Jump to content

egjohan

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

egjohan's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Det er bare å overse feilmeldingene, starte BaseCamp og deretter slå på Dc50. Vent litt mens BaseCamp leser innholdet i enheten. Selv om det kan se ut som om din pc ikke gjenkjenner Dc50, går det bra i Garmins egne programmer BaseCamp, Mapsource og Webupdater. I hvert fall hos meg. Dc50 dukker altså ikke opp som en egen disk på din pc. Du må bruke Garmins programmer. Det synes jeg er dumt.
  2. Da snakker vi om to forskjellige ting. Det sporet du nevner er det sporet som lages og lagres direkte i Astro håndenhet. Dette sporet slettes fortsatt slik du sier. Det sporet jeg snakker om er det som blir lagret i hunde-enheten. For hver jakttur blir det lagret et nytt spor her. Hvis du ikke sletter dem, blir det ganske mange spor etter hvert. Kanskje hele høstens jakt hvis du ikke jakter så mye. For å overføre spor fra halsbåndet på DC 40, eller for å slette dem, trykker du på Dog - Enter - Menu. Da vil du finne menyen for "Last ned spor" eller "Slett spor". Har du en DC 50 vil du altså ikke lenger finne denne menyen. Da må du bruke USB-kabel i stedet. Når det gjelder det siste er jeg kommet like langt som deg. Det vil si at jeg har fått fram bjeffesymbolet uten at jeg har fått testet om det virker. Men jeg har oppfattet det slik at du får forskjellige typer symbol alt etter hvor intenst hunden bjeffer.
  3. Tidligere slettet man spor ved hjelp av den håndholdte enheten. På DC50 ser det ut til at slike ting må gjøres på pc i programmet Basecamp. Jeg har et DC40 halsbånd og et DC50 som jeg bruker vekselvis. Når Astro 320 oppdager DC50, forsvinner overføring og sletting av spor fra menyen. Velges DC40, dukker disse menyvalgene opp igjen.
  4. Har du funnet ut hvordan en kan få slettet sporloggen i DC 50? Etter hver jakttur vokser sporloggen, og jeg klarer ikke å få slettet den i BaseCamp. Fant det ut selv. Spurte Garmin, og de svarte meg raskt og greit slik: "Foreløpig er det dessverre slik at man ikke kan slette spor på DC 50, men det vil forhåpentligvis komme snarlig ved en softwareoppdatering." Så da er det bare å vente, da.
  5. Har du funnet ut hvordan en kan få slettet sporloggen i DC 50? Etter hver jakttur vokser sporloggen, og jeg klarer ikke å få slettet den i BaseCamp.
  6. Å bruke Astro til vanlig bildevisning går nok ikke. Riktignok kan du få overført jpg-filer til enheten. Men dette er kartfiler, som du først legger inn som overleggsfiler i Google Earth og siden overfører til Astro. Dette er faktisk noe av det kjekkeste med den nye modellen. Jeg har selv overført en hel del kartruter fra orienteringskart og går nå rundt med detaljerte orienteringskart på Astroen, i tillegg eller i stedet for de vanlige topokartene. Det er en del puslearbeid med å tilpasse disse bildeoverleggene, slik at de blir nøyaktige nok. Men det er virkelig bryet verdt! Har også prøvd Birds Eye - funksjonen, altså det å kunne laste ned satelittbilder til Astroen. Det var definitivt ikke noe for meg.
  7. Har ikke lyst til å forlate spørsmålet om at vanlige jaktradioer kan ødelegge Astro håndenhet, selv om dette er tilbakevist tidligere her på forumet. Snakket i dag med en reparatør av VHF - og jaktradioer om dette. Og han mente helt klart at dette var et stort problem. Det var ikke få som kom til ham med Astro nettopp på grunn av dette. Rekkevidden var blitt gradvis dårligere uten at det kunne påvises noen feil i forbindelse med antennefestet. Han sa rett ut at det måtte være en fabrikasjonsfeil på rf-mottaket på Astro. Min tekniske innsikt er relativt begrenset, så jeg hang ikke helt med i svingene når han prøvde å beskrive feilen for meg. Men han snakket om en eller flere dioder som ble ødelagt. Og det var ikke bare 25 watt sterke maritime VHF radioer som var problemet. Han mente at selv en vanlig jaktradio på 2 - 5 watt kunne forårsake denne skaden. Håper inderlig at han tar feil. Men nå tror jeg inntil videre at jeg rett og slett slår av Astro hver gang jeg skal si noe på jaktradioen. I hvert fall inntil Garmin kommer med en utvetydig uttalelse om saken. Er det bare jeg som har denne mistanken?
  8. Dette er det veldig viktig å få klarhet i! Jeg har fått ødelagt 2 håndenheter allerede. Inntil nå har jeg trodd at det var antennefestet som var problemet. Men en kamerat av meg som har peiling på slikt, har sjekket loddinger og foretatt målinger uten å finne feil. Håndenhetene har altså bare blitt gradvis dårligere. Til slutt var vel rekkevidden nede i 50 prosent, kan jeg tenke. Hele tiden har jeg brukt min Icom med 5 watts sendeeffekt sammen med Astro. Innrømmer at jeg har holdt dem ganske nær hverandre. I den ene hånden ser jeg hvor bikkja er, og i den andre hånden forteller jeg jaktlaget hva som skjer. Håper noen, helst Garmin selv, kan komme med litt klarere info om dette. Inntil det skjer, velger jeg å skru ned sendeeffekten til 2 watt (Low) og holde enhetene så langt fra hverandre som mulig under sending (Kan vel ikke være så farlig under mottak- altså når jeg blir kalt opp på radioen?) Håper at ingen sier at vi må slå av Astroen hver gang vi skal snakke i jaktradioen.
  9. Slik er det hos meg også. Datoen var i orden før jeg kjørte Garmins Webupdater på 2 forskjellige DC-30. Etter denne oppdateringen sluttet den ene enheten å virke, og den andre har fått feil dato. Nå stoler jeg ikke på Webupdater lenger. Det går an å rette datoen ved å lagre sporet som GPX fil og så editere i en teksteditor. Her er det bare å kjøre Søk/Erstatt for å bytte ut datoen. Dette har jeg fått til både i Word 2003 og Open Office.
  10. Takker for svar. Ja, har forsøkt det. Det funker greit på noen av terrengene, men et par av dem har grenser som krever over 100 punkter, og da blir det klussete uansett hvor lite ikonet er dessverre Jeg for min del synes det er helt greit å tegne inn grensene som spor. Hvis sporet blir for dominerende i kartbildet, går det jo an å velge transparent som farge - eventuelt hvit. Ser ikke så fint ut i Mapsource, men blir ok på gps. Det at sporet er lett å slette, gjør ingen ting. Det er jo bare å lagre det på pc og laste det over på gps igjen etter behov.
  11. Regner med at Astroen reddet livet til hunden min en dag i denne uken. Rådyrlosen hadde stø kurs rett mot riksveien og det var stor trafikk på veien. Jeg fikk dirigert en kamerat i bil til stedet, slik at han fikk plukket opp hunden i tide. For 2 år siden mistet jeg min forrige hund omtrent på samme stedet. Mens jeg sto og peilet med en unøyaktig tradisjonell peiler og lurte på om jeg kanskje burde foreta meg noe, havnet hunden under et bilhjul. Er hunden i fare, er det bare å blåse i prinsippene! Hvis man ved hjelp av Astroen kan få hunden vekk fra trafikkert vei, usikker is eller andre farlige situasjoner, gjør man selvfølgelig det. Noe helt annet er det å hente hunden for å spare tid eller fordi en føler press fra et utålmodig jaktlag som gjerne vil komme i gang med neste drev. Her kreves det ikke så rent lite selvdisiplin hos den som har et verktøy og hjelpemiddel som Astro.
  12. Håndenheten tar bare vare på de siste 6 km av sporet til hunden. Men fortvil ikke, for alt ligger lagret i hunde-enheten og kan overføres til håndenheten og videre derfra til PC. Dette står beskrevet på s. 70 i manualen (amerikansk). Hvis du ikke har denne, kan jeg ganske kort si at du må slå på begge enhetene, koble håndenheten til PC og starte opp Mapsource. På håndenheten trykker du på Dog / Menu / Show Info / Menu /Transfer Dog Unit Track. Vent litt til sporet er overført til håndenheten. Så kan du starte overføringen til Mapsource. Sannsynligvis vil du da få overført alle høstens jaktturer.
  13. Er det noen som vet om en høyspentlinje kan forstyrre gps-signalene? Jeg har - for første gang - hatt litt trøbbel med DC30. Losen gikk på kryss og tvers av ei høyspentlinje, og senderen begynte plutselig å oppføre seg rart. Gps-mottaket ble dårlig, men det forsvant ikke helt. Det berømmelige spørsmålstegnet dukket opp på skjermen, og DC30 viste bare 2 streker - eller av og til ingen - på gpsmåleren. Men det rare var at spørsmålstegnet flyttet seg, slik at jeg stort sett hele tiden så hvor hunden beveget seg. Da hunden kom inn, slo jeg av og på DC30. Etter dette virket alt normalt igjen.
  14. Dette stemmer ikke med mine erfaringer. Har brukt DC-30 i flere uker og mener den er bedre enn DC-20. Kan det tenkes at enhetene forstyrres av hverandre når begge henger så tett inntil hverandre på samme hund?
  15. Det har vært mye snakk om rekkevidden til Astro her på forumet, og jeg har flere ganger lurt på om noe er i veien med mitt utstyr, siden jeg aldri er i nærheten av det enkelte andre oppnår. Der jeg jakter klarer jeg sjelden mer enn 2- 4 km før systemet begynner å hoste og harke. I dag måtte jeg bytte til teleskopantenne allerede etter 1 km fordi hunden jaget haren slik at vi ble stående på hver vår side av fjellet. Derfor fikk jeg lyst til å foreta en test under de mest gunstige forhold jeg kunne få til. Bare for moro skyld. Jeg fikk hengt opp en DC20 og en DC30 på toppen av det høyeste fjellet her, ca. 450 m o.h. Så satte jeg meg i bilen og kjørte mot lavlandet. Litt forbløffet konstaterte jeg at jeg hadde kontakt med begge apparatene etter 12 km uten at jeg trengte å gå ut av bilen. Etter hvert som jeg kom under fjellene, forsvant forbindelsen en stund. Jeg kjørte videre og etter hvert flatet landskapet ut. Nå gikk jeg ut av bilen hver gang jeg ville sjekke. Noen vil nok tro at jeg bløffer, men fakta er at jeg hadde grei kontakt med både DC20 og DC30 helt opp til 23,8 km, og det til og med med originalantenne også på den håndholdte! Jeg kunne sikkert oppnådd enda mer, men da måtte jeg ha lagt ut på sjøen i båt. Konklusjonen må jo bli at slike rekkeviddetester har svært begrenset verdi, siden vi opererer under så vidt forskjellige forhold og topografi der vi måtte befinne oss i dette landet.
×
×
  • Create New...