Jump to content

Trollelgen

Members
  • Posts

    38
  • Joined

  • Last visited

Trollelgen's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. God jul, og et riktig godt nyttår til alle
  2. Støttes, men jämttispa mi har vært vant til å være inne fra hun var valp - og tives best der, særlig når det er skodde og regn En skikkelig familiehund, med supert gemytt. Ellers så er hun fin med det at hun sjelden henger på skremt elg lenge, 4-6 km så kommer tilbake. Grov i målet, og høres godt. Søker av store områder på kort tid, og er det elg å terrenget så finner hun disse
  3. Jeg ville ventet til 24 mnd. Hunder som er sent utviklet vil kunne få konstatert HD selv om de egentlig er fri Uansett så har du ingeting å tape på å vente.. dette er en greie det ikke er noe vits å stresse med.
  4. Irriterende Bikkja har vært i los utenfor signaler, og jeg skulle gjerne sett hvor hun har vært..
  5. "Et ugyldig spor ble motatt fra GPSen. Hvis GPSen tilltater det, kan du slette sporet Track log 6 fra GPSen og overføre på nytt" Hva betyr det? Fikk denne meldingen etter å ha overført fra hundeenhet til mottaker Hvor går man i såfall inn for å slette Track log 6?
  6. Etter ei ukes elgjakt med astro på jâmt - så er det bare en ting å si - suverent! Selv om avstand kan være en begrensende faktor så går det alt annet jeg har prøvd en høy gang! I svært kupert terreng så kan en miste signaler på under 1 km - som regel får du de tilbake relativt raskt, og da er har man kontroll igjen Artig etter endt dag å se hvor hunden har vært! Alt har sine begrensninger, men med vettig bruk så er dette et artig leketøy
  7. Etter anbefalinger på dette forum så kjøpte jeg H1 Kjempekniv, og etter ei uke allerede blitt favorittkniv til flåing. Eneste ankepunkt er at den er litt tynn i skaftet , og at den derfor ikke ligger altfor godt i hånden
  8. Samme her, snill elg og jâmt, men tror dette skal gå bra Bruke du orginalantenne på mottaker også Hårråjegern?
  9. Går for den Bruker kun ny antenne på hånddel i lag med DC-30. Minst mulig tukling tror jeg er en god resept. Sålangt funker dette veldig bra
  10. Jakt er jakt. Står du på veipost, og har få sekunder med vurdering, så kan det gå begge veier. Da blir den endelige bestemmelsen tatt når dyret ligger der Hodet er mitt sikreste kort, det hender man tar feil, men slik er det Er du i tvil så lar man skuddet være!
  11. Ahh..kun ei uke igjen nå Det viktigste er på plass - bikkje, innskutt våpen, kniv og astro , og rakfisk. Da er det vel bare storoksen som mangler?
  12. Grattis med flotte valper Ekstra artig for oss som har jâmt fra før....
  13. Har egentlig kommet til den konklusjonen selv også, men man skyver vel en så ubehagelig avgjørelse foran seg... Nå skal han få være med på elgjakta i høst, men jeg håper at jeg finner et aktuelt kull slik at en ny valp kan komme i hus rundt juletider. Trist å måtte avlive, men heller ikke noe liv å stå i hundegård resten av livet fordi du er redd for at den skal skade noen Som tulling sier så skal en jämhund være rolig, avbalansert og modig - det er også min erfaring med rasen..alt som avviker fra dette bør en gå i tenkeboksen på.. Når det gjelder jakt - gjør som villreinjegern - Nord Sverige eller Finland er et godt stalltips (ikke alle som er enig men..)
  14. Lurer litt på denne jeg og..intressant å høre hvis du vil legge ut info? Har jämt sjøl, og er nysgjerrig
  15. Vet at flere oppdrettere reklamerer med jämter som har erfaring fra bjørnejakt - særlig i Sverige og Finland. I utg.pkt så tror jeg de fleste er skarpe, gitt at de får det rette miljømessige utg.pkt Et godt tips er å gå inn på Svenske Jämthundklubben å sjekke valper..der er det som regel godt utvalg, også med ferdige bjørneskarpe individ Sannsynligheten for å få rett materiale er sikkert også større i Sverige siden de faktisk jakter bjørn i større skala enn i Norge.
×
×
  • Create New...