Jump to content

Snus

Members
 • Content Count

  460
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Snus

 1. Det smeller godt for tiden.
 2. Snus

  Sluttstykke lugger.

  For hardt tiltrukket bakre skjefte skru?
 3. Korsholm.dk er også ett alternativ.
 4. Korsholm.dk Fb: korsholm jagdreiser Var med de til Polen i høst. Super fornøyd.
 5. Det koster bare litt over 100,- for en coniber felle. Ta vare på strupefellene som ett minne over gamle fangst feller og kjøp nye.
 6. Ingen har rett til å delta uansett antall mål. Det blir opp til jaktlaget om den enkelte får være med. Har du nok mål til en hjort så kan du si at du jakter selv neste år på ditt begrenset område. På noen steder søkes det om hjorteløyve på felleseie/utmark der de kan ha egne regler for søking og utdeling av hjorteløyve i grunneierlaget.
 7. Weatherby Ultralight. Full pipelengde, flutet pipe, skreddersydd låskasse, HS precision stokk. Kostet 18-19000 før. XXL selger de mye billigere nå.
 8. Hvis månen (eller snø) gir så godt lys at det er mulig å skyte uten belysning kan du trygt skyte der det er belyst. Enkel regel egentlig.
 9. 4.5-14x50 zeiss conquest. Få på litt forstørrelse.
 10. Snus

  3006 til 300 win mag

  Mener å huske at det ikke gikk fra 30-06 til 300wm. Det som anbefales er vel 308 Norma Magnum.
 11. Jeg brukte aralditt. Prøvde først hurtig limen. Hele dritten ble ei seig masse og jeg skjøt sprøytespissen tvers gjennom rommet. Skulle tro at en egnet trelim skulle være bra. Hvis du skal lage spor for så å lime er vel skjærfil brukbart å lage ett spor med.
 12. Jeg gikk på apoteket og kjøpte ei sprøyte med grov spis. Med litt tålmodighet så fikk jeg limt godt.
 13. Bukkejakt i august kombinert med laks/sjøørret fiske på natten. Støtter forslaget til filming av ettersøksjeger også. Har forslag hvis Nordmøre er aktuelt.
 14. Det er i beste fall en myte at Blaser ikke trenger innskyting ved løpsskifte. Trenger 1 montasje og ett sikte pr løp hvis ikke. Med de montasje prisene og logikken i at du ikke setter på noe ræl på en blaser så er løpsskifte likestilt med Sauer.
 15. Man kan ikke blande standard og magnum kaliber på sauer ved å bytte sluttstykke.
 16. Sauer har betydelig bedre avtrekk. Mange brukte stokker og piper på markedet. GRS, KKC, jaktmatch, outback stokk etc. Jeg bytter mellom outback og GRS varmintstokk, samt pipe etter hva sesong det er. DFS pipe kan brukes i varmint stokk. Du kan gå fra hendig skogsrifle til langholdsrigg på kort tid. Gode rifler begge. Prøv de og se hva som passer deg.
 17. Tenkte å prøve Tom Krause spesial luktestoff i år. Alt anna jeg har brukt lukter gammel erik, men denne hadde kun ei svak lukt. Minte meg om svak tjære lukt. Kan det være en flaske som er feilprodusert?
 18. I lettjakta kommuner ser jeg betydelige endringer i alders sammensetning. Mangel på gode gamlekoller og bukk. Mindre og mindre brøling. Der hjorten har større omtåder med bratte fjell og vanskelige jaktforhold har du en sunnere stamme ser det ut til. Ene valdet jeg jakter i har på 5 år gått fra store flokker opptil 40 dyr til streifdyr jakting. Kvotene har vært for stor for lenge. Sliter med å nå 50% avskyting. Området har på kilometervis med grønne atleger uten hjort.
 19. Hva med en eldre Aimpoint sikte ? kr 1000-1500,-. Modell 3000 (1") eller 5000 (30mm).
 20. Bruk sunn fornuft. Er det regnvær og kålmørkt og du den eneste som sitter ute på jakt i hele valdet så la være å skyte.
 21. Fant ikke den med rådyr. Lett å ta av frakken nå.. https://www.google.no/url?sa=t&rct=j&q=fl%C3%A5%20r%C3%A5dyr%20med%20trykkluft&source=web&cd=3&ved=0CDUQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DPz_w4oNSN7Q&ei=oxt0UuKPO8WZ4wTe2YHYBQ&usg=AFQjCNGHKr_MEFWU7URw8U0DpfhjsdsvqQ
 22. Viktig at dyret passerer med bredsiden til og på passe avstand. Og kjøp deg skikkelig foto brikke som er lynrask.
 23. Victory med FL linser er av det beste av skumring kikkerter. Vi snakker da ekstrem skumring og ikke måneskinn som mange kikkerter funker fint til.
×
×
 • Create New...