Jump to content

SNiko

Members
  • Posts

    81
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by SNiko

  1. Da er sesongens første prøvehelg over oss. I Tromsø har det idag gått mange partier på skogsprøver, og fire hunder i fullkombinert der SV Gallokåsens K Lita kapret en 1.Ak, en meget sterk prestasjon! Dette er en inngangsbillett til jaktchampionatet.
  2. Da nærmer det seg båndtvangsfri og jaktsesong igjen! Er folk i rute før jakta/jaktprøvene? Selv har jeg tenkt å stille min unghund på apportprøve i Tromsø mot slutten av august, blir spennende å se om samarbeidet sitter! Hvordan trener dere apport? Før den tid blir det en tur på saltfjellet gjennom Bjøllådalen med telt og fiskestang. Denne høsten har jeg gleda meg enormt til, første høsten med unghund og i tillegg ser studieplanen "noenlunde" grei ut med fire uker (nesten) fri i oktober! Halleluja det blir bra. Har stor tro på at første fuglen blir felt for Jendor i høst.
  3. Jeg er enig med Geco5 her. Tren mer appelløvelser og dressur hjemme, prøv å få hunden til å holde kontakten med deg under stadig vanskeligere provokasjoner. På denne måten utvikles samholdet og samarbeidet dere i mellom, og det er større sjanse for at hun venter på deg i fuglesituasjoner. leste en artikkel av Kåre Lotsberg for en tid tilbake der han skrev om måten han oppdro unghunder. Når de var helt små så ga han de noe godt å tygge på, men som var vanskelig å få løsnet små nok biter ifra til at hunden selv kunne spise det. Dette var i hans tilfelle tørrfisk. Når hunden da strevde med å få løsnet småbiter gikk han resolutt fram til hunden og tok ifra han tørrfisken. Banket tørrfisken mot noe hardt og rev av småbiter til hunden. Dette mente han skulle gi hunden følelsen av at "Far er den som skaffer mat" og underbygge godt samarbeid. Verdt et forsøk kanskje...
  4. Så var NM Vinter 2015 på Andøya over, det var morsomt å være med som tilskuer og lærerikt for en nybegynner. Torsdagen var det lagkonkurranse i et aldeles nydelig vær, Nord-Norge satte virkelig finstasen på med skyfri himmel, stor sol og litt vind. Dette kombinert med et landskap som tatt ut av en saga og Norges presumptivt beste fuglehunder, satte et solid grunnlag for en flott dag. Det endte med seier til Gordonsetterene, KV på andre og IS på tredje. Fredag var det Kvalik individuelt med over 200 hunder til start. Disse ble redusert til 55 hunder som gikk videre til semifinalen neste dag. Semifinalen på lørdag var også en meget flott dag med skikkelig påskevær over andøya. Terrengene på Andøya huser bra med fugl og det var mange som fikk sjanser på fugl. Til finalen gikk det tre strihår (30 % av påmeldte strihår), fem pointere, seks ES og tre IS. ES Berguglas Hi-Trøkk med eier og fører Ingvar Rødsjø ble NM vinner, men det var spenning til siste slipp der SV Gaundaldrømmens Rago gikk inn i stand og sannsynligvis påførte Rødsjø et lite hjerteinfarkt før han løste ut og fortsatte videre, ingen fugl i siste slipp og seieren var i boks for Rødsjø. Det er bare å gratulere, han hanket inn første premie alle dagene, en sterk prestasjon. Til andre som vurderer å dra til Andøya på NM Vinter, kan jeg bare si: Gjør det! Jeg fikk en kjempegod mottagelse av deltakere og dommere, og det var en lærerik helg både for meg og lille-rampen på 11 måneder. Virkelig en fin start på påska. apropos påske - ha en god en!
  5. Har ikke stilt han på prøver nei, synes ikke han er moden nok til det enda. Skal prøve å få til noen parslipp før jeg lar han prøve seg. mistenker han kommer til å henge litt de første gangene, men hvis han får treningen og jeg ser han fester stand framover, så kanskje det blir en vinterprøve i år. men sannsynligvis stilles han ikke før til høsten Hvem henter du hund fra? prøveplaner?
  6. Takk for råd, Geco5 Frekventerer flere ganger daglig de fleste fuglehundforum på FB, men synes det kan bli vel mye fokus på teori og ting som er så langt fram at jeg ikke hefter meg med dem enda, spesielt på T&L på FB. Hvis jeg klarer å lære bikja mi en form for stopp, ja og kom som han lystrer hver gang, så er jeg fornøyd. Jeg kan ikke gjøre noe med hans evner til å finne fugl annet enn å stimulere nesa ved å ta han med ut i terrenget. men har god tro på at det blir en habil fuglehund av ham etterhvert Og så er det slik at det er mange jegere her inne, og det er mange jegere med hund her også, så å få igang en livlig tråd vil være hyggelig og lærerikt for evt nye medlemmer av kammeret som spekulerer på fuglehund. Samt at det vil sprite opp hundeforumet her inne fra og bare inneholde diskusjon om hund vs ulv som det har gjort de siste 14 dagene... Angående størrelsen på bikja, er klar over at store individer oftere faller gjennom snøen og får det tyngre og så videre, men jeg liker store bikjer og får heller ta den konsekvensen Er selvfølgelig helt enig med deg når det kommer til å holde god kondisjon på bikja. Hvor kommer vorstehern din fra da? korthår kanskje?
  7. For å starte ballet: Jeg har da en 11 mnd gammel strihåra vorstehgutt ved navn Fallvinden's F Jendor. Min første egne hund og en real bartegutt. I går hadde vi oss en treningstur i ei tromsø-li, og fikk oss noen fuglekontakter, men jeg er usikker på om bikkjulfen tok stand før fuglen fløy. Her er han i arbeid Det var et helt fantastisk vær, og en perfekt dag for å prøve de nye skiene, Åsnes Breidablikk med Voile 3-pin Cable 75 millimeters binding. Meget fornøyd med bindingene! Enkelt å endre fra god gåkomfort til god kjørekomfort. Er spent på hvordan mangelen på stålkanter blir å oppleves etter hvert, men med kortfell under var det liten forskjell. Ble litt annerledes på tur ned (les: trynings), men tenker det bedrer seg etter litt tilvenning... Deilig med sola i fjeset under matpausen Ellers var det litt fugl og se, spesielt artig å høre intensiteten på kjeftinga til steggen Fjellrypa satt også å knurra oppi berget. Synes alltid det er morsomt å se tegn til fugl i terrenget Nedturen i dag kom i form av at bikja ser ut til å ha fått vannhale... halen henger rett ned og er hoven fra rota og halveis utover. Ser dog ikke ut til at han har veldig vondt ved berøring. Bortsett fra ovenstående, så står det meget bra til med han! Begynner å bli voksen nå, veide 26 kg sist gang jeg veide ham, vil gjerne ha ham litt større Jendor hilser tilbake til brosjan Biffy!
  8. Etter å ha saumfart hele hundegården uten å finne en samletråd for de stående fuglehundene, så måtte det jo lages en! Dette er tråden for alle som vil dele små historier, stille spørsmål, snakke avl, trening og jakt med sine settere, pointere, bretoner, weimaranere, vizlaer, korthår vorsteh, langhår vorsteh og selvfølgelig også for de som har ordentlige bikjer: Strihåra vorstehere Selv er jeg for tiden MEGET interessert i fuglehund, og prøver å følge med på det meste. Skal til andøya å se på NM Vinter, samt prate med erfarne hundefolk om hva som skjer i miljøet og diskutere avl. Må da være flere enn meg som har samme interessen?
  9. SNiko

    Bikja i arbeid

    From the album: Kjæledyr

    Jendor i treningssøk
  10. SNiko

    Rypedokk

    From the album: Friluftsliv

    rypedokk
  11. SNiko

    Matpause

    From the album: Kjæledyr

    matpause på en flott fredagstur
  12. Takk for et flott innlegg med mange gode råd! Skjønner godt at hårviltslinjene kanskje ikke er å anbefale for meg, og jeg har vel egentlig ikke tenkt til å gå etter disse. Med det sagt, så vil jeg forsatt gjerne ha en hannhund litt over middels størrelse. Hannhund er lettere å få tak i, og det må vel gå ant å få til en bra hund av hanner også. Angående bruken av hunden har jeg tenkt til å prege hunden først på fuglevilt og deretter eskalere til blant annet rev og mår. Jeg er så motivert for dette nå, så å mislykkes er et ikke-tema, jeg skal få det til, og det skal bli en flott første hund i eget eie.
  13. Er det noe problem å importere hund fra sverige? Regner med det er noe papirarbeid?
  14. Flott med bilder! Kom gjerne med flere, alle sammen! Det med størrelse får bli som det blir for min egen del, sikkert ingen krise om jeg får en middels/liten vorsteh. Men samtidig tenker jeg litt sånn at hvis jeg skulle ha en mindre hund som bare skulle fungere som løpsmaskin i fjellet, så kunne jeg heller kjøpt en pointer eller ES.
  15. Skjønner, skjønner Det jeg tenkte på da jeg sa, middels/stor hund var først og fremst egenskapene til å bære kløv og trekke pulk, samt at det er noe mer majestetisk med en stor og rank hund Ser problematikken i at en større hund nok vil få det tyngre på mange typer føre, samt være mer skadeutsatt hvis den bare doser på ned igjennom lia (som mange fuglehunder har en tendens til å gjøre ), men det er noe ved bildet av en stor Vorsteh-hann med kraftige barter og full-lastet kløv som jobber seg fram oppover lia mot teltplassen et par timers gange unna, som tiltaler meg noe helt enormt. Selvfølgelig er dette en romantisering og sikkert en feilaktig en sådan, men likevel Har vært litt i kontakt med NVK og også Torgeir Dahl, kommer nok til å snakke mer med dem etterhvert som ting nærmer seg
  16. Ja, har sett han, men det kullet han har nå er avlet etter foreldre med HD, og det er vel ikke særlig lurt? dessuten har jeg god tid på å finne oppdretter, planen er å overta hund i starten av Juni etter eksamen.
  17. Låner tråden for å stille noen spørsmål Har lenge gått å tenkt på anskaffelse av hund, valget har falt på SV pågrunn av de allsidige egenskapene og de sjarmerende bartene Jeg vil gjerne ha en stor vorsteh, men har inntrykk av at de fleste oppdretterne i Norge kjører på med mindre, lettere hunder. Er det noen i Norge som avler på middels/store hunder? Eller må jeg da til utlandet (Swe, Danmark eller tyskland)? Forøvrig hadde det vært morsomt med en egen tråd for vorsteh-eierne, der historier og problemstillinger kom fram, er da ikke sååå få av disse hundene i Noregs langstrakte land:)
  18. Hvordan gikk det med vorstehren din? Ble det som du ønsket? Er veldig innstilt på hundehold selv om ikke så alt for lenge, og tenker mye på SV.
  19. http://www.banett.no/nyheter/article8245371.ece Bjørnejakt i heimbygda, og så sitter man her i Tromsø og er flink student....
  20. Hadde vært veldig moro å blitt med på et av disse kammertreffene, litt langt å reise, men innen den tid har jeg forhåpentligvis tatt førerprøven og kan kjøre til trofors, som er nærmeste togstasjon. grublegruble.... må nok se an hvordan det kolliderer med prøver og annet skolearbeid, men som sagt, hadde vært j*vla skøy!
  21. jeg vet ikke, gjør begge deler akkurat nå
  22. Må få ut litt frustrasjon her nå... I dag hadde jeg tenkt å lage en bedre middag, hovedsaklig til meg og min onkel som kommer oppover for å jakte elg. Jeg fant fram indrefilet av elgkalv og la den på kjøkkenbenken for tining. For 20 min siden, var jeg nede for å fortelle au-pairen i familien at hun ikke trengte å lage middag i dag, pga at flyet som onkelen min skulle ta, var kansellert og at han ikke kommer før sent i kveld. javel sa hun, hun hadde allerede laget middag, men det fikk bare være. Jeg tenkte med en gang på indrefileten jeg hadde latt ligge på kjøkkenbenken . Au-pairen kjørte på butikken og skulle hente min lillebror. Jeg gikk inn i huset og på kjøkkenet. Der lå det ingen indrefilet... Jeg så det stod en panne på plata med lokk over. Jeg kikket forsiktig over kanten, synet som møtte meg var forferdelig Hun hadde tatt indrefileten av en elgkalv, skjært den i 1,5 cm- skiver og kokt det (!) Har egentlig bare meg selv å skylde da jeg glemte å si fra om at jeg skulle bruke det kjøttstykket senere i kveld..men uansett.. Hadde heldigvis en ytrefilet liggende på lur, får håpe den tiner og er klar til ekspedering innen klokken 21.30. en frustrert hilsen SNiko
  23. Er det mulig å ta seg en tur utover for å se og hilse på? Bor i nærområdet, så overnatting for meg er ikke nødvendig. Har ikke hund selv, men kunne tenke meg å vite hvordan en slik prøve foregår
  24. Jeg er ingen knivkjenner, men jeg syns svært mange av knivene dine er veldig pene! Hvor lang tid bruker du på hver kniv i gjennomsnitt? Er du knivmaker av yrke? Uansett, de du har lagt ut her skjemmer ingen! Keep up the good work!
  25. SNiko

    Mauser gis bort.

    Gratulasjoner overrekkes til vinneren! Slit den med helsa!
×
×
  • Create New...