Jump to content

torbl

Members
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by torbl

  1. Takker for svar! Ser at du slb svarer Rogne Våpen - med spørsmålstegn. De ville jo selvsagt vært det mest bekvemmelige alternativet. -Men er det noen som vet om de har "Suhl-kompetansen"? Jeg spør av bitter erfaring. Jeg leverte den andre børsa mi en gang til en anerkjent "børsemaker" i nord for en del år tilbake. Blikkenslageren ramponerte hagla totalt. Skruene var gjenget opp og pekte i alle retninger. Antar det var black an decker drillen han satte på den. Og da jeg ymtet frampå om at dette var triste saker fikk jeg til svar at denne gamle baikalen ikke var noe å være jålete med. 200E er ei bruksbørse; men når man får tak i en 57-modell som har gått under 100 skudd, ønsker man jo å ta litt vare på den.
  2. Har kjøpt meg en ny, gammel Merkel 200E 1956-modell for å komplettere den jeg allerede har fra 1957. Den trenger litt oppussing og mindre reparasjoner. Nå krever jo gamle Merkel-våpen litt spesifikk kompetanse og verktøy hos børsemaker. Helst skal man vel ha studert 25 år hos en våpenbuddhist på toppen sv et fjell. Som et minimum må man ha spesialskrujernene og et minimum av innsikt i Suhl-haglene. Tidligere har jeg sendt gammelhagla til Gujordet våpen i Kristiansund som har gjort en topp jobb. Han har dog nå begrenset med tid. Er det noen som vet av andre børsemakere i Norges land som kan betrod å tukle med gammel tysk finmekanikk og böhlerstål? Tor B. Larsen Trondheim
  3. Terrenget er i retning Klæbu. Ranger; bare ta kontakt hvis det er en periode du planlegger å være i Bartebyen! Mitt neste trekk var å ringe TJFF, ja....så får vi se hva det bringer med seg.
  4. (Krysspostet med Ettersøk) Har rådyrterreng i Trondheimsområdet, mangler hund. Jeg lurte på om noen på kammeret som bor i Trondheimområdet kan bidra med et av disse alternativene?: 1)En godkjent ettersøkshund som kan stå "standby" for at vi skal oppfylle kravene til å bedrive rådyrjakt. Vi vil da selvsagt betale for tjenesten, og for eventuelle utrykninger som (forhåpentligvis ikke) måtte oppstå. eller: 2)Hvis du er en trivelig kar/dame som har en kortbeint hund som både jager og tar ettersøk, så må du selvsagt bare bli med oss på jakt!
  5. Har rådyrterreng i Trondheimsområdet, mangler hund. Jeg lurte på om noen på kammeret som bor i Trondheimområdet kan bidra med et av disse alternativene?: 1)En godkjent ettersøkshund som kan stå "standby" for at vi skal oppfylle kravene til å bedrive rådyrjakt. Vi vil da selvsagt betale for tjenesten, og for eventuelle utrykninger som (forhåpentligvis ikke) måtte oppstå. eller: 2)Hvis du er en trivelig kar/dame som har en kortbeint hund som både jager og tar ettersøk, så må du selvsagt bare bli med oss på jakt!
  6. Både Obs og XXL kjører innimellom lokketilbud på Real Turmat. Har sett det nede i 29kr. Da er det bare å hamstre. Innrømmer at jeg selv tar en real på tur i ny og ne. Det er tross alt spiselig, bekvemmlig og null oppvask. Spesielt på vinterturer med kummerlige kår kan det være smarte saker.
  7. 6 dager er jo ikke lengre tur enn at man kan ha med seg litt ordentlig mat. Trenger ikke komme med alt for mange kreative løsninger med babygrøt og tvilsomme halvfabrikata. Må selv le litt når jeg ser folk som skal på 2-dagers påsketur planlegger dietten i detalj (og da ikke etter smak, men etter max kalorier per 100 gram) og står hjemme med frysetørkeren for å lage Børge Ouslands ekspedisjonsmat. Mitt tips ville vært graut til frokost, rugbrød med pølse/tørkakjøtt til lunsj, og fortrinnsvis selvfisket fisk til middag;-) (Kjenner selv folk som gjerne tar en Real Turmat til middag hjemme i sine egne hjem. Deres smaksløker må være perverterte!)
  8. Kan bekrefte tipset til flere andre her inne med dampsperre. Dette er det mest effektive av alt jeg noen gang har prøvd mot kalde tær. -*Spesielt* hvor det skal veksles litt mellom bevegelse og ro, slik at mer svette produseres (bare det å gå ut til post produserer mer fukt enn man tror). Energitapet ved svette som fordamper fra huden er formidabelt, i tillegg fuktes jo de isolerende lagene, slik at varmen ledes lettere ut. Og det beste med dampsperre; det FØLES knusktørt og nydelig! (Når man kommer hjem og skal ta av seg jævelskapen, avsløres det dog fort at realiteten er en ganske annen ) -Tynne, tettsittende sokker innerst (materiale er egentlig uvesentlig; dressokkene i bomull kan brukes) -Plast utenpå (hvite søppelsekker fra kontoret er best) -Deretter ullsokker, kartanker og sko etter eget ønske. Plastpose UTENPÅ ullsokkene har ingen gunstig virkning; heller negativ. -Da får du verken dampsperre eller pusting -det verste av begge verdener
  9. Fjällräven har også noen fine anorakker og bukser i bomull som virker ganske kurant; og de har også i hvit! Selv har jeg hvit Norrøna arktis bommulsdress for vinterjakt som jeg kjøpte i 2001....denne lages vel ikke lenger i hvitt. Godt fornøyd med den, men jeg er faktisk litt misfornøyd med vindmotstanden i den....faktisk foretrekker jeg derfor bomull-/polyesterblanding slik som Fjellreven bruker. Tørker fortere, gjør det også da. Ellers, når jeg gjelder ULL (som jeg har en fetish for) er det noen "snevrere" merker som er verd å ta en titt på for skikkelig kvalitetsmaterialer; -Filson -Ibex -Jagdhund -Kjøpte nettopp deres vadmelsnikkers fra Norteam http://www.norteamengros.no/shop/shopdi ... n%2FVadmel Perfekt til bruk i skogen når man har høye støvler (hel bukse "fyller" jo bare støvlene unødvendig og blir klumpete og jævlig). Kvaliteten overgikk mine forventninger og anbefales varmt. Tenker jeg etter hvert kjøper tilhørende jakke.
  10. Ta en prat med Børsemaker Ola Gujordet i Kristiansund hvis du vil ha gjort noe med børsa. Merkelhagler er litt fiffige og bør ikke sendes inn til hvilken som helst blikkenslager. Og skyt for all del ikke stål i denne hagla! Bismuth eller lignende går bra. Legg gjerne ut noen bedre bilder, gjerne noen hvor kolben vises....
  11. Kjøpte en likedan fra 1956 For noen år siden, i feilfri og 'ubrukt' stand. Betalte da 9000 kr, men har sett de opp i 14.000. Det der er ei knallbra brukshagle du har. Med den årsmodellen er den lagd i Böhlerstål, noe som gjør den omtrent samme vekt som en Beretta ultralight, men med en laaaangt bedre balanse. Puss den opp og bruk den flittig!
  12. torbl

    Garmin Astro

    Beklager veldig hvis dette er dekket allerede, men med 114 sider blir det litt vel mye lesestoff:) Har nylig fått astroen i hus. Fungerer fint den, men når jeg skal bruke de vanlige GPS-funksjonene. Er det VIRKELIG lagt opp så idiotisk at for å finne kompass, tripcomputer, osv må jeg vade gjennom menyer til menu-mainmenu-advanced-GPS functions- osv? Fins det ingen snarvei? Ekstremt irriterende når man skal gå mot en waypoint og samtidig spore bikkja (det allerede smarteste ville selvsagt vært å kunne hatt både bikkja og waypointen på det samme kompasset)
  13. Noen grågås observert innenfor Trondheim/Melhus kommune enda?!
  14. Nå starter jo den ordinære jakta her i Trondheimsområdet i morgen!!! Vi har ordnet oss jakttillatelse i ”nedre Gauldal”, og Byneset-traktene, men det er vel ingen vits å dra? Åkrene er jo fortsatt grønne og slåtta er vel 2-4 uker unna. Noen som har sett ei gås i traktene?!? Altså langs aksen Gauldalen-Gaulosen-Byneset?!? Noe særlig gås på gressmark i traktene? Er det noe håp?
  15. Bare sør-troms? Det trengs desperat i nord også. Har jakta en del i Kvænangen, og det var jo riktig bra for 5-8 år siden. Men nå er jo mesteparten dratt til 21. august! -Og det gjør jo ikke saken noe bedre at mange lokale starter den tradisjonelle speedbåtjakten rundt 18. august -Er jo ulovlig jakt læll, så hvorfor vente til 21.?
  16. Hmm...så folk her har generelt god erfaring med postering på innmark på ettermiddag/kveld også? Jeg har vært under den illusjonen av at det var morran som gjaldt?
  17. Komatøs; hagla passer meg utmerket! -mangler bare en cm eller to i kolben. 'godfølelse' må det nok engelsk skjefte og pen gravyr til for å gi meg;) men denne børsa treffer godt og er et verktøy som jeg allerede liker. Thor; takk for linken!
  18. Jeg er en lang kar som nettopp har kjøpt en Rem 870 super express syntetisk. Kolben er selvsagt noe for kort til meg, men med en "modde-hagle" som 870, burde jo dette være grei skuring! Men foreløbig har jeg ikke klart å finne noe som passer mitt formål. Søk på nett leder bare til en enorm jungel av ”paramilitært” utstyr til hagla;-) Det eneste jeg har klart å finne som virker ok er en helt ny kolbe som er justerbar, men det er jo unødvendig å betale for helt ny kolbe, når jeg bare burde kunne forlenget den jeg har på en enkel og pen måte? http://www.midwaynorge.com/apps/eproduc ... mID=870291 Jeg vil bare at hagla skal være helt standard og streit, men med noe lengre kolbe. Jeg kan jo kjøpe rekylkapper og spacere, men jeg finner ingen som er forhåndstilpasset! Å få det slipt til å passe er jo unødvendig kostbart, haglas verdi tatt i betraktning. -Og jeg vil jo at det skal se ok ut, selv om det er ei stygg hagle i utgangspunktet. Det må jo finnes forhåndstilpassede rekylkapper med spacere til 870 der ute i ”modde-jungelen”? Noe som vet av noe?
  19. 870 har vært på vurderingslista, ja... Men hva hvis jeg tenker mer på en "klassisk" traphagle; -altså en O/U?
  20. Jeg er på utkikk etter en ”rimelig og god” hagle som jeg tenker å bruke til leirdueskyting, gåsejakt, rådyr og lignende jakt. Er det noen som har noen tips til hva jeg bør se etter. I utgangspunktet tenkte jeg at jeg rett og slett kanskje skulle kjøpe meg en trap-hagle med magnumkammer (om det fins). Høy vekt er jo egentlig bare en fordel uansett når det skal skytes med tungt skyts etter gåsa. Er det noen som har tips til hvilke hagler jeg bør se etter som er ”value for money” til trapskyting og posteringsjakt? Ser for meg en 12/76 (eller 12/89) med utskiftbare choker. Er forberedt til å lete litt på bruktmarkedet, så om noen har ei børse å selge er det også bare å si fra;-)
  21. Heisann. Med "magnum" mener jeg selvsagt 76mm, noe som den er kamret for og har skutt problemfritt med i mange år. Får bare pusse og rense det jeg er kar om. Litt av problemet er jo at for å teste om ting fungerer må jeg jo dra på skytebanen og brenne av 2 stk. magnum jaktskudd. -Det kan jo bli noget kostbart i lengden. Føler liksom at tilliten er brutt med hagla. Kanskje den fungerer et par ganger på skytebanen, men fungerer den neste gang på jakt.....? Får se om det ikke kanskje blir en ny, gammel hagle likevel.......
  22. Jeg har en gammel baikal 12/76 som jeg har brukt som "slaskevåpen" til sjøjakt, gåsejakt, osv osv. I det siste har det imidlertid oppstått et lite problem som kanskje noen kan hjelpe meg med: Når jeg bruker magnumskudd i den, låser hagla seg rett og slett for skudd nummer to! Jeg får ikke noe klikk, avtrekkeren lar seg bare ikke trykke inn overhodet. Når jeg bruker normal ammo, har andreskuddet gått av som normalt (hittil i hvert fall). Dette er selvsagt noe kjedelig, ettersom det gjerne er gåsejakt jeg bruker børsa til, og jeg vil gjerne kunne bruke magnum. Dette er en baikal O/U med enkel avtrekker, og hvor du velger løp ved å skyve avtrekkeren framover. Er det noen som får en opplevelse av "AHA! Dette problemet kjenner jeg til, og det fikser du lett selv"? Hvis jeg leverer børsa til børsemaker vil det nemlig koste mer bare å se på hagla enn hva den er verd. Alternativet til å reparere selv er derfor heller å bare kjøpe ny hagle og destruere denne......
  23. torbl

    Bacalao-tråden

    Når det gjelder bacalao er jeg nesten litt lei av den "norske" tomatgryta. Jeg syns nesten klippfisksmaken blir litt kamuflert. Grillet og formstekt klippfisk i ulike varianter og med ulikt tilbehør er tingen. Skal det lages gryte er jeg en stor fan av brasiliansk "moqueca" (Baiansk gryte). Men da må man reise til Brasil for å kjøpe dende-olje. (Jeg har fortsatt litt igjen ) Angående drikke har jeg prøvd "det meste" av rødvin. Billige viner og svindyre viner, anbefalt til denne slags mat. Jeg har til og med i min desperasjon bedt om "en rødvin som passer til pinnekjøtt" for å få det til å fungere. Alle som en av disse vinene punkteres fullstendig av denne kraftige, salte og krydrede maten. Etter å ha tatt en tygg av maten, smaker den svindyre vinen som Amigo pappvin. Så jeg har innsett: hvorfor lete etter en god bacalaovin når perfeksjonen allerede fins? ØL OG AKEVITT! (Men om noen har knekt koden, hadde det vært interessant å hørt)
  24. torbl

    Hvit skibukse?

    "Realtree"-vinterkamovarianter er nok vel og bra, men jeg kunne aldri vist meg på vinterfjellet på rypejakt eller jaktprøve med slike klær uten å skjemmes........ Det må være plain hvite "fjellklær", slik at jeg er kamuflert uten å se kamuflert ut........så enkelt og så komplisert! Blir vel en telefon til Norrøna etter påske for å høre om de har noen rester........
  25. torbl

    Hvit skibukse?

    Hei! Jeg kjøpte for noen år siden en Norrøna sin "kamodress" i bomull (var det Arktis den het?). Klassisk vinterantrekk med ordentlig anorakk og skibukse i bomull. -Beste antrekket jeg har hatt. Nå synger buksa på siste verset, og Norrøna lager ikke lenger denne dressen i hvit. Er det noen som har peiling på hvordan man får fatt i en god, hvit skibukse i Bomull (eller bomull/polyester evt.)? Fins det noen der ute som produserer den slags lenger? -Nikkers hadde forøvrig også fungert utmerket......
×
×
  • Create New...