Jump to content

Cal 223 i DFS


Dillon

Recommended Posts

Bjortork: Hva med meg da som blir slått av folk med mindre og dårligere utstyr? :roll:

 

 

Hva som er best av diopter og kikkert kommer ikke jeg til å begi meg ut på - Jeg er glad så lenge folk skyter.

Det er jo også nettopp derfor jeg støtter Krister i hans tanker. Vi har bøttevis med folk som vil skyte, og som vil lære å skyte ordentlig slik de lærer i DFS. Men når de ser en Sauer med diopter, da rygger de unna. Mange ser ikke relevansen,

minst av alt de som har skutt fra før med kikkertsikte og er vant til dette.

 

Som sagt kan vi enten vise dem bort i døra og påpeke at de er idioter som ikke forstår at det eneste saliggjørende er diopter (og dette har blitt gjort!) eller gi dem et tilbud og ta pengene deres.

Blir de hekta er det ikke lenge til de blir nysgjerrig på å lære seg diopter som de som virkelig kan skyte bruker, og vi får dem over på det.

 

Jeg er veldig oppmuntret av de positive holdningene jeg ser her.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 724
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

NÅ er jo denne tråden laaangt utenfor topic...

Jeg har lest igjennom den, og forundres over et par ting.

 

Dersom en slik mengde personer, både unge og gamle, står og banker på dørene til standplassene og vil skyte, bare at de ikke vil skyte med diopter, hvorfor deltar de ikke i den jegerklassen som allerede er opprettet?

Personlig tror jeg ikke det er noen horder vi snakker om.

 

Er det virkelig slik at ungdom ikke vil ta i ei børse med diopter, ja faktisk rygger tilbake når de ser den...?

At det skal være "bøttevis" i denne gruppen har jeg svært vanskelig for å tro.

Personlig tror jeg ett konkurransevåpen apellerer vel så mye til ungdommen som en traust ælj-mauser med ett 80-talls kikkertsikte. Sammenligner man med en uber-tactical med stjernekikkert-avstandsmåler til xxtusenkroner, så ja selvsagt. Men hvilken versjon vil de fleste ungdommer møte i praksis?

 

At DFS har høyest inngangspris er jeg skeptisk til. Man kan konkurrerer i jeger-klasser i NJFF, ja. Men er de billige? Kikkertsiktene som brukes i jeger-klassene er absolutt ikke billige. Snakker vi om rekruttering, snakker vi om nytt våpen til ungdommen som skal være med. Og skal man konkurrere i aktiv-klasser, har man i tillegg den samme pingvin-dressen som DFS skyttere har.

Man kan gjerne konkurrere uten pingvin-dress i DFS også. Jeg har ikke sett at det er påbudt i skytterboka...

 

Jeg tror at en klasse som tillater "alt" vil drive prisene i været, som skyttergutt påpeker.

Den dagen man kan oppnå en fordel med å kjøpe dyrt utstyr, så vil alltid noen gjøre det. Og man er i spiralen med en gang.

Jeg påstår ikke at DFS -skyting idag er billig. Men det er faktisk begrenset hvor dyrt utstyret kan bli slik reglene er idag.

 

En klasse med optikk og jeger / langhold /whatever - utstyr som noen ønsker seg vil måtte ha begrensninger. Kaliber har noen nevnt, da i forbindelse med baneskyting. Men har noen tenkt på hva en magnum-inpspirert langholdsskytter med munningbrems midt i ett lag med 20 samtidige skytter vil si? Seks skudd fra denne på 50 sekunder vil nok blåse skytterlua av de fleste naboskyttere....

Og skal man først begrense noe, så vil alltid noen hyle opp fordi de ikke får skyte med sitt eget våpen, på sine premisser. Det viser jo denne tråden tydelig.

 

Jeg er ikke imot å åpne for alternative våpen i DFS. Jeg ser at dette kan være nødvendig med tanke på formålsparagrafen og framtidig støtte, både økonomisk og i samfunnet generelt. Alle vet at millitære våpen idag ikke har skytereim og diopter. Man har også avstandsmåler, vindmåler og alskens utstyr i millitæret.

Men en klasse som tillater alt, tror jeg fort blir en klasse der de med tykkest lommebok som regel står høyest på resultatlista. Og det igjen vil føre til redusert deltagelse.

 

OG igjen, forundres jeg over alle disse skytterene som lider av at de ikke vil ta i ei diopter-børse, men samtidig sitrer i pekefingeren etter å få lov å skyte, hvorfor de ikke stiller i jegerklassen på feltskyting....

 

Mvh Dagl

Link to comment
Share on other sites

OG igjen, forundres jeg over alle disse skytterene som lider av at de ikke vil ta i ei diopter-børse, men samtidig sitrer i pekefingeren etter å få lov å skyte, hvorfor de ikke stiller i jegerklassen på feltskyting....

 

Det skyldes kanskje at de var så dumme(?) at de deltok på et DFS banestevne for 15 år siden, og dermed har brent den broa? Videre ville nok både M67 og Vetle skyte med langholdsriggen sin med tofot, ikke jaktrifla som er under 4,5 kg. Det er for meg åpenbart at man ville måtte ha to klasser, og jeg tipper nok jegerklassen kommer før langholdsklassen/ (fri flyt av utstyr) kommer. Jeg skjønner ikke at det ikke går an å ha en gjesteklasse/ åpen klasse helt uten begrensninger ( untatt påbudt demper på magnumrifler) og en jegerklasse.

Link to comment
Share on other sites

Seks skudd fra denne på 50 sekunder vil nok blåse skytterlua av de fleste naboskyttere....

Det var det med "dyktiggjøre for landets forsvar" da. Kanskje noen hadde fått en liten aha-opplevelse av å få maksicapsen blåst av? ;)

 

En klasse som tillater "alt" vil nok drive prisene i været i den klassen, men er ikke det tilfelle i DFS-jaktfelt i dag da, og har det noen konsekvenser for den hellige Sauer-skytingen? Jaktfelt er også, så vidt jeg skjønner, bare en feltklasse i konkurranse og ikke noe som det drives organisert trening og instruksjon i. Personlig mener jeg DFS burde gå bort fra å ha egne treningskvelder for jegere og heller ønske velkommen til de "normale" treningene. Det er vel ikke noen reell forskjell på skyteteknikken til bane, jakt, eller militæret, kulen skal jo i blinken uansett. Greier folk å treffe tieren på 200 meter så klarer de vel hjorten på 100.

 

Men jeg er litt enig, det er noe OT. Selv mener jeg jo at både Sauer og Krag skulle vært hivd ut av DFS og erstattet med AG-3 etterhvert som de fases ut til fordel for de nye våpnene til Forsvaret. Mauseren må få bli, i form av NM-149 :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

En del innlegg her jeg ser på som sutring nesten på lik linje med "hvorfor får ikke jeg delta på birkebeinern med snøscootern min" (satt på spissen).

Jegerklassa eksisterer. AG/HK klassene eksisterer. Det er bare å velge hva man vil skyte i.

Om man skal følge formålsparagrafen er vel HK/AG klasse og en utvidelse av den som vil kunne være gunstig i så henseende.

Link to comment
Share on other sites

Jegerklassa eksisterer. AG/HK klassene eksisterer. Det er bare å velge hva man vil skyte i.

Å? Kan du og jeg velge å skyte ett stevne i jegerklassen?

 

Videre må vel du innrømme at det er forskjell på å brøyte seg vei i Birkenløypa med snøskuter så de middelaldrende mellomlederene skvetter veggimellom, og at sidemannen din har byttet ut DFS sauera med sin Sauer 202?

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Jegerklassa eksisterer. AG/HK klassene eksisterer. Det er bare å velge hva man vil skyte i.

Å? Kan du og jeg velge å skyte ett stevne i jegerklassen?

Om du ikke er klasseført kan du det. Om du er klasseført kan du ikke. Men er du klasseført vil ikke det i praksis være no rekruttering om du kan skyte i jegerklassa ;)

Link to comment
Share on other sites

Om du ikke er klasseført kan du det. Om du er klasseført kan du ikke. Men er du klasseført vil ikke det i praksis være no rekruttering om du kan skyte i jegerklassa

 

Nei, men jeg kunne gått tilbake igjen til DFS feltstevnene istedet for å skyte frihånd på spurv på 30 meter 8) Altså tatt opp igjen DFS stevnene og lagt dugnadstimene og kronene mine der...

Link to comment
Share on other sites

Det skyldes kanskje at de var så dumme(?) at de deltok på et DFS banestevne for 15 år siden, og dermed har brent den broa?

 

I innlegg ovenfor påstås det at det er, om ikke horder, så ihvertfall mange, ungdommer som rygger tilbake i avsky når de ser ett gevær med diopter. Disse ungdommene har vel ikke i samme antall deltatt på ett eller annet DFS-stevne de siste 15 år, har de vel?

Jeg tror heller ikke det er så uendelig mange voksne som har deltatt på ett DFS-stevne en gang i tiden, og som nå ikke vet sin arme råd hvordan de skal få skutt stevner uten å bruke den forkastelige diopteren....

Så jeg synes det er rart at ikke ihvertfall deler av disse hordene dukker opp i jegerklassen.

 

Mvh Dagl

Link to comment
Share on other sites

Joda Dagl, det er nok litt vikarierende argumentasjon ute å går. Men jeg personlig har stor forståelse for at dedikerte langholdsskyttere gjerne vil teste utstyret sitt på ett eller flere DFS feltstevner, som er som skapt for dette. For alt jeg vet kan pågangen fra disse være mye større enn vanlige jegere ( det er utfordrende nok med c40 på 400 meter med jaktrifla) Kanskje vi ikke trenger mer enn en åpen klasse for jegere/ skyttere med optikk og tofot, eller hva de måtte ønske? Jeg kan ikke skjønne at det kan ødelegge for oss DFS skyttere om det kommer en håndfull med slikt utstyr.

 

Inge E, du kan vel lyve, det gjør jeg? Kjenner de deg igjen i Arendal? neste lørdag, Rise og Løddesøl, 1030 laget...

He he. Jeg havna i kl 5 etter å ha skutt pers sist vi arrangerte LS på Evje og fikk trynet på forsiden av Agderposten, men det er jo lov å prøve :lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Når det gjelder utstyrsjaget, så er det absolutt ikke sikkert at en åpen klasse vil gjøre det for dyrt å delta. Se på NFPS sine pistolklasser f.eks. Det er klart mest skyttere i standard og production klassene.

 

Ellers, etter å ha lest formålsparagrafen, så vil jeg påstå at NFPS er nærmere enn DFS ;)

Link to comment
Share on other sites

Inge E, fordi om du for fire år siden skjøt deg opp i klasse 5, så er det ikke dermed sagt at du ikke kan skyte deg nedover i klassene. :)

Mange spekulerer i dette, særlig klasse v55vs.kl2. Hvis man ikke har skutt klassesettende program i 15 år, så kan man vel skyte i jegerklassen....?

Link to comment
Share on other sites

Sier det igjen, jeg. Stevner er ikke vær eller ikke være for meg, og sannsynligvis mange andre med dårlig utviklet konkurranseinstinkt. Trening derimot. Og da ønsker jeg å trene med det våpenet jeg trives best med, ikke noe som en komite har designet.

 

Så det du ønsker, er at DFS skal legge opp til trening som passer akkurat DEG......

 

Jeg er ikke helt imot å åpne opp feltstevner for en åpen klasse.

Dog er jeg ganske sikker på at den etterhvert blir tynt befolket av noen få entusiaster med god råd og super-tactical ustyr.

Uten at jeg tror det ville ødelegge noe for den øvrige DFS-skytinga.

 

Å skyte seks skudd i rask hastighet med tynnløpede jaktgevær tror jeg ikke blir noen slager i lengden. Ergo blir klassen bekledd av skyttere med spesialvåpen for presisjon, igjen er vi da ved en liten elite av entusiaster som holder seg med en rifle kun for dette bruket. Og da er man vel egentlig like langt?

Men jeg tror en åpning til en åpen klasse også vil føre til andre krav etterhvert. Lengre skytetid for eksempel. Og da forandrer man selve skyteformen, og DET er en annen skål.

 

Så jo, jeg er ikke helt imot, men svært skeptisk...

 

Mvh Dagl

Link to comment
Share on other sites

Jeg er enig i at å forandre på selve skyteformen er helt uaktuelt.

Feltskytingen er helt glimrende som den er - som Krister nevner er det hovedsaklig snakk om mindre tekniske endringer som gjør det enklere for folk å prøve seg på et feltstevne. Hvis de først prøver seg er det game over.. Da er de bitt av basillen 8)

Link to comment
Share on other sites

Men jeg tror en åpning til en åpen klasse også vil føre til andre krav etterhvert. Lengre skytetid for eksempel

Lengre skytetid, hvorfor skulle en ha lengre skytetid? Hvem har nevnt lengre skytetid? Kortere hold også kanskje? Det er ikke det vi snakker om - holdene bør forresten opp igjen.

Ved en "åpen" klasse som mange her snakker om er det nå mer relevant å korte inn skytetiden? Skal man skyte med tofot må vel 15sek være mer enn nok til å få av 6 skudd.

 

 

 

K

Link to comment
Share on other sites

Så det du ønsker, er at DFS skal legge opp til trening som passer akkurat DEG......

Nei, at jeg får komme på vanlige treninger og motta samme instruksjoner som de som skyter med den velsignede Saueren, uansett om jeg har med Mauser (med dioptersikte!), Vepr, eller hva det nå måtte være akkurat den dagen. Jeg kan ikke skjønne at det er et så urimelig ønske.

Link to comment
Share on other sites

Den klassa folk etterspør har vi på 4 stevner i året i laget vårt.

Den er befolket av ca 10 skyttere. På de samme stevnene er det opp til 10 ganger så mange skyttere i den rene jegerklassa.

 

Forresten har skytterne i den rene jegerklassa sagt klart i fra at om de med "tunge konkurransevåpen og stjernekikkerter" deltar i den vanlige jegerklassa, så kommer det til å bli stort mannefall der.

Link to comment
Share on other sites

Tja, var vel at noen av jegerskytterne innså at om folk med spesialutstyr eller som er konkurranseutøvere skyter i klassa så har ikke vanlige jegere sjans til å hevde seg. Å noen satte ord på det. Jeg klarer ikke se at det er mer spesielt å uttale det enn de som her på kammeret uttaler at "dersom ikke DFS hadde hatt sånne teite regler så kunne jeg deltatt" ;)

Link to comment
Share on other sites

For min del så argumenterer jeg ikke for at DFS sine regler er "teite", men jeg ser at ordet har blitt brukt tidligere.

 

Jeg synes det er synd at det virker som om mange i DFS heller vil ha en tom skytebane med null aktivitet og et dødt skytterlag heller enn å orientere organisasjonen mot markedets tendenser.

 

Hadde argumentasjonen vært basert på at DFS skulle endres fra det vi bedriver idag, og transformeres til noe nytt - da hadde jeg totalt forstått motstanden mot endring. Motstand mot endring er en psykologisk reaksjon som bor i oss alle og den er helt naturlig.

Den er også grunnen til at personer som er gode på å endre organisasjoner tjener mye penger.

Min hensikt er ikke og har aldri vært å endre DFS fra det vi er idag - det har vært å få flere inn i folden, og å øke grunnlaget for rekruttering oppover i klassene for å få en større og sterkere organisasjon. En slags klasse vi kan "lure" folk inn i, for å vekke deres nysgjerrighet og få dem til å komme på treninger, inn i miljøet, få interesse til vi er forbi deres initielle skepsis.

Dog, man kan aldri gjøre alle til lags.

 

Det er helt naturlig at enkelte vil tviholde på det kjente og kjære, og slik vil det alltid være.

Hvis man tenker seg om vil man se at det DFS vi er glad i ikke er skinnjakker, Sauere, Mausere, blå kapser, Skytterlag X eller Y..

Det er så mye mer. Enhver organisasjon kan starte opp med akkurat det samme skyteprogrammet og samme regelverk, men noe DFS vil det aldri bli. Spør en eldre DFS-skytter idag om han tror det ville være bedre for organisasjonen å gå tilbake til å skyte med Krag, uten dress og med folk i grava på alle stevnene istedenfor elektronikk: Svaret du får vil antagelig være nei. Eller på Sørlandsk: "Er du rusk!?". Om 50 år når min generasjon er i de øverste klassene blir jeg kanskje spurt om jeg den dagen ville trodd DFS var bedre stilt med regelverk og utstyr som i 2010. Mitt svar blir antagelig: "Er du rusk?!" Men å stå i dagens situasjon og ønske endring som garantert kommer: Det er neimen ikke lett. Det er lettere å holde på det kjente og kjære.

Men verden går fremover, og det har den alltid gjort. Nådeløst.

 

Om ikke tendensene meg og Krister snakker om er nasjonale men har lokale variasjoner så burde det være rom for å gjøre lokale tilpassinger. Det er det idag - men ikke offisielt. Dermed tør ikke folk sette seg i bilen for å skyte feltstevnet, og de tørr ikke møte opp på skytebanen for å spørre om å trene der de har blitt jaget bort 100 ganger før. Gudene vet hvor lenge meg og Krister må jobbe for å rette opp inntrykket som har blitt skapt av vårt Skytterlag. Resultatet er forøvrig glimrende: 400+ medlemmer, og de eneste som skyter er meg og Krister.

Link to comment
Share on other sites

Jeg skulle bare ønske jeg kunne ta med meg den oppstæsja T3'en min på DFS banen for å trene litt innimellom. Teste litt ammo, nytt utstyr, nye teknikker osv. Men nei, da må jeg vente til april når jegertreningen starter opp. Eventuelt kjøre halvannen time til langholdsbanen, der de andre skytterne spør om å få prøve rifla mi, og ikke lurer på hvem jeg er som har tenkt å skyte med "det der greiene der". Dersom noen stiller på banen vår med en DFS Sauer med diopter, så blir de forresten ønsket velkommen som alle andre.

Link to comment
Share on other sites

Tja, var vel at noen av jegerskytterne innså at om folk med spesialutstyr eller som er konkurranseutøvere skyter i klassa så har ikke vanlige jegere sjans til å hevde seg. Å noen satte ord på det. Jeg klarer ikke se at det er mer spesielt å uttale det enn de som her på kammeret uttaler at "dersom ikke DFS hadde hatt sånne teite regler så kunne jeg deltatt" ;)

 

Og jeg sa aldri noe om at reglene var teite heller, bare at det er teit å ikke ta inn 5.56, særlig om det ikke finnes noen argumenter utover at det er sentimentalt osv.

Link to comment
Share on other sites

En klasse fritt utstyr med maks kaliber på fks .338 (for å spare på elektronikk skivene) sikkert avtrekk og fungerende sikring.

klassen skyter kl1 program (25skudd ligg evnt 35skudd med 75sek omgang på bane og alt liggende på felt) tillat med anlegg foran og bak som i f-class f/tr.

Kun på åpne stevner ikke samlagsstevne/landsdelskrets/ls.Innskudd som for klasseførte skytere. Ingen premiering,aspirant klasse for voksne :lol:

Da burde det meste av langholds børser være innenfor,

 

Tenker et dobbelthold med 450m forskjell på holdene ukjent avstand kort tid til klargjøring frisk vind og kort skytetid blir interesangt da... :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Ser at noen skriver her at det ikke finnes interesse blant ungdommer for å skyte med diopter, og at man må ha topp utstyr for å hevde seg i DFS. Tull, tull og atter tull!

Jeg er selv 17 år, og jeg kjenner mange på min alder som driver med skyting og som ikke kunne tenkt seg å holde på med noe annet. Jeg har også hørt av mange gamle skyttere langt oppe i 70 årene som har holdt på med skyting i 50+ år, som sier at det aldri har vært så mange ungdomsskyttere som nå. Selv har jeg blitt både samlagsmester og landsdelskretsmester i felt, uten å ha en skytterdress til flere tusen, men en feltbukse og en gammel skytterjakke til knapt en tusenlapp. Så ikke si at det er "umulig" å hevde seg uten topp utstyr. Det er jeg og mange andre jeg vet om et bevis på. Så i mine øyne blir det feil å si at ungdomsskyttere ikke vil skyte med diopter, fordi det er så kulere med kikkertsikte. For noen kan det nok være tilfellet, men da kan de jo skyte jaktfelt i regi av NJFF. Det er ikke verre enn det.

Link to comment
Share on other sites

Hei igjen:

 

Det er ikke det som er poenget, men heller å få med de som vil skyte med kikkert og andre innretninger I TILLEGG, for med det å holde/gjøre DFS så sterkt og relevant som mulig.

 

Pust gjennom nesa; det er ingen som prøver å ødelegge for deg eller noen andre av de som allerede skyter aktivt i DFS, og som trives med tingenes tilstand.

 

Bra prestert, forresten! Tenk om også de som nå ikke vil delta pga mangel av appelerende tilbud kan bli like dyktige ved kyndig instruksjon og tilgang på skikkelige baner, dersom de inkluderes på en skikkelig måte i Norges største og viktigste skytterorganisasjon.

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke det at jeg føler meg truet av forandring, jeg er derimot åpen for forandring. Jeg har egentlig ikke noe i mot jegere eller skyttere som vil holde på med annen skyting enn det vi gjør i DFS i dag. Jeg er bare usikker på om det er så stor etterspørsel for det som noen her inne vil ha det til. Hvis man tar M67 sin eksempel på at det kan øke medlemstallet i DFS fra 100.000 til 102.000 (antar at dette bare er tall han bruker for å få frem sitt eksempel) ved å innføre denne frie klassen, så er jeg ikke så sikkert på om de 2000 skytterne kommer til å bety så mye til og fra. Jeg mener derimot at få skytterlag vil være villig til å kanskje måtte legge ned ekstra arbeid med å ha et slik tilbud for en såpass liten målgruppe. Det er faktisk ikke så enkelt å arrangere stevner, og spesielt ikke feltstevner som virker å være den form for skyting dere ønsker å få et utvidet tilbud i. Men for all del, ta det opp i høyere hold dersom det er noe dere mener DFS burde se på. Hvis dere allerede er medlemmer av skytterlag tilknyttet DFS, så er det faktisk ikke verre enn at dere kan få det med på sakslisten på neste årsmøte og lufte forslaget. Deretter kan det jo tas videre i systemet.

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke snakk om annen skyting, men nøyaktig samme skyting for ett større publikum ved å tillate flere klasser, det krever ingen ekstra innsats fra klubbene hverken ved stevner eller trening, det er kun et spørsmål om innstilling i organisasjonen.

Link to comment
Share on other sites

Ok, da har jeg kanskje misforstått litt. Trodde det var snakk om langhold, andre figurer og kortere/lengre skytetider. Da tror jeg i så fall det er liten vits å gå videre med det. Det er allerede ganske hete diskusjoner om skytetider innen DFS. Men dersom det "bare" handler om å opprette en ny klasse, så ser jeg ikke det store problemet med det. Eneste jeg kan tenke meg kan bli til et "problem" er hvis en skytter med grommeste magnumbørsa blir liggende ved siden av en DFS skytter. Da kan det kanskje føre til at flere slutter med skyting i stedet for at det kan tilføre flere medlemmer til skytterlagene. Men jeg antar at det er mulig å finne en løsning på det, og at det ikke er det største problemet.

Link to comment
Share on other sites

Opprinnelig var jo spørsmålet .223 til DFS, men isteden har det dreid seg om å åpne en klasse med optikk. Skulle kanskje vært en egen tråd omkring dette?

 

Hvis jeg skal oppsumere mine egne tanker...

Jeg tror ikke DFS vil åpne flere klasser, man skal være fornøyd om det "bare" blir tilretteleggelse av 1 klasse.

Om så skulle skje, vil jeg ikke tro at DFS åpner for "alt" av våpen. DFS er jo standarisert med Sauer200 plattform. Den er noe alle innen DFS kan osv.

 

Mine tanker:

- Sauer200 plattform, fri optikk, fri stokk (da får du med de som har jaktfeltstokk på Sauer200 også)

- Cal.iht gjeldene regler hos DFS, selv om jeg har hatt en 6,5-284 selv

- Ikke brems, må vi nok finne oss i. Selv om jeg har dette selv, men den kan jeg plukke av.

- Helst tofot

- Følge samme skyteprogram mtp tid/skudd/avstand osv

- Det jeg egentlig vil, er å skyte mer enn jeg gjør idag

 

Sluttsummen er egentlig bare en klasse hvor man setter på fri kikkert og en tofot, hvor alt annet er likt DFS pr.d.d

Link to comment
Share on other sites

Hei..

 

Er helt enig.

Og en ting til er at det er ikke bare ungdommen som vil sette pris på å få på noe annet en diopter på Saueren.

Mange av gamlekara sliter med synet og vil sette stor pris på en optikk på Saueren.

Og for å være ærlig så trur eg forstørrelsen vil bli rundt 6 til 10x ...det blir rett og slett vanskeligere å finne rett blink og for mye bevegelse med mer forstørrelse,, men det vil nå bli opp til hver enkelt hva man putter på saueren..

Eg håper faktisk at noen i DFS leser dette her..for når man bikker 40 så blir ikke synet bedre ... og få innført en klasse der man får bruke optikk er helt sikkert meget velkommen i samme program som vi skyter i dag.

 

 

mvh

Link to comment
Share on other sites

Og for å være ærlig så trur eg forstørrelsen vil bli rundt 6 til 10x ...det blir rett og slett vanskeligere å finne rett blink og for mye bevegelse med mer forstørrelse,, men det vil nå bli opp til hver enkelt hva man putter på saueren..

 

Hvis jeg ikke husker feil, eller leste feil... Så mener jeg det sto et eller annet sted hos DFS at det pr.d.d er 9X på optikk?

Er det opp til meg så la det være opp til skytteren hva han/hun ønsker, ønsker vedkommende å skyte på 16X og finner ikke blinken sin før tiden går ut. Så er det vedkommendes "problem"

Link to comment
Share on other sites

Høggern: Jeg har mine tanker om det med "hvor langt", men ville synes det var interessant i å høre dine betraktninger. Hvis du først måtte gjøre endringer (gitt utgangspunkt er at du de neste minuttene er grunnleggende enig med meg og K), hva ville du gjort?

 

Dette er altså ikke sarkasme eller ironi. Forøvrig en glimrende tråd, takk til alle som deltar. Her er det mange gode poenger og ankepunkter en ikke hadde tenkt på selv som en kan ta med seg videre.

Link to comment
Share on other sites

Hehe, for en optisk klasse?

Setter du grensa på 5kg /12X kikkert så vil de med 5,5kg/16X kikkert klage. Setter du grensa på 6kg/24X kikkert så vil noen fortsatt klage. Osv. Godtar du tofot, så vil noen klage. Godtar du ikke tofot så vil noen andre klage.

Det jeg vil fram til er at uansett hvor du setter grensa, er noen misfornøyde. Setter du ingen grenser, vil noen være misfornøyd da og.

 

Jeg vil nemlig tro at om reglene tillater 12 kg børser med tofot og feks 60X kikkert, så vil muligens ola elgjeger med en 4,2 kg mauser med aimpoint ikke ha særlig å stille opp med rent utstyrsmessig?

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror nok du må vente lenge før det skjer, gitt. Men skal jeg si min mening, så synes jeg faktisk det hadde vært mye viktigere for DFS sin eksistens om Forsvardepartementet tillot oss vanlige DFS skyttere å skyte med militæret sine våpen. Da hadde vi jo faktisk vært en organisasjon som hadde mer relevans enn det vi kanskje har i dag.

Link to comment
Share on other sites

Vist der blir noe endring i forhold til forsvaret og DSF så tror jeg nok at DFS strykes med ett pennestrøk fra alt som har med forsvaret og gjøre.

Forsvaret har endret seg mye de siste 20 åra og er nesten helt borte i forhold til hva det var før. Dette har også endret forsvaret sitt behov for skytebaner i hver kommune og ikke minst hvor mange som trenger og kunne bruke våpen.

Hvor smart det har vert er en anen diskusjon.

Link to comment
Share on other sites

Ja, du har nok rett i det, dessverre. Kanskje det er på tide at alle forbundene i Norge slår seg sammen, slik at DFS ikke lenger behøver å være avhengig av den økonomiske støtten fra Forsvasdepartementet. Men det er jo litt paradoksalt at Forsvarsdepartementet og mange på Stortinget ikke ser viktigheten av DFS, når det ikke er så lenge siden en av toppene i Forsvaret sa at det norske forsvaret ikke ville være i stand til å forsvare et område større en Oslo i mer en noen timer, dersom det skulle bli en krig. Men hvis de ikke ser viktigheten av å ha en organisasjon som DFS, så er det vell kanskje på tide med drastiske tiltak for å sikre hobbyen vår. Vet ikke om jeg tar veldig feil nå, men sannsynligheten for at andre forbund blir med i dragsuget dersom DFS ikke består i fremtiden, må vell regnes med å være ganske stor? Eller hva tror dere?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...