Jump to content

fjomp1

Members
  • Posts

    114
  • Joined

  • Last visited

fjomp1's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. En liten intervjurunde avslører fort hvem som er "raringen". Tenker det vil få en dobbelfunksjon. Er det mye rart fra samme karen så kan det hende han skyter seg selv i foten. Ikke bokstavelig
  2. Å få lov til å være våpeneier er en tillitssak mellom samfunnet og vedkommende. At denne tilliten forstyrres ved at vedkommende har så store personlige problemer at han trenger hjelp, har jeg ingen problem med å se. Men nå er jeg også for at det skal kunne gis bekymringmelding fra klubben til politiet angående personers egnethet. Kall det "trynefaktor" så mye du vil, men er du så dårlig utrustet sosialt at du gjør folk nervøs så trenger du en annen hobby. Tidsbegrensede tillatelser er jeg helt i mot og tror det kan være spikern i kista for manges av/på forhold til skyting som hobby.
  3. Bedre enn hva man hadde grunn til å frykte tenker nå jeg. Er faktisk med på tanken at det skal litt til for å ha ting med høy kapasitet. Så lenge de faktisk bruker skjønn og ikke gjør det om til forbud av alt annet enn 22. matchpistoler og 6,5 til elgen. Er litt skeptisk til at man skal ha sterkere oppfølgning av tillatelser hvis dette innebærer at skikkelige folk mister våpna sine fordi de har vært (offentlig) inaktiv en periode.
  4. Noen som vet hva som har skjedd med naturogmotor? Ser nettsidene ikke fungerer lengre.
  5. Er det noen påstand? Trodde det var faktum. Har da ikke vært så rent få debatter her inne om temaet hvor det har vært folk som ikke så poenget med halv-auto, og det har da heller ikke vært så rent få oppslag i media hvor DFS forklarer ivrig at man ikke trenger halv-auto, fordi de ikke bruker det. Synes det faktisk fremstår som at man er rimelig ivrig å ofre naboen i stedet for å stå samlet. Noe din "må" med klammetegn også viser. Må du ha våpen? Nei, det må du ikke. Skyter litt i DFS selv, og må vel si at holdningen jeg ser er at diskusjonen går mer på fargen på stokken sauern skal kunne ha enn at det er viktig at man skal kunne ha 20-skudds magasin i andre grener.
  6. Her lever du virkelig opp til nicket ditt.... Ballen mann, ballen. Ikke vanskelig, den fella har jeg laget fullstendig bevisst. Luker ut og viser hva man debatterer med. Men hvis du bruker hue, hva er det du er uenig i?
  7. Tanken "de startet med halv-auto" har vel virkelig fått vist seg å stemme. Nå er vi inne på tanken at halvauto rifler OG hagler, pistoler og revolver skal forbys. I alle fall trenger man ikke magasin med flere skudd i... Tror virkelig DFS og resten som ikke trengte halv-auto at det er en god idé å gi lillefingeren til en gjeng drevet av "gode intensjoner"? For hvis det ene ikke er så nøye så er jo ikke det andre det heller er tanken som råder der i gården. Tror det er svært farlig å i det hele tatt akseptere at man skal bli sett på som en trussel som skal avvæpnes.
  8. Sendte mail til NJFF og sa de kunne ryke da de tok meg til inntekt for å gå for det lovforslaget om motorferdsel som ble levert av DN i 2007. Et forslag som var så ekstremt at man kunne glemme å bruke skismøring i fjellet fordi det forurenset for mye. Et forslag som så til de grader støttet tjukke karer med god inntekt fra det sentrale Østlandet og deres sterke behov for stillhet når de ferierte i periferien. Det er ingen som er interessert i å ta vare på noe de ikke bruker, og de jeg kjenner av scooterkjørere er utrolig mye mer interessert i miljø- og naturvern enn de som ikke bruker naturen. Fordelen med scooter er at det er det kjøretøyet som ødelegger minst. Trykker sammen litt snø, thats it. NJFF går inn her og sier at de synes Oslo skal bestemme hvordan vi skal bruke landet vårt. Hvordan noen kan mene at dette er noe man naturlig bør forstå er en sak NJFF støtter er meg en gåte.
  9. For noe tull. Det du skriver her er en av de største grunnene til at det omplasseres terriere som her litt egne meninger! JRTn er mildere enn både fox.lakeland og tyskere og er en rase som det er null problem å gå i konflikt med! Terriere trenger en rettferdig og klar leder som den ser opp til og respekterer! Ikke en vandrende fôringsmaskin! Har man en terrier med jaktlyst og kamplyst så kan man vifte så mye man vil med go`biter! Du høres ut som en av de eierne jeg har hjulpet med "problem"JRT. Måten du ordlegger deg (godbiter, foringsmaskin) tolker jeg som tegn på at du innehar null faktisk kunnskap. Mine hunder kan jeg i ENHVER situasjon kontrollere med bruk av stemmebånd. Noe premiehylla også reflekterer.
  10. Hei. Jeg driver å leser meg opp på potensielle hi hunder. Jeg har ikke noen erfaring med andre hunder enn fuglehunder. Kunne du sagt noe om forskjellen på å dressere/tilnærme seg en terrier og feks irsk setter. Er det forøvrig noen som har noen tips til litteratur før en skaffer seg terrier/hi hund tar jeg i mot tips med åpne armer. Jeg har lyst på Border eller Parson, Men, øk har ytret ønske om jeg kunne finne ut om ikke en jack russel kunne egne seg som fremtidig sprenger. Kunne pratet en hel kveld om det. De er stae og knallharde i hodet. Mye, mye høyere intensitet enn ei fuglebikkje. Kan beskrives som manisk. Har et helt annet forhold til fører og er generelt svært mye mer førerorientert. Veldig mye smartere er de og. Straff fungerer ikke i det hele tatt, de blir forferdelig av det. Positiv forsterkning og frivillighet er nøkkelord her. Går du i konflikt taper du. Er essensielt å være konsekvent med de. Dressere setter blir som å sykle trehjulssykkel mens å dressere terrier blir som å kjøre formel 1. Man må treffe på timeing og vite hva man driver med. Men man kommer langt bare man har forstått konseptet med å unngå konflikt når det kommer til terriere. Terriere har et veldig utviklet språk og det er viktig at eier forstår og kan lese hunden. Så hvis jeg skulle anbefalt noen bøker må det i så fall være noen som omhandler hundens språk og positiv forsterkning generelt. Elsker rasen
  11. Har du hatt terrier før? Er en litt egen type som trenger forskjellig tilnærming enn andre raser. Generelt er de altfor populære og det bedrives avl på individer som aldri skulle vært avlet på. Stamtavle er helt essensielt. Men det er en utrolig morsom hund med mye personlighet hvis du finner den rette! Hvis ikke er de et h......
  12. Bare for å få understreket noe her: trådstarter ble ikke bitt. Hadde laikaen bitt hadde han ikke hatt hånd nå. Bikkjer har til info ikke hender, de har en munn. Den bruker de. Understreking to: hadde noen tatt bikkja mi i nakken så hadde JEG bitt. Og siste: har du ikke hatt en hund som har "liksom" gleffset eller "bitt" deg antar jeg og at du enten har den i veska eller at du har setter.
  13. Som tredjegenerasjons rypejeger er det en del ting som har blitt innprentet: man banker ikke ned et helt kull og man skyter bakerst. Å forfølge et kull vil jeg si er dårlig skikk og ikke minst mindre heldig mtp bestanden. Er Finnmarksjeger og synes alltid at det er morsomt når det kommer sørajegere og banker ned hele kull og ikke minst tar stamfuglene som utallige lokale har spart. Men, man bryr seg vel ikke så veldig når man ikke skal jakte i den kommunen neste uke
  14. Og jeg hadde rett: de mener faktisk at ALLE halv-autovåpen skal bli forbudt, og ikke kun rifler slik enkelte har valgt å tolke utsagnet innskrenkende etter eget forgodtfinnende.
  15. Ser mange velger å tolke kommisjonens forbud mot HA innskrenkende. Det er det ingen mulighet for; de er fullstendig klare på at HA VÅPEN bør forbys. Og ikke bare rifler. Mange stygge forslag å lese her, bare registrere at mange kun bryr seg om egne interesser og er særs ivrig til å ofre andres lidenskaper. Bruvik VAR medlem i pistolklubb og var aktiv. Det ser ut som mange velger å se bort fra dette og fantaserer rundt mange gode forslag for å forsure hverdagen til sine skytter-kollegaer. Skulle vi forhindre at dtd fikk tilgang til lovlige våpen måtte vi forhindrer at noen som helst får tilgang til lovlige våpen. Smak på den, dere som ivrer i å kaste andre på bålet for å holde varmen selv.
×
×
  • Create New...