Jump to content

Garmin Astro


Peter

Recommended Posts

Hei.

 

Bruk det feste du har, fjern den hvite massen i senter, lodd på ny ledning ut til printkortet, loddepunktet til senter sitter på yterkant av kortet. Så lodder du på plass jordingen, men pass på at den er sentrert i forholdt til feste i plastikkhuset. Så settes dette pent sammen.

 

Er ikke Astroen brukt på noen dager tar det tid før DC 20 blir detekert av Motageren.

 

 

Lykke til. :)

 

 

Mvh

 

Sako_35 :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Til dere som bestiller fra USA, hvor mye sparer dere i kroner og øre, i forhold til den norske prisen.

Med tanke på kundeservice, support, ombygging av antenner osv. osv blir det billigere i lengden? etter denne tråden å dømme, virker det som det er en del problemer ute å går???

 

Flesteparten av oss som kjøper fra USA handlet jo Astro i fjor. For da å få DC 30 på samme frekvens som vi har i motakeren må vi jo handle den fra USA.

 

Skulle jeg handlet i dag, ville jeg helt klart kjøpt den Norske.

 

:wink:

Link to comment
Share on other sites

Sjekket opp i går, og datoen 23/9-2008 er den dagen Astroene blir sendt fra statene. Det er nok okteober før noen har nordisk astro i hendene.

 

Har også vurdert amerikansk vs astro godkjent i norden. 4000 for den med ulovlige frekvenser og 5000 for den som er lovlig. Og den tusenlappen som gjør det hele lovlig sikrer deg 5 års reklamasjonsrett. Synes ikke det er et vanskelig valg....

- Antar at svært få importerer Astro selv nå lenger, ettersom nordisk modell er på trappene, og til en pris på rundt 5000,-. Prisene i de "seriøse" nettbutikkene - og dollaren - har gått opp siste halvår, så det er ikke så store marginer nå. Men dere som kjøper norsk - raska på, for denne prisen blir ikke stående lenge, den er kunstig lav. Som "Morgan Kane" var inne på - dere kan takke de som har importert selv for den lave prisen. Sannsynligvis er det også privatimporten som har presset fram en "nordisk" modell såpass tidlig.

Mitt astro-sett kostet meg i underkant av 3100,- da jeg kjøpte av bj. før jul. Skulle jeg kjøpt settet idag ville jeg nok bestilt her i landet, for enklere reklamasjonsbehandling om det skulle bli nødvendig. Men jeg har ingen tro på at reklamasjonsretten er sikret i 5 år, slik du skriver. Det er heller ikke så sikkert at reparasjonstidene blir kortere med norsk reklamasjon, enn hva det blir ved å sende selv til Garmin for service.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Hei.

 

Du går inn på http://www.usps.com/ så velger du track and confirm, og legger inn sporingsnummret. Da får du et svar om den er i USA eller sendt ut av landet.

 

Så går du på www.posten.no og finner tilsvarende der, så legger du inn sporingsnummret der også, så får du svar hvor evt pakka er i Norge.

 

Lykke til. :)

 

Mvh

 

Sako_35

Link to comment
Share on other sites

Fikk denne mailen idag!

Dear Kim

 

We are pleased to announce that your order has shipped out 9/15 via USPS Express Mail , your tracking number is --------------

 

Endelig, har vært en del venting nå.

Men skjønner ikke hvordan jeg skal bruke sporings nr.?

 

 

gå inn på: http://www.usps.com/shipping/trackandconfirm.htm å legg inn sporingsnr

 

 

Får min dc30 på torsdag hær, ska bli spennende å prøv dein i hælga.

Link to comment
Share on other sites

Er det ikke sånn at på den amerikanske har du muligheten til å peile 10 hunder på 5 frekvenser?

Altså 50 forskjellige kanaler, og på den norske er det 10 på en frekvens. 10 kanaler.:?:

Om dette stemmer, er jo det grunn nok i seg selv til å kjøpe amerikansk for ikke å kollidere med alle nabohundene.

Link to comment
Share on other sites

Fikk den nye teleskopantennen fra Garmin i dag. Var ute og prøvde den litt sammen med DC-30. Ingen tvil om at rekkevidden ble betraktelig bedre. Oppnådde 7,5 km med teleskopantennen og ca. 5 km uten. Terrenget her er ganske kupert, og det kan derfor mange forhold som kan spille inn. Hadde vel vært bedre å testet i helt åpent terreng.

 

Mitt førsteinntrykk er at en oppnår omtrent samme rekkevidde med teleskopantenne + DC-30 som det en får ved å bruke lang antenne på DC-20 + Garmin bilantenne. Jeg vil tro at jeg nå vil kunne få stabile peilinger opp til 4-5 km i dette terrenget, mot ca. 3 km tidligere.

 

Selv om antennen er en smule klumpete og det er litt tungvint med den lange ledningen, kommer dette til å bli standardutstyr hos meg. Jeg kommer til å feste antennen i ryggsekkreima eller jakkelomma. Så håper jeg det blir plass til børsa og jaktradioen med ledningene til ørepluggene også! Begynner å bli mye duppeditter nå.

 

Er litt usikker på om Astroen med denne antennen er like vanntett som den er med originalantennen. Tror kanskje jeg vil bruke en o-ring for å få tettet litt bedre rundt antennefestet.

Link to comment
Share on other sites

Hei Odd_12.

 

Var synd å høre at GPS signalet fortsatt ikke er bra til tross for at det nå ligger ekstern gps-antenne! Da må det ligge mere mot en softwareløsning for DC-20! Kan det være at når GPS delen har mistet signalene sine x-antall ganger, så gir GPS-delen opp til slutt, når dachsen min er i terreng med mye løvtrær? Ser ut for meg det er der jeg sliter mest!

 

Sånn for kuriositetens skyld, jeg testet min DC20, den hang hjemme, og jeg reiste opp til Nittedal, da var jeg 24km hjemmenifra i luftlinje, tok fortsatt i mot signalene fra DC20.

 

Men det ergrer meg at GPS delen er så ustabil som den er! Skulle gjerne ha hatt en løsning på den biten også, selv om jeg nok bestiller meg DC30 sånn etterhvert som jeg ser folk er fornøyd med DC30.

 

Mvh

 

Sako_35

Link to comment
Share on other sites

Hei Sako_35

Etter jakta i går, så hang jeg peileren på takstativet på bilen og reiste hjem.

Fullt signal til jeg hadde vært hjemme 1times tide, da begynte faenskapen igjen.

Jeg bor på en liten åsrygg med utsyn ca.350 grader, kun en liten topp som stikker kanskje 15m høyere en der bilen står parkert.

Likevel begynte den å miste signalene, før det plutselig var helt borte.

Hundedelen går ned på 2 streker på mottak av gps, men håndenheten har full dekning selv om de ligger ved siden av hverandre.

Når hundedelen har vært på 2 streker en stund, da ser ut til at det er gjort(da fryser faenskapen).

Så jeg tror nok DU har rett angående en softwarefeil.

Vi får håpe Garmin kommer med en oppdatering som hjelper, men jeg er tvilende.

 

Mvh. Odd

Link to comment
Share on other sites

Dette kan jo være en tilfeldighet, men jeg har nå 2 stk DC-20. Den som er oppdatert til siste versjon låser seg stadig vekk, den som har orginal software er ikke slik...

Ellers så tok jeg en mini test av dc-30 i dag. Tror ikke den har bedre signal enn mine ombygde DC-20 (Permo antenner). Men kan svare mer om dette etter helga når jeg har testet litt mere. Men bandet virker til å være ganske solid og bra. Time will show!! :D

Link to comment
Share on other sites

hei jeg lurer på hvordan jeg legger inn kart på pc feks kart over terrenget mitt.så kan jeg legge inn sporloggen for losene jeg har her.kan jeg legge inn det kartet jeg har på astro 220 en?noen som ka hjelpe meg her for jeg finner ikkje ut av det.når jeg legger inn sporlogg nå kommer bare spora opp men ingen kart i bakrunnen.

Link to comment
Share on other sites

Hei grevlingen. Jeg regner med du har lagt inn Mapsource på pc'n og har Topo kart på 220'en. Du må åpne Mapsource og koble til 220'en til pc'n. Du trykker på "Overfør" øverst på venstre side, trykk så på "mota fra enhet". Nå finner pc'n 220'en, hvis ikke trykk på "søk etter enhet". Når 220'en er funnet så må du passe på at "Kart" er markert. Trykk så "Mota". Da tror jeg det skal gå bra :D

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en cd med kart, "kartpakke" ( http://www.fakkelmannen.no/art-8.asp?id=42&iPageID=16) for å legge in på Astron, men har ikke fått noe Astro enda. Er det samme kartpakka som brukes på pc`n? eller må jeg kjøpe eget kartprogram til den??

 

 

Hei!

Du må laste opp et program som heter mapsource(er med en cd i astropakken). Lagre kartet å pc`n og åpne det så legger det seg automatisk til på mapsource. Du bruker mapsource til å redigere lagra spor og til å motta spor fra astroen og dc 20/30. Laster også opp kart til astroen fra mapsource.

 

Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Hei Odd12.

 

Har sendt en mail til Garmin i USA i nå i ettermiddag, og forklart problemet som vi sliter med her i Norge!

Så får vi se om de ønsker ytteligere informasjon, eller om de har noen tips å komme med!

Har leita på de gml softwareoppdateringene, og ingen av de skulle omhandle gps delen. Så en som skrev at han hadde 2 stk DC20, den ene virket med gml software, den oppdaterte fuska! Så vet ikke helt hva jeg skal tro!

 

Men får se om jeg får svar fra Garmin.

 

 

Mvh

 

Sako_35 :)

Link to comment
Share on other sites

Er det samme antenne feste på DC 30 som DC 20 og Astroen? her gjelder det å være klar når den kommer.

 

Mener du det bør byttes antenne på DC-30 modellen når denne kommer? Vet ikke om gutta som alt har fått den her inne har gjort det jeg? Tror ikke det... Håper for min del det duger med orinal antenna denne gangen..

Link to comment
Share on other sites

Er det samme antenne feste på DC 30 som DC 20 og Astroen? her gjelder det å være klar når den kommer.

 

Mener du det bør byttes antenne på DC-30 modellen når denne kommer? Vet ikke om gutta som alt har fått den her inne har gjort det jeg? Tror ikke det... Håper for min del det duger med orinal antenna denne gangen..

Skal ikke klage på den før jeg har fått den, men antenna ser kort ut på det noe spinkle bildematerialet jeg har sett. Procomen som nå pryder DC 20 ser betraktelig lengre ut, og har jo en ekstra så sånn sett hadde det vært greit å teste, hvis det var SMA kobling der og.

Link to comment
Share on other sites

:) Du får ikke kjeft hos Garmin hvis du skriver dårlig, odd12!

Jeg var også inne på tanken med å sende en mail, men har kviet meg litt da engelsken min er på nivå med brødrene Solberg sin engelsk.
De bryr seg faktisk om innraporterte problemer og tips, så det er FINT at du skriver!

Dere har vel fått med dere at det er kommet NYE topokart?

http://www.belanor.no/dllvis5.asp?id=1961

Link to comment
Share on other sites

Dette kan jo være en tilfeldighet, men jeg har nå 2 stk DC-20. Den som er oppdatert til siste versjon låser seg stadig vekk, den som har orginal software er ikke slik...

Ellers så tok jeg en mini test av dc-30 i dag. Tror ikke den har bedre signal enn mine ombygde DC-20 (Permo antenner). Men kan svare mer om dette etter helga når jeg har testet litt mere. Men bandet virker til å være ganske solid og bra. Time will show!! :D

- Kan dette problemet ha noe med ombygging å gjøre? Går ut fra at dette er følsom elektronikk? Jeg testet som nevnt tidligere en ombygd DC20 med selvlaget antenne og halsbånd. Det funket ikke. Da jeg etterpå prøvde enheten i vest med samme antenna mistet DC20'n plutselig gps-signalet, og det kom ikke tilbake før jeg slo av/på.

Etterpå fjernet jeg alle "ekstraløsninger" slik at den var originalt utstyrt igjen. Siden har jeg bare brukt utstyret med originalantenner. Problemet har så langt ikke dukket opp igjen. Jeg har 2 stk. DC20 som jeg veksler litt på å bruke, ser ut til at begge er like gode. Foreløpig har jeg hatt de på maks. 3 timer i gangen.

 

Hvis jeg ser behov for forbedring av rekkevidda på DC30'n (når den en gang kommer fra Am.Pet St.), vil jeg for min del kun skifte antenne på håndapparatet...

Link to comment
Share on other sites

 

Hvis jeg ser behov for forbedring av rekkevidda på DC30'n (når den en gang kommer fra Am.Pet St.), vil jeg for min del kun skifte antenne på håndapparatet...

 

 

Går for den :D Bruker kun ny antenne på hånddel i lag med DC-30. Minst mulig tukling tror jeg er en god resept. Sålangt funker dette veldig bra :lol:

Link to comment
Share on other sites

Bikkja 5t laus i dag med dc 30 roindt halsen, itj et eneste gps-signaltap. Sjer ut te å fungere bra. Kun orginale antenna. Solid utførelse på halsbåndet.

Ja det hærre sjer lovende ut. :D

 

Samme her, snill elg og jâmt, men tror dette skal gå bra :lol: Bruke du orginalantenne på mottaker også Hårråjegern?

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...