her, er en som bor på Gimsøy i Lofoten. Gimsøya ligger i grensen mellom Vestvågøy og Vågan kommune. Jeg kjenner til en kar der som jeg hadde kontakt med for et par år siden. Han vet nok om bønder med mark der ute iværtfall, å der vet jeg at gåsa mellomlander! Navnet hans er Odd Geir Olsen, og mobilnr er 90109938. Kan ikke love noe som helst, ikke engang at mobilnr enda er i bruk.. Men uansett, det er verdt et forsøk!
  7. Hei! Viste egentlig ikke helt om jeg skulle legge denne inn på handelskammeret eller her, men tenkte at muligheten for å treffe noen som lader i Bodø-området med dier til .222rem var betydelig større her.. Jeg har nylig fått meg en BRNO fox mod 2 og i den sammenheng trenger jeg, som student, et litt rimeligere alternativ enn 15,- smellen... Har en del tomhylser, så hvis noen der ute kan hjelpe meg litt på vei så hadde det vært supert
  8. Heihå. Børsemaker Sture Schølin i Bodø monterer. Han tar ca 750,- for arbeidet. Mer info kan du finne på www.vapenmek.no Lykke til
  9. Her er manualen til BRNO Fox. Kan være greit å ha BRNO Fox Rifle, Manual for use
  10. Fjernet innlegget mitt her, holder det for meg selv
  11. Ikke at jeg vil garantere svaret mitt, men er ganske sikker på at det ikke går.. Du har ikke vurdert å prøve en annen tennhette? f.eks CCI209 fra hjemmelading.no ? Den er jo en fin representant da den veldig sjeldent vil øke trykket:P Kontakt Trond Alvestad på hjemmelading å spør om han kan ta inn, evnt. hvor du kan få tak i Fiocchi.
  12. Hvilke patroner bruker du? Noe spesielt merke og kule du foretrekker? Skal forresten ta vare på den der! Takk
  13. Takk for svar! Ser ut som jeg må finne noen som kan lade for meg her i Bodø, kanskje jeg kan få en børsemaker av noe slag til å lade Den med 22 hornet så ikke dum ut! Muligens noe slikt med, som dere sier her, et litt raskere krutt hadde vært midt i blinken for meg!
  14. Godt spørsmål! Satt meg ned å regnet litt på det og kom frem til at det igrunn ble ganske dyrt i forhold til hvis du skulle kjøpt ferdig fabrikkammo... Hvis vi sier at de beste forholdene er tilstede. Altså; du får lånt deg en presse, en kruttvekt og en ladebok, og i tillegg får gratis tomhylser fra leirduebanen. Så sier vi også at du er så heldig at du bor 100 meter unna nærmeste forhandler som selger komponentene du trenger sånn at du slipper både frakt og bensinutgifter på dette her, vil dette bli omtrent prisen pr patron: Tomhylser : Gratis! Forladning (Wad) : 0.40,- (ca 200,- for 500 stk.) Tennhette : 0.60,- (ca 60,- for 100 stk.) Krutt (litt over 20 grain) : ca 1.00,- (Alt etter hvilket krutt du bruker, men 1.00,- kan man si er rimelig) Hagl (24 g. Stål #7) : ca 2.50,- (Litt vanskelig å si hvilke priser du kan få på dette.. dette er sånn ca..) SUM: 4.50,- pr patron. Som du ser, så vil nok dette bli en dyr erstatning for treningsammunisjon.. Jeg ville ikke gjort det
  15. Hehe, nei hittil ingen lugubre øyne som har sett på meg... Men egentlig så forventer jeg nesten det for hver som eventuelt går forbi nedenfor her! Det jeg lader nå koster ca 7,- pr patron, så ca 175,- for en eske med 25 patroner 35 grams ladninger med en utgangshastighet på ca 430 Er vel ikke av den typen patroner en får kjøpt i butikkene nå til dags men... hehe, ja jeg har prøvd meg på den! Gikk fint et par ganger, helt til jeg spilte utover ca 35 gram med us #6 på gulvet... Ble ikke så veldig populært for å si det sånn! Har du samme "problemet" ? Er vel ikke lett å prate seg fort ut av dette... hehe!
  16. Ja, har man ikke et rom egnet til lading og været er som nå er det fort gjort at det ender som dette! Godt med litt frisk luft også! Ja, jeg har vel nok å boltre meg i fremover... Flere med alternative "laderom"?
  17. thomasvp

    LADEUTE

    From the album: Hagle

  18. thomasvp

    LADE

    From the album: Hagle

×
×
  • Create New...