Jump to content

Tomas

Members
 • Content Count

  607
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Good

About Tomas

 • Birthday 11/30/1953

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hvilken sizedie diameter bruker Dere til 454 casull i Ruger Redhawk? Vet at jeg kan måle dette, men regner med at det ikke er så store avvik på disse våpnene.
 2. Har også begynt å ta vare på alt av dokumentasjon med våpensøknader, men ikke 10 tilbake i tid.
 3. Rett behandling kan jeg ikke si meg enig i. Jeg er så kallet rekreasjonsskytter, og skal du kunne ha 4 håndvåpen. Første argument fra politiet var at jeg ikke deltok i stevner, så kom de med at jeg hadde for mange håndvåpen. En uendelig vending med unnskyldinger, hvor deres argumenter ikke holder vann. De ramser opp våpen du har solgt for 10 år siden som om det var våpen som fortsatt ligger hos meg. Helt uhørt, at de ikke vil holde et bedre system, er det tilsiktet, eller har det seg slik at " som kjent " at politet stort sett har problemer med det meste som gjelder systemer utad, også samband. Har det seg slik at de bevilgende myndighet som sitter på pengesekken ikke gir de tilstrekkelig for å få alt på gli. Har en misstanke om det siste.
 4. Vi er et ektepar hvor begge skyter pistol, hun nybegynner og har send i vei sin første søknad på to våpen, kan se ut som at regningen på søknaden er på 1495 kr, kan det virkelig stemme? Selv er jeg så kallet rekreasjonsskytter, hadde for kort tid siden 3 håndvåpen hvor jeg solgte det tredje ( magnum 2 ) våpen. Søknad på ny magnum 2, søknad er sendt for nå snart tre måneder siden. Får så en mail fra p. hvor de sier at jeg ikke deltar på konkurranse, og derav ikke har anledning til å søke på dette våpnet. Sjekker med formann, og får bekreftet at jeg kan ha fire håndvåpen som rekreasjonsskytter. Hadde når søknaden ble sendt to stk håndvåpen. Går noen uker, ny mail fra p. du har fire håndvåpen og kan derfor ikke søke på noen flere. Jeg skriver tilbake, " Unnskyld, men et er vel kanskje ikke jeg som skal unnskylde. Ramser så opp litt historikk for de, og henviser til de to håndvåpnene jeg har. Svar uteblir inn til videre, dagen etter, ser det ut at kona får innvilget sine våpen. I siste mail fra p. står det vel noe sånt som at dette beløpet må være betalt innen en måned. Blir jaggu i tvil om hva jeg skal gjøre, blir såpass lei, at jeg vurder å kutte ut hele pistolskytingen, men det er vel å gi de litt for mye. For det er vel dette de ønsker, færrest mulige som har lisens. Vurder å vente til jeg får svar på min søknad, før vi betaler min kones søknad. ANDRE MED NOENLUNDE SAMME ERFARING? Jeg synes det er synd at p. ikke klarer å håndtere et register, hvor saker går inn og ut. Burde være å sammenligne med et enkelt regnskap. Har tidligere blitt oppringt og spurt om våpen jeg har solgt for 30 år siden, husker man slikt, i så tilfelle bare flaks.
 5. Hvor finner jeg informasjon om dette våpenet, dette er en jubileumsmodel fra 1934 i caliber 12/65 / side ved side med fangsikring. Takknemlig for innspill.
 6. Hva kreves av dier for å lade disse to patronene. Tar for gitt at jeg ikke får krympet en 45 long colt hylse med en 454 casul magnum die? Bruker Dere to ulike sett, eller bare en ekstra die for krymp i 45 long colt?
 7. Ser at det har vært en tråd om dette før, hvor man da kom til den konklusjonen, at et antikt løp som bli relinet ikke kan brukes i originalklasse, må altså skyte i replika klasse. Er det da å betrakte som et replika våpen også i forhold til lovverket, da er det med andre ord registreringspliktig. Er det noen som kan ta denne videre, og kan nok om lovverket. Har vurdert å kjøpe et våpen som er relinet, men fikk litt " kalde føtter " når jeg leste tråden.
 8. Da er vi enig Geco5.Takker for innspill.
 9. Vedr. " utblåste kamre " så bør vel en dyktig børsemaker kunne måle dette, ny tønne kan en vel se langt etter. Denne tønna er ikke på langt nær så grov i godset som en Super Black Hawk tønne, mer lik en 45 long colt tønne, så ladningene burde kanskje vært i den retningen. Jeg har kjøpt våpenet brukt fra en brukthandel, og har ingen aning om hvor mye den har gått, men ut ifra hovrdan tilstanden utvendig er, så kan jeg ikke skjønne at denne har gått mange hundre skudd. Kan gjette at den med all sannsynlighet ikke har gått mer enn kanskje 250 skudd, maks 500 når jeg ser på slitasjen. Jeg kjenner ikke til gasstrykket som fabrikkpatroner gir, og om det noensinne har vært slike til salgs her i landet. Så dette kaliberet i Bladet Våpen for mange tiår siden, og har vurdert å finne en, og så dukket det opp en for et år siden.
 10. Hei Geco. Når jeg ser fresingen i ramma/støtbunnen tar jeg vel for gitt at ladingen nok begynner å nå maks, så jeg tror jeg trapper ned 1 - 1,5 grain. Kan godt tenke meg at hettene ikke er fullstendig flate når jeg er ferdig. Når jeg tok ut tønna, ser jeg at hylsene klistret seg fast i samtlige av kamrene, og det er nok et tegn på for høyt kammertrykk, eller hva mener du?
 11. Flott at du setter pris på den, fluted tønne, så slik sett er den ikke lik Super Black Hawkene jeg har hatt tidligere, skulle gjerne hatt en slik også, men det er kanskje nok som det er. En livlig tass å skyte med er det i hvertfall, og utgangshastigheter som slår 44 mag, er det noe for seg selv. Synd at ikke andre har satt mere pris på disse. Fant den nok på Finn, finnes nok flere om du leter. Vedr. kuler så har jeg to Lee tenger, en i 190 grain, og en 210 grain. Det var den siste jeg skjøt, trodde det skulle bli temmelig mye blying da kulene ikke tillater gas check, men etter litt pussing med bronsebørste og solvent var løpet like fint som nytt. Liker egentelig ikke å bruke hverken bronsebørste eller solvent, mener det ikke ganger løpet. På riflene mine bruker jeg kun pussepropper og olje, og samlingene er på topp. Tror den heter New model Black Hawk, ramma er dessverre i alu, men har planer om annet om jeg rekker før jeg blir for gammel. Lengre løp - 10,5 tom hadde vært tøft. Da blir det virkelig noe å skyte med på lange avstander. Har skutt jernbukk på nestsen 200 meter med 44 magnum og 210 grains kule, stående, og jeg er ingen god skytter. Litt flaks må man ha en gang i blandt.
 12. Har hatt div. 44 mag. fra Ruger, og så fant jeg en i 41 fra samme fabrikant, ikke direkte vanlig, og derfor litt morro å skyte med. Som singel action er det en rekyl i denne relativt lette revolveren som er helt utrolig. 90 grader eller mer på skyteretningen når rekylen er ferdig. Noe av det mere artigste jeg har skutt med på lenge. 19,5 grain Vith. N 110 med 110 grains kule er helt topp, trodde jeg. Våpenet tåler det nok, likevel ser jeg at jeg må gå ned litt på ladingen, da et par kammer sliter med å slippe hylsa etter skuddet har gått, og da er vi nok litt ute og reiser. Hettene er så flate som de kan bli, og vi ser avtrykk etter fresingen i støtbunnen i hetta. Dette er ikke noe nytt, for det så vi også på 44 mag, med 21 grain 110 Vith. og 240 grains kule for mange år siden. Hvordaner så presisjonen med denne tøffe ladingen, det vi får vi ta litt senere. Tror jeg går ned 1 - 1,5 grain for å se om ikke det er et mere fornuftig gassgtrykk da. Skulle det være noen med erfaringer fra dette kaliberet så er jeg åpen for forslag.
 13. Noen med erfaring Med Swarovski Z6 - d.v.s. deksel for paralakse. Kjøpte en brukt kikert hvor dette dekslet som ørnen er festet til er sprukket, hvordan bytter jeg den? Vet at jeg kan sende inn, men det passer litt dårlig nå.
 14. Mange flott innspill, så jeg vet ikke om du trenger dette, men jeg prøver. Har selv laget en del blader og ferdige fulltangekniver av SS2722 som jeg har kjøpt hos Sandvik industri i Sverige. Dette kom som ca 10 cm brede strimler på ca 60 cm lengde. Husker ikke tykkelsen nå, men ikke umulig at de var på 4 mm. Siden jeg ikke har vurdert å få dette skåret andre plasser enn hjemme. Så tapet jeg over dette med maskeringstape, hadde da på forhånd laget en del maler i papp/hvit kartong som jeg bare overførte på tapen med kulepenn. Spente dette opp i en skrustikke, eller mulig at jeg bare satte foten på emnet. Så på med vinkelsliperen, skar ut emne etter emne. Mye bråk og støv, så bruk maske, noe for øynene og hørselvern. Så finsliper jeg til den utvendige formen på båndsliperen, borrer så en god del huller i skaftdelen, dette for å få ned vekten, og for å få maks kontakt for epoxylimet ( dette kan kjøpes i litervis hos Svas Kjemi/Fetsund ). Så var det sliping av egg, her må man være nøye. Så har jeg sendt dette til Kongsberg våpenfabrik for herding i syreredusert ovn. NB! fikk tilbaken noen blader en gang som var bøyde, de sendte jeg i retur, og fikk de rette tilbake. Når bladene er herdet er det å finslipe og polere de til endelig finish. Så er det skaftmateriale som skal limes, borres til nagler mm. Artig arbeide. Jeg er blandt annet faglærer i forming, så det å tegne er noe av det lettere. Jobber du i hardtre, så husk åndedrettsvern, støvet er kreftfremkallende. De tre ferdige knivblade er bare eksempler på noe jeg lager. Vil noen ha bilder av mine øvrige maler kan de sende meg en mail til: kruger-m@online.no
 15. I følge tidligere eier så er det i orden. Så slikt sett bør den være i orden. Har prøvd den på andre ting, med liten effekt. Så jeg er da usikker på om det er vesken og varme som gjør jobben, og ikke selve ultralydfunksjonen.
×
×
 • Create New...