Jump to content

mattbell

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

mattbell's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hva med .308? Selvfølgelig helmantel på småviltet.
  2. Hei, Har nå i 2 dager lest over hele internett for å bli klok på kaliber for min type jakt. Jeg ønsker meg eb ny rifle som skal brukes på ender, gås og rådyr. Har blitt anbefalt alt fra .223 til 30-06 så jeg kan jo like godt høre med dere. Riflen skal koste under 10k totalt Skal brukes til ender, gås og rådyr. Takker for svar
  3. når på morgenen starter egentlig andetrekker nå som det er blitt litt mørkere? jakter selv i rogaland og skal ut nå på lørdag. Er litt usikker om jeg skal satse på morgen, eller "kvelds" trekket? Erfaringer?
  4. er ikke lenge igjen nå folkens!! ett par kjappe spm. Værmeldingen for imorgen er meldt oppholdsvær med sol, men 0,2-0,3mm nedbør ett par timer. Dette er vell ikke noe som skremmer vekk duene? Andre spm, NÅR på dagen\døynet bør vi gå ut? Når har dere trekka? morgentrekk, ettermiddagstrekk? Noen sier fra 06.00-09:00 så 11:00-14:00. Hva er deres erfaring? Kornet er ikke enda tresket, men det bør vell gå fint å sette lokkeduene på toppen av kornet? mvh Matt
  5. Unødvendig sitering fjernet jmonsen jeg GRINER av latter!
  6. noen som veit hvordan gåse- og ande bestanden er ute på Jæren? eller generelt vestlandet?
  7. hei, bruker samme tråd til å stille ett par spm ang duejakta. 1) Når tid er egentlig duetrekka? Hvilket klokkeslett "starter" jakta? Hører mangen si fra 06:00, andre sier fra 08:00 og til 14:00. Hva er dine erfaring med klokkeslett på morgentrekket og ettermiddags trekket 2) Er det mulig å lokke duer ned med feks 10-20 lokkeduer på en gressåker hvor vi feks har lagt ut endel erter o.l?
  8. hvordan er kråketrekkene om ettermiddagen \ kvelden? vi får ikke tid til å dra tidlig ut, så vi må ut etter middags tid. Hva er de generelle "ca tidene" kråkene e mest aktive?
  9. Hei, ser mangen andre forum har en tråd for kjappe spm om lover og regler som mange av medlemmene lurere på, å ønske å opprette en slik her også. Dette er en tråd der folk kan stille kjappe spm og forhåbentligvis få kjappe svar på. Skal selv ta jegerprøven nå i november, så sitter jo med endel spm selv. Div spm: 1. Hva er reglene for å feks skyte på egen tomt. Tenker da på trening med leirduer, innskyting av feks .22LR o.l 2. Kråkejakta begynner snart, men er ikke kråkejakta bare en jakt for å senke bestanden av kråka? Hva gjør dere med kråka etter den er skutt? 3. Kjenner en bonde som har en kårnåker der han har litt duer på besøk. Tenkte å starte opp duejakt der når jeg får unnagjort jaktprøven. Må bonden selv søke om låv til duejakt, eller har han rett til å gjøre dette innenfor jakttid uansett siden det er hans grunn?
×
×
  • Create New...