Jump to content

didlek

Members
  • Posts

    79
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by didlek

  1. Jeg vurderer å sette en GRS-stokk på en sako finnbear. Dette er en ganske gammel børse. Vil GRS-stokkene som er laget for 75 eller 85 passe til denne mekanismen? Eller vil det kreve mye jobb med tilpasning?
  2. Jeg visste at han hadde bil da han var på frønningen, syntes bare det var litt dårlig. Dette derimot er direkte skuffende. Vi var en hel gjeng der ute og møtte han, og at han satt der og løy til alle, det er hårreisende!
  3. Kjøp forhelhogna, og kle på deg mer under. Mitt tips i alle fall.
  4. Lurer på om sako har noen rifler i det kaliberet. 85 kanskje?
  5. Da lurer jeg på om jeg ikke skal prøve å få tak i en slik en. Jeg har funnet en på en tysk side 2000,- billigere enn i Norge. Noen gode forslag til å få denne inn i Norge momsfritt?
  6. Noen her inne som har prøvd noen av disse? Tenker da mest på Fujinon 7x50 FMTR-SX. Funker denne bra til skumringsjakt? evt. andre anbefalinger i samme prisklasse?
  7. Ja skjønner det, men vil gjerne ha en bok til å supplere min kunnskap, noe som har en god bok å anbefale? Fint hvis den tar for seg arbeidet med valpen fra den er liten, og til den blir stor.
  8. Hei Jeg kommer nok til åkjøpe meg hund i løpet av våren sommeren. Tenker da på en breton. ER første gang jeg eier en hund selv. I familien har vi hatt hund i flere år, så jeg føler meg "vant" med å ha og omgås med hunder. Det jeg lurer på er om det er noen kurs jeg burde gå/bøker jeg burde lese for å forberede meg på å få hunden. Den skal selvsagt brukes til fuglejakt. Er forberedt på å bruke mye tid på dette både før og etter jeg får den. takk
  9. didlek

    Sauer 202 og rust.

    er du en idiot eller bare later du som?
  10. Hver gang dte kommer opp en sak som omhandler naturvernere her på forumet er det den samme fløyta som piper, da er noen tidlig ute med å stemple naturvernerne som totalt inkompetente og det som verre er. Greit, de fleste her inne har et litt annet syn på hvordan ting bør gjøres enn det naturvernerne har, men vi behøver da ikke å kalle noen for "virkelighetsfjerne blondiner" for det? Jeg tipper at de fleste her inne ikke liker å bli stemplet som en blodtørst rambo fordi man er jeger? Jeg synes visse personer her inne kunne hatt godt av å gå litt i seg selv og tenke "er jeg noe bedre?" Forhåpentligvis vil men finne ut at kanskje det er på tide å begrave stridsøksa?
  11. Hei Jeg og en kamerat hadde tenkt oss å stikke å koseskyte litt i morra. Kameraten har ikke våpen (han låner av meg), jegerprøven eller er medlem av et skytterlag. Har han lov å skyte? vi er begge over 18 år hvis det teller noe
  12. jeg har trent bikkja mange år på rad nå, og har funnet ut at det gjelder å ha et fast mål å løpe til, og så belønne bikkja med en godbit eller lignende der. Ha gjerne dette målet på toppen av en bakke eller lignende.
  13. didlek

    Skadedyr

    Hos en kamerat er det en grevling som gjør skade på eiendommen. Den har blandt annet rotet i søpla, og dratt ut diverse utstyr fra hafepartiet. Det ser virkelig stygt ut på plenen. Er det mulig å få tatt ut denne lovlig som skadedyr? Må jeg søke hos noen?
  14. Er vel optimalt å se der du forventer at dua skal komme, altså rett foran kastemaskina.
  15. Den tråden her synes jeg er et utmerket eksempel på hvorfor det er så mange som ikke skriver.
  16. ok, lurte mest på egentlig hvor seriøst kristendommen blir praktisert der? Så at det er en del kristne som går der. Er ikke noe mer en gjennomsnittlig religiøs selv, så jeg lurer på om jeg vil gli inn. Er kameraten din kristen.
  17. Er det noen her som går/har gått på Nordfjord FHS? tenker da spesielt på jakt og fiske linja.
  18. syningsfeller er noe drit! ikke sats på det
  19. Det er en funksjon som ligger inne i pc'en som gjør at hvis du har vært på en side litt for mye vil den til slutt begynne å blokkere tilkobling til den siden. Tror fila heter getalife.exe
  20. skjenner det koker i huet jeg og ass
  21. didlek

    Snare?

    Det burde være et eget forum for fangst her, men over til saken; Hva bruker dere som snare? Den ståltrden jeg har fått tak i synes jeg blir litt stiv. Håper noen har gode inspill å komme med.
  22. det er sikkert like mange teorier om hvordan man skal gjøre dette selv jobber jeg med akkurat dette så jeg vil (ikke for å skyte) hevde at jeg har litt over gjennomsnittlig peiling først må du fjerne gammel voks fra skien, dette kan du gjøre som tidligere beskrevet ved å sikle av varm voks, men det er bedre å bruke fjernemiddel. Du kan bruke swix sitt, eller du kan kjøpe en på en byggvareforretning. Den jeg bruker heter bare cleaner tror jeg. Da du har fått av voksen, må du legge på ny. Her må du ta hensyn til vær og føre, pluss hvor mye du har rå til. Som regel er det mer enn bra nok med vanlig gul voks. _Ikke_ bruk for varmt jern dette er uhyre viktig. Er jernet for varmt, vil voksen koke, og det vil bli luft i den. Ikke bra. La voksen dryppe på skiene, her går det ann å være litt raus med mengden. Da du mener du har nok voks, drar du først jernet over for å få bort klumper. Etterpå drar du jernet sakte over hele skien så du får et jevnt lag med voks. Dette venter du til blir kalt og så sikler det av. ikke for å være frekk ellernoe, men her mener jeg du er på bærtur. Strukturen slipes kanskje litt ned, men dette tror jeg er så mikroskopisk at det ikke har _noe_ å si. Jeg vil anbefale å kutte ut hele børsteopplegget, og heller være nøye med sikling. Dra helt til det ikke kommer noe voks. Skal du først bruke børste, vil jeg anbefale den svarte, husker ikke hva den heter. Gjerne drill-modellen. Den drar bra. lykke til
  23. Er motstander av ulv selv, men det er ikke noe rart vi motstandere stadig kommer til kort når argumenter som de tidligere i tråden her blir brukt!!
  24. hva gjør du med det åpne siktet? setter du det lenger bak? Spør med tanke på kanskje sette på en demper på min egen
×
×
  • Create New...