Jump to content

gammeljegern

Members
 • Posts

  176
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gammeljegern's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

 1. Oxo er absolutt ikke like gode som de beste, litt for "brune" linser til det, men den har bla ekstremt god vidvinkel, det gjør den absolutt brukbar i mange sammenhenger der raske skudd er påkrevet.....har vel aldrig sagt den er best, men att det er ett brukbart alternativ for en billig penge for de som kjøper rimelige sikter. Bare så det er nevnt, jeg har ingen ting med importør eller andre forbindelser ifbm denne kikkerten, den ble brukt som ett eksempel på en kikkert jeg selv har brukt. Så hvis Amatør en gang skal bli ferdig med dette att Oxo ble nevnt som ett exempel... kunne like godt ha vært noe annet...kan det godt bli nå. Men poenget er kun att ett tysk/ amerikansk eller annet dyrt merke ikke er hva det var, ett produkt produsert i merkets hjemland, det er som alle andre kikkerter, og mye annet, ett produkt av deler kjøpt på "anbud" rundt om i verden, og som regel ett land i østen pga kostnad. Det vil si att du kan kjøpe like god optikk som det står china på....værre er det ikke, og jeg vil ikke bruke mere tid på å diskutere det da det ikke fører noen vei. Men ferske skyttere/jegere bør ikke lenger læres opp i att det dyreste nødvendigvis ikke er det beste kjøpet. Men se og les og gjør deg opp din egen oppfattning....og la de som vil det gjøre det gjøre det i fred.
 2. Google søk... "You tube Are Leupold Lenses MADE IN CHINA??? Dette burde forklare noe av mine tidligere påstander angående "dyr" optikk.
 3. Googel søk ...."Rifle scopes and riflescope technology -how to choose a hunting rifle scope"... Les dette fra E.Arthur Brown Company..... så får du svar fra de som vet !!
 4. Ordner seg helt sikkert. Alle som driver salg...i stor eller liten skala vet, eller burde vite at..."evig eies kun ett dårlig rykte" !! En god regel og huske på hvis man driver salg av noe slag.
 5. På en test over hva det menneskelige øyet kan oppfatte blir det vanskelig og kåre en klar vinner i 2014 fordi de fleste kikkerter i dag har svært god optikk. Så ser du bort fra merkenavnet kan du stirre til øyet blir utslitt uten å kåre en klar vinner, det er min bastante mening ! Mitt dårligste kjøp kr for kr opp mot hva det menneskelige øye kan oppfatte var den dyre zeiss kikkerten jeg kjøpte for noen år siden, jeg har kikkerter til 1500kr som jeg ser like klart og tydelig i og som jeg faktisk foretrekker. Har en som har bydd meg det halve av kjøpesum og den får nok ny eier, likevel kan jeg kjøpe 2 meget gode kikkerter for de pengene. "Det spiller ingen rolle rolle om kua ser ut som en rosa elefant.....bare den melker."
 6. Vil naturligvis ikke si navnet på importøren jeg henviser til, alle som vil forstå skjønner nok att jeg ikke kan/vil gjøre dette. Men jeg er faktisk en seriøs mann som ser på meg selv som ærlig og redelig så ser ikke poenget med å dikte opp eventyr. Men vi ser jo faktisk her att folk letter litt på sløret og er langt på vei enig i att dagens gode "billigsikter" ..selv de som har fra øverste hylle... har meget gode sikter. Jeg gjorde for artighet en litt uvanlig test som sier mye, fikk en dekorbutikk til å scanne, kopiere og printe ut zeiss merket som sitter på lokket på justeringstårnene, satte disse merkene på lokket til 2st umerkede kinesiske kikkerter (det finnes faktisk kinasikter som er svært like en zeiss i utseende, de "føles også likedan i hånden) jeg synes har gode linser og tok de med på skytebanen, hadde også med merkede billigkikkerter samt en ekte zeiss, det pussige var att de ca 10 personene som for øvrig var vanlige jegere uten unormal intresse for kikkerter men erfarne jegere....alle bortsett fra 2 som syntes de alle virket veldig like....sa att de TRE zeiss kikkertene var i en klasse for seg selv.....hva mere kan jeg si om saken ? Som jeg har sagt 100 ganger tidligere, det finnes uten tvil dårlige kikkerter men i mine øyne finnes det i dag ikke kikkertsikte som er VERD 15000kr. For 30år siden var saken en annen. Har en slektning på ca 50år som har ødelagt pupill på høyre øye etter sprengingsuhell for ca 35år siden, han har hatt venstremontert kikkert og brukt venstre øye til nå i høst, han skjøt i høst godkjent storviltprøve med kinesiskprodusert kikkert. Der kvaliteten derimot KAN skille er nøyaktigheten på klikkjusteringen, men for norske jegere som skyter inn på 100m og lar siktet stå stille på den innstillingen og har skuddhold opp til maks 300m så spiller det ingen rolle. For en sniper i hæren som trenger ett våpen som pålitelig kan "klikkjusteres" fra 100-1000m blir det en annen sak, men de er nok i undertall her inne. Jeg er ikke !! motstander og ser heller ikke ned på de som bruker 15000kr på en kikkert, men jeg synes det er bortkastede penger, og det må bla "amatør" kunne akseptere uten å mene att jeg er en ukyndig tulling som ikke vet bedre.
 7. La meg gjette, MBO? Hehe, nei han er det ikke, men har snakket med han....for snakke...og fort og mye ...det kan han
 8. Hehe...ja det var akkurat det det var Det var tider det gitt, jaktlysten og iveren overgikk glatt den ivrigste og galeste jakthunden i alle tillhørende prestegjeld Min første elgokse, 10 spiring, skjøt jeg med ett av disse 40 skudene, satt som ung nyoppskutt storviltjeger og irriterte meg på idioten som drev og hogg ved mitt i ingensmannsland andre dag i jakta....men da mannen med øksa etterhvert begynte å grynte og raute hørte jeg for første gang hvordan en elgokse låter, mannen med øksa var en okse noen hundre meter bort som gikk amok på ei tørr furu......gjorde så godt jeg kunne med å herme etter og plutselig er situasjonen man har drømt om en realitet....kom med senket hode rolig ut fra tjukkskogen og viste bogen på 80m, lærte mye på kort tid der å da Sånt glemmer man aldrig ! Beklager avsporing av tråden...men fort gjort og begynne og mimre
 9. Husker godt de 2 første eskene med totalt 40 skudd jeg kjøpte første høsten jeg begynte med elgjakt, var nok i "83, det var 140gr 6,5×55 og eskene var oransje nesten uten skrift på, var de billigeste G sport hadde, mener de var fra jugoslavia ? Noen som kan huske denne amunitionen og hva navnet var??? Skjøt inn Sako,n og tok stolt storviltprøven og felte 11 elger med disse to eskene før jeg kjøpte flere, brukte denne typen i flere år men klarer ikke med hjerne sløvet av noen tiår og huske navnet.....noen??
 10. Gi deg selv de beste odds, skyt der blinken er størst....lungeskudd midt i bogen, da gjør alle godkjente kuler jobben, kun tynne ribbein i veien i værste fall, og treffer du dårlig gjør de fleste kuler en like dårlig jobb, så enkelt kan det sies. Har jaktet med jegere som etter ett fall sitter på timesvis og rabler og babler i vei om " det var bra jeg hadde den kulen for hvis ikke..osv...bare tull, plasseres kula rett er jobben gjort, det er den enkle og fornuftige forklaringen for den som setter selve jakta fremfor nesten sykelig opphengthet i ubetydelige detaljer som ofte ikke er avgjørende for utfallet etter att skuddet er sluppet. Ja forventer noen komentarer for dette svaret...men så enkelt er det !!!!!
 11. Når jeg tenker meg om så bestilte jeg 22lr amo derfra ved siste bestilling, fikk ingen kvittering og ikke svar men oppdaget att amunition plutselig var fjernet fra "menyen".
 12. Pussig, jeg har siste 2mnd handlet 5 ganger derfra for tllsammen ca 5000kr og alt har kommet svært raskt, får også svar på mine mailer på få timer.
 13. Uansett...tren på og lær å lese terrenget, er du flink på det kommer du i mål.
 14. En grei måte å starte på er om du klarer å få litt overhøyde og "lese" terrenget for slik og resonere deg frem til den mest naturlige ruta reven bruker, tenk enkelt....hvis du selv skulle gått fra A til B hva ville vært tryggeste veien med tanke på skjul, ett enkelt utgangspunkt og begynne å gjøre seg erfaringer på. Lykke til.
 15. Jeg er jo som kjent av den oppfattning att en kikkert til svært høye priser på mange måter er bortkastede penger etter å ha prøvd det meste markedet har å by på. Jo du betaler uten tvil veldig mye for merkenavnet ! Det meste av Zeiss mekanikk produseres i østen og linsene i ett annet ikke tysk land (dette har jeg personlig fra stor importør), de store merkene vil som alle andre få produsert delene til sine produkter til lavest mulig pris. Vi er nå i år 2014, i dag har alle tillgangpå teknologi som kreves for å produsere hva som helst, slik var det ikke i 1970. Men det finnes selvsagt kikkerter som kan kjøpes for ett par hundrelapper som man må holde seg unna. Mitt råd er å ha ett åpent sinn og se/sikt igjennom flere merker og kjøp det du liker best utifra hva du synes om optikken opp mot pris. Du får i dag meget gode sikter til normal jaktbruk for +/- 2000kr. Jeg er av de som jakter betydelig mye mere en gjenomsnittsjegeren og har gjort meg erfaringer og meninger rundt dette......til noens "merkeslavers" store irritasjon. Men har du utømmelig pengpung så hvorfor ikke kjøpe en kikkert til 25000kr......
×
×
 • Create New...