Jump to content

Grafitt pulver


jarex

Recommended Posts

Men er redd det kan bli vanskelig å få kjøpt grafittpulver etter 22/7 da det kan brukes til "slemme" ting.

Endeløst tøv. Grafittpulver brukes til tørr smøring eller slippmiddel, der en har før høy temperatur til å bruke tradisjonell smøring, eller ikke vil ha flytende remedier. Det brukes også til å oppnå termisk eller elektrisk kontakt der en har for høye temperaturer til andre ting.

Det brukes også som råmaterial når en skal lage gjenstander av grafitt, f.eks. elektroder for høytemperaturbruk, børster i elektromotorer og digler for smelting av metaller og slagger. Grafitt brukes også i en del ildfast stein, en mye brukt blanding er MgO og grafitt, som gir en svært inert stein som leder varme meget godt og tåler svært høy temperatur.

Grafitt er forholdsvis ureaktivt og vanskelig å bruke til "slemme ting", en kan selvsagt hive det på folk så de blir svarte - det var en mye brukt spøk her på bruket en stund :roll:

Det selges i sekker og tønner, og brukes i store kvanta i industrien uten noen begrensninger som helst.

 

Brukes også i maling og forskjellige coatinger for å gi glatte overflater, og til å belegge ulike materialer (f.eks. krutt) for å gjøre de mindre følsomme for statisk elektrisitet. Når det gjelder enkelte krutt så bidrar også et tykt grafittlag til å senke brennhastigheten initielt.

 

K

Link to comment
Share on other sites

Men er redd det kan bli vanskelig å få kjøpt grafittpulver etter 22/7 da det kan brukes til "slemme" ting.

Endeløst tøv. Grafitt er forholdsvis ureaktivt og vanskelig å bruke til "slemme ting"

 

Så absolutt. Grafitt er noe av det minst reaktive. Grafitt (nøytralt karbon, "C-null") vil kunne oksidere til CO eller CO2, avhengig av oksygentilgjengelighet og temperatur.

Antar at det her er en sammenblanding med finkornet aluminiumspulver som er meget reaktivt ved høy temperatur. Det var denne ingrediensen som bla. ble brukt i fjor sommer i det "store smellet".

Når det gjelder enkelte krutt så bidrar også et tykt grafittlag til å senke brennhastigheten initielt.

Helt riktig det. Brennhastigheten kan reguleres til en viss grad med grafittcoating (og kornstørrelse/form på kruttkornene). Ikke minst ved ball-powdere, hvor det ikke er noe hull gjennom kruttkornene.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Det ble nesten en tur over bekken etter vann på pulverjakt.

Etter lang tids leting fant jeg grafittpulver, og da i en Smartbutikk i nærheten som har masse rart. Det virket ikke på meg som at de syntes det var en sjelden vare.

Den inneholder 50g og kostet meg 21kr. og det varer lenge til ditt bruk. Det er utrolig lite som skal til for å gjøre nytten.

Her er en link til produsenten:

http://www.pressol.com/portal/page/port ... how=search" target="_blank

Link to comment
Share on other sites

Ummm, jeg er ikke kjent med noen energetiske blandinger basert på grafitt. Det kan brukes i elektriske tennsatser som erstatning for en separat glødetråd, men det er omtrent alt. Å forby eller begrense tilgangen til grafitt er hverken nødvendig eller gjennomførbart, det har alt for mange lovlige og nødvendige bruksområder.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...