Jump to content

Tomas

Members
 • Content Count

  579
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Good

About Tomas

 • Birthday 11/30/1953

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har ladet 6 mm BR med shellholder 3 fra RCBS, målte de to ulike patronene 6 BR og 6 mm XC, og mener at jeg meget vel kan benytte samme shelholder d.v.s. RCBS nr 3. På diene til 6 mm XC fra Redding så står det at man skal benytte shellholder nr 1. Det heter seg også at man skal benytte shellholder fra dieprodusent. Skal jeg bestille meg en Redding shellholder?
 2. Stålplast biter seg temmelig godt fast i treverk. Bruker det også på møbler som skal slipes og sprøytelakkeres.
 3. Hei Sniper, dette ble en veldig lang tråd, og jeg har ikke lest alle svarene, så det er mulighet for at jeg gir et svar på noe som er svart på før. Har bakgrunn i diverse materialer p.g.a. utdannelse, og har drevet litt med restaurering av glassfiberbåt for min egen del, og for kunde. Jeg fant relativt fort ut at prisene til West system var uholdbar. Bra produkter, men overpriset i forhold til det man kan få andre steder f. eks hos Svas kjemi, Råsokveien 19, 1900 Fetsund. tlf 63885500. Nå ser jeg at du nok har kjøpt det du trenger, men det kan tenkes at andre ønsker å prøve seg på dette senere. Svas kjemi har alt man trenger til en slik jobb, til en meget grei pris. Her får du det kvanta du ønsker, skjønt jeg har nok aldri kjøpt epoxy mindre mengder enn 4 liter. Driver man med litt av hvert så bruker man opp dette i løpet av noen år. Disse kannene til West system med pumpemekanisme mener jeg er helt unødvendige, bruk en god vekt og du har et mere nøyaktig reslutat. Har for øvrig et prosjekt også som jeg skal begynne på, en heltrestokk i Claro valnøtt til en Shilen DGA benkrestbørse i 6 mm XC. Har fått tak i en aluskinne i 30x30 mm som jeg skal lage en beddeblokk av. For så å lime den inn i stokken. Er fullstendig klar over at stokken burde vært laget av laminater, den kom slik, og jeg går linen ut. Kan lage meg en annen stokk senere, og kanskje da i de materialene som er foreslått her. Har metallfres så denne jobben blir morosom. Vedr. tykkelse vevd glassfiber, så vil jeg nok anta du kan se hva du oppnår med tre lag duk, er nok redd for at du må ha noen lag til før at du får tilstrekkelig styrke, men dette avhenger av tykkelsen på duken. Lettere å jobbe med en tynn duk, lettere å forme rundt negative/postitive hjørner. Kanskje greit å ha to typer duk, en tynn, og en litt tykkere. Det er også begrenset hvor mange lag du kan legge av gangen, før limet har herdet. Mener at to lag er nok om gangen. Fordelen med å bruke epoxy fremfor polyester er nok at du ikke er så temperaturavhengig. Bruker man polyestser så skal den ikke herdes ved lavere temperatur enn 15 grader. Dersom temperaturen går under dette vil herdingen stoppe, og den vil ikke starte igjen når temeperaturen stiger over 15 grader. Epoxy herder raskere ved høyere temperatur, er litt usikker på om polyester har samme egenskap. Du har ikke vurdert å lage deg en støpemodel? Da kan du straks lage deg flere like stokker. Mere jobb, men du sparer inn i lengden.
 4. Jøss, Rolf Aaberg har jeg pratet med for mange år siden da jeg jobbet i Sport Guide, Skippergaten i Oslo. Venter til jeg får børsa i hus, slik at jeg har reg. nummer. Takker så lenge Smevik.
 5. Har du prøvd hvordan stålplasten reagerer på varme fra en varmepistol? NB! treverket selvantenner ved 200 grader, så utvis forsiktighet. Vil anta at ståplasten blir temmelig medgjørlig ved varme, mener å ha brukt en gang i tiden, men akk jeg kan huske feil. Prøv likevel på en liten bit.
 6. Takker for svar Smevik. Hadde selv kombi fra Valmet på 70-tallet, og at det er flere utgaver i USA mener jeg også å ha lest et eller annet sted. Modelbetegnelsene du forteller om var meget interessant, det var nytt. Vet du noe om disse modellbetegnelsene fantes på 60-tallet?
 7. Var nok ikke meg som vurderte å skifte løp, høres temmelig dyrt ut.
 8. Valmet 212 i fra 60 - tallet i kaliber 16. Fantes det kombiløp å få kjøpt den gangen - 60 - tallet, eller kom det senere på 70-tallet hvor jeg kun har sett de i kaliber 12/222 eller 12/308. Fantes nok i div. andre kaliberkombinasjoner på 70-tallet også, bare ikke så vanlige her på berget.
 9. Bor langt ute på landet, og fikk for en tid siden nyss om at det skullE komme tilbud om fiberkabel. 10000 kr skulle dette koste å få koblet seg på. Tenker som så at jeg har noe som fungerer, hvorfor i pokker skal jeg betale 10000 kr for å få brukt min pc. Tv får signaler via parabol, og slik kan det fortsette en stund regner jeg med. Så kommer det en jyppling på døra og sier at han er fra et eller annet fiberselskap, og vil at vi skal si ja til dette, det var ikke lett å dra ut av han hvor mye dette skulle komme på, men etter hvert kommer samme summen frem igjen - 10000 kr. Han klarer også å slippe utav seg at Telenor kommer til å fjerne muligheten for å ta ned signaler ( jeg regner da fra ordinær gammeldags telefonlinje ). Snakker med en kamerat når dette blir fortalt, og han kvitterer med at det er fult mulig å ta kontakt med eks. Next gentel om bredbånd. Har også blitt foresvevet at alt dette kan gå over pisk som er montert på hustak. NRK gjorde vel en blemme å innføre DAB, må nå Telenor gjøre samme tabben. Hva skjer i en krisesituasjon - krig etc.? Har en bror som også har fått fiber, og han er absolutt ikke fornøyd, ønsker å unngå det samme. Takknemlig for kommentarer!
 10. Børsa havnet hos Vågsland, satser på at han gjør en god jobb.
 11. Tja, billig er det ikke, laget selv en drilling stokk til en venn, vi brukte da et halvfabrikata og det endte på ca 16000 kr inklusive, da fikk han også kolbemagasin. Likevel så bør det ikke være veldig vanskelig å få fjernet oljen fra stokken, la fortreet være som det er. Flere metoder kan brukes, selv bruker jeg ikke Duxola til dette, men det kan sikkert være greit å prøve. Jeg bruker sikling og fjerner således det ytterste laget av olje/beis. Etter pussing med flere korninger ( avslutte med 240 eller finere ) så ville jeg beiset med en vannbeis, merk deg at du bør gå over treverket med en fille med vann først for å få veden til å reise seg. Denne reisingen pusser du vekk når veden er tørr. Så kan du påføre den vannbeisen du mener passer i fargetone. Herdins har en farge de kaller Carl Johan som kanskje kan passe, eventuelt valnøtt. Prøv på en helst tilsvarende treverk først med begge beisene før du tar avgjørelsen om du går videre til kolben. Magne Landerø har et engelsk produkt som koster ca 1100 kr bestående av slipemiddel og olje spesielt bergnet på kolber. Spritbeis kan også brukes, men aber er at oljen du påfører kan løse opp denne beisen, dette kan føre til at du m begynne fra start igjen. Har ikke brukt det selv, men akter å prøve neste gang det blir aktuelt. Hold deg unna nettskjæringen, puss meget forsiktig opp mot denne. NB! jeg legger også nettskjæring opp til 22 linjer pr tomme. Du må gjerne ringe meg på tlf 48270793 så kan jeg veilde deg. Hilsen Thomas K.-M.
 12. Takker for svar, da har jeg fått bekreftet at utsagnet var tull.
 13. Har noen hørt om Swarovski og Meopta har noen slag samarbeide om linseproduksjon? Jeg vil tro at dette er en litt søkt påstand, eller er det noe i det likevel? Evnentuelt når ble dette samarbeidet startet, eventuelt avsluttet?
 14. Hvordan går man frem for å fjerne sin egen annonse når varen er solgt, kan ikke se at det er noen lett måte å finne frem til dette. Er det mulig å gjøre det litt mere lesbart?
×
×
 • Create New...