Jump to content

fjompen

Members
  • Posts

    257
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by fjompen

  1. https://lovdata.no/dokument/SF/forskrif ... 09-01-1000
  2. § 3.Definisjoner Med storvilt menes i denne forskrift følgende viltarter: elg, hjort, dåhjort, villrein, rådyr, villsvin, muflon, moskusfe, bjørn, ulv, jerv og gaupe.
  3. Når jeg ser på linkene til Ebay over her, så er prisene på frakt forholdsvis høye. Jeg hadde heller kjøpt i Norge, men det kan sikkert være mulig å få billigere frakt.
  4. Sifra kommer fra Røyland Gård. http://www.roylandgard.no/gardsprodukter/
  5. Kan problemet være at hetteisetteren treffer skjevt i forhold til hylseholderen? Jeg har ei lee turret, der jeg måtte file vekk litt gods på baksiden av hetteisetteren, for at den skulle komme inn til senter av hylseholderen. Den fjærbelastede koppen buttet litt imot hylseholderen før den spratt opp til slutt. Den kan i så fall skyve hylseholderen litt utover.
  6. En mulighet er denne børsemakeren: John O. Ryen Topdalsveien 69 4656 HAMRESANDEN 38 04 73 91
  7. Det må ikke være olje mellom pipe og låskasse, så på disse flatene bruker du et avfettingsmiddel. (bremserens, etc)
  8. Som de andre sier, så må du prøve selv. Elite ekspress er den typen som produseres nå. "Forbedret Elite" er gått ut av produksjon.
  9. Gammeljegern, kan det ha vært Igman? Den kom i oransje esker. http://www.afte.org/forum/smf1/index.ph ... 7206;image
  10. Prisliste fra skytterkontoret: https://www.dfs.no/Documents/Skytterkon ... 200213.pdf
  11. At det er kommet anbefaling om priser fra Dfs sentralt, er jeg temmelig sikker på at ikke stemmer. Samlaget kan godt ha kommet med noe i den retningen, og kanskje det kan ha vært et tema i kretsen, men da bør det ikke være noe problem å finne det i sakspapirer/referater. Jeg holder til sør i landet, og der blir det diskutert litt ang. å "samkjøre" prisene mellom lagene framover, slik at det ikke skal være store forskjeller i pris på trening og prøve.
  12. TRG-22, har dere dokumentasjon på kontakten med Dfs sentralt? (mail, brev) Evt. hvem snakket dere med, som sa at regelverket ikke var noe annet enn retningslinjer....
  13. Ser at det trekkes fram problemer på Farvannet skytebane, og spesielt Kr.sand skytterlag. Det skrives at medlemsmassen i disse lagene som bruker banen, består av ca 90% jegere. Ærlig talt, hvordan er den prosentfordelingen på årsmøtet i de respektive lagene? Tipper fordelingen er omtrent motsatt. Hvis 90% vil bytte ut et styre, så kan det ikke være noe problem. Uansett så må det være et mål for alle skytterlag, å øke aktiviteten på banene, hvis det er kapasitet til det. Det er bedre med et smell fra ei jaktrifle, enn ingen smell.
  14. Mener du at du har en lykt festet på våpenet, for å lyse opp dyret? eller misforstår jeg....
  15. Det er nok Oryx, ja. Varenr: 4269307 Kjøpsforpakning: 100 Dette produktet finnes i ulike varianter. Velg variant her: [Kulestørrelse] 9,3 mm [Kulevekt] 15,0g /232gr 18,5g/285gr 21,1g/325gr
  16. Har den noen gang blitt tilbudt skytterlagene?
  17. Kornfoten skal være skrudd fast med to skruer. Den ene er under kornet. http://www.tikka.fi/pdf/manuals/explode ... kkaM65.pdf
  18. Hiver ut et spørsmål: Hvis man monterer et riflet slug-løp i ei hagle, er det da fortsatt ei hagle?
  19. Jeg ville ha smurt alle hylsehalsene innvendig, for å se om det er problemet. Etterpå ville jeg prøvd å skru sizerdien max 1/6 runde ned, for å se om det er nok. Har ikke så mye til overs for å konsekvent skru dien til bunns, og kanskje litt til. Press hylsa nok, slik at den kamrer uproblematisk, men ikke mer enn det. Det er MIN mening.
  20. En ting som forundrer meg, er at når det diskuteres Hornady Interlock, så er det ganske mange som er positive. Men nevner du at du putter Norma Elite i rifla, så er "hylekoret" i gang. Dette skjer uavhengig av hvilken versjon av Norma Elite som omtales...
  21. Avhengig av hva slags korreksjon man har, så er det vel viktig med avstanden mellom øye og glass. Jeg tror det er en utfordring når man skyter alle tre stillingene. Glasset på min skytebrille skal stå veldig nærme øyet(er nærsynt). Jeg hadde ikke skutt med samme avstand til et glass montert fast på diopteret...
  22. Ja, det er lov. Skytterboka 8.149 Synskorreksjon Det er tillatt å korrigere synet til normalt syn. Korreksjonen kan kun benyttes ved en av følgende måter: a) kontaktlinser på øyet. b) vanlige briller. c) i brilleinnfatning med manuelt justerbart linsefeste (skytebriller). d) i godkjent fast innfatning festet til diopter. Ved spesielle synsforstyrrelser kan det gis dispensasjon fra dette regelverket.
  23. Da hadde jeg kjøpt pc-basert skive, da slipper du å kjøpe monitoren. Megalink bruker samme skive på 100m og 200m, bare sikteblinken som må byttes. Tipper det er likt med KME.
×
×
  • Create New...