Jump to content

meningsløse bilder av min første rifle :-)


Kriegh

Recommended Posts

Hammers skreiv :

skjønner ikke det med folk sier man ikke kan skyte elg med 6,5...?

det er jo mer en godkjent så skjønner ikke problemert (litt ot)

 

Det seier meir om skytteren enn om både børsa og kaliberet... :mrgreen:

 

Folk er overfokusert på å finne den beste kula, den skal drepe raskest. ( fanden ta om folk må gå ekstra 70 meter, for å finne den skutte jævelen ), den skal ødelegge minst kjøtt ( pokker ta, et halvt kilo med kjøttdeig, nei det kan eg ikkje ofre..)

og selfølgelig skal kula kompenser for at skytteren skal dundre den inn, kor som helst, og oppfylle begge ønskene samtidig. 8):lol:

 

Nei, eg er hadde blitt alt anna enn pissforbanna, dersom det hadde lagt ei slik rifle med tilbehør under juletreet i år. Men eg har slutta å tru på julenissen. Pakker over ein viss terskel av nytteverdi, må ein visst kjøpe seg sjølv. :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

ja må vel kjøpe sånne pakker selv:P

har en godkjent søknad på 6,5 liggende :D

ikke tenkt te å jakte elg men uansett MIN mening/tro er att en 6,5 fint vil greie å ta en elg vist skytteren er relativt habil....

desuten blir vel flest elg her i norge skutt på UNDER 80 meter om jeg ikke tar helt feil?

(ot igjen sorry)

Link to comment
Share on other sites

Gratulere med den pakken der tøpp den.

 

det å starte med 6,5 er etter mi meining å starte i rette enden. Siden du lett kan skifte løp er berre å sprute på med litt kraftigere om behovet og ikkje minst trangen skulle melde seg.

Værre å starte med 338rum å bli skremt.

Har skutt 7 hjortar med min 6,5 i haust å den går rett igjennom å dyra dør ingen klaging..

 

Lykke til

Link to comment
Share on other sites

Tanken er å komplementere med et løp i 'elgvelteren' 9,3x62 på litt sikt. Da mener jeg at jeg ikke TRENGER å kjøpe flere våpen.

Da har jeg: Sauer model 8, Sako Quad 17 HMR og den nylig kjøpte Outbacken:-)

 

 

 

Ja, særlig............................. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Etter mye om og men endte jeg på en Sauer 202 OB, med en Zeiss Classic 2,5-10 x 50 og en A-Tec TMM-5.

Kaliberet ble den mye omtalte 6,5x55 :lol:

 

Hvor mye måtte du betale for denne riggen,sånn ca?

Vurderer å kjøpe samme rifle selv,men blir kansje toppet med en conquest i første omgang :?

Link to comment
Share on other sites

Sånn generelt så kan en vil si, at når begynte folk å jakte elg her i landet? Jeg vet ikke. Men i henhold til hvilke våpen som ble brukt så var vel etter hvert kragen godt representert. Hvilket kaliber den vanligvis er laget i, vet vel mange nok noe om. Slik sett er det vel en viss mulighet for at det er skutt vel så mye elg med 6,5 krag, som grøvre kaliber her i landet. Så for den som velger kaliber i dag, og ender på den noe mere effektive 6,5 mauser, så bør man vel ikke være så urolig for at valget er så helt galt. At det finnes mere effektive kalibre er sikkert, men et godt avlevert skudd er vel å foretrekke likvevel.

Link to comment
Share on other sites

Nei å nei :roll: Kjøpt kaliber 6.5x55 :shock:

Erru gæern ????? Den duger jo ikke til spurv engang :lol: He he he. Neida, jeg har jo det sjøl også. Det er et kongekaliber. Kommer alltid til å ha en 6.5x55 stående i skapet mitt ja.

 

Grattis med skikkelig fin rigg :D:D8)

 

Bilder er påkrevd da våpenet kommer fra gjenging. Helst ferdig montert med demper og hele sulamitten, så det blir mest mulig pornoaktig :mrgreen:

Jeg venter i spenning.

 

Du sier at det blir kanskje eneste rifla di, sjøl om du kjøper 9.3x62 løp til den......bare vent....du blir nok bitt av basillen du også, tenker jeg :wink: Det kan ta helt av til tider. Nå har jo ting blitt så alvorlig skjerpa inn :evil: Men da jeg var ung, så var det ikke så mye begrensninger i alle bauger og kanter. Så jeg har mer enn jeg trenger, og det meste har bare rein affeksjonsverdi og liten eller ingen bruksverdi, men plombering og fjerning fra våpenkortet er uaktuelt pr. idag ihvertfall.

 

Jeg har lyst på ei ny hagle, og ei ny rifle. Hagla ville blitt en Benelli automat 12/89, og rifla et eller annet i kal. 375.

For å få til dette må jeg selge noe jeg ikke har det minste lyst til å selge, og arve en eller annen, og det innebærer ofte at en person er død, så det er heller ikke fristende. Så jeg får sitte på gjerdet og vente litt. Kan jo hende det dukker opp noe en gang som er til å leve med 8)

Link to comment
Share on other sites

Jepp Kriegh, det der er et kjent fenomen med 6.5x55. I grunn, så skal et skudd, både drepe, vomme ut, og delvis flå dyret. Er du i tvil, så skyt du fleire skudd, til du ser resultatene komme.... :mrgreen:

Har aldri hatt så lettslakta dyr, som etter eg gjekk over til 6.5x55, kjøttkvern er nesten bortkasta.... 8):mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

For å få til dette må jeg selge noe jeg ikke har det minste lyst til å selge, og arve en eller annen, og det innebærer ofte at en person er død, så det er heller ikke fristende. Så jeg får sitte på gjerdet og vente litt.

Si meg en ting Kenneth32... Har du ikke kjerring som har plass på våpenkortet? Eller har a fullt?

Hvis hun ikke jakter er det bare å overtale hu til å ta jegerprøven, vips har du de våpna du trenger for eeeh... du må kansje smiske littegranne :wink:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Tenkjer det var artig å fyre av første rundene med den, grattis igjen med flott børse !!

 

Hvis S&B går bra i den, så skal du teste ut Norma Jaktmatch. Eg har faktisk ok samlinger med S&B på mi rifle også, men eg liker desverre ikkje dei skudda. Som trenings skudd er dei jo rimelige og ok, men får faktisk treig hevarm, når eg skyt med dei der. Har antageligvis litt trangt kammer, men det er kun dei eg har oppdaga dette på.

Men det er visstnok pga dårlig gods i hylsene, som gjer at hylsa ikkje trekker seg sammen igjen, etter å ha blitt avfyrt.

 

Har derimot lada litt med S&B hylsene, og det er ok hylser å lade, men du må frese halsen av og til, og du bør bruke dei hylsene til svake ladninger. Til det, så fungerer dei utmerket.

 

Kos deg med snaddervåpenet Kriegh! :)

Link to comment
Share on other sites

Slik sett er det vel en viss mulighet for at det er skutt vel så mye elg med 6,5 krag, som grøvre kaliber her i landet. Så for den som velger kaliber i dag, og ender på den noe mere effektive 6,5 mauser,

 

Bare for å ha nevnt det, det var ingen forskjell på 6,5x55 Krag og Mauser før lenge etter krigen.

 

 

 

Fin børse!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...