Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

Joika

Members
 • Content Count

  410
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

28 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Joika

  Adventspatronquizen 2018 - til minne om Veidinn

  Uten å ha den fjerneste anelse om finurlige kaliber brukt rundt om i verden,gjetter jeg på at det står en russer i 7,62x38R til høyre.
 2. Joika

  Hvilke arter KAN jeg skyte med 22lr?

  Som skrevet lenger opp,det finnes mer en knekkbørser med slapp fjær og kaliber 4,5/.177
 3. Joika

  Fra .308 til .358 - hylseomforming

  Dette kan vel bli en smule i overkant for de fleste.. RCBS Die? Drill og fin smergel for å fjerne serratering er jo en mulighet.Kanskje lage en svak kon frem mot nåla.
 4. Joika

  Fra .308 til .358 - hylseomforming

  Expander mandrel? Men holder det ikke med en helpressedie i 358? Evt. ta det via 338 federal, hvis sprukne halser er en bekymring?
 5. Joika

  "Veganer"-mat - godt alternativ?

  Sitat fra artikkelen : «Departementet foreslår at det lovfestes et forbud mot å holde eller drive oppdrett av dyr utelukkende eller primært for at dyrene eller deres avkom skal avlives.» Mulig jeg er dum,men vil ikke dette,satt på spissen, strengt tatt kunne omfatte alt dyrehold? Står egg og bacon,fredagstacoen,lørdagsbiffen og søndagens lammestek i fare for å bli avviklet? Hvis loven får en slik ordlyd,er det vel bare et spørsmål om tid før slakting av kalv,lam,kje og kylling får en runde i rettsapparatet.
 6. Joika

  En rebelsk idé med 45ACP

  Norma as har visst inne hodgdon universal og cfe pistol.Bare sånn hvis det er rebelsk nok.
 7. Joika

  UTV med eller uten belter

  Egentlig burde de hatt med en tredje maskin med oppgraderte dekk,les større,bredere og med heftigere mønster. En annen ting er at hvis man skal kjøre mye med tung last,i terreng,bør man nok ha mulighet for å kunne henge lodd på foran. Noen kg ekstra foran ville gjort underverker for styring,utnyttelse av 4wd og motbakkekjøring. Forøvrig kan det være en fordel å slippe ut luft av dekkene ved kjøring i myr/gjørme. En annen ting er vinsj,helst både foran og bak.Den er gull verdt når du står fast i myra eller andre plasser.Husk også en eller annen form for forankring,det er ikke sikkert vaieren når til nærmeste tre.....
 8. Joika

  Nybegynner vil lade 308 Winchester

  Dette settet funker til mitt bruk : https://www.hjemmelading.no/products/lee-308-winchester-ultimate-die-sett
 9. Joika

  Armi jager AP74 22lr

  Noen som husker denne tråden : https://www.kammeret.no/topic/45156-godkjente-22-halvauto-rifler/ Nr.32
 10. Joika

  6,5x55 skan og 6,5x55 swedish

  Riktig. Men de kan selge dem til Norge (VS). Bare sånn når det gjelder eksport av smellremedier, laget i C.I.P. medlemsland, som ikke tilfredsstiller C.I.P. standard : The Proof Acts lay down that no small arm may be sold, exchanged or exported, exposed or kept for sale or exchange or pawned unless and until it has been fully proved and duly marked. Lånt fra : http://www.gunproof.com/Proofing/proofing.html
 11. Joika

  "Veganer"-mat - godt alternativ?

  At avlivning/slakting er feil er jo kjent,men nå er også forsøk på omplassering ikke et alternativ lengre. https://www.nrk.no/sognogfjordane/fekk-dyrevernarar-pa-nakken-da-ho-matte-gje-vekk-hestane-1.14286704
 12. Joika

  Svensk elgjakt i siffer

  SVT har, som trådtittelen sier, laget en oversikt over årets elgjakt i Sverige : https://www.svt.se/special/algjakten-i-siffror/?fbclid=IwAR3l8X2-eh_cziX7u5wfiyay5Jn8skE-eOxpxBA68reywv-tkuR_e0V0nq4 Finnes noe slikt her på berget?
 13. Joika

  Varme jaktstøvler/fjellstøvler

  Et annet triks er å legge avispapir i støvelen,under sålen,trekker til seg fukt og hjelper med å holde deg tørr.
 14. Joika

  Kritisk tenkning

  EKG, Ultralyd, Warfarin, Betablokker, elektrokonvertering er vel relevante stikkord i forbindelse med atrieflimmer. Eventuelle spisse gjenstander bør vel helst brukes i forbindelse med blodprøver og anestesi.
 15. Joika

  Kritisk tenkning

  Å det eneste du beviser med den linken der,er at forskningsbasert medisin forkaster det som ikke virker og går videre,mens andre fremdeles står fast på oppmalt neshorn samt å stikke nåler i skroget på folk. Hva er best for hesten. En veterinær som undersøker og medisinerer/opererer havremopeden? Eller en person opphengt i gammel østlig mystikk som stikker øket med spisse gjenstander? Tror ikke vi blir enige på dette området.
×