Jump to content

slettet


Guest 30R Blaser

Recommended Posts

Lurer på om ikke det var den børsa Gujord stilte ut på villmarksmessa. I så tillfelle så var den basert på en standard mauserkasse og hylsene hadde neddreid hylsehode/bunn for å gå rett i ett standardsluttstykket. I.f Gujord selv. Var ihvertfall ei kjempefin børse.

Link to comment
Share on other sites

Steffen: man spør ikke om alderen til en kvinne eller hvor mye våpenet kostet ;)

 

G.Larson: det stemmer at denne var på Lillestrøm. 425 WR er en rabbatert patron, og de modifikasjonene som ble gjort med kassen var først og fremst mateclips. Akkurat denne låskassa ble brukt i et våpen som ble ferdigprodusert fra Westley Richards i 1920. Jeg hadde en lang tråd om prosjektet på SL

 

30 R Blaser: litt spesielt å lese på Kammeret om "jomfruskytingen" av prosjektet som har tatt så lang tid, vært så mye planlegging og venting på. Håper det smeller her nede snart også...

Link to comment
Share on other sites

Her var noen furtne så jeg sletta . :lol::lol::lol::lol:

 

Hør, min gode mann. Jeg er ikke furten, jeg benyttet anledningen til å stille et for meg betimelig spørsmål. Jeg er selv rett som det er innom en og annen børsemakersjappe, og da er det ikke uvanlig at man får beskue og kanskje tafse litt på andres prosjekter. En sjelden gang får man se ting som er så vakre at man skulle ønske at man eide dem selv, og det kan være fristende å ta noen bilder, til fremtidig inspirasjon, eller hva man nå velger å kalle det.

 

Jeg personlig ville ikke lagt slike bilder ut på nettet - rett og slett fordi jeg ville ansett det som særdeles ugreit hvis noen la ut bilder av mine prosjekter uten at jeg visste om det. Det blir litt som å finne bilder av kona når man sånn rent tilfeldig surfer innom en pornoside. Greit hvis man har lagt ut bildene selv, men ikke fullt så greit hvis man ikke har gjort det. :oops:

 

Nå er det heldigvis ikke jeg som bestemmer her i verden, og andre kan mene noe helt annet enn jeg. Det var derfor jeg luftet dette spørsmålet.

Link to comment
Share on other sites

Furten? Ja, kall meg gjerne furten (Elgen: vi skal ikke slåss om den tittelen, men jeg antar at han mener meg).

 

Jeg syns du forklarer det veldig lettvint med å si at jeg er furten - har du ingen forståelse? Du syns det er helt greit å legge ut bilder + omtale et prosjekt som du (ref dine andre innlegg) ikke har noe som helst greie på? Jeg skal ta det fra begynnelsen av så kanskje du forstår.

 

Jeg har alltid syns Mausere har vært tingen. Nå har ikke min økonomi tallatt meg å ha andre våpen enn den ene gamle (limt sammen av en "børsemaker") i 20 år. Når økonomien tillater noe annet OG jeg er så heldig å kommet over denne kassa så bestemte jeg meg for å virkelig lage et prosjekt ut av det. Det startet i november 2006. Det er 1 1/2 år siden, og jeg syns nå selv jeg har lagt mye energi og planlegging i prosjektet - og så er det Ola som gjør jobben. Kan du tenke deg hvor mye jeg har gledet meg til å skyte med børsa? Skjønner du at det er litt rart for meg å lese "testen" på Kammeret? Jeg har ikke gitt andre lov til å skyte med børsa etter det jeg kan huske.... En sammeligning ville være om du la mye sjel og krefter i en spesiell bil - så er du nesten ferdig og du gleder deg til å teste, skrive om det og dele erfaringen med andre. Så oppdager du at noen andre har testet bilen din og lagt ut testen på det samme stedet - hadde det vært greit for deg? For meg var tråden på SL utrolig fin - for det første så lærte jeg en masse (av de samme folkene som er her), så fikk jeg kontakt med noen av brukerne (som også er her) og så er jeg faktisk så barnslig at jeg syns det er litt stas. Denne gleden ødela du faktisk litt med å bare poste - uten at du er intr i prosjektet en gang.

 

Og jeg er helt enig med Elgen (takk for innlegget Elgen - jeg hadde ikke tenkt å kommentere annet enn det jeg har gjort) - og jeg syns faktisk 30R Blaser kunne si som sant er at du bomma litt denne gangen - for det har du gjort. Tenk om dette var en gave - spenningen hadde da kanskje vært litt borte? Hva om jeg for enhver pris ikke ville ha bilder av prosjektet på et forum?

 

Det er lov å gjøre feil, og du hadde sikkert de beste intensjoner, men nei - dette syns jeg ikke var greit.

 

Syns du fortsatt jeg er furten?

Link to comment
Share on other sites

Jeg synes du har all grunn til å være "furten", jeg hadde vært "furten" (Les: Rasende). Det er helt useriøst av en børsemaker å overlate et våpen til en annen enn eier for prøveskyting etc., det samme gjelder et ikke ferdigstillet prosjekt.

 

Hvis jeg setter bilen på verksted for senere å oppdage at "Autofil" har fått låne bilen til en reportasje, eller bare en prøvetur, ville jeg anmeldt saken til politiet som underslag, bilbrukstyveri eller bare bedriten oppførsel :evil:

 

Tron

Link to comment
Share on other sites

Dette er desverre ikke uvanlig. Ikke få biler/båter som bare er til service e.l jeg har prøvekjørt. :? men det får aldri eieren vite, her fikk eieren vite det så da antar jeg denne børsemakeren har gjort det for siste gang.

Link to comment
Share on other sites

Ola er en knakandes bra kar (og jeg har bare godord å komme med), og hadde det blitt slik Solheimen beskriver så hadde jeg faktisk ikke reagert (etter mottoet: det jeg ikke vet har jeg ikke vondt av). Jeg vet at børsa er i de beste hender hos Gujord og om noen hadde skutt et skudd eller to så hadde det vært så sin sak, men når 30R Blaser skal offentliggjøre dette for gud og hvermansen uten min kjennskap syns jeg ikke det er ok.

 

Det jeg syns blir for enkelt (og som irriterer meg) er at 30R Blaser lager en tråd, poster bilder og nærmest "tester" børsa uten å i det hele tatt sjekke med meg. Når jeg så reagerer på det så er eneste svaret at jeg er furten. Folk må da ha mer respekt enn som så (?)

Link to comment
Share on other sites

At du testskyter din egen børse oki.

At børsemakeren testskyter børsa for å kontrollere at jobben er god nok. på samme måte som et bilverksted prøvekjører bilen for å sjekke at den er grei før du får den tilbake er oki. MEN dersom noen hadde lånt bort mine ting til andre for testing så ville jeg nok ALDRI mer brukt det verkstedet og jeg ville heller ALDRI I LIVET anbefalt andre å bruke det . tvertimot.

Så at du omtaler Ola som du gjør imponerer meg litt. Jeg ville hudflettet min egen bror om han hadde forsøkt et sånt stunt.

Link to comment
Share on other sites

Må si meg enig med deg her Hyperlink. Dette var jo ikke noe moro siden du hadde brukt mye tid og penger på dette prosjektet, man vil jo helst høste det man sår. Har du fått tilbake børsa nå? Hvis du har det kunne du ha laget din egen tråd om Masueren din også lagt ut bildene igjen tror du? Jeg så ikke denne tråden før bildene var fjernet, så nå ble jeg veldig nysgjerrig. :D

Link to comment
Share on other sites

Her har du trampet skikkelig i salaten 30R Blaser. Du har gjort et overtramp her. Vet Gujord om dette? Hadde jeg vært Gujord og latt deg prøve børsa, for så å oppdage at du har publisert bilder og "test" på nettet hadde jeg blitt skikkelig forbanna på deg nå. Dersom Gujord har latt deg gjøre dette uten å spørre Hyperlink har han også dritt på draget.

Og det hender jo at man driter seg ut, det skjer for oss alle sammen. Og det er da karakteren skal veies. Hvordan forholder du deg til dine tabber? Hvilken reaksjon er en voksen mann verdig? Foreløpig synes jeg ikke du er i havn, 30R Blaser.

Link to comment
Share on other sites

Hva er hensikten med å lage en slik tråd som dette? Uansett, merkelig og trist at hovedinnlegger ikke ber om unnskyldning, men nærmest hånflirer (etter min oppfatning) av den som blir tråkket på. Er det total mangel på empati her?

 

 

Hva ville hovedinnlegger ha følt om noen hadde gjort slikt mot deg? Ser ikke helt morsomhetene i dette..

Link to comment
Share on other sites

Føler for å kommentere noe kort her nå: jeg kritiserer ikke Gujord. Jeg har flere prosjekter på gang og alle havner hos Ola. Problemer her er ikke han (les lenger oppe i tråden), og skal du ha børsemakerarbeid utført av en kanonflink børsemaker som også er veldig hyggelig og lett å forholde seg til til så kan jeg anbefale Ola på det varmeste. Jeg har kritisert 30R Blaser sin oppførsel - ingen andre.

Link to comment
Share on other sites

han er sikkert flink,og det er bra at du er fornøyd med han.men for meg så spiller det liten rolle.han har lånt bort en kundes våpen til en eller annen skroting som tester det og legger ut bilder på nett.om han som testa det jobba der så er det tilgivelig,under tvil,for meg.ellers ikke.

men gujord har sikkert nok kunder uten å bekymre seg om hva jeg mener.

håper du får den snart,sitter å venter på en westley richards selv.

Link to comment
Share on other sites

Jeg mener det blir feil hvis Ola blir sittende igjen med svarteper etter denne historien.

Til det er han en alt for god og samvittighetsfull børsemaker.

Vi har kun sett 30 R Blaser sin versjonen som nå i tillegg er slettet.

(jeg har ihvertfall ikke fått lest den)

 

Jeg har kjent Ola Gujord i mange år, og ville ikke nølt et øyeblikk med å benytte han eller anbefale han på det varmeste.

Link to comment
Share on other sites

Når det gjelder vedkommende børsemaker, vil jeg inntil hendelsesforløpet er avklart la tvilen komme ham til gode. Hvis det skulle vise seg at påstander og antydninger om vedkommende helt eller delvis holder vann, vet i hvert fall jeg hvilken børsemaker jeg skal holde meg unna — og hvilken børsemaker jeg vil anbefale alle jeg kjenner, å holde seg langt unna. Men inntil videre synes jeg altså tvilen bør komme børsemakeren til gode. Jeg mener, en sak kan jo ha to sider?

 

Hva jeg mener om trådstarters handlemåte i denne saken, er en helt annen sak …

Link to comment
Share on other sites

Børsemakere er den yrkesgruppen som blir ofte stigmatisert som enten gud eller bånn-i-bøtta for veldig ofte bagateller.

Opp igjenom årene har jeg sett børsemakere (personer) oppnå nærmest utenomjordiske egenskaper bak en dreibenk, for så å ha tråkket en eller annen på tærne og så havne helt i kjelleren.

En del utøvere av yrkesgruppen er flinkere enn andre med å kommunisere med sin kunder ( hvis de har litt høyere status; les menighet..) andre er helt på andre enden av scalan..

 

Som forbruker forventer jeg etterrettlighet hos de som skal gjøre en jobb, kvalitet, pris og leveringstid osv..

De jeg har brukt har vært bra, men jeg husker spesiellt en som gikk under navnet Jesus; alle hadde hørt om han, men ingen hadde sett`n.

Link to comment
Share on other sites

Nå har ikke jeg sett hva jobben fra Gujord besto i, men personlig ville jeg blitt meget forbannet hvis noe som dette hadde skjedd. Jeg fikk for et års tid siden skiftet løp i godrifla mi. Det første jeg gjorde etter å ha hentet den var å pusse skikkelig. Deretter gjennomgikk den en særdeles omfattende innbrekking hvor jeg pusset løpet omhyggelig for hvert skudd inntil jeg mente at det var tilstrekkelig. For dette pipeskiftet betalte jeg en bra sum. Dersom jeg i ettertid hadde fått vite at børsa var overlevert til en eller annen skroting som så hadde skutt et par pakker med den for å "teste" ville jeg sett på det som rent hærverk og forlangt hele jobben gjort på nytt. Den innbrekkingen jeg gjorde ville i så fall ha vært fullstendig bortkastet i og med at løpet allerede hadde vært avfyrt uten å pusses. det vil heller ikke vites hvordan rifla ble behandlet i forhold til varmskyting i slike tilfeller.

Jeg stiller meg også skeptisk til mer eller mindre seriøse tester hvor bladsmørere får utlånt et knippe rifler rett fra fabrikk som de skyter noen serier med og deretter trekker konklusjoner om våpnenes prestada ut fra hvor godt eller dårlig de samler. At de aller fleste løp trenger bortimot hundre skudd for å gå seg til før presisjonen blir på topp spiller ingen rolle, heller ikke at de som senere skal kjøpe disse riflene blir avspist med ei rifle som i utgangspunktet ofte er voldtatt før den forlater butikken.

Dere kan si hva dere vil om saken, men jeg liker det ikke.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har snakket med Ola på telefon, og vi er vel enige om at det var dumt at tråden ble startet. - noe 30R Blaser har gjort helt på eget initiativ og uten Ola sin viten. Det er kjernen i det for min del, og jeg har ikke noe som helst uoppgjort med han :)

 

Bharsvik: jobben er stor. Et stk gammel mauserkasse, en tre-planke, et stålrør og en tegning.

Link to comment
Share on other sites

Sto da aldri noe i det opprinnelige innlegget om at 30R hadde lånt børsa?

Snodig reaksjoner tatt i betrakting at dette er/var en av de best dokumenterete riflene på sluttstykke, det kom igrunnen ikke noe nytt frem annet en at børsa er blitt prøveskutt fra en skytebenk.

Link to comment
Share on other sites

For meg må denne tråden gjerne dø ut. Jeg har sagt hva jeg mener og har "no hard feelings", og 30R Blaser deltar ikke i tråden uansett. Jeg ser at tråden nå også fjerner seg fra det som var utgangspunktet. Stormåsen: les tråden fra starten så ser du iallefall hva jeg har reagert på.

 

Men dette er nå bye gones for min del, og vi må videre. Vi har viktigere ting å gjøre/diskutere - men kanskje noen har lært noe om det å publisere på nett.... :roll:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...