Jump to content

Joika

Members
 • Content Count

  524
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

83 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Prøvd et av de andre hullene?
 2. Da begynner vi på nytt, slik at byråkratiet består. 😁
 3. Nr 22 ligner denne : https://thebestantique.com/product/m-1827-british-royal-navy-officers-sword/
 4. Både utseende og nr ser ut til å stemme : http://kvf.no/vaapen.php?type=Rifle&weaponid=RIF0101
 5. Jamen da er vi jo høvelig enige da. Ikke verst på kammeret.😛 Forøvrig ble man nå engang i tiden innprentet med : søk støtte. Om det er sekken, en tue, en gren osv. er ikke så nøye, bruk alle hjelpemidler som er lett tilgjengelig. ☺ Har også prøvd den hånd på kikkert stillingen, en av mine bekymringer er kanting av børsa. Jeg har ingen vater monter. 😱😂
 6. Poenget mitt var vel helst at man først tar seg bryderiet med å eliminere variabler, for så å bokstavelig talt legge et stykke daukjøtt på høyeste punkt. For å stoppe spretten i en lett jaktbørse i grovt kaliber, ok, men hadde vel heller valgt demper. Jeg synes nå uansett at det er en merkelig stilling. Men det synes jeg nå om f.eks loddrette pistolgrep (aldri prøvd,ser bare ukomfortabelt ut). @SitkaEn egen førsteskuddsblink var faktisk ingen dum ide. Kunne jo vært interressant det. 🙂
 7. Så først bruker man momentnøkkel når sikte skal monteres, for å få alt mest mulig likt, og deretter hviler man hånden oppå når man skyter..
 8. Hva er poenget med å holde på kikkertsikte?
 9. Legg også til fiskeoppdrett og utslipp av hydrogenperoksid, så gjør vel ikke det saken bedre.
 10. Dette er da kammeret, hvorfor gjøre ting enkelt... 😂 Neida, burde vel kanskje heller skrevet : JA, så lenge våpenet hans er registrert for jakt, kan du låne det selv om det er halvautomatisk. På den annen side har vi nå en tråd med utklipp og linker til både lov og rundskriv. Mulig det kan hjelpe andre en gang.
 11. Skyter over bakketopp,uten kontroll på baksiden.. Mannen er ikke bare idiot,han er jo farlig.. Synes forøvrig denne demonstrasjonen er bra :
 12. Sakset fra rundskriv : https://www.politiet.no/globalassets/02-tjenester-admin/vapen/politiets-behandling-av-vapensaker.pdf Politidirektoratet forstår forskriften § 85 fjerde ledd om utlån av pistol, revolver og halvautomatisk rifle/-hagle slik: Pistol og revolver, uten hensyn til type og kaliber, kan utlånes til andre med gyldig våpenkort for pistol og/eller revolver. Halvautomatisk rifle/-hagle som er godkjent til jakt, kan utlånes til andre med gyldig våpenkort for våpen (uansett mekanisme) ervervet til jakt. Halvautomatisk rifle/-hagle som ikke er godkjent til jakt, kan utlånes til andre med gyldig våpenkort for halvautomatisk rifle/-hagle som ikke er godkjent til jakt og som er ervervet til øvelses- og konkurranseskyting. Revolver/pistol og halvautomatisk rifle/-hagle kan ellers bare overlates til andre under direkte overoppsyn av eieren, jf. våpenloven § 29 annet ledd, eller når det er nødvendig i forbindelse med tilvirkning, reparasjon eller kommisjonssalg via autorisert våpenforhandler, jf. våpenforskriften § 85 femte ledd.
 13. Så lenge våpenet hans er registrert for jakt, kan du låne det selv om det er halvautomatisk.
×
×
 • Create New...