Jump to content

Joika

Members
 • Content count

  361
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

19 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Joika

  Hull i tennhette 308 Win

  Er ikke ræva på de kulene ren kobber? Da bør kanskje data for 168ttsx brukes og der er max 45grs.
 2. Joika

  Tikka M690 reimfeste

  Google reimbøyler,så får du opp f.eks : http://www.jaktdepotet.no/vaapentilbehoer/reimer-reimboeyler/shooters-ridge http://www.biltema.no/no/Fritid/Jakt/Vapenpleie-og-tilbehor/Reimboylesett-2000037330/ http://schouvapen.no/produkter/vapentilbehor/remfester/diverse-remfester/tikka--reim-fester-/
 3. Joika

  .308 -vs- .30-06

  Høydehemmet kan bli forvirrende,det kan jo brukes på både de som er noe særlig under 1,5 meter og over 2,0 meter.Det meste er jo tilpasset oss som befinner oss mellom der en plass.Så jeg slår et slag for jordnærhalvselvlader med lydfelle for å unngå misforståelser.
 4. Joika

  Lyddemper, .510 cal.

  Ville nok vurdert å sende en e-post til nielsen gunparts,for å høre om man kan bore opp innsatsen i Ghost 50 demperen.Evt få laget en tilpasset .510. Det tror jeg må være en av de enkleste løsningene.
 5. Joika

  Lyddemper, .510 cal.

  Mulig svemko kan fikse. https://www.facebook.com/lyddempere/photos/a.965882996851874.1073741828.960246417415532/1007715966001910/?type=3
 6. Joika

  Boyds med konkurrent til GRS, KKC m/fl

  ala kkc og grs?
 7. Joika

  Hva er dette? .22

  Yellow jacket ser annerledes ut,er ikke så rund i tuppen.Samme gjelder viper,lik YJ men uten hullspiss.Begge gikk ganske så fint i cz/brno 452 lux`n jeg hadde.
 8. Joika

  Pro's/Con's på optikk - Tips og råd?

  Langt utenfor tema,men det var ment som et litt humoristisk innslag om momenttiltrekking og dets bruksområde. Vet nå ikke helt hvor bra jeg ser ut med fortenner,men praktisk er det. @Nordavind Bra du har en positiv opplevelse. Nå er det bare å være forberedt på at hobbyen kan balle på seg med lading osv.
 9. Joika

  Pro's/Con's på optikk - Tips og råd?

  @M67 Når det gjelder en skrue løs,så tror jeg toget har gått og løpet er kjørt for lenge siden.Helt uavhengig av om moment,locktite og nylockmuttre er brukt. @Nordavind Moment er ingen spøk,plutselig står man der og drar på med hydraulikk,1500 bar på stempelet og sådær 220kN strekk på bolt (nei,ikke på fortannen min,bare sånn for å presisere) Forøvrig når det gjelder fortenner med momenttiltrekking,så anbefales det å A: Unngå behovet, evt B: At det dekkes som yrkesskade. Man får et high end langholdssikte for prisen av nevnte tann. Jeg havnet i kategori B,men kjøring + egenandel kom på ca 10-12k..Totalpris sådær 35-40k
 10. Joika

  Pro's/Con's på optikk - Tips og råd?

  Ja,dvs tannlegen/teknikeren gjorde det.Mener det var torx bit som ble brukt.Når grunnarbeidet ble gjort,ble det både boret og gjenget... Angrer som f..n på at jeg ikke tok bilde av brettet med bor,gjengetapper og annet gøy. Momentet på den nøkkelen mener jeg var maks 35Ncm - Min 15Ncm, hvor man kjøper noe sånt har jeg ikke peiling på.
 11. Joika

  Pro's/Con's på optikk - Tips og råd?

  Ene fortannen min ble festet med momentnøkkelen på bildet.Den kan dra opptil 35 Ncm. Så det har da sitt bruksområde. (Bortsett fra det er jeg enig i at det er mest egnet til å skape forvirring). @Nordavind og evt andre som måtte lese i tråden : Det går 100Ncm på 1Nm
 12. Joika

  Homogene kuler

  @ Beaker : Sabot slug har vært på markedet en stund,i kaliber 12 er det vel en 12,7mm/0,5 tommer slug i hylsa. Siden tråden nå har sklidd litt ut,så legger jeg ved et bilde,tatt for et par tiår siden, av en "haglepatron".
 13. Joika

  Knekt hevarm

  Skal ikke er ikke det samme som kan ikke En på jaktlaget hadde akkurat skutt dyr å skulle lade om,da han oppdaget en vesentlig mangel.Hevarmen datt av idet skuddet gikk. Dette var en rem700 og hevarmen ble sølvloddet tilbake på plass av børsemaker.
 14. Joika

  Hurtigmontasje til sako 85

  Som vavlo skrev lengre opp,repeterbarheten er tilstrekkelig til jaktbruk. Jeg bruker optilock på en tikka m595.og har så langt ikke merket noen treffpunktsendring ved av/på montering.Uansett sjekker jeg innskyting ved bytte,men har så langt ikke behøvd å justere.(untatt ved bytte av ammunisjon).Når det er sagt så ser jeg fordelen med picatinnyskinne,spesielt hvis man har flere rifler.
 15. Joika

  Hurtigmontasje til sako 85

  En av fordelene med optilockringene er plastforingene som motvirker utilsiktet spenn ved montering.Bruker man ring/base kombinasjon kan man sågar skimse bakre base for å få utnyttet høydejustering maks(mest aktuelt for langholdsskyttere).I tillegg er det en tapp under bakre base som passer i utfrest spor på låskasse, slik at når siktet er montert og tilpasset riktig, er det bare å skyve på plass og sette fast.Hvis man ikke får tak i QR varianten,tar det vel kanskje 10 sek ekstra tid å bruke torx/unbrako.
×