Jump to content

Joika

Members
 • Content Count

  384
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

20 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Joika

  Dagens annonse på finn.no

  The phrase "rocking and rolling" originally described the movement of a ship on the ocean, but was used by the early twentieth century, both to describe the spiritual fervor of black church rituals and as a sexual analogy. Dagens lille påfyll av unyttig informasjon.
 2. Her kan vel kanskje være et alternativ for folk med behov for telefoner som tåler ekstremvær : https://www.thalarctos.co.uk/defense-tech P.s De som evt. har et veterankort får visst 10% avslag. ( å jeg har ingenting med firmaet å gjøre,fikk det med meg via fb og kom i hug det når jeg så tråden her).
 3. Joika

  Nytt verktøy fra NINA...

  Hvis man setter M=100kg,hva blir svaret? Å hvordan stemmer det med grafene i artikkelen? (Muligens et dumt spørsmål,men min matematikk har nok godt av litt oppfriskning 😖)
 4. Joika

  Nytt verktøy fra NINA...

  Blir ikke efd = 1,14M0,73 basis fluktstrekning og mfd = 4,92M0,73 maks før de regner det som skadeskyting?
 5. Joika

  Home Made Låsekasse

  Håper da virkelig på en bildetung selvbyggerprosjekttråd,heller enn en modifisering av kjøpekassetråd..
 6. Joika

  Skjøtekabel til icom antenne

  Mulig du kan bruke en slik : https://www.marineshop.no/navigasjon-og-elektronikk/vhf-tilbehor/tilbehør/icom-bnc-j-adapter-ad-98fsc-117951-p0000197543
 7. Joika

  Home Made Låsekasse

  I gjengepartiet slik du har tegnet det,blir godstykkelsen ca 1mm. Dette tror jeg blir lite med tanke på strekk. Hvis du forlenger muffa,flytter gjengepartiet utenfor låskasse og øker diameteren så får du øket godstykkelsen og bedre marginer mot brudd som følge av strekk. Tror som sagt det er derfor skrumuffene lages slik som de gjør.(se bildet lånt fra Rafdal). Hadde bolten låst i pipa så hadde det ikke vært noe problem,men slik det ser ut nå blir godtykkelsen i gjengepartiet akilleshælen i prosjektet. Tror jeg,vel å merke. (Tøft prosjekt forresten )
 8. Joika

  Home Made Låsekasse

  Hvis nå jeg har forstått rett : muffa er Ø26,3 utvendig og gjengepartiet M24x1,blir ikke det vel tynt med tanke på strekk? Mao. at du risikerer brudd i gjengene og at pipa flyr ut i geografien. Tror det er mye derfor gjengepartiene er forskjøvet i f.eks heen muffa. Dette vil jo også forklare det sylindriske partiet som det spekuleres i,en neddreiing av pipa for å gi nok gods i muffa til å oppta krefter i lengderetning.At det funker som styring ved montering blir jo bonus.
 9. Joika

  Home Made Låsekasse

  Tipper det sylindriske partiet på "muffeløpene" skyldes gjengene.Når man får innvendige gjenger på låskasse,utvendig og innvendig på muffe,samt utvendig på pipe så blir det fjernet mye metall.Spesielt muffa blir vel ganske tynn i godset mellom innv/utv gjenger.Å det er vel kanskje ikke helt ideelt når det er høyt trykk involvert.Hvis man da forskyver gjengepartiene så blir det vel mindre sjans for at man får se pipa seile i en slak bue utover myra.
 10. Joika

  Hjemmelaget rekyldemper

  Evt bare ha større dimensjon på gjengene på bremsen,samt en bøssing som man indekserer bremsen på og låser med et par settskruer.Da kan bremsen brukes på flere børser om ønskelig.
 11. Joika

  Tasco 3-9x40

  Hvis pris er et tema og zeissen linket til lengre opp blir for dyr, så hadde jeg vurdert dette siktet : https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=126254196
 12. Joika

  Sør Afrika. Skotøy

  Er vel den eneste ørkenstøvelen i verden som var tilpasset bruk på ski (natoplank),noe som forårsaket en og annen kommentar fra våre allierte.. Den ble erstattet av lett kontorstøvel i svart/kaki rundtom 2001-2003 sånn ca. https://alfa.no/shop/proff/arbeid-og-uniform-stovel/lett-kontorstovel Nåværende støvel er vel : https://alfa.no/shop/outlet/proff-1/tropestovel
 13. Joika

  Treffpunkt vandrer, hvorfor??

  Vet ikke hvordan det blir på en BAR,men en kompis av meg hadde samme problem på en boltrifle.Problemet der var skruen til rembøylen som tok i pipa og etterhvert som den ble varm ble spredningen bare verre og verre.
 14. Joika

  Lekevåpen

  Tror den gode gamle lensmannen er nedlagt...
 15. Joika

  Gjengebeskytter sonic 45

  Hvorfor gjenge opp bøssing i demper,når det er gjengene på pipa som er feilkilden?
×