Jump to content

Gåsejakta 2010


IvoRei

Recommended Posts

Er på ørlandet nå. Har foreløbig prioritert nattesøvnen foran gåsepostering. Utrulig lite aktivitet her.

Blåser mere i dag, og har regnet litt. Får se om det blir mere rørelse i dag. Vil gjerne se litt gås før jeg står opp midt på natta. Blir her til søndag, så vi får se. Har ikke store forhåpninger.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 808
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jeg sender med en dvd og "hiver" oppi en giro. Kan du skrive en post på Kammeret dine erfaringer etter at du har testet den på Grågåsa?

 

Unødvendig sitering fjernet. Kjell Olav

 

Tusen takk. Bare ikke hiv den for langt, da eksen lokken ligger i er meget liten :D

 

Selvfølgelig kommer det tilbakemelding :D Takk for god service :D:D

Link to comment
Share on other sites

Har sett tre relativt store trekk fra Smøla over kristiansund i dag med 30-40 gås i hvert trekk... Det er vel i dag det åpner kveldsjakt og enda er det 5 dager til man kan jakte i fjæra.

 

Understreker bare at gåsjakt på Smøla er for innfødte. Hvem gidder å dra ut dit den 26 med bare morgenjakt for å løpe slalom og bli jagd bort av infødte med kaliber 10 pumpehagler med langt løp og 5 skudd i? Og hvem gidder å dra dit den 10'ende når gåsa har flydd sørover? Blir ikke mange jaktturister på Smøla av dette...

 

Kveldsjakta starter ikke før 10 August.

 

Tror du virkelig vi innfødte her på Smøla kun vil ha morgenjakt? Nånei, de fleste jeg snakker med er iallefall missfornøyd med dette.

Men jeg har noen spørsmål: Når og hvor har du blitt jaget av personer med 10 caliber?

Var det noen grunn til at du ble jaget?

 

For meg høres det utsom du er en missunelig gretten gammel gubbe, som er missfornøyd med at du ikke får jakte gås.

Dette opplegget er likt for alle, og det er ikke opptimalt for jegere fra smøla engang. Det blir vanskelig å kombinere jakt og arbeid f.eks. Men har du NOK lyst, og prioriterer riktig, så er det ikke noe i veien for at det skal bli en mulighet for deg også.

 

Jeg har aldri opplevd å blitt jaga noen plasser der jeg har jakta, men har vært nær å jage andre ved flere tilfeller. Jeg skjønner at jegere blir irritert på hverandre, når de ødelegger så myefor hverandre.

Tidligere i år opplevde jeg selv et tilfelle av dette, jeg og to kamerater dro ut tidlig på jakt, satt oss o ekrekantan med lokkiser. Et kvarter før jaktstart kom det to vassnisser og satte seg 70-80 meter nedom oss, mellom ekra å riksveien. De hadde sikkert sett innflyginga tilgåsa.Jeg hadde aldri kommet til å jakta der, det handler om å respektere andre jegere! Slike jeger tenker kun på seg selv, og er en skam!

Link to comment
Share on other sites

Ser noen som nevnte kortnebbgås i september lenger opp på siden, hørte på

radioen at de tror kortnebben kommer seinere i år, er det noen som har noen synspunkter

på det ? pussig at det ser ut til at det er jamnt over dårlig med gås på fosen nå, ser det vømmøl

skriver om ørlandet, kan vel bli bedre om noen uker kanskje.

Link to comment
Share on other sites

Hvordan laster man opp bilder da?

 

Når det gjelder fosen, så er jeg usikker, men vil anta at det kommer mere gås fremover. Alt er forsinka i år etter mitt syn.

Kortnebben er nok også forsinket, det trakk iallefall nordover senere enn tidligere år i år. Tipper de kommer rundt første oktober, men det er bare ren tipping.

Link to comment
Share on other sites

ser det vømmøl

skriver om ørlandet, kan vel bli bedre om noen uker kanskje.

"landvind" nå. Det er vist aldri noen fordel. Uansett er det september som er den beste måneden for gåsjakt har jeg forstått. Litt annen vindretning i kveld, men ser og hører fremdeles ingen gås.

Dette gjelder uansett for kortnebb. Den kommer ikke før sent i september. Månedsskiftet september/oktober er best for kortnebbjakt på fjellet ihvertfall. Pleier å sitte ved tjønna fra i 19-tiden om kvelden. I senere år har gåsa ikke kommet før mørkets frembrudd. (har vel skrevet om det flere ganger) Da er det måneskinn som er tingen.

Link to comment
Share on other sites

Brodern fikk to grågjess i morrest, fikk ikke til å være med selv pga sykdom, men har sett meg

ut et fint bakhold til den 10ende. Tenkte på en tur etter kortnebben når elgjakta starter fordi

da er de fleste andre jegere opptat med det, ser at det kanskje kan bli i tidligste laget, mulig

det er bedre å vente til oktober.

Link to comment
Share on other sites

Her kommer noen bilder:

 

699219.jpeg

 

699222

 

699223.jpeg

 

699224.jpeg

 

699226.jpeg

 

699227.jpeg

 

699228.jpeg

 

Tror ikke jeg har bilde fra alle dagene, men men.... Idag ble det første hviledag for min del, etter 12 dager med frokost klokken 03.00 så ble det flatt batteri :P

Skulle gjerne vært ute, siden jeg skal i bryllup idag, og det kommer vell til å bli noen drinker. Men jeg får ta det igjen på Mandagsmorgen. Tirsdagsmorgen er det lov med jakt i skjæra! Det kan bli spennende! :)

Link to comment
Share on other sites

Traff en fyr når jeg var på jakt på linesøya, han hadde også greylag hammer men hans lokk

hadde en helt forferdeli lyd i forhold til min greylag hammer, mulig det var en feilproduksjon

eller at den hadde liget i solsteika. Jeg råda han til å sende tilbake lokken, syns min fungerte

bra, men tror det også er fra dag tildag hvordan de reagerer på lokk.

Link to comment
Share on other sites

Noen som har vært ute i Vest Agder enda?? Skal prøve gåsa i morgen tidlig, men har ingen anelse om når det lysner :roll: Noen som vet når jeg burde sitte i blinden ferdig, sånn ca.. Skal kjøre 20 mil, så satser på og være der 45 min før jeg må være klar (bygge blind, sette ut lokkisene, etc...)

Takk for eventuelt svar :)

Link to comment
Share on other sites

Nå er det liiike før det smeller her ute! :D

 

Jakta starter for alvor og det er så vannvittig mye gås å se her ute. Alle jegere jeg har snakket med er fullstendig overbevist om at det moderate uttaket av gås i tillegg til at gåsa ikke har trekt enda, er på grunn av klimaet.

 

At hardt jaktpress får gåsa til å forflytte seg er det ingen tvil om. Men gåsa er ikke klar for å forflytte seg enda, på grunn av klimaet. Våren kom altfor sent. Bøndene her ute har nesten nylig tatt slåtten, da de vanligvis skulle være godt i gang å planlegge den andre.

 

Snakket også med en kjentmann fra Brasøy her om dagen. Han hjelper gåseforskere fra hele Norge med å merke grågås her ute. Han har aldri sett så mange gåsunger som ikke var flyvedyktige enda...

 

Dette beviser jo bare at det er i bunnen og grunnen klimaet som avgjør når gåsa er klar for trekket, ikke jaktpress. Noen som har planer for ordinærjakta? :D

Link to comment
Share on other sites

Nå er det 11 timer 57 minutter og 10 sekunder til gåsejakta 2010 starter for alvor!! Er det så få som skal ut etter grågåsa i år? :shock:

 

Eller ligger dere ute om natta etter gåsa enda og sover om dagen, så dere ikke har tid til å stikke innom her og støtte en skjelvende, ung, ivrig jeger? :wink:

 

Lykke til alle sammen! Alle grunneieres tillatelser er nå boks, så bunkring av bensin, innkjøping av "proviant" og et jaktkort skal kjøpes :D

 

Skal prøve å få tatt bilde av eventuell fangst :wink:

Link to comment
Share on other sites

Jakter på Smøla ja, jeg og jaktkameraten. Så det er ikke jeg som skal ha all æra :P Han har faktisk skutt mere fugl enn meg i år, for første gang. Irriterende :P

 

Artikkelen sto i Tidens Krav onsdag 4 august om jeg ikke tar helt feil. Mulig det var 5 august.

 

Du får ha lykke til i natt!

Link to comment
Share on other sites

Nå starter jo den ordinære jakta her i Trondheimsområdet i morgen!!! Vi har ordnet oss jakttillatelse i ”nedre Gauldal”, og Byneset-traktene, men det er vel ingen vits å dra? Åkrene er jo fortsatt grønne og slåtta er vel 2-4 uker unna. Noen som har sett ei gås i traktene?!? Altså langs aksen Gauldalen-Gaulosen-Byneset?!? Noe særlig gås på gressmark i traktene? Er det noe håp?

Link to comment
Share on other sites

Da er det rett før gåsejakta starter opp for fullt.

 

Om det er noen som kunne tenke seg å ta med en 20 år gammel kar på gåsejakt en dag så er jeg åpen for det:)

Har nesten bare erfaring fra rype og harejakt, men kunne tenke meg å prøve gåsejakta. Har skutt 4 gås før, men det var fra verandaen hjemme i Lofoten og det kan jo ikke akkurat sammenlignes.

Har bil, våpen og ammunisjon selv. Og så har jeg tilgang på lokkegjess og litt sånt utstyr gjennom TJFF der jeg jobber og er aktivt medlem.

 

 

-Oddgeir

Link to comment
Share on other sites

Den suger! Du får ta det ut på kortnebben i september :wink: Kan jeg spørre om noen tips angående jakt på kortnebbgås?

 

Jeg og oyshoy er skikkelig gira på å få mest mulig til å klaffe i år. Men ingen av oss har jakta noe særlig kortnebbgås...

Link to comment
Share on other sites

Ranger er vel mere ekspert på dette enn meg. Jeg har til nå kun jaktet kortnebbgås på fjellet. Da er det postering ved et tjern som ikke er så stort at alle er utenfor skuddhold når de lander midt uti.

 

Ellers er vel jakt på kortnebb det samme som grågåsjakt, bortsett fra at kortnebbgåsa foretrekker kornåkre. Vær obs på at flere av de beste gåseområdene i fjæra er fuglefredningsområder, så det er ikke bare å skyte løs utenfor flomerket om dere jakter her i området..

 

Vet du hvor du skal jakte?

Link to comment
Share on other sites

Det blir i Levanger-området. Vi har kjøpt inn blinds, greylag-hammer og 90 lokkegås. Oyshoy fikk prøvd litt i fjor, men ikke med optimalt resultat. Til gjengjeld fikk vi en flokk grågås til å lande i lokkegåsene den 3. august i år, så vi har fått bekreften at lokkegjessene funker og at vi har satt dem opp riktig. Ellers så er det vel bare å finne et attraktivt område for gåsa? Jeg tipper spaning noen netter i forkant kan lønne seg?

Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg håper jo det. Jeg har en kompis i levanger som er sinnsykt gira på kortnebbgås. Så det blir vel å prøve det. Du må bare plinge på om du trenger en makker, så skal jeg nok få skviset inn litt jakting mellom studiene, dama, hunden og jobben :wink:

 

Enn duda? Blir det noe jakting?

Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg håper jo det. Jeg har en kompis i levanger som er sinnsykt gira på kortnebbgås. Så det blir vel å prøve det. Du må bare plinge på om du trenger en makker, så skal jeg nok få skviset inn litt jakting mellom studiene, dama, hunden og jobben :wink:

 

Enn duda? Blir det noe jakting?

 

Blir mest rype og skogsfuglejakt på meg.

Men prøver å få til litt annen jakt, virker spennende med postering etter fugl:)

Men gjennom TJFF sin ungdomsgruppe har jeg tilgang til gratis gås, due, kråke, rev og andejakt på byneset.

Har akkurat fådt til denne ordningen så vet ikke helt hvor det ligger på byneset, men det finner man fort ut.

Om du flytter til byen så burde du vurdere å bli medlem her, er utrolig mange fordeler ved å være medlem i ungdomsutvalget. Får låne utstyr gratis bla.

 

Skal plinge på om jeg finner ut av når og hvor man kan jakte ;)

 

For tiden går det mest i dresur og jakttrening med Vorstehren (SV).

Link to comment
Share on other sites

Gåsejakta i levanger blir mye mere organisert i år hører jeg rykter om... Skogn, Ronglan og ekne deles i 6 områder. 250 i årskort per område! Altså må vi ut med min 1000 kr for å kunne jakte effektivt.... Jeg betaler ikke 1000 kr for å hjelpe naboene med å bli kvitt gåseplagen! Min vennegjeng og to- tre andre gjenger i området skjøt tilsaammen 500-600 gås i fjor, altså 1/3 av all gåsen som ble skutt i distriktet. Alle disse vurderer nå å kutte ut. Så hvordan kommune og grunneiere kan tro at dette skal føre til flere fellinger det spekulerer jeg på...... Det som vil skje er at det kommer massevis av tilreisende jegere uten lokalkunnskap og erfaring, disse vil skyte en 3-4 gås hver.

Så hvis dette blir gjennomført selger jeg alt lokkeutstyret mitt og bruker høsten til storfugl, rådyr, duer osv som er en mye billigere jakt (Får 4 rådyrkort for samme pris som gåsejakta, og rådyrkjøtt kontra gås er som Lada og Ferrari)

Link to comment
Share on other sites

Da er første gås felt fra blind et faktum , de landa bakk oss så det ble lit vanskelig å skyte men

jeg greide å ta den bakerste i flokken. Det som kan være bra i år med tanke på kortnebbgås jakt

er at kornet ser ut til å bli seint modent i år, kan bli nytreska når kortnebben kommer. Hei "catlikfox"

vet du hvordan det blir med jakta på nesset ?

Link to comment
Share on other sites

Hadde de bare klart å holde noen av de tilreisende unna Levanger, så hadde det vært ett stort pluss. Det blir alt for my skyting når hele levanger fulles opp med tullinger. Gåsa blir som kråkene, livredde og bortskremte.

 

Ble en svart morgen på Smøla idag.... Så litt fugl, men ville ikke komme på hold. Død over blækkstillå å knott!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...