Jump to content

Tomas

Members
 • Content Count

  584
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Good

About Tomas

 • Birthday 11/30/1953

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det er veldig fort å gå seg vill i drillingdjungelen, og det koster enormt å bomme i dette prissjiktet. Spør gjerne igjen, ring meg om du tror det kan hjelpe ( 482 70 793 / Thomas ). Jeg har nok hatt minst 6 ulike drillinger før jeg endelig fant en som jeg har blitt ved, en Krieghoff Trumph Dural i 16 og 6,5x57R. Kunne gjerne tenkt meg en 22 kaliber, har også hatt det i flere utgaver, men det er dårlig om man skulle komme bort i hjort eller gris, og det er det teoretiske muligheter for der jeg jakter. En sak til, kolber kan være delikate saker, på en Primus så er det vel sideplater med lås. Tar for gitt at denne børsa er såpass gammel at den ikke har den trekkskruen som fra låskasse og tvers igjennom kolben og ender opp på innsiden av kolbekappen. Eldre utgaver har gjerne ikke det, og innfesting av låskassen er da betraktelig svakere, ikke mye treverk igjen på en drilling med sidelåser. Fikk sprekk i en annen østerisk drilling når jeg datt over den to ganger i dyp snø for noen vintre siden. Siden jeg lager kolber selv, så var ikke dette det største problemet, men liming og en tverrgående skrue gjennom stokken måtte til. Dette var en drilling fra byen Ferlach, den koster vel ikke mer enn halvparten av din tiltenkte Primus ( ca 200,000 kr ). NB! det finnes nok mange meninger om dette, og noen vil sikkert si at jeg har feil, men dette er mine erfaringer, og de står jeg for.
 2. Se opp for slark, ta av fortre og kjenn om du kan bevege løpet sideveis/opp og ned. Se etter rust i løpene, puss de skikkelig, har vært borte i to drillinger i Sverige, den ene privat, og den andre i en forretning hvor begge ble returnert p.g.a. rust. Slark kan du gjøre noe med, men et løp med rust krever helt andre prosesser, og kan bli temmelig dyrt. Hadde jeg vært deg så hadde jeg hørt med Christian Madsen / Våpenbua / Hemnes / Akershus, han bør ha mer enn nok å tilby til en pris som nok ikke ligger så veldig mye over de svenske prisene. I tillegg betraktelig lettere å få returnert våpen, eller deler av dette om du skulle finne noe du ikke er fornøyd med. Selv har jeg fått utført lodding av rifleløp hvor det hadde løsnet ca 10 cm bakover hos norsk børsemaker. Kostet 7000 kr. Det samme kostet oppstramming av en drilling som hadde noe slark i låseplate samt kryssbolt. Vedr. den kikerten du nevner, har den rett fremre rør, om ikke så får du en veldig høy montasje på kikerten, jeg kan ikke forstå at det underletter sikting i kikerten. Jeg tilstreber så lav montasje som mulig, derfor velger jeg kikerter med rett fremre rør. Du får kikerter helt opp til 8 ganger forstørrelse fra blandt annet Swarovski, aber at de koster mye, men etter hvert mulig å få kjøpt brukt. I hvertfall de som går opp til 6 ganger forstørrelse.
 3. Takker Ruger, må ha noe annet, så da får jeg ta meg en tur opp dit, bor i Trøgstad så det er bare en times kjøring.
 4. Er litt redd for at det går utover beisingen, men en kan prøve, pimpstein har jeg nok av. Kjøpt hos KEM i Oslo.
 5. Hva benyttes av porefyller produkt sammen med Old Masters Tung oil? Har pusset opp en gammel Merkel stokk, skåret opp nettskjæring ( 22 linjer/tomme ) og beiset med spritbeis. Noen omganger med Old Masters Tung Oil gav en fin finish, men noen virkelig porefylling effekt har den ikke hatt. Om man skulle benyttet enda flere lag med olje kan tenkes, men et produkt som er lagd for å fylle funksjonen - porefylling hadde vært fint . Litt skeptisk til å begynne å bruke fint slipepapir for å rive opp overflaten, slik at oljen og pussestøvet kunne virke porefyllende. Har også vurdert å bruke shellakk som porefyller, skjønt når jeg driver med byantikviterer så benyttes pimpsten som porefyller, og det tror jeg ikke jeg vil bruke på treverk som skal være utendørs. For så vidt så har shellakken ikke veldig positive egenskaper til utendørsbruk, da den nok missfarges ( blir grå ) av vann etter hvert.
 6. Har ladet 6 mm BR med shellholder 3 fra RCBS, målte de to ulike patronene 6 BR og 6 mm XC, og mener at jeg meget vel kan benytte samme shelholder d.v.s. RCBS nr 3. På diene til 6 mm XC fra Redding så står det at man skal benytte shellholder nr 1. Det heter seg også at man skal benytte shellholder fra dieprodusent. Skal jeg bestille meg en Redding shellholder?
 7. Stålplast biter seg temmelig godt fast i treverk. Bruker det også på møbler som skal slipes og sprøytelakkeres.
 8. Hei Sniper, dette ble en veldig lang tråd, og jeg har ikke lest alle svarene, så det er mulighet for at jeg gir et svar på noe som er svart på før. Har bakgrunn i diverse materialer p.g.a. utdannelse, og har drevet litt med restaurering av glassfiberbåt for min egen del, og for kunde. Jeg fant relativt fort ut at prisene til West system var uholdbar. Bra produkter, men overpriset i forhold til det man kan få andre steder f. eks hos Svas kjemi, Råsokveien 19, 1900 Fetsund. tlf 63885500. Nå ser jeg at du nok har kjøpt det du trenger, men det kan tenkes at andre ønsker å prøve seg på dette senere. Svas kjemi har alt man trenger til en slik jobb, til en meget grei pris. Her får du det kvanta du ønsker, skjønt jeg har nok aldri kjøpt epoxy mindre mengder enn 4 liter. Driver man med litt av hvert så bruker man opp dette i løpet av noen år. Disse kannene til West system med pumpemekanisme mener jeg er helt unødvendige, bruk en god vekt og du har et mere nøyaktig reslutat. Har for øvrig et prosjekt også som jeg skal begynne på, en heltrestokk i Claro valnøtt til en Shilen DGA benkrestbørse i 6 mm XC. Har fått tak i en aluskinne i 30x30 mm som jeg skal lage en beddeblokk av. For så å lime den inn i stokken. Er fullstendig klar over at stokken burde vært laget av laminater, den kom slik, og jeg går linen ut. Kan lage meg en annen stokk senere, og kanskje da i de materialene som er foreslått her. Har metallfres så denne jobben blir morosom. Vedr. tykkelse vevd glassfiber, så vil jeg nok anta du kan se hva du oppnår med tre lag duk, er nok redd for at du må ha noen lag til før at du får tilstrekkelig styrke, men dette avhenger av tykkelsen på duken. Lettere å jobbe med en tynn duk, lettere å forme rundt negative/postitive hjørner. Kanskje greit å ha to typer duk, en tynn, og en litt tykkere. Det er også begrenset hvor mange lag du kan legge av gangen, før limet har herdet. Mener at to lag er nok om gangen. Fordelen med å bruke epoxy fremfor polyester er nok at du ikke er så temperaturavhengig. Bruker man polyestser så skal den ikke herdes ved lavere temperatur enn 15 grader. Dersom temperaturen går under dette vil herdingen stoppe, og den vil ikke starte igjen når temeperaturen stiger over 15 grader. Epoxy herder raskere ved høyere temperatur, er litt usikker på om polyester har samme egenskap. Du har ikke vurdert å lage deg en støpemodel? Da kan du straks lage deg flere like stokker. Mere jobb, men du sparer inn i lengden.
 9. Jøss, Rolf Aaberg har jeg pratet med for mange år siden da jeg jobbet i Sport Guide, Skippergaten i Oslo. Venter til jeg får børsa i hus, slik at jeg har reg. nummer. Takker så lenge Smevik.
 10. Har du prøvd hvordan stålplasten reagerer på varme fra en varmepistol? NB! treverket selvantenner ved 200 grader, så utvis forsiktighet. Vil anta at ståplasten blir temmelig medgjørlig ved varme, mener å ha brukt en gang i tiden, men akk jeg kan huske feil. Prøv likevel på en liten bit.
 11. Takker for svar Smevik. Hadde selv kombi fra Valmet på 70-tallet, og at det er flere utgaver i USA mener jeg også å ha lest et eller annet sted. Modelbetegnelsene du forteller om var meget interessant, det var nytt. Vet du noe om disse modellbetegnelsene fantes på 60-tallet?
 12. Var nok ikke meg som vurderte å skifte løp, høres temmelig dyrt ut.
 13. Valmet 212 i fra 60 - tallet i kaliber 16. Fantes det kombiløp å få kjøpt den gangen - 60 - tallet, eller kom det senere på 70-tallet hvor jeg kun har sett de i kaliber 12/222 eller 12/308. Fantes nok i div. andre kaliberkombinasjoner på 70-tallet også, bare ikke så vanlige her på berget.
 14. Bor langt ute på landet, og fikk for en tid siden nyss om at det skullE komme tilbud om fiberkabel. 10000 kr skulle dette koste å få koblet seg på. Tenker som så at jeg har noe som fungerer, hvorfor i pokker skal jeg betale 10000 kr for å få brukt min pc. Tv får signaler via parabol, og slik kan det fortsette en stund regner jeg med. Så kommer det en jyppling på døra og sier at han er fra et eller annet fiberselskap, og vil at vi skal si ja til dette, det var ikke lett å dra ut av han hvor mye dette skulle komme på, men etter hvert kommer samme summen frem igjen - 10000 kr. Han klarer også å slippe utav seg at Telenor kommer til å fjerne muligheten for å ta ned signaler ( jeg regner da fra ordinær gammeldags telefonlinje ). Snakker med en kamerat når dette blir fortalt, og han kvitterer med at det er fult mulig å ta kontakt med eks. Next gentel om bredbånd. Har også blitt foresvevet at alt dette kan gå over pisk som er montert på hustak. NRK gjorde vel en blemme å innføre DAB, må nå Telenor gjøre samme tabben. Hva skjer i en krisesituasjon - krig etc.? Har en bror som også har fått fiber, og han er absolutt ikke fornøyd, ønsker å unngå det samme. Takknemlig for kommentarer!
×
×
 • Create New...