Jump to content

d-sle

Members
 • Content Count

  141
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by d-sle

 1. d-sle

  .308 -vs- .30-06

  Har jaktet en del med begge men nå er gamle 30.06 fast følge. Liker disse få joulene ekstra denne yter og ser ingen hensikt i å gå tilbake til 308. Nå snakker jeg jaktsammenheng og ikke ekstraordinær presisjon.
 2. d-sle

  Smørefett

  Fikk et spørsmål en gang om vi får høyere utgangshastighet på ei riflekule ved bruk av smørefett!! Nå funderer jeg på om vi går lettere i terrenget ved bruk av korrekt imregnering, smørefett på skoene. Fra mine tidligere år på elgjakt hadde jeg stor nytte av minkolje. Noen bedre?? Kun et akademisk spørsmål..
 3. Funderingshjørnet i dag. Vil høy eller lav riflingsstigning i et løp påvirke kulehastighet?? Gitt to like våpen med ulik snurr som håndterer samme patron med samme kulevekt og data ellers. Har ekspertisen noen mening om dette?
 4. d-sle

  kaliber/patron

  undrer på hvilken patron/kaliber som florerer mest i verden i dag i jaktsammenheng. 308? Tenker da på det meste under de Big Five. Noen meninger om dette?
 5. Til syvende og sist gå for en Hi lux.
 6. d-sle

  Mus

  Er husmus lagt under viltloven ang avlivning, jakt??
 7. d-sle

  High tec?

  Jo det er nok mulig. Man kan undres. Blir som med biler kanskje? Så hightec man får lyst til og legge skidorna i vedret-) får man et nytt siffer på en ny patron skal alle ha det-)
 8. d-sle

  High tec?

  28 var mye-) Nei jeg vil nok påstå sannheten kanskje var litt annerledes-) Jegere og skyttere da som nå. Mindre Benchrest-skyttere kanskje her på berget men dog-) Jaktmiljøet kunne jeg tenkt og dratt været av-)
 9. d-sle

  High tec?

  Hva brukte jegerene på sekstitallet når de ruslet på elgjakt av våpen og utstyr. Ble med fra først på nitti så jeg nådde ymse revolusjoner ang utstyr men hugser litt av de gamle-)) Jaktgleden var nok like så stor som i dag. Ser for meg Mauser, forsvarets lærstøvler, støvler fra Haglunds. lettere sekker enn rypsekken og Winchester Silvertip som ikke alltid ble godt mottatt av en som hadde 308 Win-) Har ei gammel sæter der ene stua var fylt opp med jegere, hunder og lassvis av gode historier-) Mimre lenge leve-)
 10. Ok! Vil med andre ord si att med godt våpenstell som man uansett skal utføre, så har det ene i praksis ikke noen fordeler ovenfor det andre. Hva med slitasje, styrke? evne til og tåle varmskyting, det ene kontra det andre? En dåre kan nok spørre mer enn ti vise kan svare men dog-)
 11. Hei! Grubler på så meget og nå grubler jeg på dette med rustfritt løp for eksempel er det bare fordeler med dette i et våpen eller er det også bakdeler? Svak på denne type metallurgi i våpensammenheng og vil gjerne høre hva andre mener.....
 12. d-sle

  Accu-trigger

  Hei! Sikkert mange som har erfaring med denne avtrekkeren. Skal investere i ny avtrekker til 223 rifla og er interessert i erfaringer angående denne. Evt andre typer som anbefales? Det er ei Savage Stevens.
 13. d-sle

  Sønner av våpen

  Anyhow så gikk jeg løs på den gamle BRNO salongrifla mi, plukket den i filler og gikk løs på stokken med sandpapir og skjeftolje. Får heller lese andres tips og erfaringer som det finnes flust av på kammeret. Keep your tounge behind your teeth Frodo-)
 14. d-sle

  Sønner av våpen

  Ser att jeg får passet påskrevet pga av disse ordene jeg skrev og sammensetningen av disse var rett og slett en skrøplig greie. Beklager dette virkelig, og pga av dette avslutter jeg mitt medlemsskap i kammeret. Slitsomt og bli misoppfattet slikt.
 15. d-sle

  Hornady

  Hei! Ser på Hornady sin reklamefilm at de reklamerer med langt høyere utgangshastighet enn konkurrentene ved samme kaliber og kulevekt uten å ha økt kammertrykk. Hvordan er det mulig, hvis jeg ikke har misforstått de på noen måte da. Forresten ganske bra video-snutter de har laget for sine kuler. Denne Zoombie kula deres såg eksplosiv ut-)
 16. d-sle

  Sønner av våpen

  Ingen av delene. Håper han får som fortjent men er redd han kan ha store ressurser som skal prøve å få han frikjent.
 17. Etter at jeg ble angrepet av en i utgangspunktet død Grevling i høst, fikk jeg sans for denne ammoen.
 18. d-sle

  Sønner av våpen

  Ser at gammern har rota det til for seg, hadde nok mye uforbrent krutt mellom bena. Men han er vel uskyldig til det motsatte er bevist Hvertfall regner jeg med Joe styrer skuta godt med produksjons-linje i fullt kjør
 19. d-sle

  Jord-rotasjon

  Hei! Har et spørsmål til alle eminente langholds-skyttere her på kammeret. Ved hvilken hold snakker vi om å ta høyde for jordrotasjon? en liten diskusjon her i huset men ingen som er kompetente til å vite noe som helst om dette og er alle løp riflet i samme retning.eks mot høyre? Man skal spørre om mye før det går opp for en hva lite man kan..
 20. d-sle

  Stevens 200

  Hensikten er å få ei grei jaktbørse med god nok presisjon til praktisk jakt. Men ser fort forskjell på kvalitet ja. Den orginale stokken ligger klar for destruering på den kommunale søppelplass da den er så myk at den kan brukes som skjerf. Har flere slags ammo liggende. har ladd opp noe 53 gr V-maks og noe blyspiss 55 gr. Tok med meg en pakke Wolf på banen og den oppførte seg like så bra som Federal. Utrolig!! Russland VS Usa. Hadde jeg kommet ned på tommen hadde jeg vært fornøyd med dette våpenet som arbeidsjern i skogen. Går det ikke så kan Frelsesarmeen få våpenet til egnet bruk..... Så kjøper jeg noe bedre..
 21. d-sle

  Stevens 200

  Var på banen i dag og reiste hjem i ren skjær irritasjon over att jeg ikke greide å få til ordentlige samlinger. Ikke under 40 milimeter på 100 meteren Har satt på en Boyd-stokk på denne 223 rifla og nå tror jeg ny avtrekker må prøves. American Eagle ble brukt og skulle tro denne ammoen skulle fungere. Mine egne skytekunnskaper er rustne med hadde godt anlegg på benk burde jeg gjøre bedre. Noen som kan anbefale avtrekker som duger?
 22. d-sle

  Niste

  Hallo! Hvilken niste-mat er det beste under en dags jakt. Salt eller søtt? Tørt eller vått? Mener å hugse jeg startet så tidlig med jakt att vått var litt mer vanlig enn i dag(heldigvis) Min favoritt er grovt brød med Reinsdyr-pølse-))
 23. d-sle

  Billig optikk

  Forresten har 223 fått nytt skjefte fra Boyds i kveld. total forandring og dette firmaet kan anbefales-)
 24. d-sle

  Billig optikk

  Ja jeg har vært borti ymse sikter jeg også, nyssgjerrigheten tok litt overhånd men nå har jeg og selgeren blitt enige om full refusjon via Ebay. Tager en Nikon tror jeg. med lav forstørrelses-skala. Har alltid jaktet i relativt tett bush så jeg må nok ned mot 3 gangern...
×
×
 • Create New...