Jump to content

Lokking av rev.


Malle

Recommended Posts

hiver meg på spørsmålet om det har noen hensikt å lokke når man sitter på åtejakt?

Hørt at musepip er ok. Men ikke døende hare / rådyr.

Grunnen: Du vil ha inn all rev på åte... også de veike... når du lokker kommer ofte de store, selvsikre revene for å stjele byttet fra en veikere rev.

 

Så du kan potensielt skremme bort endel kandidater om du lokker på åtet med annet enn musepip.

Link to comment
Share on other sites

jeg er meget imponert over jakobsen84 som knalla nepå 5stk på lokking på 2 dager!!

 

har da lokka inn noen rever jeg også men har et bestemt inntrykk av at det er en god dose flax og tilfeldigheter med i spillet når det skjer :P

 

kanskje en ide å prøve i fjellet. for nå regner snøen bort på vestlandet :cry:

Link to comment
Share on other sites

hiver meg på spørsmålet om det har noen hensikt å lokke når man sitter på åtejakt?

 

Det Ulf Lindroth sa om dette på kurset var at det ikke var noe lurt å lokke på åteplassen. Dette var fordi at reven var allerede nervøs for å komme på åtet og hvis du lokker i tilleg så blir det rett og slett for mye for reven og den tør ikke å komme.

 

Derimot har jeg lokket inn og skutt rev ved åteplassen min med litt forsiktig hareskrik så det er da mulig.

Link to comment
Share on other sites

Haydel's Game Calls; her kan du høyre lyden av dei ulike lokkefløytene til HGC http://www.haydels.com/pages/predatorcalls.html" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank Høyres desse fløytene bra ut?

Legg merke til at Government Hunter er kombifløyter som har kanin eller hareskrik i ein ende og smågnagarpip i den andre. Haydel's fås hos DNTPost, Midway Norge m.fl.

 

Venter Baby cottontail long og short range i posten hvert øyeblikk. I mine ører er disse meget troverdige, og med en lysere tone enn de fleste andre lukkede fløyter.

Kommer med feltrapport etterhvert :D

Link to comment
Share on other sites

jeg er meget imponert over jakobsen84 som knalla nepå 5stk på lokking på 2 dager!!

 

har da lokka inn noen rever jeg også men har et bestemt inntrykk av at det er en god dose flax og tilfeldigheter med i spillet når det skjer :P

 

Du har helt rett :mrgreen: Skyter vanligvis ikke mer en 5-6 pr. år men var i et område med mye rein kadaver etter veien, såg veldig mye rev akkurat i det området, men ingen rev noen kilometer lengere opp/ned....

Så er nokk rev fra flere områder som har kommet dit pga. mat.

Men det spiller ingen rolle, 5 mindre uansett! :wink:

Link to comment
Share on other sites

tok meg en lokkerunde i dag med psyko tweetyen....satt og lokket i 1 minutt,og fra den lille furuskogen kom en flokk ca 20 kjøttmeiser,og satte seg i bjørka over meg og kjeftet! :lol: utrolig arti at artsfrender tilltrekkes lyden...noe som tyder på at jeg fikk til rett lyd.reven glimtet med sitt fravær,men trålet skogen,og kunne ikke finne ett eneste spor i nysnøen,så det var nok ikke rev der....

Link to comment
Share on other sites

Lokking av rev "the american way" Her kan de høyre eit radioprogram fra USA der ein snakkar om lokking av rev

 

http://recordings.talkshoe.com/TC-34247/TS-425394.mp3

http://predatortalkcast.com/" target="_blank finn de meir om predatorjakt. Mellom anna fleire radioprogram der ein diskuterer jakt på ulike predatorer. Dette er lange program gjerne på opp imot ein time eller meir.

Link to comment
Share on other sites

Jeg og en onkel var ute forrige lørdag å prøvde fløyta. Lokket 2 poster. Den første var uten hell (ser i ettertid at det var en håpløs plassering av oss), men den siste ga en artig opplevelse. Satte oss i ei li med god oversikt over et hogstfelt og noen skogpuller. Etter cirka 15 minutter så vi en rev som lusket oppover lia på andre sia, altså fra oss. Satte seg ned der å kikket på oss i noen minutter før den tuslet inn i skogen. Jeg trodde den hadde sett oss, men da vi gikk for å sjekke spor etterpå, så vi at den hadde gått rundt oss og fått vinden av oss på 50 meters hold. Begge to satt slik at vi hadde et tre eller noen greiner i veien, slik at vi vanskelig kunne sett noe mer enn ørene av den.

Fikk også festet det på film, noe som er artig i etterkant.

 

Artig å få bekreftet at alle velkjente teorier om plassering i forhold til vind osv er enormt viktig under lokkejakta. Blir spennende å se om vi lurer'n til helga :)

 

Jon Martin

Link to comment
Share on other sites

Fant her ein tysk test av lokkefløyter http://www.wildundhund.de/r30/vc_conten ... /01_09.pdf" target="_blank Kor mykje vekt ein skal legge på dette veit eg ikkje, den beste testen er vel kor mykje rev dei lokkar.

Dei fleste av desse fløytene blir levert av norsk nettbutikkar så kanskje nokon har interesse av å lese det.

Kjekkt å se at Primos Still rabbitten fikk Beste Hasenklage:) En undervurdert fløyte...

Link to comment
Share on other sites

Tidlig i kveld gikk det 2 rever i nærheten og gaulet. Sikkert full parring så jeg hadde dårlig tru på lokking. Etter 3 pass i kveld/natt i fint måneskinn, fikk vi inn rev på 2 av de uten å få skutt noen ! Winges snøkamo er herved bestilt :oops::mrgreen:

 

Men det viser seg at det er fult mulig å lokke rev til tross for parringstid.

Link to comment
Share on other sites

Noen som har noen tanker om det å lokke med flere fløyter på samme posten? Musepip til å begynne med og så en med mer rekkevidde etterhvert er vel ikke uvanlig, men jeg tenkte mer i retning fugleskrik først (psycho tweety) og så prøve litt med hareskrik når man begynner å miste trua på fuggeln?? Mulig det vil bli i meste laget for mikkel, slik at han blir mistenksom?

Link to comment
Share on other sites

Prøvde litt lokking for første gang i går kveld/ i natt...

 

Første gangen, i 21 tiden, hørte jeg ingenting og så heller ingenting. Andre gangen, i 00.30 tiden, fikk jeg svar nede på marka. Det var morsomt! :D Men jeg hørte at den trakk seg litt lenger unna, så jeg gikk ned til fadern og stillte meg på verandaen på baksiden av huset og begynte å lokke igjen. Lokka forøvrig med en Nordik Predator

 

Etter en liten stund ser jeg en svart skygge som småløper over marka, men for langt hold da jeg stod med hagla. Etter dette stod jeg kanskje i 10-15 minutter til før jeg hørte en rev oppe på en ås.

Det ble ingen rev, men det var morsomt å få respons, og jeg blir nok å prøve igjen ved en annen anledning! :twisted::mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Skøyt min første rev på lokk i går kveld, knallforhold med måneskinn og skareføre, reven kom etter

10min lokking med red river bandit fløyta, brukte forøvrig browning a-bolt 6.5*55 med zeiss duralyt 3-12*50

og Norma jaktmatch elektron. Har bestemt meg for å bruke nosler bly spiss neste gang, reven sprang 50 meter

før den ramla, selv med et godt treff med elektron helmantel, reven var forøvrig en han på 6kg.

Link to comment
Share on other sites

Vel, då fekk eg endeleg høve til ein skikkeleg lokkerunde. Tok ut i 5 tida direkte frå jobb i går. Parkerte bilen, og sette meg ned på ein odde ved eit vatn. Lokka med Syco Tweety, og tykte eg fekk fram nokre remjande fuglelydar. Tenkte eg gjerne ikkje hadde den ideelle plassen, liene på hi sida av vatnet gjekk bratt til fjells. Men så- ein mørk skugge kjem som ei kule nedetter lia på hi sida av vatnet. Stoppa ved isen ville ikkje utpå. Eg vurderte haldet til 200 meter, hadde .260 rifla inne på 180 meter med 6,5 gram Ballistic Tip. Og let skotet gå, like over ryggen, noko som truleg var tabben. Reven bykste til, og la på sprang. Køyrde eit par-tre kilometer oppover dalen, parkerte, lokka med ein gong, og etter to-tre minutt kjem ein rev i full fart rett i mot. Den stoppa bak ein snøhaug 25 meter unna, såg den berre i øyrene. Så for den, kom ut på ei flate, og eg skaut siste patrona- bom igjen :cry: ! Anten var det noko kratt som kula trefte (skymt), eller eg nappa. Skal prøveskyta rifla igjen, men det var nok skyttaren som igjen vart for ivreg.

Så vidare, no med hagla. Ny rev, 25 meter, stålhagl US 2 og reven vart slengt nedetter snøen. Sprang, la seg, gjekk, la seg..og forsvann. Spora den i ein kilometer og sendte melding til ein kamerat som låg på hytta like ved. Han skulle ta sporet i dag og prøva finna den. Deretter køyrde eg til hytta og sat i gluggen til kl 12, utan resultat. Høyrde ein rev som bjeffa. På veg heim skaut eg endeleg ein korsrev, som igjen kom etter få minutt. Denne gong med wingmaster HD nr BB- effektivt! Og den skada reven vart funnen og skoten i dag, så det gjekk no bra. Utan tvil ei god fløyte. God helg!

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

lokka litt i fullmåne.

først musepip...

så syko tweety...

 

ikkeno

 

så med crit call og hareskrik (selv om de på landrø ikke hadde trua) :mrgreen:

Da kom reven gitt.

 

så den desverre ikke før den fikk vitringa mi, og når jeg fant den i trådkorset... hadde jeg glemt sikringa.

Spennende opplevelse og den første reven som kom inn på lokk.

 

Et par ting jeg skal gjøre anderledes.

-avsikre når jeg ser reven :oops:

-bedre anlegg (ikke på et stålgjerde som lager lyd)

-brette fjellduke en gang ekstra (kald i ræva)

 

ellers en spennende sesjon!

Link to comment
Share on other sites

Ja det er etter min mening ikke en bra tid å lokke med hareskrik nå om dagen, selv om enkelte har vært heldige.

 

Mengder med løssnø, kombinert med revens brunst er ikke optimalt. Vent til ca midten av mars eller deromkring før dere starter lokking med hareskrik.

Link to comment
Share on other sites

Var inne og hørte på lydklippene fra den tyske brunst fløyta og prøvde og imitere lydene med PC1 fløyta, klarte ikke og lage lyder som var i nærheten av de på klippet. noen som vil prøve og forklare hvordan man blåser i PC1 fløyta for og få til de lydene? eventuelt lyd klipp?

 

Mvh

Link to comment
Share on other sites

Henger meg på denne. Han mener revelyder med pc1 fløyta :P

 

Var inne og hørte på lydklippene fra den tyske brunst fløyta og prøvde og imitere lydene med PC1 fløyta, klarte ikke og lage lyder som var i nærheten av de på klippet. noen som vil prøve og forklare hvordan man blåser i PC1 fløyta for og få til de lydene? eventuelt lyd klipp?

 

Mvh

Link to comment
Share on other sites

Med PC1 så lager du et mer realistisk reveskrik, slik som det reveskriket vi alle har hørt om natta..Men om det er det skriket som er best for å lokke inn reven i løpetida veit jeg rett og slett ikke, har aldri prøvd tidligere å lokke i løpetida.

 

For å lage lydene på det tyske lydklippet må man ha den tyske brunstfløyta. Disse lydene er for meg litt anderledes enn de reveskrikene jeg har hørt, men min erfaring med alle fløytene tyskeren lager er at de er bedre enn det meste av andre fløyter, så det overrasker meg ikke hvis det er disse revelydene som lokker inn reven best i løpetida.

Jeg skal ut i natt og prøve begge fløytene, så får vi se om det er no respons.

 

ELENDIGE forhold med 1 meter løssnø, så kunne hatt bedre forhold å teste fløytene på :(

Link to comment
Share on other sites

Prøvde hareskrik i dag tidleg, og brunst eller ikkje, det kom i alle fall ein rev. Men ikkje der eg trudde. Sat på ein haug med ein fjellhammar bak meg, og såg ut over nokre store flater med grantre og elva som gjekk under (islagt). Sjølvsagt kom reven opp bak meg, såg den då den var ti meter frå meg, treiv rifla og klarte såvidt å bomma (igjen 8) ) på reven som flaug i sikk sakk og var vekke.

 

Merka og at Syco'en vart dårleg i 15 minus, men Pee-Wee og hareskrik lagde upåklageleg lyd. I natt er det ut att, kanskje treffprosenten om sider vil auka att til godt, gamalt nivå :wink: .

 

Mvh Lindu

Link to comment
Share on other sites

Hvorfor ikke bruke tiden til å lage en liten filmsnutt når snøen er så dyp :wink:

Har prøvd selv å lage revelyder med pc1 vha - kort kort kort mellom lang kraftig pust.

 

Med PC1 så lager du et mer realistisk reveskrik, slik som det reveskriket vi alle har hørt om natta..Men om det er det skriket som er best for å lokke inn reven i løpetida veit jeg rett og slett ikke, har aldri prøvd tidligere å lokke i løpetida.

 

For å lage lydene på det tyske lydklippet må man ha den tyske brunstfløyta. Disse lydene er for meg litt anderledes enn de reveskrikene jeg har hørt, men min erfaring med alle fløytene tyskeren lager er at de er bedre enn det meste av andre fløyter, så det overrasker meg ikke hvis det er disse revelydene som lokker inn reven best i løpetida.

Jeg skal ut i natt og prøve begge fløytene, så får vi se om det er no respons.

 

ELENDIGE forhold med 1 meter løssnø, så kunne hatt bedre forhold å teste fløytene på :(

Link to comment
Share on other sites

Var ute i natt og lokket. Prøvde 6 forskjellige plasser og byttet annenhver gang mellom pc1 og red river bandit. På post nr 4 med pc1 kom det inn en rev på 70 meter, men en sky foran månen ødela skuddsjansen fram til den fikk lukt av meg.

 

Da jeg kom tilbake til jaktgården så jeg det hadde vært rev på åta, så skulle visst heller voktet den :?

Link to comment
Share on other sites

The 4" Jackrabbit produces a loud gravelly souns of a jackrabbit in distress.

 

Call even in high winds and extend your range to over a mile.

 

Natural wood gives clear, natural sound.

 

Dette er kva som står om PC1 på heimesida til Dan Thompson.

 

Var og avtalte med ein kamerat om å prøve lokkejakt på hans terreng i morgon ettermiddag. Han fortalte at han for mange år sidan sat med hagle og såg etter rev, med ryggen mot ein stein. Plutselig høyrte han ein lyd bak seg og snudde seg og såg opp på ein rev som stod oppå steinen berre centimeter unna ansiktet hans. reven skvatt slik at han mista ein kjøtbit ned på han :D før den sprang for harde livet. Og karen skvatt minst like mykje for han fekk ikkje somla seg til å skyte.

Dette var ikkje lokkejakt meir ein slags postering i eit området reven ferdast .

Link to comment
Share on other sites

Var ute i natt og lokket. Prøvde 6 forskjellige plasser og byttet annenhver gang mellom pc1 og red river bandit. På post nr 4 med pc1 kom det inn en rev på 70 meter, men en sky foran månen ødela skuddsjansen fram til den fikk lukt av meg.

 

Da jeg kom tilbake til jaktgården så jeg det hadde vært rev på åta, så skulle visst heller voktet den :?

 

Hvor langt fra hverandre ligger postene?

Link to comment
Share on other sites

Lite tips til jakt i løssnøen: dersom det kjøres skiløyper på jordene, finnes det ofte steder der disse krysser hverandre. Hvis man setter seg og posterer der om natta er det nesten garantert at det løper en rev der i løpet av natta. Har ofte hatt god suksess med lokking på en sånn plass, da reven sikkert tenker at den kan jo like gjerne sjekke det ut om det er lett å gå dit :wink:

Akkurat nå i brunsten er det også ekstremt aktuelt å sette seg på disse plassene da reven prøver å få dekt så stort område som mulig på ei natt, da velger den skispora for å spare på energien ofte.

 

Er en sånn plass her hvor 6 skispor møtes midt ute på et jorde, gjett hvor jeg skal i kveld :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...