Jump to content

IvoRei

Members
  • Posts

    757
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by IvoRei

  1. Kjøp tispe hvis dere vil ha tispe, hannhund hvis dere vil ha hannhund. Vi kjøpte tispe fordi fruen ønsket det, hvis ikke hadde det blitt hannhund. Tror hunden blir hva du former den til å bli, en trygg hund er en trygg hund, uavhengig av kjønn og rase. Lykke til med valget.
  2. Hei alle! Gleder meg som en liten unge til starten på årets jakt! Jeg bestillte en blinds og 24 lokkegås fra fuglejegern.no, fikk pakken i posten idag. Da jeg skal sette hodet og kroppen på lokkegåsen sammen, finner jeg ut at ingen passer med hverandre! Jeg har prøvd et hode på alle forskjellige skall, men ingen passer. Det er også nummer på hodene, men ikke i skallene. Noen som har erfaringer med GHG grågåsskallene?
  3. Er det noen som har hatt problemer med å løsne røret i denne? Jeg setter inn den lille pinnen i hullet og vrir mot klokken, men ingenting skjer. Sitter den godt første gangen eller er det noe feil med vekten min? Begynner å bli inn i helvette frustrert her
  4. Har nå kjøpt og lest store deler av ladeboken, veldig lærerik og interresant lesing. Det jeg gjorde feil, var at hylsehalsutvideren i dien var skrudd for langt opp, slik at den "moste" hylsehalsen istedet for å utvide den. Et pr grep ble gjort, og problemet er løst. Vasket også hylsene i vaskemaskin, med perfekt resultat Et kjapt spørsmål: hvor mange ganger må dere erfaringsvis skyte og lade om lapua og norma hylser før de strekker seg i lengden? Jeg skjønner at det kommer an på hvor romt kammer man har, men er det noen som har noen erfaringer?
  5. Hei! Jeg har en RCBS RS Single Stage Press, som jeg for noen uker siden arvet av svigerfar. Hadde tidligere litt problemer med å resize hylsene, men ladeboken er kjøpt og problemet er fortstått og løst. Nå har jeg et nytt et. Å deprime 100 hylser medfører et helvetes rot på stua, så derfor lurte jeg på om noen av dere vet om denne primer catcheren vil passe min presse? Primer catcher: Min RCBS RS: Mvh, IvoRei
  6. Ja, det er et standardsett med to dier jeg har. Jeg har nok tatt meg litt vann over hodet, og skal lese ladeboken før jeg fortsetter ladingen. Å kamre patronen, vil det si at patronen får plass i kammeret? Takk for hjelpen Tika
  7. Jeg er som sagt helt grønn på dette, så jeg må bare spørre litt: Skal denne dien presse hylsehalsen sammen? Vil ikke hylsen bli lengre da? Jeg skal prøve å legge hylsen i kammeret mitt når jeg kommer hjem, er på jobb nå. Det som skjedde på di to første hylsene, var at hylsehalsen ble most og tennhetten ble ikke dytet ut. Jeg skrudde da stiften i dien lengre ned, så tennhetten ble dyttet ut, men halsen blir fremdeles seende slik ut.
  8. Slik ser hylsene ut. Hylsehalsen blir sammenpresset, men bare deler av den. Hva gjør jeg feil?
  9. Det kan det godt være AndersK. Men hva må jeg gjøre for å stolle den riktig? Må jeg skru stiften lengre ned?
  10. Hei! Har nettopp fått meg et ladesett fra RCBS av svigerfar og var nylig hjemme på øya og fikk skutt mine første rådyr med hjemmerulla ammunisjon. Dette var veldig stas. Idag tenkte jeg å lade om hylsene jeg har brukt. Jeg skrur i deprimer-dien og passer på at stiften står langt nok ned til å presse ut den brukte primeren, men hylsehalsen blir presset samtidig. Jeg skal få lagt ut noen bilder etterhvert. Er det noen som skjønner hva jeg mener og hva jeg gjør feil? Hylsehalsen blir litt komprimert i toppen, og den første hylsen ble helt ødelagt av dette.
  11. Takk for vsar folkens. Bestillte nettopp fra sinclairintl.com Vet du ca leveringstid fra denne siden highpower?
  12. Jeg prøvde, men den passet ikke. Det sto ingenting på jaktdepotet sine hjemmesider om at en slik hylseholder måtte kjøpes separat, men jeg har bestillt en ny en derfra nå, så jeg regner med å ha den i morgen eller på onsdag
  13. Hei! Bestillte denne elektroniske kruttvekten på jaktdepotet, men fikk beskjed om at de var utsolgt og fikk ikke inn igjen før desember. Er det noen som vet hvor jeg kan få kjøpt denne til tilnærmet lik pris?
  14. Hei alle! Arvet en RCBS ladepresse av svigerfar for noen dager siden, gjett om denne gutten ble fornøyd! Jeg gleder meg som en unge til å begynne å lade. Jeg bestillte det siste jeg trenger på nybegynnerstadiet fra jaktdepotet på tirsdag og det kom i posten idag. MEN: på produktsiden til jaktdepotet sto det ingenting om at man trengte en hylseholder til tennhetteisetteren. Vet noen her inne om det finnes noen forhandlere i Trondheimsregionen som selger denne? Kan gjerne kjøre noen mil for å få kjøpt den. Jeg trenger nr 2, og tennhetteisetteren min heter Lee Autoprime XR. Kommer sikkert til å spørre om mye forskjellig i forbindelse med lading framover. Har forresten tenkt å lade de første patronene i lapua-hyser med federal tennhetter og norma krutt. Dette blir meget spennende
  15. Jeg bruker både bjelle og astro. Min erfaring er at fuglen trykker bedre med bjelle, fordi fuglen hører hunden på lang avstand og har full kontroll på hvor den er. en kompis bruker bjelle og astro på støveren sin for at reven ikke skal støkkes. Reven har hele tiden kontroll på hvor bikkja er og turer mye bedre.
  16. Meistern: Når jeg går tur i skogen med bikkja mi, får hun stort sett løpe fritt. Jeg har signaldekken og astro på henne, først og fremst for sikkerhet, men også for å se hvor langt og fort hun løper. Jeg syns det er interresant å følge med på kapasitetsøkning, samtidig som bikkja får trent på både kontakt, sitt og innkalling. Trådstarter forteller om en person som driver med orientering, og har sin firbente venn sammen med seg. Han går med hunden fritt, samt signaldekken og peiler. Hvem skal bestemme om han trener jakthund eller ikke? Skal du bestemme at han trener jakthund og slett ikke er på tur i skogen fordi bikkja har samme utstyret på seg på skogstur som på jakt? Og ja, jeg ser etter treningsterreng for bikkja mi. Ikke terreng å gå tur i. Ser du forskjellen?
  17. Hvis du fremdeles ikke klarer å oppfatte dette, kan jeg dessverre ikke hjelpe deg. Hvor går denne grensen? Vil dette si at jeg ikke kan gå tur med hunden min i skogen uten grunneiers tillatelse fordi jeg har en jakthund? Hvem definerer hva som er jakthundtrening kontra jakthundlufting?
  18. E det det vi diskuterer da? Du står vel og diskuterer deg ihjel med purken og du? vist du har vert litt hard på høyrefoten. Ikkje vær så jævlig paragrafrytter da, synst eg hører deg Her har du misforstått hva jeg mener. Igår kom det en anleggsarbeider kjørende INN i gården vi bor i med en fart på 50km/t. Hadde ikke stoppsignalet mitt fungert på bikkja hadde hun blitt påkjørt. Jeg gav denne karen beskjed om konsekvensene hvis dette skjedde igjen. Hadde han derimot kjørt rolig inn i gården på en forsvarlig og oversiktlig måte, uten bilbelte, hadde jeg ikke brydd meg tanken på en gjennomgang av paragrafen som omhandler beltebruk ved motorkjøretøy. Skjønner du forskellen? Skal nabo Layla få gå tur i skogen med bikkja si, fordi det er en pappilon, mens jeg må spørre grunneieren først, fordi jeg har jakthund? Mener du virkelig at du hadde kommet til å jage et friluftsmenneske ut av skogen din fordi han har en jakthund med seg på tur? Sier du egentlig at allemannsretten og opphevet båndtvang ikke gjelder for jakthundeiere? Vi må altså ha særskilt tillatelse for å lufte våre firbeinte venner uten bånd i den frie norske naturen? Jegermeistern: har du til enhver tid full kontroll på bikkja di når den jager vilt? Kontrollerer du til enhver tid at bikkja ikke jager viltet over på en annen manns eiendom? Vil vi virkelig ha det slik at grunneierne står på landegrensen sin for å fange jaktkompisene våre i los/stand fordi "eierne ikke har kontroll på de", og overlevere de til politiet? Eller kan vi kanskje ha såpass takhøyde at vi som jakter med hund forstår at hunden ikke har full kontroll på hvor eiendomsgrensen går?
  19. Jeg må bare si tusen takk til Guttapåskauen. Det er flott å se at det fremdeles finnes folk i landet som ikke skal lage et helvete av en friluftsaktivitet som oppfordres på det sterkeste av de fleste jegere. For ikke så veldig lenge siden ruvet det en diskusjon på forumet hvor en person hevdet at han hadde rett til å - i ytterste konsekvens - skyte jakthunden hvis den jaget vilt på hans eiendom. Slik de fleste trår fram i denne tråden er han tydeligvis ikke alene. Jeg ser skjelden maken til paragrafryttere. At det fantes så mange brukere her inne som tipser politiet om at naboen ikke har sikkerhetsbeltet på, det ante jeg ikke.
  20. Ranger: Jaktstart i Herøy, Dønna og Alstahaug kommune fra 1. august i tidsrommet 04:00-11:00. Dette leser jeg på fylkesmannens informasjonssider. Hvordan jakta kan avsluttes 1100 aner jeg ikke, siden den nye loven forbyr skyting etter 10:00. Kanskje en typO. Uansett, tidligjakt blir det, og jeg er letta som ei fjør!!
  21. Det hjalp å sette ballen i bevegelse!!! Fylkesmannen i Nordland har idag avgjort at det blir tidligjakt på grågås i Herøy, Alstahaug og Dønna kommune. Grunneierlaget på Herøy har allerede stilt seg bak fylkesmannens avgjørelse og jakta vil gå som planlagt i de tre kommunene Vega starter 5. august. Jeg er spent på hvem som har kludret til hva her, men noe stein hakke galt er det i alle fall. Uansett, nå er årets vakreste eventyr realistisk igjen, så det er bare å sette seg ned og øve og øve og øve med greylag-hammer fløyta. Var forøvrig innom jordet vi skal skyte ved på søndag. Idet jeg parkerte bilen landet det 60-80 grågås 20meter unna skjulestedene våre, så gåsa er blitt vant med dem Får bare håpe værgudene er med oss
  22. Det har du helt rett i polar. Men jeg kan bare ikke godta at grunneierne ikke vil vedta tidligjakt på grunn av misforståelser og generell liten forståelse av tidligjakta. Som sagt tidligere: argumentene for å ikke vedta tidligjakt var at jakta var ubeleilig for grunneierne(!) og at kyllingene var for små(!!!) Til det første argumentet vil jeg jo bare si at det selvfølgelig er opp til hver enkelt grunneier om han vil ha jakt på sin grunn. Men nå har to-tre personer tatt en avgjørelse som berører de grunneierne på Herøy som ønsker tidligjakt. Dette blir i mine øyne helt feil! Når det kommer til kyllingene, vil disse aldri trekke inn på slettene hvis de er for små. Foreldrene vil også svært skjelden forlate ungene for å trekke inn på jordene for å beite. Har noen av dere noen gang sett fem-seks gåseunger uten en voksengås tilstede? Polar: hvis grunneierne ikke ønsker jakt, så skal jeg selvfølgelig godta og redpektere det. Men ikke når begrunnelsene er så høl i huet at til og med andre bønder begynner å heve høyebrynene. Alt jeg ønsker fra min jegerposisjon er å informere grunneierne best mulig, slik at de kan ta et valg som er det beste for gåseforvaltningen. Og ifølge Arne Follestad har tidligjakten hatt positiv innvirkning på jakten på Vega. På Herøy hadde han for lite grunnlag til å uttale seg.
  23. Jeg har nå fått en god del mer informasjon enn når jeg skrev det første innlegget mitt, så jeg skal prøve å forklare hvordan ståe er per nu: Grunnen til at tidligjakta i utgangspunktet utgår i år, ifølge kommunen, er at fylkesmannen har vedtatt nye tidspunkter som jakten skal foregå i. Jakten skal nå foregå mellom 00:00 til 10:00. Det er opp til hvert enkelt grunneierlag å fastsette startpunkt for jakta ut fra denne rammen som er satt. Mannen jeg var i kontakt med i dag, mente at forvaltningsplanen for Herøy, Dønna og Alstahaug ikke lenger er godkjent i og med at tidspunktene er endret. Dette er noe jeg slettes ikke forstår. Etter mitt syn blir ikke forvaltningsplanen forandret selv om tidspunktene for jakten blir forandret. Jeg tok kontakt med Arne Follestad som kunne fortelle meg at han var selv med å foreslå disse endringene i jakttidspunktet, men kunne ikke forstå at dette skulle ha ringvirkninger i forvaltningsplanen. Videre, så hadde fylket sendt et brev til de tre kommunene som forvaltningsplanen gjaldt, som informerte om endringene i jakttidspunktet. Dette brevet var kun mottatt på kommunekontoret i Alstahaug. I og med at fylket hadde gjort en glipp, tilbød de kommunene å høre med de respektive grunneierlag om det var ønskelig med tidligjakt i år, så skulle de ordne dette for oss. Så til problemet: Kommunen har ringt lederen for herøy grunneierlag og forespurt om det var ønskelig med tidligjakt. Lederen for grunneierlaget hadde så ringt to villkårlige bønder for å høre hva de syns. Begge disse bøndene hadde bare svart at dette ikke var noe det var behov for på herøy, og brukte argumentene at kyllingene var for små og at jakta var ubeleilig for grunneierne. De takket dermed nei til tidligjakt i Herøy kommune i år. Dette gjør meg veldig lei meg, sint, provosert og frustrert. Her føler jeg grunneierlaget, ved lederen har gjort en meget slett og lettvindt jobb, som påvirker et titalls jegere på herøy som har gleder seg, kjøpt inn utstyr og ordet seg med ferie til jakta. At de i det hele tatt ikke har hatt et møte angående temaet, får meg til å tenke meg både en og to ganger om. Jeg syns det også er svært bemerkelsesverdig at ingen jegere ble invitert for å diskutere temaet, da det faktisk er vi som bedriver selve jakten. MEN: det er et ørlite lys i tunnellen. Jeg snakket senere i dag med samme person som jeg pratet med tidligere på kommunehuset, og han kunne fortelle meg at fylkesmannen skulle gjøre en ny vurdering angående dette med tidligjakt på Herøy, Dønna og Alstahaug. Jeg har også forespurt lederen i Herøy grunneierlag om et møte, der flest mulig grunneiere og bønder samles for å finne en løsning på dette som alle vinner på. At tidligjakta på Herøy har fungert de siste årene tviler jeg ikke på et eneste sekund. Jeg bare håper jeg kan overtale grunneierne til ikke å ta fra meg mitt vakreste eventyr bare fordi de kan... Mvh, Ivo Reinertsen
  24. Rufus: du skriver at grunneierne kan stoppe jakta. At det er opp til hver enkel grunneier om han vil ha jakt på sin grunn eller ikke, det er jeg klar over, men har du en oversikt over lover/foreskrifter som sier at grunneierlaget i en kommune kan stoppe tidligjakta som gjelder i fler kommuner? Forvaltningsplanen gjelder både for Herøy, Dønna og Alstahaug kommune. Slik jeg har forstått dette, foreligger det en mangel av hjemmel i loven. Hva det betyr forstår jeg ikke. Forvaltningsplanen trådte som sagt i kraft i 2010 og vi har haktet fra 1. august siden den gang. At man plutselig, to år senere og en uke før jaktstart finner ut at det er noe med lovverket som er feil, får jeg bare faen ikke til å stemme. Jeg vil gjenta mitt spørsmål: slik jeg har forstått dette med jakttid på grågås, er det til enhver tid lokale bestemmelser som gjelder. Disse vil til en hver tid bli oppdatert på lovdata.no Har jeg forstått det riktig?
  25. Hei kammerater. Jeg, min far og en kompis var i over i går på sletten vi bruker å jakte på under tidligjakta for å gjøre de første forberedelsene til årets vakre eventyr. Dette er noe jeg og mange andre med meg har gledet oss til siden den siste grågåsa falt i fjor. Noe vi i midlertid var litt usikker på, var når jakta startet. På lovdata står det at fylkesmannen kan åpne for jakt på grågås inntil 15 dager før ordinær jaktstart i tidsrommet 00:00-11:00, regulert etter lokale lysforhold. De lokale reglene i forvaltningsplanen for Herøy kommune sier at jakta foregår mellom 04:00 og 11:00, men dette var vi som sagt usikker på. Pappa ringte en person på Dønna som opplyste oss om at dette måtte vi ta videre til fylket. Fylket opplyste oss om at mannen som hadde med dette å gjøre, var på pappaperm til september. Ok, tenkte vi, da gjelder vel de samme reglene som i fjor. Idag var vi på skytebanen for å knuse litt leirduer. Pappa blir da oppringt av lederen i grunneierlaget på Herøy, som forteller han at tidligjakta i år sannsynligvis ikke blir noe av, fordi det ikke er hjemmel i den lokale forvaltningsplanen. Dette skjønner samtlige av oss svært lite av, siden den lokale forvaltningsplanen trådte i kraft i 2010 og går ut i 2013. Jeg tar en kjapp telefon til en annen grunneier på Herøy, som forteller at tidligjakta i år utgår på grunn av for små kyllinger under fjorårets jakt(!). Hvor dette har rot i virkeligheten aner jeg ikke, men noe argument er det ihvertfall ikke. Mennesker med gjennomsnittlig biotopiske kunnskaper om Herøy vet at gåsekyllingene blir mindre og mindre jo lengre ut i havet man kommer, og at disse kyllingene aldri vil trekke inn til dyrket mark hvis de er "for små", ergo vil de aldri kunne bli jaktet på under den såkalte tidligjakta. En annen grunneier mente argumentet for stoppet var for få jegere i for(!). Dette er heller inget argument i mine øyne for å avslutte en 4-årig forvaltningsplan. Så til mitt spørsmål til dere: Hva er det som gjelder?. Nederst har jeg linket direkte til lovdata.no, som forteller meg at jakta på Herøy starter natt til 1. august kl 04:00. Hvis det er avdekket en mangel i forvaltningsplanen, som har pågått i to år allerede, hvorfor er ikke dette blitt tatt tak i og ordet opp i tidligere? Jeg kjenner mange som har betalt flybilletter og ordet seg ferie for å kunne delta på denne jakten, og så skal lederen i grunneierlaget på Herøy komme uken før jakta begynner å fortelle oss at den ikke blir noe av!? Jeg kjenner jeg blir så forbanna, trist og lei meg at jeg ikke helt vet hva jeg skal si. Siste ord er iallefall ikke sagt. Det er jeg helt sikker på. Men jeg hadde satt umåtelig stor pris på om noen her inne kunne delt sin kunnskap innenfor dette området. Link til lovdata: http://www.lovdata.no/for/lf/mv/xv-20100614-0809.html#map0
×
×
  • Create New...