Jump to content

Purdey

Members
 • Content Count

  421
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Purdey

 1. Toppers. Takk for svar. Er det 5 kg totalt, eller pr våpen?
 2. Er fra England, Er det noe begrensning på hvor mange våpen som han kan ta med? Han må vel også nødvendig vis kunne ta med seg ammo til våpenet?
 3. Hei, hva trengs av papirer og tilatelser for en utenlansk person som blir invitert på et skytestevne her i landet? slik jeg forstår dette så skal det holde med det jeg forespeiler nedenfor https://politiet.no/tjenester/vapen/vapen-inn-og-ut-av-land/ Holder det med en innvitasjon fra stevnet og skjemaet "Temporarly import of firearmes for hunting and competittion" Kan da vedkommende gjest også ta med seg egen ammunisjon?
 4. James Woodward & Sons i kaliber 300 Holland & Holland flanged. Levert til Earl of Cork 1912.
 5. Purdey

  The Highland Stalker

  Kom innom på Camp villmark om en uke, vi har med tre eksemplarer på standen. Rigby's stand er D02-12. Om det er noen som har noen spørsmål send meg gjerne en mail. Highland Stalker starter på omtrent £5500 plus mva og transport.
 6. Jeg er Norsk Representant for Rigby. Send PM så kan vi utveksle litt detailjer. Kom innom på Camp Villmark om 14 dager. Der vil vi ha et greit utvalg, også de helt blodferske Highland Stalker Riflene som er en nedskalert verson av B.G. serien, med mål og former basert på Jim Corbet's 275.
 7. Er du heldig så er det mer fiddleback innover i emnet. Det er en del i pistolgrepet på venstre side. Tror for øvrig den kommer til å bli utrolig flott og med alkanat root Oil vil han kunne få frem en skikkelig klassisk gammel engelsk rødlig gyllen farge og finnish på denne stokken.
 8. Da jeg jobbet for Purdey i London brukte alle sammen blyinnlegg i skrustikkene. dette gir et mykt men fast grep om det som skal holdes fast. Dette har de brukt i over 100 år fordi det funker. Vi stod altså og gnukket og gne håndflatene mot dette blyinlegget fulle arbeidsdager hele året, mange hadde jobbet der i 30+ ås. Men HR avdelingen tenkte en gang at slik blyeksponering kunne ikke være bra så det ble utført bloprøver. Jeg husker ikke helt verdiene, men tror det var at om en prøve var på over 90 så var det over en grense, Men det jeg husker var at ingen hadde over 16. Dette er da mennesker som daglig i mange timer gjennom mange år har hatt hudkontakt med bly.
 9. Bare et teoretisk spørsmål. Om man ønsker å utføre service på et våpen i Danmark, eller en danske ønsker å utføre service på et våpen i Norge. Må dette nå fraktes selv. slik som ved kjøp?
 10. Purdey

  Elefantjakt

  Det kan jeg tro på. Men tror ingen anbefaler enkelt skuddsrifler på elefantjakt... Og her bringes et nytt punkt på bordet. Du må ta fokus bort fra dyret. Ikke hypp på å gjøre det heller i møte med en elefant. Om det er realistisk det som vises i videoen. dog jeg så ikke mye på mobilen, det er det jo ganske bra. Noen som har prøvd å skyte i hode på en elefant? Hvor langt vil det faktisk penetreres?
 11. Purdey

  Elefantjakt

  "Lade en bue"? Har du prøvd? Man "lader" en bue minst like fort som ei rifle. Hva det er til godt for når fanten kommer rett imot og er sur, det tror jeg derimot vi er nokså enige om... (Hand over the 4-bore, please) K Dette tror jeg rett og slett ikke noe på før jeg får det dokumentet. Min påstand Dobbeltrifle -pang-ta imot rekyl-finne nytt siktemål-pang Max 1-1,5 sekund kanskje 2 på 500+ kal. Boltrifle Pang-ta imot rekyl samtidig som det lades-sikte-pang 1,5-2 sek max Bue til elefantjakt slippe pil-finne ny pil-sette i ny pil-spenne opp 80-100 punds bue på nytt- sikte-"pang" dette samtidig som fokus er rettet mot en påskutt elefant. Den eneste fordelen med bue må være lydløsheten. Dette er for så vidt et viktig poeng.
 12. Purdey

  Elefantjakt

  Nå har jeg bare jaktet og skutt to elefanter. Det var med rifle. Og ikke pokker om jeg hadde gjort det med bue. Den ene flokken jeg jaktet på hadde.+20 dyr i flokken og etter skuddet snudde de og kom flyktende nesten rett over osS. Det var tilfeldig at de ikke kom rett i vår retnretning. Og i den situasjonen er man syltetøy om man står det med det teoretisk flotte robin hood utstyret sitt. Med rifle har man i hvertfall muligheten til å lade og skte seg ut av situasjonen. Nå jakter man nok single dyr med bue. Men a likevell. Jeg hadde aldri gjort det. Spørsmål, kan disse pilene det her er snakk om ENKELT bryte igjennom rent treff på elefantens ribben? Hva med treff i bogbladet, også de store bogbena, bogben knoklene? Hjertet og arterier ligger gjemt bak mye av dette. Om det er noe som helst tvil om det er en bue uegnet. Lungetreff er dødelig nok men det åpner for tid til angrep og da rekker du ikke lade en bue og får lite medfølelse fra meg om du blir trampet iihjel. Jeg syntes det er uforsvarlig å utsette andre for slik risiko. Og argumentet om at ph er der alikevel er bare teit. Poenget er vel å drepe sel? Om noe annet er akseptabelt kan man spille tvspill. En ph er en backup, når man ikke rekker skudd nr to selv. Og det gjør man ikke med bue om helvete bryter løs. Og det bør man vel ta høyde for?
 13. Fant et sted som heter IONBOND. de gjør slikt. vedkommende som har med ikkeindustriell business å gjøre var på ferie ut året så kost og slikt vet jeg ikke før da. PS ringte rundt til flere i norge som henviste hverandre, men tror ikke dette kan gjøres her til lands.
 14. Er ikke akkurat børserelatert spørsmål, men mer fagspørsmål. Jeg har en klokkelenke jeg ønsker å PVD coate. Er det noen som vet om noen som gjør slikt her til lands?
 15. Elefant (har gjort) Elefant (har gjort) Elefant Elefant Elefant
 16. Jeg har nå også sett to eksemplarer av den nye Rigby'en og jeg må si jeg likte den. Den er selvfølgelig ikke noe nær en Bespoke Rifle, men det prøver den heller ikke være. Dette er en Rigby ment for flittig bruk og den skal være meget komfortabel og skyte med. Tror ståheien rundt dette er mer rundt det at man er uenig i at et slikt firma introduserer et entry level produkt. Det var stor ståhei da Purdey gjorde det, også H&H. Og man må bare akseptere at det er en viss grad av business i det hele. At de har solgt 70 eks på to mndr sier jo sitt. Jeg gleder meg til å se de næremere på messa.
 17. Ja, Nick Holt er on site og tilgjengelig for taksering av de fleste objekter. Rigby kommer med hele 6 Våpen... Gleder meg til å se de!!!
 18. jeg har ikke selv fått sett disse firsthand. men gleder meg stort. Har lest det Dorlac skriver på NE og det er forunderlig og betenkelig at et firma utaler seg slik, jeg blir skeptisk av prinipielle grunner. han vet sikkert hva han snakker om men jeg klarer ikke helt å tro han 100% da han er bransjetilknyttet. Og når de skriver det om champagnepenger for en ølrifle så glemmer forlk at dette er London. prøv og finne en boltrifle til samme pris derifra!!! Vi får i hvertfall anledning til å grundig inspisere det hele og det gleder jeg meg til.
 19. Da lurer jeg på hva de mener om prisen på en Mauser boltrifle fra Purdey når de skal ha 34.000£ PLUSS mva!!!
 20. For de av dere som er intr i engelske våpenbyggere har jeg gleden av og meddele at John Rigby & Co kommer på Villmarksmessen siste helgen i mars. Navnet John Rigby & Co ble for et års tid siden kjøpt av Mauser/Blazer. De kjøpte også en Londonadresse og flyttet firmaet tilbake der det hører hjemme, i London. De har her gjennopptatt samarbeidet Rigby er kjent for sammen med Mauser. De har bla spesialdesignet en ny mauserlåskasse eksklusivt for Rigby. og vil gjenskape mange av de originale modellene. Jeg har igjennom mine kontakter har de akseptert min innvitasjon til å dele stand med meg og Holt's auksjonshus på Villmakrsmessen siste helgen i mars.
 21. Var ment som et eksempel på at histori verdi er umulig å verdsette. Tror ikke man skal undervurdere Solli sin "historiske" verdi. Det er mange som har et sterkt forhold til han.
 22. jeg er ikke enig med deg her. Når man snakker om verdi vedrørende historikk så har dette svært lite å si på bruksverdien på objektet. At 30K skulle være for mye er opp til selger å avgjøre, og en eventuell kjøper. At du mener at det er for mye får stå for din egen regning. Din verdsettelse av svein solllie er åpenbar ikke lik selgers. Man betaler ikke en slik sum fordi man trenger akkurat det våpenet, men man ønsker å eje et våpen med en viss historie og da er det denne havesyken som avgjør prisen, og den er ofte ganske irrsajonell i forhold til et likt objekt uten tilsvarende historie. Jeg har overvært en god del auksjoner av objekter med fanstastisk historie. Og dette er et eksempel som er beskrivende. I 2006 skulle Bonhams selge James Sutherland sin Westley Richard 577. Jeg fikk faktisk lån i banken og £20.000 til rådighet. Estimatet var £12-16.000 Da auksjonarius frambød objektet informerte han om at våpenet hadde en brist i grepet på stokken, og ønsker derfor å starte budgivningen på £5000. Altså dette var det Bonhams mente våpenet var verdt isolert sett. Jeg rakk ikke engang å løfte høyrehånda før vi hadde passert mine 20K. Budet endte på over £60.000!!!! Westley Richards kjøpte tilbake dette våpenet for å ha det i sin samling! Det hadde en historisk verdi som de var villig til å betale for.
 23. Jeg blir så irritert. Her kommer hele hylekoret og roper barbarer for å skyte et nesehorn også legge igjen 2 mill. Men når de samme turistene forstyrrer en elefant i Kryger for å ta bilder av den og den angriper, da er det greit å skyte den!!!! http://www.vgtv.no/#!/video/76619/aggre ... d-snabelen
 24. Jeg har også lest en del av disse kommentarene, og jeg får veldig lyst til å forklare litt, men orker ikke maset. Blir litt som å kontrollere fjortissene når justing bieber er her. De hører ikke akkurat på fornuft!!! Det er dumt at man blir kriminalisert når man faktisk legger så mye penger igjen på å bevare en art. Hvor mange fototurister skulle det til for å få inn like mye penger. Og hvordan ser det økoregnskapet ut mtp flybilletter og alt???
 25. Her har du et godt poeng. jeg har selv hatt NRK på ryggen i en jaktsituasjon og det var ikke gunstig for jaktutførelsen. det ble ganske forstyrrende, mentalt. Tror også mange kuer her inne glemmer at man har vært kalver en gang. Om man skadeskyter en hare så er det mye mer respektløst å skyte den i filler på kort hold enn å knuse skallen og ta vare på maten!! Skulle ønske jeg var like gammel og kunne gjøre slikt!! Glimrende naturglede og tusen takk for en god time
×
×
 • Create New...