Purdey Posted February 12, 2009 Share Posted February 12, 2009 (edited) Hei, Jeg planlegger og bygge et viltslakteri med kjølerom (40*20m2) i Østlandsområdet. Er da på utkikk etter noen som kan innrede dette. kjølerom, innrednig, agrigater, vegg beklednign osv. Er det noen som har noen tips til noen som gjør dette? PS. er også på utkikk etter en solid kjøttkvern. Edited February 17, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hjortejeger Posted February 12, 2009 Share Posted February 12, 2009 Veit ikkje om denne kan vere aktuell, Morten http://www.fresvik.no/Default.aspx?tabi ... uage=nn-NO Størrelse på kvern? Er jo ei og anna her om dei ikkje er for små www.jaktogfritid.no Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hyperlink Posted February 12, 2009 Share Posted February 12, 2009 Kanskje litt OT, men hva med et mobilt slakteri? http://www.mobilslakt.no/html/printfile ... re2008.pdf 40x20 m - dæven, ikke noe småtteri! Dette må vel være en millioninvestering... Ellers er det vel veldig strenge regler for å få godkjent et slik mottak, men det kjenner du sikkert til? Har sett at det ikke så sjelden er containere til salgs (ofte med kjøleaggregat). Edit: vedr kjøttkvern så kan du jo kanskje høre med de som foredler kjøtt (fra Gilde/Nortura) til de mindre - kanskje de har utstyr som er litt utgått på dato? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Purdey Posted February 12, 2009 Author Share Posted February 12, 2009 Kanskje litt OT, men hva med et mobilt slakteri? http://www.mobilslakt.no/html/printfile ... re2008.pdf 40x20 m - dæven, ikke noe småtteri! Dette må vel være en millioninvestering... Ellers er det vel veldig strenge regler for å få godkjent et slik mottak, men det kjenner du sikkert til? Har sett at det ikke så sjelden er containere til salgs (ofte med kjøleaggregat). Edit: vedr kjøttkvern så kan du jo kanskje høre med de som foredler kjøtt (fra Gilde/Nortura) til de mindre - kanskje de har utstyr som er litt utgått på dato? Ikke såå stort, men slakterommet er på 40m2 og kjølerommet er på 20m2, var det jeg mente. Ja det er en del regler og matilsynet skal til slutt godkjennet det. Jeg skal ikke i denne omgang bygge et mobilt slakteri. Har den storekværna fra KBK men den er for liten gitt. hølet er for lite. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carl-gustav12 Posted February 12, 2009 Share Posted February 12, 2009 Kjølerom er kurant å lage selv. Man kan bruke sandwitch elementer, disse er ganske enkle å montere, og enkle å holde rene. Slakterommet så er det også mulig å bruke disse elementene vil jeg tro. Jeg monterte disse elementene i fiskehallen i Oslo, så regner med at matilsynet godkjente disse. Har du et bygg du har tenkt å bruke, eller bygge helt nytt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Purdey Posted February 12, 2009 Author Share Posted February 12, 2009 Ja har to rom i kjeller i et nybygget hus, hvor det fortsatt står i leca, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flashman Posted February 12, 2009 Share Posted February 12, 2009 Tupp av gårde en PM til alle kammeraters sol, Herr Vinje er jo proff i kjølebransjen... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 12, 2009 Share Posted February 12, 2009 Her er en MEGET billig kjøler. http://www.finn.no/finn/bap/object?finnkode=16238586 http://www.finn.no/finn/bap/object?finnkode=16004523 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fridtjhof Posted February 12, 2009 Share Posted February 12, 2009 På disse kanter du skal bygge Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Purdey Posted February 12, 2009 Author Share Posted February 12, 2009 På disse kanter du skal bygge Nei, ikke i denne omgang. Dette blir på Ås. Men det er jo ikke så langt unna. Jeg tar for øvrig imot bestillinger på nedskjæring. Håper og ha anlegget ferdig til starten av August. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hyperlink Posted February 12, 2009 Share Posted February 12, 2009 Purdey: si fra om du trenger hjelp da - bor i Ås (og trenger noe annet å gjøre enn å bare sitte foran pc'en) hehe... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Purdey Posted February 12, 2009 Author Share Posted February 12, 2009 Kan godt hende jeg tar deg på ordet der Hyper. Jeg må se ann hvor mye dyr jeg får inn. planlegger 200 elg selv. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 12, 2009 Share Posted February 12, 2009 (edited) .. Edited September 18, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Purdey Posted February 13, 2009 Author Share Posted February 13, 2009 Kjedelig som børsemaker om dagen? Kjedelig er det i hvertfall ikke. dette er en morsom bransje, men alt har sin tid, og nå er det litt på tide og gjøre noe jeg burde ha gjort for lenge siden, å lage et viltslakteri. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilatad Posted February 13, 2009 Share Posted February 13, 2009 huurre lager kjøleroms plater http://www.huurre.no/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1 tror ikke det er så vanskelig å montere selv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 13, 2009 Share Posted February 13, 2009 Brukte elementrom får en kjøpt billig om en følger med på finn.no, en kompis kjøpte 9kvadrat kjølerom med dør og innredning for 2000kr mot demontering. Vi tok også ned kjøleagregatet men det var for R12 og vannkjølt så der måtte han investere i nytt (Norcool av noe slag) Vi tok med stor henger, litt verktøy, kaffe og boller og demonterte rommet på en litt lang formidag. Og han fikk bruk for rommet, kvoten på 9 dyr fyllte de på 12 timer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hjortejeger78 Posted February 13, 2009 Share Posted February 13, 2009 Jt mekaniske leverer utstyr til slakteri deriblant hengebaner hudavtrekkere skjærestasjoner osv vi har levert et par elgslakteri ivertfall som ej veit om Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hjortejeger78 Posted February 13, 2009 Share Posted February 13, 2009 hos www.bokken.no finer du kverner og div annet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tordenkil Posted February 13, 2009 Share Posted February 13, 2009 @ Purdey: Jeg går ut fra at du allerede har involvert mattilsynet i planene dine? Min erfaring med etaten fra melk- og storfekjøttproduksjon tilsier at man er tjent med å la mattilsynet komme med sine føringer før man begynner å snekre, det er ikke slik at det er lettere å få tilgivelse enn tillatelse når man bygger lokaler til matproduksjon. Naboen driver viltslakteri omtrent i din størrelsesorden, og har drevet en fem års tid, cirka. Hvis du er interessert, kan du få mobilnummeret hans, og kanskje få noen tips fra en som har gått løypa. Denne bedriften ligger i Nord-Trøndelag, så jeg regner med dere ikke blir konkurrenter.. Ellers, lykke til! Det blir jævlig mye jobb! men det regner jeg med du vet, og er vant til... M.v.h, Tordenkil! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Purdey Posted February 13, 2009 Author Share Posted February 13, 2009 (edited) Det var det første jeg gjorde faktisk. men fra de fikk jeg ikke noe som helst hjelp, kun et skjema de kom til å komme med ved innspeksjon!!! himla dårlig. Jeg tar gjerne en telefon opp til din venn for noen råd. send det på pm. At det blir mye jobb gjør ignen ting, kjenner jeg gleder meg, har fått samlet en del av de kolegaene jeg jobbet med før som kommer til å hjelpe til litt i helger og noen kvelder, hvis det skulle bli mye. Jeg kommer til å lage en liten bilde serie og oppfølging på framdrifta her sidn jeg også skal drive litt med eksklusive geværeer også kom Lopes fra forumet på det geniale firmanavnet Kjus Pølse og Pang. Himla fristende men neppe aktuelt. Edited February 13, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted February 13, 2009 Share Posted February 13, 2009 Eg har ein kjenning, som fekk til et gårds slakteri og starta det opp nå i høst. Han også hadde ein del hinder å hoppe over, før det ordna seg. Men eg mistenker at med hjelp av litt inside hjelp ( kjerringa til slakteren hans, jobber i etaten ) i Mattilsynet, så gjekk det stort sett greitt. Kan ta ein telefon og høyre med han også, kva han meiner er vegen å gå. Ta kontakt, dersom det er av interesse. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hyperlink Posted February 13, 2009 Share Posted February 13, 2009 Der er nok veldig lurt å snakke med folk som har gjort dette før. Tror du er helt avhengig av å ha med deg Tilsynet fra starten av. Det finnes mange som har gjort dette allerede. Sikkert masse jobb, men min erfaring er at det gjelder de fleste grunderbedrifter. Christan Sveaas holder på å bygge seg opp i denne nisjen. Har bla kjøpt opp et mottak og slakteri i Sogn. Det minste problemet er nok å sette opp selve lokalene. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Purdey Posted February 13, 2009 Author Share Posted February 13, 2009 Så fort jeg får tegninger og planbeskrivelse fra de som skal bygge det skal jeg ta en ny runde med de, det er litt lettere når jeg er hjemme i april. innvitere de på befaring osv. Christian sveeås kan bare gå og ta seg ej bolle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Purdey Posted February 16, 2009 Author Share Posted February 16, 2009 Jeg ringte Mattilsynet i dag. De var veldig hygelige og hadde stor fortåelse for at det var litt knotete og bygge et slikt anlegg fra London så de kom gjerne på befaring når jeg kommer hjem i slutten av mars slik at vi kan diskutere løsninger som både de og jeg er fornøyd med. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
202 outback Posted February 23, 2009 Share Posted February 23, 2009 Jaktlaget mitt fikk tak i ferdige kjøleromselementer med hjørneløsninger, aluminiumsdør og takelementer til et kjølerom på ca 6-8 kvadratmeter, disse monteres enkelt sammen med en montasjenøkkel og er i svært god stand og har kunn stått i en kiwibutikk noen få år, kjøleaggregatet er ikke med Disse har vi lurt på og selge grunnet vi fikk tak i et komplett kjølerom som vi nå har montert, hvis noen er innteresert kan disse hentes 15 min utenfor Bergen for en avtalt pris, send PM hvis dere er innteresert. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JegerBomX4 Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 Ligger noe kjøleromsgreier i salgsforumet nu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Purdey Posted May 21, 2009 Author Share Posted May 21, 2009 Da fyrer jeg igang denne tråden igjen da det snart er i ferd med og nærme seg bygge start. Og siden jeg flytter hjem til Norge igjen om en ukes tid, etter fire år i London og Purdey så må jeg sette saker og ting i gang for å bli klar til og ta imot slakt til høsten. Jeg hadde møte med mattilsynet som jeg nevnte i starten av tråden i April. Dette var meget positivt. og de anså ikke at det skulle bli noe hinder, var bare en del praktiske saker som vannkvalitet og romoppsett osv. Jeg var også på befaring hos Trøgstad Hjortefarm som har eget godkjent slakteri. og det var veldig likt slik jeg har tenkt meg det. Jeg hadde også en liten stand på villmarksmessa hvor jeg delte ut litt flyeres, men desverre druknet dette litt i forhold til de våpnene jeg hadde utstilt. Men men det gikk med en del flyers a like vel. Og nå jeg fikk lagt mine oppå flyerene til A-tec så var det igrunnen greit. Når jeg kommer hjem om en uke skal jeg ta bilder av hvordan dette ser ut nå og legge ut bilder etterhvert som det blir litt framdrift. Venter på de siste store butsjettoverslagene på kjølerom og innredning. Har også funnet gode priser på utstyr som kverner og sliper osv hos Bokken. Jeg har en viss formening om hva jeg trenger (har tross alt jobbet 8 år på salkteri) men tar imot gode råd og tips med glede. Bla hva som funker når det kommer til merking og trykking av merkelapper osv osv. Hvor får jeg billig pappesker f.eks. Jeg tar også imot bestillinger på nedskjering. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
687eell Posted May 23, 2009 Share Posted May 23, 2009 Pappesker kan fåes hos Map Norge tlf 23143550, Papyrus tlf 22904500 eller norengros, som også er store i vacumposer. Må registrere kundeforhold hos disse med foretaksnummer. Har selv et lite hobbyslakteri. Har best resultat med vinyletiketter på vacumposer som fryses. Papir har lett for å dette av når pakkene blir snudd rundt i fryseren. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
springfield 30.06 Posted May 23, 2009 Share Posted May 23, 2009 Har du planlagt hva du skal ha på gulvet? Jeg bor i rimelig avstand fra Ås, og kan være behjelpelig med epoxy-gulv. Behagelige priser. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Purdey Posted May 23, 2009 Author Share Posted May 23, 2009 Kult Springfield 30.06, hva har du brukt på veggene? jeg skal ta kontakt med de om ikke altfor lenge. Ja jeg har blitt anbefalt epoxy gulv, det er det mest renslige, og all hjelp motas med takk, send meg en pm med tilbud så kan vi diskutere saken. ellers noen som har tips til veggpalter? eneste kravet er at de skal være av lys farge og lett vaskbare. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hyperlink Posted May 23, 2009 Share Posted May 23, 2009 Hei Morten! Ser frem til at du skal lære meg skikkelig fin-deling i høst Kanskje jeg skal dra med meg noen hele hjorter østover som "testkaniner".. Vet at du er i startfasen med viltslakteriet, men kikk litt på denne lenken http://www.transplant.nu/?p=665 Design er viktig - dette er hentet fra Kystvilt (mottak som ligger ca 15 min med bil fra der jeg jakter). De har lenge levert til hotell og storhusholdning, men er nå på veg til å prøve seg mot det private markedet. Noen vil sikkert si at dette er "too much", men for de som ikke frekventerer Kammeret, som ikke jakter eller har en bekjent som leverer viltsteika så er jeg ganske sikker på at det ligger store marginer i pakningsdesign og hvordan varene presenteres i butikken. Til inspirasjon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Purdey Posted May 24, 2009 Author Share Posted May 24, 2009 Stilig. det så skikkelig bra ut. der har jeg noe og tenke på gitt. Dette er noe jeg skal bruke god tid på og få så bra som mulig. slik at jeg om ett år kan satse mer enn hva jeg gjør i år. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Purdey Posted June 14, 2009 Author Share Posted June 14, 2009 Da har jeg endelig begynt og bygge viltskjæreriet mitt: Vi begynte meg og skjære ut dørene i motak, sluse og kjølerom. Her er motaket hvor døra kom midt på det eksisterende vinduet. her er veggen før første dør er skjært ut. Dette er inn til kjølerommet. første dør ute. Begge dørene ute Skal også skjære ut en dør til som skal være til våpenrommet mitt som skal ligge bak utenforr bilde. Driver også og lemper singel inn for å avrettet før vi støper gulv. Har også fått et usedvanlig bra tilbud på kjølerom og kjøleaggeregat fra vår Gudfar Morten Vinje i Telefrost. Må bare berømme Morten Vinje for fantastisk oppfølging. Det er digg og endelig ha begynt og bygge. Fikk bra tilbud på husdyrrom pplater for vegg og tak. Men er forstatt på utkikk etter noen som kan lage hengebane systemet til dette anlegget. Med integret vekt og skinne penser. Noen som har tips til hvem og hvor jeg kan få laget dette? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bamrud Posted June 14, 2009 Share Posted June 14, 2009 Her er det fremgang i viltskærereiret gitt! Hva er det du skal ha i det våpenrommet bak der, a'? Slaktepistoler og sånt? Gledelig at det går fremover Purdey. Måtte du få mange kunder i høst. .. Eller sånn passe egentlig, slik at du selv får jaktet litt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blood Trail Posted June 14, 2009 Share Posted June 14, 2009 Hei, jeg tror JT mekaniske leverer skinner, penser og lignende. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
6,5-06 Posted June 14, 2009 Share Posted June 14, 2009 Hvilket kjølerom skal du ha?? Bygger du veggene selv eller ferdige elementer??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
6,5-06 Posted June 14, 2009 Share Posted June 14, 2009 Det er digg og endelig ha begynt og bygge. Fikk bra tilbud på husdyrrom pplater for vegg og tak. Men er forstatt på utkikk etter noen som kan lage hengebane systemet til dette anlegget. Med integret vekt og skinne penser. Noen som har tips til hvem og hvor jeg kan få laget dette? Hør med dine lokale bunnpris-butikker om du har noen i nærheten. De "gamle-butikkene" tok i mot slakt og hadde ofte baner i taket for transport av skrottene.Ditt lokale slakteri kan også ha byttet ut noen gamle baner med oppheng og kroker.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Purdey Posted June 14, 2009 Author Share Posted June 14, 2009 Her er det fremgang i viltskærereiret gitt! Hva er det du skal ha i det våpenrommet bak der, a'? Slaktepistoler og sånt? Gledelig at det går fremover Purdey. Måtte du få mange kunder i høst. .. Eller sånn passe egentlig, slik at du selv får jaktet litt. I det våpenrommet blir det mye snæks håper jeg. vi får se hva vi klarer og trylle fram. Men må jo få inn litt skjæring, men vi skal nok klare og få lura oss ut en pitteliten tur en gang ut på jakt en gang i blandt. JT mekansinske har jeg fått tips om tidligere og skal ta opp igjen den tråden. Kjølerommet er det Morten Vinje og telefrost som leverer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nofish Posted June 14, 2009 Share Posted June 14, 2009 Hengebane er det mulig du kan få fra ITO AS, ta en tlf dit og hør om de har HELM agenturet ennå. Nofish Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carl-gustav12 Posted June 14, 2009 Share Posted June 14, 2009 http://www.finn.no/finn/bap/object?finnkode=17282635 dette kanskje noe du trenger? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Purdey Posted July 19, 2009 Author Share Posted July 19, 2009 Dette er ganske surt å måtte skrive, men Vi lever i en annen tid i dag enn for bare 10 mnd siden. Så banken var ikke like lånekåt som da. Det har gjort at hele prosjektet er blitt kraftig forsinket mtp kapitalindrivning. Og det har nå tatt så lang tid at jeg ikke vil klare og få anlegget ferdig til årets jakt sesong! Jeg må derfor utsette byggingen av dette anlegget et år desverre, og må derfor omdirigere tilbudet mitt til omflakkende tjenester. Vil dere vite mer om det så kan dere lese om dette i denne tråden under salg hvor jeg beskriver hva jeg kan tilby av nedskjæring av vilt i år. viewtopic.php?f=29&t=22850&start=0&st=0&sk=t&sd=a Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buster Posted July 19, 2009 Share Posted July 19, 2009 Takk for i går! Synd å høre, men sånn er det noen ganger. Men greit å innse det, og legge en jordnær plan for fremtiden i stedet. Dette får du nok til, som du sier, men det tar bare litt mere tid! Lykke til! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Purdey Posted August 21, 2009 Author Share Posted August 21, 2009 Om ikke jeg fikk til et slakteri i år så er i hvertfall nettsiden oppe, ta gjerne kontakt igjennom den. www.kjusviltslakt.no Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morten Vinje Posted August 21, 2009 Share Posted August 21, 2009 Vi skal nok få til noe selv om banken er lunken, tenker jeg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Purdey Posted August 21, 2009 Author Share Posted August 21, 2009 Det er mange veier til Rom!!! Godt og se deg tilbake høvding! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Truls Posted August 21, 2009 Share Posted August 21, 2009 Det var synd. Men du melder vel fra om mulige nyheter om slakteriet her på kammeret, håper jeg. I tilfelle det blir noe av likevel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Purdey Posted August 21, 2009 Author Share Posted August 21, 2009 Jepp, Må bare få gjort ting i riktig rekkefølge slik at jeg får en historikk i firmaet, da er det lettere og få finansiering. Så jeg har ordnet meg provisorisk i år så jeg skal skjære ut hos de jaktlag som ønsker det, eller jeg kan ta imot i mitt provisoriske anlegg. Når vi er igang igjen med ny anleggsprosess så skal jeg holde dere oppdatert her. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Purdey Posted February 15, 2010 Author Share Posted February 15, 2010 Da er vi igang igjen, og etter en formidabel høst med forbausende mye etterspørsel, planlegger jeg nå og hoppe et par steg fremover. Dette blir av en litt annen størrelseorden en fjordårets planer. og vi ender opp på omtrent 120 kvm i et nybygg. Skal snart legge ut litt bilder slik at dere kan komme med innspill på planløsninger osv. Om det er noen der ute som vet om noen slakterier som skal legges ned så er jeg intr i og shoppe litt gammelt utstyr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
odin Posted February 15, 2010 Share Posted February 15, 2010 perfekt timing! Jeg er i samme situasjon. Driver på med innhenting av priser på utstyr. Mitt slakteri blir ca 60 kvadratmeter stort meg 5 meter takhøyde. Håper jeg får noen gode tips i denne tråden. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Purdey Posted June 30, 2010 Author Share Posted June 30, 2010 Ting tar tid, men den som venter venter ikke for gjeves. Nå er finansiering i orden, Byggetilladelse er i boks, og grunnmuren er i gang. Dette blir et nybygg på 12+24 meter hvor 144kmv blir viltslakteri for meg. I første omgang. Det er planlagt ferdig til bruk i september. Har nå som dere sert av denne tråden brukt ganske lang tid på og planlegge dette så det er godt og endelig ha kommet igang med prosjektet. Bilder skal bli lagt ut når ting begynner og komme over bakke plan. som kommer opp etter ferien. Foreløpig er det mest grunnarbeid med grunnnmur og slikt. Jeg skal ha kjølerom på 40 kvm så her blir det rikelig med plass for elg og kontrollert mørning. Om det er noen som er intr i nedskjøring av vilt til høsten så er det bare og sende pm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.