Jump to content

Gary

Members
  • Posts

    207
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Gary's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Jeg tar i sånn lagom - og tar stikkprøver når jeg lader, og sjekker at hetta ligger en aning under bakplanet på hylsa. Går den jevnt med eller stikker en anelse ut, tar jeg en ekstra runde med litt mere trykk. Bruker Federal 210, og de er ikke av de mykeste. Jeg har aldri frest ei hettelomme. Etter mange år har jeg enda ikke opplevd klikk eller feiltenning.
  2. Ja, dette var også en reaksjon. Som gir uttrykk for den holdningen vi kjenner fra ledelsen i NJFF. Fra den kanten er vi vant til at opposisjonen mot blyforbudet skal feies av banen - fortest mulig og så ettertrykkelig at opprøret kveles i starten. Det gjelder å innskrenke debatten til å gjelde alternativene - Bly er FY. Skal vi jegere dokumentere at bly i naturen ikke er skadelig? Det er etter min forstand å snu saken på hodet. Jeg har aldri sett noen dokumentasjon på at bly gjør skade i skog og fjell. Forgiftning av svaner er visstnok påvist, og jeg har forståelse for blyforbud i våtmarksområder og i ferskvann. Jeg er grundig lei av at de som skal jobbe for oss, prøver å gjemme oss bort og gjøre oss så usynlige som mulig, for å tekkes de som skriker høyest om miljø - og når disse prøver å innskrenke jaktmulighetene våre, så er det "best å jatte med" og legge oss så flate som mulig. Jeg er helt enig i det JT sier i dette innlegget. Flott at noen tar bladet fra munnen og kaller en spade for en spade. Og ettersom faginstansene ikke finner det formålstjenlig å drive forskning for å finne ut hvor lite skadelig bly er i visse sammenhenger - Se hva svenskene kom fram til etter at de hadde tatt seg tid til å gjøre dette ordentlig. Norge kunne også gjort det slik: http://www.swedishepa.se/sv/Arbete-med- ... mmunition/
  3. Ser ut som det går igjen over alt - noen er, eller spiller uvitende om båndtvangsreglene - eller gir blanke. Jeg går ikke helt fri selv heller, men jeg slipper aldri petit'en i båndtvangstider. Det har allikevel hendt en og annen sjelden gang at den har stukket avgårde, gjennom ei åpen dør som skulle vært lukket osv. Huset ligger i kanten av skogen, og rådyra trekker daglig et steinkast unna. Firkantet eller ikke - vi som er jegere og har viltet i tankene mer eller mindre hele året - vi vil ikke at hunden vår skal gjøre skade, i yngletid eller når snøen gjør det tungt for dyrene. Det er etter mitt syn vår plikt å gå foran med et godt eksempel.
  4. - Ikke minst når du har ei børse med edlere stokk-kvalitet kan en liten advarsel være berettiget her. Har gått igang med nettopp slik modifisering av nettskjæringen på min AZ kombi, og har fått overraskelser underveis. Mente jeg fant ut at linjedelingen skulle stemme over de glatte firkantene, men det stemte ikke helt hele veien på pistolgrepet. På forskjeftet stemmer det enda dårligere. Derfor blir ikke linjeavstanden jevn i mitt tilfelle. Så mitt råd er at du kontrollerer nøye på forhånd hvordan linjedelingen stemmer - i begge retninger og hele veien...
  5. - Mer komplett og RIKTIG kan det vel ikke bli... Gratulerer, Raudnakke. Nå er det vel bare opholdet i fløien paa Sanatoriet som gjenstår..
  6. - For et nydelig våpen! Gratulerer, Raudnakke! Du har gjort et kjempevalg! Og så vekta da, mann, den er jo ikke tyngre enn ei fin ss-hagle i kal. 12...
  7. Jakten på kuduen var absolutt ett av høydepunktene på jaktturen øst i Botswana -07. Vi hadde sett lite kudu så langt, noen kyr og yngre dyr av begge kjønn, men også glimt av okse. Denne dagen pyrschet vi gjennom et område PH hadde tro på. Utpå dagen, mens vi smøg oss gjennom den tette vegetasjonen langs et større uttørket elveleie, fikk den skarpøyde og dyktige PH'n øye på noe. To hornspisser - bare de øverste 4-5 tommene - stakk opp over en svær tornebusk, 5-6 m i diameter, og ca 80 m unna, noe ut i elveleiet. Og de beveget seg - den beitet på tornekvistene. Skytestavene kom opp, og det var bare å vente til kuduen hadde beitet ferdig. Etter et kvarters tid ble horna plutselig borte. Straks kom den fram, gående skrått mot oss i en liten åpen glenne. "Now you kan take him" hvisket PH'n, og med det samme gikk skuddet, skrått i mot og jeg så innslaget av 270 gr. Woodleigh i forkant av venstre skulder. Kuduen bykset til og kom i full fart - opp på elvebrinken 4 m fra der jeg sto. "Take him again" hvisket PH'n. Med farten den hadde, og den korte avstanden, fikk jeg ikke trådkorset på plass før den hadde passert, men smalt gjorde det og kula gikk inn bak venstreskuldra i et skrått bakskudd. Like etter hørte vi at den gikk overende i den tette vegetasjonen. Jeg ba skinneren se etter den første kula, og han fant den innafor låret i motsatt side. Kule nummer to hadde gått ut i forkant av høyre skulder... Sterke dyr! Og det fine er at jeg når som helst kan framkalle hele jaktsituasjonen og forløpet i minnet - det sitter etset inn på netthinna alt sammen... Flott jakt!
  8. Mauser M67 - Har jeg misforstått spørsmålet ditt? Var det ikke slik å forstå at i utgangspunktet var geværet innskutt med ei pipe hvor kornet sto rett, der løpets kjernelinje var sammenfallende med siktelinja? Og at du byttet til ei pipe hvor kornet sto 2 mm til høyre for løpets kjernelinje? Og du da ville vite sideveis utslag av dette på 100 og 300 m - uten å stille diopteret? Det var slik jeg oppfattet spørsmålet, og da vil regnestykket være som vist ovenfor.... Hvis du vil kompensere for de 2 mm feil på kornet, stiller du selvsagt bare diopteret 2 mm til samme side. Treffpunktet ditt vil da ligge 2 mm til venstre for siktepunktet - uansett hvilken avstand du skyter på. Og det kan du vel leve med..?
  9. - Ville absolutt ikke oppbevare et våpen på et "kaldt" loft. Her vil temperaturen svinge mye med utetemperaturen. Under visse temperaturendringer vil det dannes kondens og stålet vil ubønnhørlig ruste.
  10. Les din egen "signatur" Misty. Har litt sans for den..
  11. - Dette er et enkelt regnestykke. Jeg har ikke banegevær og kjenner ikke avstanden mellom korn og diopterskive, men antar at den kan ligge på f.eks. 75 cm, altså 0,75 m. Ved 2 mm sideforskyvning av kornet blir avviket da som følger: På 100 m: 2mm delt på 0,75 m gange 100 m = 267 mm På 300 m: 2 mm delt på 0,75 m gange 300 m = 800 mm (= skivebom) Mitt beste tips er: Juster kornet dit det skal være
  12. Det er selvsagt ikke meningen å trekke konklusjoener på andres vegne. Men - vi ser klare konturer av myndighetenes holdninger i denne saken. Egentlig syns nå jeg at dette er ikke noe mer å bråke om!
  13. - Jeg mistet /gjenglemte mine Sordin på en tur her i høst. Har ikke savnet de en dag. Bra lyd, middelmådig demping og elendig komfort, rett og slett vonde å ha på for min del. Og kabel som passet til min Yaesu-radio klarte Breen aldri å skaffe, samme hvor mange ganger de lovet. Totalt sett - strykkarakter hos meg. Har brukt de gamle "døve" klokkene siden. Min anbefaling: Prøv først, og kjøp etterpå!
  14. Jeg stemmer .375H&H som kommer nærmest det jeg bruker; .375/338 WinMag, ladet i tilnærmet samme hastighet som "the Queen"...
  15. - Side 15 i denne Traad viser i Sandhet noget om hvilken Skjønhet Naturens Materialer kan besitte... og hvordan denne kan forædles..
×
×
  • Create New...