Jump to content

REVEJAKTA 2013/2014


barerobert

Recommended Posts

  • Replies 700
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Beklager om dette bryter med rettningslinjene på forumet, isåfall er det bare for admin å slette :)

Men jeg mener dette bør komme ut til alle revejegere. Er allerede ute på "Åtejakt på Rev" på facern for dem som er med der.

 

http://www.revejakt.com/ - Den ultimate siden for revejegere :)

Synes dette var et godt tiltak av noen jeg vil tippe allerede er aktive på kammeret.no. Ikke mitt verk, men følte dette måtte ut.

 

Håper denne får stå, Revejakt.com er fortsatt liten iforhold til Kammeret ;-)

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar! Nei, jeg mener bryter, som går av og på av seg selv morgen og kveld, etter styrken på det aktuelle dagslyset. Bevegelsessensor er helt utelukket, da det garantert skremmer reven!

Bruker du helt hvit lys? Har sett flere forskjellige meninger om farge på lys, grønt bruker noen, men finnes det grønne led pærer? Det har jeg ikke klart og få med meg når jeg har sett på nettet etter det.

 

Mikkel er skeptisk så litt tid vil det ta, når det virker og Mikkel har blitt "kjent" med at lyset er der, tror jeg det er genialt! Bedre og styre lyset alltid selv, enn og vente på en fullmåne, som ikke alltid dukker opp...

 

Blir og saumfare det som er av butikker etter Led lyskaster, fotocellebryter og detaljer for montering og sette igang først som sist! Slike gode forberedelser som bedrer jakten og øker uttaket er alltid veldig hyggelig og interresant og holde på med! :-)

Link to comment
Share on other sites

Man hadde vel i utgangspunktet kun trengt grønt glass i ledlampa, og ikke nødvendigvis grønn lyspære. Men uansett anbefaler jeg å titte innpå http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=20&t=66240

Her diskuteres åtelys, og her finner man mange billige "MacGyver'løsninger". Er ikke nødt til å koste så mye alt her i verden om man sjekker opp litt :lol:

Link to comment
Share on other sites

Joda, den ene reven blir kansje vant med lyset, men hva når du skyter denne da ?....:)

Er nok mere det at mikkel egentlig ikke reagerer så mye på lyset i det hele å store. Er han nok sulten, kommer han uansett.....men alle eksemplarene vil være litt mere stresset enn dersom du ikke hadde lys.

Derfor blir det litt vanskelig å svare på hvor lang tid det tar før han venner seg til lyset......kommer hele tiden inn nye individer som aldrig har vært på den åta før

Link to comment
Share on other sites

Er det mulig??!!Visse mennesker har alt for mye fritid og trenger sårt en fornuftig hobby!! :x

rett og slett hærverk dette...Anmeld det og har du bilder,så heng dem opp på den lokale infotavla!! :lol:

 

Vilt kamera er så som så og kan ikkje bare settes opp der du vil sier PST.

Personvern

Ganske greit å vite hvem man kan hilse på når vi møtes, verden er ikkje så stor :lol:

Har oversatt orda på båsen i bloggen

 

 

 

http://ajungilaq.blogg.no/

Link to comment
Share on other sites

Ref. mitt innlegg på trådens første side....

 

Mål for sesongen:

1. komme meg ut på minst en lokkejakt på rev -> Check (for lenge siden..)

2. Skyte minst en -1 - rev på lokk -> Check (igår kveld)...

 

UmxPeUhi.jpeg

 

Resten er altså for bonus å regne... :D

 

Mvh Dagl

Link to comment
Share on other sites

Selvsagt har du et godt poeng, men i mitt tilfelle, så er det endel rev som naturlig er og ferdes i området hvor gården er og åtet ligger, ergo, så var tanken min at det ville være litt fremmed og nytt for reven, av de som trasker jevnt der. Det samme om man setter opp en jaktbu, så vil reven oppdage det og bruke litt tid på tilvenning og "godkjenning" av det nye. En rev som kommer fra et annet revir og ikke er kjent, vil selvsagt tenke og se ting litt annerledes.

Link to comment
Share on other sites

skulle gjerna jakta rev i helgen, men her oppe i Lofoten er det sørvest kuling å regn......finnes ikke spor av snø, så det er vanskelig å se den luringen. Har vært en katastrofal vinter dette. Vil tro at mikkel har funnet nok smågnagere, sånn at han ikke trenger å gå på en gammel åte. var noen få cm med snø noen uker før jul, å det er det hele som har vært i vinter

Link to comment
Share on other sites

Har ikke skutt rev på åtet siden begynnelsen av januar...Har viltkamera der og har vel hatt revebesøk et par ganger...!

Merkelig sesong her ja,finnes ikke snø,det regner og blåser om hverandre....Har vært ute flere kvelder for å prøve og se og høre rev i brunst,men har ikke sett en eneste mikkel!! :shock:

Ser av loggen for i fjor at det var masse aktivitet på og rundt åtet,mye revehyl å høre var det også....Nå føles det nærmest helt dødt... :?

 

MEN,har i dag fått denne i posten:http://www.bestfoxcall.co.uk/index.php/product/best-fox-call-ss/ og fikk jaggu trua på revefall til helga!! :lol: Så lite skal det til....

Link to comment
Share on other sites

Ikke skutt rev siden 2013. Men, i det siste har det vært litt aktivitet på åtet. Hadde ei frossen blokk av slakteavfall/involler av hjort. Den har forsvunnet. Skinnet har blitt dratt 30-40 m unna. Garantert rev. La nedpå ei frossen blokk av rådyrslakteavfall i kveld. La ei steinhelle over. Skal ha varsler på og knipe en rev nå snart. :D

Link to comment
Share on other sites

Var ute i jaktboden fra ca kl 22-24 idag. Det var helt perfekte forhold, stjerneklart og meget godt lys fra månen, etterhvert enda mer hjulpet av rim på bakkene.

 

Har et åte i nærheten...men jeg gikk for og prøve elektronisk lokk...vet at åte og lokk ikke alltid er det beste, så det prøver jeg alltid og unngå. Men i og med at åtet ble flyttet og jaktboden, så måtte "alt" prøves allikevel!

Link to comment
Share on other sites

Endelig datt det en rev igjen her. etter 3 måneder med tørke på åta kom denne helt inntil huset. tror dette er en som jeg har skutt på før pga at den haltet på en fram fot å reven har gått sving for åta i det siste. skutt med hagle 20/76 på 30 meter.Hanne 7,5 kg.Nr 7 denne sesongen

Link to comment
Share on other sites

Min 5. rev denne sesongen, ei lita tispe, datt i går kveld. Satt meg ut 23.00, og rakk akkurat å rigge meg til, før reven kom løpende inn på åteplassen 23.15. Feilberegna vinkelen på reven, slik at kula, en .204 Sierra Blitzking på 32 grain, ble plassert omtrent midtskips i reven. Reven forsvant som en strek ut av åtebelysningen og ble borte i mørket. Gikk og henta tyskterriern, som elegant spora den opp på pløgsla. Hadde løpt ca 50 meter.

Link to comment
Share on other sites

Ei tipse på 5kg blank måtte legge seg 06.30 idag.. Hadde først vært ute å lokka litt, putta en tjt i et hi og surra litt rundt i krattskauen. Gikk ut på et jorde, og jaggu der sto hu. Anpusten og fælen, måtte jeg ned i knestående for å holde rolig. Det så jo frøkna, og snudde seg mot meg full frontal.. Et lite poff fra .223, og ikke en krampetrekning. Joda,52grs vmax virker helt optimalt på 140meter. I morgen står Burre for tur. Har spanet ut plassene i dag.. En flott helg i Vestfold.

Link to comment
Share on other sites

alle klager på lite snø men her hos meg daler det ned! ligger mye fra før og, men neppe er mikkel på åta. Sitter i vakebua og venter i spenning, men mistet troen da det begynte å blåse som fy. Har følelsen av at mikkel er værsky? Noen formeninger om dette?

Skit jakt! :D

Link to comment
Share on other sites

I natt var det endelig rev på åta igjen. Jeg var på plass med 6,5'en så der ble den. Men kan dette bety at løpetiden snart er over? Har ikke hatt rev som har spist på åta på lenge nå. Holder til i Øst-Finnmark, om noen her inne har erfaringer i området :)

Link to comment
Share on other sites

I mine områder er løpetiden slutt for to uker siden. Tre uker siden hørte jeg mye bjeffing, har vært stilt nå i to uker.

Men dette blir jo mye lenger sør enn Øst-Finnmark...

Skjøt en rev for snart to uker siden som ikke var interessert i revebjeff, men kom tvert på hareskrik.

 

Mvh Dagl

Link to comment
Share on other sites

Hva bruker folket til åte?

 

Jeg bruker mest oppdrettslaks, som er fanget i elv, og brukt i forskning, ikke type godmatfisk, det har jeg hatt god tilgang til. Oppbevares fyrst, men som all annen åte mat, opptar også denne mye plass når det blir i større mengder.

 

Slakteavfall fra hjort bruker jeg og så mye jeg kan, og har god erfaring med det. Jeg pleier og ofte og strø omkring åteplassen(e) med hundefór pellets i litt forskjellige utgaver, har sett type fiskefór blitt brukt med veldig godt resultat.

 

Graver dere ned åtet? Eller fester det med nett eller tau?

 

Jeg pleier og fóre en til to ganger i uken, det har virket til nå veldig greitt.

Link to comment
Share on other sites

Har prøv alt fra armeringsnett/europalle over åta til isblokk m/åte - Alt funker :-)

Tror det er litt tilfeldigheter som spiller inn, men har best erfaring med fastknytt hovedåte av fallvilt/sjøldaua dyr (sau, rådyr, elg el.) med kylling som "Topping" :mrgreen:

 

Viktig å fore på jevnt ja! Kjøttberg er nok ikke like fristende.

Blod over/rundt åta er en gang iblandt kjempetrigger :!:

Link to comment
Share on other sites

Har i det siste begynt å høre på lydbok når jeg har sittet i glugga. Dette finner jeg veldig behagelig men har jo ikke sett rev siden jeg begynte med det. Andre som har erfaringer? Må jo selvsagt revurderes om det skremmer reven, men kan ikke helt tro at det gjør det... Åta ligger på 25m.

Link to comment
Share on other sites

Hyggelig og nyttig og lese andre sine erfaringer og måter, alltid noe nytt og lære :-)

 

Jeg pleier som regel alltid og starte med frossen laks, som jeg binder fast, slik at ikke den forsvinner før viltkameraet har tatt bilde! Da bruker også fuglene litt lenger tid, lager lyd, og det blir lukt. Fungerer alltid som en god trigger for reven. Noen ganger graver jeg ned slakteavfall fra hjortedyr, lar noe stikke opp, og legger mindre steiner over, men nok synast for fugler, det går som regel ikke lang tid før reven har vært og gravet det frem, men stort sett kan feks ca 10kg kjøtt vare 2-5 dager, selvsagt alt etter hvor tilgjengelig og enkelt det er for reven og få det opp.

 

Hovedtriggeren nr1 er og få fugler til og komme, skjær, kråke, og div andre, det er helt umulig at reven unngår og bry seg om slikt, kun i brunst tiden har jeg sett at interessen ikke er på topp for åte!

Link to comment
Share on other sites

Har i det siste begynt å høre på lydbok når jeg har sittet i glugga. Dette finner jeg veldig behagelig men har jo ikke sett rev siden jeg begynte med det. Andre som har erfaringer? Må jo selvsagt revurderes om det skremmer reven, men kan ikke helt tro at det gjør det... Åta ligger på 25m.

 

I fjor? når Kvelertak kom ut med sitt album "Meir", så synca jeg dette på spotify for å høre igjennom det og kose meg på åta med en kaffe kopp eller tre. Det ble double den natta, så vil tro at det er større sjans for at du bare er uheldig enn at du skremmer reven om du har ørepropper eller headset med lydbok.

Link to comment
Share on other sites

Det bør fungere veldig bra mork! Fuglene finner frem uansett, og så lenge det er rev nært nok i området, vil det virke veldig bra! Den vil garantert komme! Om det er en helt ny plass, kan det av og til ta litt tid før den føler seg trygg nok til og komme, andre ganger har jeg opplevd rev på åtet bare noen få timer etter at det ble lagt ut.

 

Monter viltkamera om du har tilgang til det, uansett veldig spennende og følge med på! Lykke til med innspurten i reve jakten :-)

Link to comment
Share on other sites

Det tok ikke mer enn 12 timer før reven dukket opp. Har to åtegroper med 6-8 m avstand. Da kan jeg legge nedpå nytt og samtidig kan reven finne "gammel" åtegrop. Kl. 05 peip det i varsleren. Kikker nedpå, og får se reven grave seg ned til slakteavfall fra et rådyr. Sauen ligger like ved, og reven kikker nysgjerrig på den av og til. Jeg rusler ned og finner rifla. Får opp glugga og venter til reven står fint til. 40 grs Sierra Varminter plystrer gjennom høyt i bogen. Reven faller rett ned og drar seg 50 cm vekk før den forstår at den er ferdig. Hannrev på 5,8 kg. Den ene bakfoten er kvit. Artig variant. Sikkert pigmentfeil.

Det kom en del snø her før helga/i helga. Det er nok hovedgrunnen til at denne reven dukket opp. Får håpe snøen ikke regner vekk, selv om jeg frykter det med mildvær og melding om regn.

IMGa_5008.jpg

 

IMGa_5009.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ser ofte rev med feks hvite flekker på beina, og da helst bakbeina, tror dette skyldes enkelte tamrever av div slag som blandes inn i villrevbestanden, også endel rødrev som bærer tydelig preg av innblanding av sølvrev, blir da mørke dyr der det meste av det som normalt er hvitt i pelsen er svart, her er det endel revefarmer innen en radius på 30km og det synes tydelig enkelte vintrer, like mange "unormale"fargevariasjoner som den rene rødreven.

Link to comment
Share on other sites

da kom første snøen siden 1 desember.....ikke mindre enn 60 cm . liiiittt seint,til å få fart på mikkeln...sesongen 2014 er rett og slett en tragedie.... :( 5 stk siden i sommer....i fjord hadde jeg 7 stk fra 15 juli-1 august på lokkejakta,og 25 totalt....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...