Jump to content

Joika

Members
 • Content Count

  456
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

52 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Joika

  Kikkert 8x32

  Finnes nok mange bra kikkerter til en litt rimeligere pris,Nikon har f.eks 4 inne på topp 10 lista hos allbinos,fra ca samme prisnivå og ned til under 1/3 del. Selv hadde jeg bestemt meg for å ta den helt ut med en av de "tre store". Derfor ble zeissen bestilt og er nå på tur. Å for snaut 12k tror jeg det blir bra.☺ Håper fremdeles folk fortsetter å komme med erfaringer om 8/10x32 kikkerter i alle prisklasser. Er som sagt greit å lese litt om kikkertene før man bestemmer seg.
 2. Noe slikt : https://www.game-on.no/no/dump-pouch-magasin-foldbar
 3. Joika

  Kikkert 8x32

  Det var tanken min også,å på sikt kjøpe en større kikkert til bruk i skumring/mørket. Noe i x50/56 eller så. I tillegg blir det nok kjøpt en leica avtandsmåler. Tror jeg blir å gå for den zeiss v fl kikkerten. Håper dog at flere poster erfaringer med 8x32 kikkerter her,da det egentlig var lite å finne om slike her på kammeret. Det er jo greit å kan finne litt info om produkter før man handler,spesielt for oss som bor litt uti «gokk» og må bestille ting.😖😀
 4. Joika

  Kikkert 8x32

  @amatør Det jeg lurer på,med zeissen,er hvordan vil den takle en grå oktoberdag i nordnorge, der lyset kan være sådær. Holder den litt ut i skumringen. Den fikk som sagt skryt på allbinos og mange fugletittersider for nettopp det. Til nå har jeg brukt en opticron discovery 8x42. Den fungerer,skal vi være snill å si,greit nok. Å oppgradere til en av de kikkertene nevnt i første post,blir jo rene kvantespranget.(I folkelig betydning).
 5. Joika

  Kikkert 8x32

  Bumber denne. Lurer på om noen har erfaring med spesielt zeiss v,swaro cl og leica trinovid?
 6. Joika

  Kikkert 8x32

  Går rundt med tanker om kjøp av kikkert i størrelse 8x32. Bruk er elg/gåsjakt og generelt turbruk i dagslys. Grunnen til x32 er : -mindre,lettere en x42 = den blir med. -Større synsfelt,bedre i dårlig lys en 20/25 pocketkikkerter. -Planen er på sikt å kjøpe en større kikkert til skumring/senkveld/nattbruk. Så langt har jeg sett på : -Zeiss victory 8x32t*fl -Swaro el 8x32 -Swaro cl 8x30 -Leica etellerannetvid 8x30/32 -Meopta meostar b1 8x32 Så vi snakker kikkert i de litt høyere prisklassene. Så langt heller jeg sterkt mot Zeiss V etter bl.a å ha lest tester på: https://www.allbinos.com/allbinos_ranking-binoculars_ranking-8x32.html Den får å skryt for å holde et stykke ut i skumringen. Så hva tenker kammerfolket? Fordeler/ulemper og gode råd mottas med takk.
 7. Siden Jegermeistern har penset oss inn på barokken, å jeg personlig har en hang til gitarbasert musikk, denne versjonen er slettes ikke så verst.
 8. Litt O.T,men nå er vel de fleste "skarpskyttere" i forsvarets avdelinger det som kalles designatet marksman på nynorsk,ikke "snipere".
 9. Fikk litt bakoversveis av de prisene der, $300 for add-on pakke med 20 skudd med Browning M2..Dæven.. Blir litt sånn ekstra glad for å ha fått rast den verste avtrekkerkløen fra meg i grønt, med sponset våpen og ammunisjon. Litt synd de ikke har mg3 på lista,den er ganske morsom.
 10. Ta en titt i denne tråden : https://www.kammeret.no/topic/85770-dårlig-presisjon-tikka-t3x-223-rem/
 11. L.Aannerud og sønn modell 19 hjemmebygg stemplet på siden av kassen: L.Annerud&Sønn M19HB
 12. Joika

  Kikkertmontasje Meopta

  https://www.tikka.fi/scope-mounts-tikka
 13. Stemte på jakt,kulturlandskap,bærplukking og stjerner.
 14. Der er vel såpass få igjen som avtjener verneplikten nå om dagen,at det anses vel ikke som noen trussel..
 15. Det må vel kunne karaktiseres som ufornuftig og lite hensiktsmessig bruk av STR-pipe,vel er de rimelig i innkjøp,men dette var nå vel drøyt. Korrekt avstraffelse er og blir pisk på pung med en hank med frossen uer..Bor man på innlandet kan vel kanskje stor abbor fungere som substitutt.. Hvis haill/fiskelykke er fraværende og fiskedisken/bilen etc. er tom,kan til nød fliset wire brukes. Tilbake til topic så er jo hagler uten drep en klassiker.
×
×
 • Create New...