Jump to content

Jørgensen

Members
  • Posts

    206
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Jørgensen's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. I starten var Blaser pipene 65cm, nå 58cm. Har kanskje en pipe igjen som er 65...
  2. Aha;) Lykke til! Har en Grå/wachtel på 6 måneder selv som snart skal få prøve seg. Har en Jamt/Wachtel og, han var rask i utviklingen og jaget villsvin brukbart fra han var 6-7 måneder. Men så lenge man ser på hundene som enkelt individer og ser ann når hver enkelt hund virker klar så burde det gå bra:)
  3. Avhenger helt av den individuelle hundens psyke.. Har sluppet valp som var mye yngre enn 9 måneder. Men det er heller unntaket enn regelen. Bare husk at hun må være sterk nok i hodet til at hun tålet litt juling å fortsetter og jage. Er du usikker så er det ikke dumt og ta en tur i hegn. F.eks. Mamia har de flere forskjellige hegn som er fint når man prøver første gang.
  4. Kan du slette det bildet?? MÅ HA tarmen vrenger seg!!!!
  5. Rekylen i de kaliberene vil ikke være noe verre enn i andre våpen med samme vekt. Blaser har en ganske rett og god stokk, og med en kickstopp bli vekten riktigere for de kalibrene også. Det er faktisk to R8'r i 500 Jeff i Norge;) uten Kickstopp i så klokker min inn på 3,6 kg. Noe som er altfor lett i det kaliberet, men hjelper på litt med kickstoppen i. Den andre 500'n er bedre siden det er en ordentlig BigBore Edition;)
  6. Har jaktet en del med Wachtel/Jamthund, og det er ikke motet det skal stå på der. Regner med de er ganske like Laika/Wachtel. Her også gått på en smell og bestilt en valp av den blandingen også
  7. Akkurat samme erfaring som jeg har. Ser du jakter med Wachtel, de skal jo jobbe for og få fart på den som regel. Men med spisshunder synes jeg det nesten er lettere og få de til og stå godt med en hund enn f.eks. 3-4 stk. Her er en liten snutt av min hund på en av drivjaktene i vinter. Jeg bruker Protector vest, men det skimtes også en hund med Tuskproof vest og en uten vest..
  8. @Wolverin67: Tok spøken, måtte bare ta den litt lenger;) Kevlar vestene er ikke til pynt nei. De tar i mot det meste av julingen en gris kan gi At det kan være en risiko og jakte villsvin med hund er ikke tvil. Men og jakte villsvin med hund vil ikke si det samme som og ha klippekort hos vetrinæren. Med mindre hunden er tom i hodet... Men da skal kanskje ikke den hunden brukes på villsvin heller... @Geco: Vett er vel ikke det mine hunder har mest av, men han ser i hvertfall ann svinet. Går også med hunder(ikke mine) som går på mye hardere, og allikevel klarer de seg som regel uten betydelige skader. Min erfaring er hvert fall langt i fra at mange hunder blir drept. Nå kan jeg kun si med erfaring fra jakt i Sverige men... Hvor har du forresten lest at det må minst være tre hunder sammen for og jage gris? Hvis man har lyst til og teste hundene sine på villsvin under kontrollerte former, så er ikke det vanskelig. Ta den med til et hegn f.eks Fredskogen eller Mamia. Der får man hjelp av erfarne instruktører og hegn med forskjellig vanskelighetsgrad. Vorsteh blir enda brukt. Den vorsteh'eren kan ha hvert kjempe erfaren den, men hadde kanskje bare uflaks... Risikoen for hund og fører er høyere ved villsvinjakt enn for eksempel elgjakt. Men dæven så mye morsommere det er også
  9. Å, pokker.. Betyr det da at jamten min er et spøkelse? Spesielt med tanke på at hans første møte med villsvin var om natten og endte med stålos i en time. Og det helt alene Må ringe han jeg har bestilt ny hund til og jakte villsvin med, at jeg må ha to valper til også. Tar ikke sjansen på og ha to spøkelser her! Har jaktet en del med 1, 2, 3 etc. hunder. Eneste gangene jeg har hatt skader har hvert når det har hvert mer enn en hund... Faren er der alltid, men en hund med litt mellom ørene og kevlarvest så går det som regel veldig bra. Har en følelse av at hvor farlig et villsvin er, er utrolig overdrevet i Norge....
  10. Hvorfor skal man IKKE bruke kun en hund?
  11. Kan så absolutt ha noe for seg. Jeg bruker en hund til og spore opp bjørnen og slipper en når jeg er nærme nok. Men det kan ende opp litt vel spennende. Hadde en Bjørn som ventet på oss i høst;)
  12. Gikk ut av produksjon for ca 6 år siden...
  13. I utgangspunktet sauer 200 med Zeiss 6-24x56 i enten 6,5x284 eller 6,5x55. Kommer helt ann på hva jeg rekker og finne av ladninger i løpet av sommeren... Men så er det jo et 308 løp på vei til Blaser r8'n. Og hvis jeg får tak i en 4-16 kikkert før jakte er det ikke usannsynlig at den blir matet med accubond og prioritert pga bedre egenskaper til å skyte på frihånd med..
  14. Du skal ikke se bort i fra at det enkleste er egen parring. Men jeg skal si i fra hvis jeg hører noe fra Sverige.
  15. Har en kvart flekkis som ligger og slikker såre poter etter noen timer gaupelos i går. Skal prøve å finne ut litt om hvem som hadde bestemoren hans. Kan hende det går ann å hente noe informasjon der. Men frykter at løsningen er import fra russland... Er det tispe du har? Edit: Har sendt et par meldinger over riksgrensen, så får vi se om det kan gi noen resultater...
×
×
  • Create New...